RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (23.3.2016 21:16:33)

Ja vec dve nedelje pratim ovu temu ali kako niko nije pisao cekala sam da se preselite iz prethodne teme [sm=jezicek.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (23.3.2016 22:17:02)

Suzi , sta mislis o cvekli? Meni je mama kupila cveklu. Tako da cu ja uskoro sa njom da krenem.

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (23.3.2016 22:20:49)

Mi za 10 dana punimo 7 meseci ali kako nije bila aktivna ova tema nisam ovde pisala inace kao sto vidim mi kasnimo sa uvodzenem hrane hehe. Mi smo do sada probali jabuka kruska sljiva breskva kajsija banana keks bez glutena. Krompir sargarepa tikvica bundeva piletina curetina pirincane i kukuruzne pahuljice i to je to brokoli nisam uvela ne znam zbog cega a trebala bih [sm=smiley13.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (23.3.2016 22:32:19)

Mame , kakva vam je gustina hrane? Ja L sve blendiram sa stapnim mikserom. Bude bas kasasto da on samo proguta. Cak i meso kad mu ubacim , onaj stapni mikser bas sjedini masu

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (23.3.2016 23:09:47)

Meni kako kad, nekad kasasto nekad ostanu "grumuljice" pogotovu od pirinca, ali ona sve lepo rucka, ne buni se.

Ni mi nismo nesto posebno novo uvodili, osim piletine.
Imamo dorucak, rucak i veceru i naravno uzinu (nekad u obliku voca, nekad u obliku sokica) Sokic sam isto skoro pocela, i to samo jabuku, u razmeri pola sok pola voda, (Mojoj D sam ja mislim do druge ili trece godine tako davala, posle sam pocela da joj kupujem one male sokice i naravno nisam mogla da joj dajem pola-pola).
Gledam da joj dorucak bude vocni, sa pirincem ili joj dam pirincanu kasicu, rucak povrce i meso, i vecera pahuljice za laku noc.
Jos nismo uveli gluten, mada vidim da je vreme, kao ni mlecne proizvode. Iskreno juce sam htela da pitam dr sve o ishrani sta kad ide, ali smo presle na temu odgadjanja vakcine da sam sve zaboravila. Ici cu ovih dana kod nje, posto M treba da radi prvu krvnu sliku (za nju drugu posto su joj u Tirsovoj vadili krv kada je imala temp.) pa cu je pitati za sve, ako se set_im [sm=jezicek.gif]

Do sada uvedeno: krompir, sargarepa, bundeva, tikvice, muskatna tikva, karfiol, brokoli, bela sargarepa (paskanat), jabuka, banana, sljiva, kruska, breskva, kajsija, avokado, i piletina
E da probala je luk, sirov i jao kako je prijao [sm=jezicek.gif], naravno samo je lizukala i "sisala" [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 7:59:01)

Jano sa koliko ti planiras da uvedes gluten

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 9:29:34)

Moram u ovu temu pre vremena, u onoj vise niko ne pise[sm=smiley1.gif]
Opet ja sa knjigom, pise da se ujutru daju zitarice ( pirinac, kukuruz), da li se misli na Milupu ili sl. ili da sami kuvamo pirinac i palentu?

choopa choops -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 9:57:30)

Svejedno ti je. Ja sam davala i jedno i drugo [sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 10:38:36)

E Choopo, ali si mi pomogla[sm=smiley36.gif]
Salim se, a kako si pravila pirinac ili palentu? Ajd palentu, ali kako da joj dajem sam pirinac[sm=zmeden.gif]

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 11:12:56)

Jess, što se pirinča tiče, daj joj kupovnu , npr, Milupinu kašu
Jednostavnije je.
Palentu pravi sama. Samo palenta dosta ' prska' dok je kuvaš, pazi da se ne ispečeš. I kuvaj je duže, 15 minuta do 20 dok se dobro ne skuva. Onda je dobra za bebin stomačić.
Ja još nisam uvela palentu.

