pandina -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (3.3.2013 22:33:57)
|
Cesarice, mi smo napredniji jer je i rodjen sa velikom tezinom, pa ne bih znala da ti kazem da li tvoj David dobro napreduje ili ne, ali u svakom slucaju tezina zavisi i od aktivnosti same bebe. Nije svejedno ako je mirniji ili ako je aktivniji i nemiran pa tako trosi dosta vise energije. Najvaznije je, po mom misljenju, kako se on tebi cini, izgleda li lepo uhranjeno i zdravo ili ne. Trebalo bi da u tom periodu pojede BAREM 200 g za obrok, ali ja nisam za to ni da se detetu daje na silu hrana, da se animira na sve moguce nacine da bi mu se kad zine ubacio zalogaj. Samo polako i opusteno. Sto se tice spremanja hrane, mozda bi trebalo da izbegnes zamrzavanje skuvanog mesa. Ne znam da li sam te dobro razumela, ali ukoliko je meso bilo zaledjeno pa onda termicki obradjeno, pa opet zamrznuto to nikako ne bi trebalo dati bebi. Mozes pripremiti sveze meso i povrce, zamrznuti, pa dati bebi kad se odmrzne i zagreje, ali i tada se gubi dosta hranljivih sastojaka. Ja to radim vrlo retko, ali svakako je najbolje da dajes sveze pripremljenu hranu, barem onda kada si u mogucnosti. Ili mozes napraviti duplu meru, pa staviti u frizider za sutra. Mozda te nisam dobro razumela, ja se raspisah, ali eto, mozda ce koristiti. Vazno je i dobro kombinovati namirnice, da se hranljivi sastojci sto bolje iskoriste. Mislim da ima tabela ovde negde u forumu, ne secam se tacno gde sam je videla. Mogu ti poslati na pp ako bude trebalo. A imas i temu Napredovanje bebe po mesecima gde mozes da proveris koliko otprilike u proseku bebe zaista imaju u tom periodu.
|
|
|
|