Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 14:13:09
|
|
|
|
janabons
|
Stavila rucak, pa da vam se javim. Um, kod mene situacija ista, poneka kontrakcija, kicma ubi, osecam je sve nize. Ja imam drugi problem, ona bukvalno divlja u stomaku, ja se stvarno pitam da li je to ok, i da li ona ikad spava . Poceo ja bas da me boli svaki udarac, vise to uopste nije prijatno, bice to neka zivka na mamu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 14:16:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Jana bolje i tako, nego da bude mirna kao ova moja, ona je od pocetka mirna, a zadnja 2 dana cini mi se jos vise , samo se meskolji, a kada se mrdne bas zaboli, evo je i sada spava, malopre je stucala, i sada spava, potpuno neverovatno, ista majka, isti otac, a dve razlicite bebe htela sam danas da se farbam , da sredjujem po nesto, i sada nista, odoh da perem kosu, pa posle kod moje dr, ovi zadnji dani kao godina, i samo neki stres..
< Poruku je uredio Unina mama -- 26.10.2015 14:17:03 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 14:27:16
|
|
|
|
janabons
|
Ovaj deveti je prava paranoja, pogotovo kad vuces traumu komplikacija na porodjaju kao ja. Sad me sve stiglo. Nego se trudim i da ne mislim na to! Jos malo, izdrzacemo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 14:30:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma da, jos cujes neku ruznu vest, i onda se prepadnes, sa Unom sam bila tako opustena u 9, i jos mi termin po ciklusu bio 19 oktobar, a ja je rodila 6.11, a sada zbog raznih dogadja, ne smem ni da se opustim i uzivam u ovim zadnjim danima svoje trudnoce, vec samo brinem...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 14:37:44
|
|
|
|
Maraj
|
Pozdrav drage moje nikako da vam se javim... Ovaj moj "prilepak" ne da mi sna pa svaku priliku gledam da odspavam. Nemojte nista da brinete. Uzivajte u trudnoci. Boze , kako je lepo biti trudan... ljubimo vas Lazar i ja. Ja odoh da vidim koji steznik da kupim nakon CR
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 15:56:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Um,kakve ruzne stvari..necu da cujem! Sve je to normalno,ali ne misli nista ruzno..i kako se nekom desilo. Uzivaj! Najbolje kad ne znas nista,nema straha!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 16:12:20
|
|
|
|
eca89
|
Um, samo pozitivne misli, nema mjesta za negativu, draga sve će biti ok, a mi ćemo ovde da navijamo za Noru !
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 16:13:46
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Pozdrav drage moje nikako da vam se javim... Ovaj moj "prilepak" ne da mi sna pa svaku priliku gledam da odspavam. Nemojte nista da brinete. Uzivajte u trudnoci. Boze , kako je lepo biti trudan... ljubimo vas Lazar i ja. Ja odoh da vidim koji steznik da kupim nakon CR Maraj draga šta je bilo sa pijelona, je li sve ok? Ljubni nam Lazara.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 16:30:01
|
|
|
|
alex88
|
moj bekan poludi uvece,nocu,tako mali a zaboli,a preko dana se samo javi,ujutru ga nema,voli da spava duze kao njegova mama ,kakav ce biti za mesec,dva,tri videcemo.A sta osecate kad beba stuca?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 16:54:37
|
|
|
|
janabons
|
Maraj, ljubi Lazara, uzivajte Alex, kad je beba manja i stuca, ocecas treptaje u stomaku u jednakim vremenskim intervalima par min, posle, kako je beba veca, treska se ceo stomak Um
< Poruku je uredio janabons -- 26.10.2015 16:55:51 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 17:02:18
|
|
|
|
alex88
|
Nema nam jos Voci?ko je za plazmu i cok.mleko neka izvoli.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 17:08:57
|
|
|
|
dijana1*
|
Alex bravo za pola puta Jutros sam vodila Kostu dr i sve je ok. Ono vece je imao temp i posle toga nista. Tako da za 2-3 sata krecemo za BG pa sutra da primi vakcinu. Samo molim Boga da prodje sve kako treba i da se vratim da mirujem. Jos malo da odmorim pa idem da se pakujem. Ljubim vas sve.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 17:12:21
|
|
|
|
alex88
|
Di srecan put i da sve prodje u najboljem redu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 17:31:56
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Cice ćaos. Kod mene nema ništa novo UM janabons samo polako, otkucavanje je počelo, uživajte još malkice, biće sve ok. Maraj baš mi je drago da te vidim ovde za vas. E da ja od danas 27.nedelja, negde pročitah da je to sedmi mesec mm mi predlaže da počnem da kupujem stvari za bebu. Kaže u januaru ću biti ko tenkić pa neću moći, a ja mislim da je još suviše rano.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 17:33:27
