Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 12:33:17
|
|
|
|
vonavoj
|
Um,sto vole dr da cackaju u 9om mesecu,vec te je pregledala,sto opet?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 12:50:32
|
|
|
|
Anoniman
|
e pa samo me je jednom pregledala do sada, u 7, i sada u 9, a sigurno zeli da zna stanje, jer 2.11. ide na put pa nece biti tu 5 dana, idem u bolnicu tamo ce da me pregleda,
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:07:49
|
|
|
|
vocicana
|
Pa to sto mora mora. A jel ti pregled bio bolan u 7-om? Moje koleginice na poslu kazu da ih je bolelo I da I'm je cak traxem papa test u nekim mesecu...ne secam se kom. Zene su cudo, stvarno strasno sta sve mora da se radi. Napravila kao pilav djuvec sa piletinom za rucak, a UM ti mi kepu ideju Dade za baklavice, sada cu da za cas smotam grcke stapice, malo cu se zezati, ali su mnogo lepi! Idem po kore I orahe pa da se bacim na spravljanje slatkisa.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:13:05
|
|
|
|
Anoniman
|
meni nije bio bolan u 7, moja dr ima neznu ruku, sada mi je mozda bio neprijatniji jer je meril koliko sam otvorena, pa je 2x nesto pipkala... vovi pravi slatkise, ja cu sada da zamesim za pizzy veceras...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:15:21
|
|
|
|
vocicana
|
A tek pizzu ne secam se kada sam pravila, bas bi I to mogla. Opet me boli glava, popila lek, kafu sa limunom, nista!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:16:44
|
|
|
|
Anoniman
|
i mene danas boli glava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:31:27
|
|
|
|
vocicana
|
Znas kako me iritira, pa to je neverovatno, narocito zato sto stvarno nikada nisam u zivotu osetila glavobolje ovog tipa. Sve mi suze idu od bola. A merenjem pritiska me isto izludjuje narocito kada pomislim na posao, pa kada mi kaze izmerite pritisak, sve binse aparatom u glavu bila , ali moram da proverim sta se ovo desava.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:39:10
|
|
|
|
Anoniman
|
verujem ti, prati pritisak obavezno... ja sam sebi skuvala kafu mozda malo popusti, i uzela pola cokolade da umacem u kafu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:42:11
|
|
|
|
vocicana
|
A slatkise jedem bas vise nego do sada, cokolada I sve slatko me nije zanimalo un ivotu, a s obzirom da ujutrubpada secer gotovo svakodnevno, bez cokolade ne idem nigde. Jao bas se brinem , mislila sam da ce me zaobici neke stvari u pm!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:44:40
|
|
|
|
dijana1*
|
Voci kako da ti se ne trazi kada nas UM ubi svaki dan sa picama, palacinkama i kolacima Ne smem vise ni da citam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:46:39
|
|
|
|
Anoniman
|
di nemoj tako ja slatkise volim, cokolada ne mora da postoji zbog mene, ali ipak je sada jedem.. kakav ti je secer danas?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 14:52:38
|
|
|
|
dijana1*
|
UM kako da se kontrolisem kada svaki put ovde citam da se pise samo o hrani eto baklave nikada ne jedem sada bi u nju pojela, ma djon bi sada namazala kremom i pojela samo da je slatko Danas posle dorucka i uzine 5.5 videcu posle rucka sta ce biti. Nabavila sam aparat pa od sutra cu redovno pratiti. Bitno je i ujutru kada se probudim koliki je.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 15:07:19
|
|
|
|
vocicana
|
Da znas da si Di u pravu, ali sada imam faxu koja traje, bukvalno kada mi padne na pamet nesto, odmah ustajem I pocinjem da spremam, totalno sam se promenila. Citam redovno tvoje postove za taj secer, bas mi je zao sto se zlopatis, ali proci ce, nista gore trudna si, pa I tada nemoj slano, nemoj slatko, nemoj kiselo, to me podsetila na jednu nasu doktorku gastro, ne smete: slatko, slano, kiselo, ljuto, pohovano, przeno...a onda je pacijenta pita a koja g da jedem da izvinete doktorka? Razumem I tebe, ali si hrabra I bas sam srecna sto sam uskocila u da se druzimo sa tobom, vredi imati te.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 15:20:00
|
|
|
|
janabons
|
Vidim da je sve pod kontrolom. Um, dobra si, Nora za zezanjem krece popodne Mi danas punih 36 nedelja. Jos dve, tri nedelje i gotovo. Trudim se sa ne citam sta ste sve pominjale od hrane. Jescu kupus s mesom i drzim se toga
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 15:22:29
|
|
|
|
janabons
|
Di, do koliko se tolerise secer u trudnoci? Jel imas neku terapiju ili samo ishranom resavas? Voci, ti se nasprema danas, svaka cast
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 15:22:29
|
|
|
|
marinchica
|
Dobar dan zenice drage. Lep dan danas. Ja sam zaspala sa mucninom....malo sam se uplasila. Prvo sam merila pritisak u 8 uvece-140/75, posle sat vremena 95/75... Ja obicno imam nizak pritisak....mozda mi je od te varijacije bilo lose. A trtica-kao da me maljem neko udario po njoj. UM-kad si pocela da kupujes stvari za bebu? Mene hvata panika, ja nista od para ne mogu da ostavim s strane, sad dva meseca necu imati platu dok mi ne krene preko RFZO. Kad cu posle to sve da stignem....nemam blage veze.... meni je secer ujutro 5,4....uvek mi je toliki negde...
