Yula -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci (16.5.2012 23:32:18)
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Yula Ana, ovde na rr su spominjale strucne zene, da kada se bebi daje grasak ili neka druga mahunarka, da u tom obroku ne bi trebalo da bude mesa. Raspitaj se o tome. Ovo se odnosi na stariju decu i odrasle, za malene švrće nije greška davati leguminozu sa mesom. Zaista, a ja sam razumela da bas kod beba treba tako, hm... Pa, dobro, kako god, ja cu davati bez, mislim da bi taman taj jedan dan organizmu prijao odmor od mesa, s obzirom da ne jedemo zumance. IZVORNA PORUKA: ishler Meni treba ideja za popodnevnu uzinu,prepodnevna je voce, do sada sam izbegavala tu popodnevnu posto sisa ali pocela je da trazi jer ne staje po ceo dan[sm=zmeden.gif] Inace pasiram rucak jer ne znam kako bih dala meso,kako vi dajete? Probala sam komadic mesa ali se gadi i pljuje. Ishler, a sta mislis da ta uzina bude jogurtic, prirodan npr. a kasnije mozes dodavati i voce u njega? Ili npr. kao sto ja praktikujem u poslednje vreme, za uzinu zitarice ( palenta, kacamak, kupovne zitarice, popara... ) a uvece jogurtici? Ili npr. puding, moze od vanile, cokolade ( u obican dodas samo kakao ). Ja jos nisam davala plazmu, mozda krenem sa godinu dana, mada, najverovatnije hocu, jer planiram da Lazar jede za svoj prvi rodjendan plazma tortu koje ce licno mama da mu umesi. I meni je to inace omiljena torta! [sm=smiley27.gif]
|
|
|
|