World -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (10.7.2015 0:00:58)
|
IZVORNA PORUKA: mila83 IZVORNA PORUKA: World ma ja bih napravila kozije kiselo, sta fali, ne znam sto ne ide prije godinu? ja sve te mlijecne proizvode pravim, ono kupujem tone mlijeka [sm=smiley36.gif] cak sam uspjela da napravim i neki namaz jako slican kupovnoj pavlaci.. Podeli tu mudrost sa nama ! [sm=smiley1.gif] hahhahhahah, ma nije neka mudrost, htjela sam da napravim grcki jogurt pa sam malo previse ocijedila i dobila malo cvrsci namaz koji jako podsjeca na kupovnu pavlaku, samo je, naravno, ljepsi [sm=smiley36.gif] mislim da ovo domace mlijeko ima vise mm cak i kad mu skinem kajmak nego ona kupovna najmasnija pavlaka, al ajd.. sad mi pade na pamet da recimo istopim malo maslaca pa dodam u to, bas bi bio super maskarpone.. hm.. odlutah ja, znaci ukiselim mlijeko standardno, ohladim u frizideru i onda naspem u pelenu ili neku malo bolju gazu i ostavim da se ocijedi i to je to.. [sm=smiley1.gif] Daco, sjetila sam se sad da smo bas negdje pricali o tom kiseljenju kozjeg i da nije uspijevalo, ali kao negdje kroz maglu da se sjecam da je neko rekao da moze, ali ubij me sad nemam pojma.. ma uzmi sir ako vec kupujes, sta ima veze, pa bar da jede nesto domace..
|
|
|
|