< Poruku je uredio marinchica -- 24.10.2015 15:23:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 15:34:14
|
|
|
|
vocicana
|
Jos baklavice da spicim I odoh kod mame moje, da se malo ispricamo. Jesam, ali stvarno mi nije tesko I srecna sam zbog klinceta, samo da ovako nastaviti, nista mi nije problem. Mm nije tu otisao da sredjujem auto, ja sam sama pa polako se organizujem. Marinchice sve mu dodje normalno ja se raspada od glave a kicmu I ne spominjem vise. Valjda I ovo vreme nas zeza, bas me nervira, ne znam kako da se vise ponasam. Proci ce, muka ti je I od varijacija pritiska. Opusti sebi ne razmisljaj. Ja brate imam utisak da mi je gore kada izadjem napolje. A o parama necemo.....ja kao radim pa mi ne ostane nista, to je posebna prica koja me izludjuje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 16:31:52
|
|
|
|
vocicana
|
Um, Di, jel ono Serpica ima cetvoro dece?! Ijaoooo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 16:37:39
|
|
|
|
Anoniman
|
jana lepo ja kazem da ces ti pre mene meni kada bi dr rekla sada u cetvrtak da sam otvorena 3cm, ja bih trazila da me ostave, makar i na indukciju marince za unu u 8 mesecu,a sada za noru u 17 oj nedelji pocela cim sam sazala pol, do 25 sve bilo kuljeno,sem lezaljke koju sam narucila skoro... voci da cetvoro posle odoh sa mm u duzu set_nju, da prenmo noru
< Poruku je uredio Unina mama -- 24.10.2015 16:41:04 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 16:44:57
|
|
|
|
marinchica
|
Ja znam sta cu-kupovacu kad saznam pol pa cu sve da ostavljam u devojackoj kuci. Unecu u kucu pred kraj. To je mnogo stvari-prvo dete, odakle mi posle tona novca sve odjednom da kupujem, jedino kredit da dignem, a ne mogu vec imam jedan, muz 2, plus kreditne kartice.... Voci ja citam tvoje stare postove, i sve nadjem sebe....sve te pratim sa simptomima.... LJubim vas, odoh da zavrsim tapete.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 16:58:52
|
|
|
|
Anoniman
|
marince pa jedino tako, ja sam za u sve odjednom, a sada sam kupovala kao za prvo dete, i garderobicu, i kolica i lezaljku... cekamo slicicu tapeta ja odoh da se zasladim, sada smo rucali, pa u setnju....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 17:27:44
|
|
|
|
janabons
|
Marincice, prati i dalje pritisak, ako ti se ponovi jos jednom 140 ili vise, prijavi to dr. Iako je on sam pao, to se u trudnoci ne tolerise i zahteva terapiju. To ti kazem iz iskustva. Un, samo ti zezaj... moja nedelja je 9.-16.11....a ti ako se ne porodis do tad, onda si stvarno Georgina. Al ja potpisujem da si do tad vec kuci.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 17:32:44
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Ćaos ženske evo i mene- baš smo se proredile, akolko nas je bilo letos uuuuu Marinchice, ja sam 26ta nedelja ništa još nisam kupila, mada sam razgledala, otvorila bolovanje 30tog dana ciklusa u kome sam ostala trudna, a tek sam ovaj mesec dobila prve pare od države. Ako imaaš finansijskoh problema, savetujem ti da vidiš da li ti prijatelji i rodbina mogu pokloniti nešto, a ti da kupiš samo ono što je potrebno da kupiš iz higijenskih razloga, kao npr dušek flašice pelene itd. Neke stvarčice bebe prerastu jako brzo a neke iskoriste samo jednom, pa nije neophodno baciti puno para ako već nisi u prilici, a parice malo sačuvaš za nešto što baš moraš da kupiš. Ja znam da ću prihvatiti sve moguće pomoći. Narano da bih uživala u troškarenju na moju bebicu, ko ne bi realno nema lepšeg hobija.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 17:33:49
|
|
|
|
wivern
|
Ahoooj stomacici. Dijo jel jedes dosta voca? Meni je toliki secer bio dok sam tamanila voce, cim sam ga svela na 600g dnevno spao je. Secer se tolerise do 5 u trudnoci, mada ni preko nije strasno nego dr vole da ga drze pod kontrolom da ne ide mnogo vise. Najlakse je izbaciti slatkise i beli hleb, pa ako to ne spusta secer onda nemam pojma
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 10/15 [chat] 24.10.2015 17:38:02
|
|
|
|
borica
|
Dobar dan zenice! Nije me bilo par dana, bili kod moje majke sinak i ja, danas dosli. Nesto sam pocela da kijam valjda nece da me hvata prehlada. Pocela sam od cetvrtka da pijem CENTRAVIT prenatal po preporuci dr, do sada sam pila folnu. Pozdravljam vas sve
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?