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 11:18:00)

Jess, ja sam kuvalapirinacsa vodom pa npr 2-3 kasike togskuvanig pirinca stavljala u blender, tj. Baby bulet, sipala 150ml ad mleka i blendala dok nije nastala glatka kasica

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 12:28:03)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0324/bjf-201603.jpg[/img]

Ovu šemu sam dobila još pre 9 god.
Po ovome sam hranila obojicu.
Sada planiram isto tako i M.

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 15:10:22)

Maraj ja sam i D cini mi se dala gluten posle 7 meseci, ali niko mi nije rekao da ne uvodim ranije, vazno je da ima 6 meseci i to je to. S obzirom da je skoro sve sa glutenom videcu da joj uskoro uvedem.

Ja za dorucak, kao sto sam napisala pravim joj voce sa pirince, najbolja mi je kombinacija pirinac, sargarepa i jabuka ili joj dam pirincano kukuruzne, rucak normalno povrce sa ili bez mesa, danas je bio karfiol krompir, tikvica i pil.meso, uzinica je bio sokic, a za veceru nekad jod dam samo da sisa ili da pojede kasicu za laku noc

Ni mi nismo uveli palentu a kupila sam je, htela sam da joj i ranije dam ali onda sam videla da moze da sadrzi gluten u tragovima i jos nesto [sm=zmeden.gif] pa cu joj uvesti polako

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 19:45:08)

Mame zar nije isto kukuruzne pahuljice i palenta koja je razlika? I jos jedno glupo pitanje [sm=smiley36.gif]jel isto paskanat i bela sargarepa?

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 21:02:02)

Jeste amelia to je isto

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 21:23:53)

Mi danas ručkale piletinu šargarepu crni luk i pirinač, super prošlo [sm=bravo.gif]
Videh negde da palenta moze da se kombinuje i sa voćem, to je odlično. To ćemo sledeće da uvedemo.

E moje beke posle kašice baš malo mleka popiju, a vama?

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 21:48:24)

suzi relja ima dva obroka i posle njih mu nikako ne dam da sisa,pa mislim da bi s preopteretio ako bi mu i to dala...mi cemo ujutru palentu...jedno sada krajnje glupo pitanje,ako smo uveli pirincano kukuruzne pahuljice ima li potrebe palentu uvoditi 3 dana?

lesica -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 22:01:33)

Adulence, ja nisam tri dana uvodila palentu nakon uvedenih pahuljica.
Mada meni palenta ide u iskljucivo slanoj formi nakon uvodjenja kiselo-mlecnih proizvoda.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (24.3.2016 22:10:35)

Palenta sa jabukom je pun pogodak..prvo sam barila jabuku pa u tu vodu kuvala palentu i posle dodavala jabuku,obe su obozavale!

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 7:19:18)

Ada nisam mislila odmah nakon kaše, nego prođe 3-3,5 sata i piju one ali znatno manje.
Koja je razmera za Palentu, nikad je nisam spremala, spremala sam kačamak a palentu nikad.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 8:05:32)

Pa sad ostadosmo M i ja u drugoj temi [sm=smiley36.gif]! Pomjerite se da sjednem ako mislite biti ovdje.

Suzi, to sam i ja htjela pitati. M ujutru popije od 180 do 210. Sve ostalo je dosta manje nego prije. Do uvodjenja kasica pio je za svaki obrok 180, sada vec popodne i uvece popije po 150 maksimalno, nekad i 120.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 9:00:41)

Ja sam u 2dcl vode stavljala kasiku i po.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 9:10:02)

Jel dajete samo onako palentu ili sa jogurtom? Meni dr baš rekla slobodno palentu s jogurtom.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 9:13:08)

Ja sam palentu pravila tako sto bih u 150ml kljucale vode dodala 2 kasike palente koju sam prethodno razmutila u soljici hladne vode. Kuvala sam nekih 10ak minuta i povremeno sklanjala sa ringle i mesala, pa opet vracala na ringlu. Kad se prohladi dodavala sam mleko. A od 8 cini mi se dodavala sam i pavlaku i mladi sir.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (25.3.2016 9:36:13)

Suzi , evo na ovom sajtu sto je jess postavila , pogledaj. Super je sajt za neke smernice klik

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>