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro vece mace! Evo je Voci, malo pre usla u kucu a izasla jos jutros. Ovako, rezultati su mi idealno, cak kks jos bolja nego prosli put, sada ostaje neurolog I internista, razumljivo da su I hormoni, ali I ove promene vremena me ubise. Maraj bravo za Lazu, med maleni. Um drago mi je da cujem da te nista ne boli, znam na sta mislis I kako razmisljas, ali ne smes biti paranoja, sve ce biti u redu. Jana...jos malo! Alex za 20 nedelja, jao ja se priblizavam, stomak je porastao definitivno. Najjace je to sto se ni malo privlacno ne osecam, nenpodnosim da me ista steze oko stomaka, imam svadbu u nedelju, nemam pojma sta cu da obucem a verujte mi da bi volela da me svi zaobidju sa proslavama, nisam insoirisana za kupovinu I planiranje, bas nikakvo!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 19:00:44
|
|
|
|
janabons
|
Voci, super, jedna briga manje, sad jos neurolog i internista.NAdam se da ce i tamo sve biti ok i da su sve to samo posledice drugog stanja Di, srecan put, da sve prodje kako treba. Um, jel si bila kod dr?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 19:35:02
|
|
|
|
isidora88
|
Trudnice samo da mahnem, glasajte za mene ako zelite u temi o mam poklonu, glasala sam pa cete skontati po smajliju koji sam ja broj Ja ovih dana kampujem po doktorima, sutra idem da vadim krv, izgleda imam diabetes, poludecu Ljubim vas
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 19:38:33
|
|
|
|
alex88
|
Voci bice sve u redu i prestace glavobolje.Isi a zasto mislis da imas dijabetis,jer si radila ks ili imas sintome.Um cekamo te
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:01:11
|
|
|
|
isidora88
|
Inace imam problem sa insulinom, u prvoj trudnoci sam imala gest.dijabetes. a sad imam simptome, novu se budim da pijem vode, stalno sam zedna, imam napade gladi, drhtanje ako ne pojedem tog momenta nesto...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:22:28
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Isi ja se ipak nadam da nije to. Sve trudnice u našem periodu počne da napada glad, zato što bebama treba puno hranjivog gradivnog materijala, treba ima da porastu puuuuno za kratko vreme, a i sad se greje već svugde pa organizam traži tečnost. Ja se nadam ipak da bude tako. I ja imam napade gladi i žeđi, ali ja to kod sebe tako tumačim. Ako si se puno ugojila i beba ima veliku težinu za gestacionu dob, e onda treba raditi obavezno ogtt ili dnevni profil. Danas svaka druga žena ima gest.dijabetes to je sve zbog ove nezdrave hrane od koje ne možemo da se spasemo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:24:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Isi meni nikad nisu otkrili da imam problem sa insulinom. Ali se secam da sam se u 8 mesecu onesvestila na sednici. Bilo je neko grozno vreme napolju, a unutra sparno. A ja nisam doruckovala. Jedi redovno i uvek imaj ppred sebe nesto. Sve sto opisujes i meni se desavalo. Ceo organizam mi se trese dok nesto ne pojedem.Grlim te
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:30:56
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
P.s. ta drhtavica zbog koje moraš da pojedeš nešto može biti samo simptom niskog šećera, u dijabetesu ne bi trebalo da bude nizak osim ako ne primaš insulin s.c. pa onda on obori šećer i javljaju se baš takvi simptomi. Eto ako je to neka uteha.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:39:48
|
|
|
|
isidora88
|
Ne znam ni sama. Sutra idem da vadim krv i nosim urin na analizu, mene plasi to sto uzasno puno vode pijem, cesto piskim a nemam urinarnu inf. Samo da sve bude ok i da ne moram u bolnicu Bas se brinem za bebu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:46:36
|
|
|
|
vocicana
|
Jana nadam se stvarno da sve bude dobro. To jos da proverim. Ali I ja se sada slazem da je mrsavija hormonal I ovog prokletog bolesnog vremena. Isidora, ako je bio gestac dijabet, moras da se proveris, ali mozda bebironac uzima vise pa ti ne stuzes da nadoknadila u momentima. Ima logike, akinsto kaze Lisa, da si insulinozavistan dijabeticar, glikemije bi padale zbog lose rehulisanih doza insulina, ne znam, proveri sve.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 26.10.2015 20:48:29
|
|
|
|
vocicana
|
Di srecan put!!! Kako je UM , nema je? Ja je kontaktirala preko fb, ali ne odgovara mi. Morala sam da izbacim dva posta za redom, pomislila sam da ce me izbaciti I prikazati isteklu sesiju.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?