RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 9:49:04)

Ja im dajem već neko vreme maslac i pavlaku. A planiram kada im uvedem palentu za kojim dan da im dam i jogurt. Rekla mi jendr sa smem slobodno.
A bundevu sam juče spakovala u friz, imala mama jednu domaću a ona slatka njamiii.
Jel moze bundeva i u kombinaciji sa slanim kašama?

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 10:59:59)

Maraj uzela sam svezi sir za decu kao kasice hippove i plasmon hippove su samo svezi sir prvo sam to davala a plasmon je svezi sir i parmidjano.posle dala sam mu ovo drugo. Na ambalazi pise cak da moze da se daje od4 meseca. Nisam ja zamrzivala bundevu dajem mu kupovne kasice trebala bih.

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 11:03:51)

Ja joj dajem bundevu krompir za rucak, tako da moze kao slana kasa [sm=smiley1.gif]

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 13:58:00)

Suzi, mi smo tek danas krenuli sa vocem, a bundevu sam joj davala sa krompirom i tikvicom, tako da moze[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 14:36:05)

Bundeva se i daje uz povrce jer je slatkasta. Tako pojedu povrce tj uz nju. Mozes i bundeva , proso , tikvica

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (28.3.2016 21:36:34)

Ja planiram sutra L da uvedem bananu. Dacu mu je uz jabuku

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 8:49:10)

Suzi, ja sam bundevu davala i uz voce i uz povrce. I nekako mi vise lezi uz povrce. Inace probam malo svega sto mu dajem i bas su mi bzv ove kasice, ja ovo ne bih jela [sm=smiley36.gif]. Kada je stavim sa vocem nekako mi preovladava i unisti lijepe vockaste ukuse, tako da je dajem za rucak. Neka bar uziva u vockicama [sm=smiley1.gif].

Nego, uvela sam piletinu pa me interesuje koliko.puta sedmicno dajete meso?

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 11:06:47)

Bebilule, knjiga kaze 3-4 puta nedeljno.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 11:09:37)

Mi danas probali bananu sa jabukom. Super proslo. A kako i ne bi kad je slatkasto [sm=smiley1.gif]

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 11:12:23)

Ma i M smaze voce u sekundi [sm=smiley1.gif]. Doduse, ni povrce mu nije mrsko.
Jess, hajde kad si se vec "zacitala" procitaj i koliko cesto povrce smijem kuhati u bujonu [sm=smiley1.gif]. Ne znam je li to ograniceno.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 13:08:15)

Mi smo isto malo prosirili jelovnik dodali smo karfiol,pavlaku,paskanat,palentu...sad je ipak malo lakse,relja obozava brokoli,pitam se da li ce ga tako voleti kad poraste...

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 13:16:54)

Mame kako je najbolje da mi pripremim piletinu curetinu mislim sa cime da je iskombiujem ?

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 14:30:56)

Bebilule, ne nadjoh nista za bujon, ali mislim da tu nemas ogranicenja.
Elem, nama danas bila patronazna. Kad se nisam slognula sta mi zena rece za ishranu.
Sa 6 meseci beba treba da pije mleko samo ujutro i uvece, a ostalo nemlecna ishrana. Sve moze, jogurt, meso, povrce otprilike sve, vocni jogurt, puding??????
Ko je ovde luddddd!!
I ona je rekla popodnevne uzina zitarice, to mi je ok, ali ne stigoh da je pitam kakve zitarice? Ne moze svaki dan jesti ili pirinac ili palentu?!
Amelia, sa bilo kojim povrcem koje ste probali.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 14:36:14)

Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 16:12:48)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

Pa, baš vala....

Sledeći su ćevapi[sm=smiley29.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 16:47:46)

Ahaha mk nasmeja me posteno [sm=smiley36.gif]
ma kakvi sve da jede sa 6 meseci. Neki propagiraju da se tek sa 6 krene sa ne mlecnom , a ta zvoja patronazna da krenemo i sa cevapima sto kaze mk.
Meni L danas prvi put smazao celu ciniju , a spremila sam mu piletinu , pirinac i tikvicu. Posle popio 40ml vode [sm=bravo.gif]

Amelia mozes sa svim povrcem koje ste uveli. Ja nekad pirinac nekad proso a nekad krompir pa uz to dodam hos neku povrcku tipa sargarepa ili tikvica...

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 17:29:06)

Jess ja M i dalje dajem pirincano kukuruznu kombinaciju, jos gluten nisam uvela. Kupujem joj onu hipp-ovu za laku noc sa jabukom, mislim ne samo tu vrstu [sm=smiley1.gif]
Inace danas sam joj kupila gotovu hipp-ovu curetna sa kukuruzom i krompirom.

I da, sa 6 meseci krecu tri obroka i dva nemlecna, i to svuda pise, ja sam se vodila tim rasporedom sa D a sada i sa M, ali posto ona meni sisa to ne racunam [sm=smiley36.gif] ima vise mlecnih obroka nego deca koja su na adaptiranom mleku. Doduse ona meni popije skoro svako vece adaptirano ne bi li spavala duze, ali ne pali njen ritam budjenja je 5-6h [sm=smiley13.gif] i onda nema spavanja [sm=zmeden.gif]

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 17:30:01)

Jess draga ali nije ti nista nenormalno rekla osim to za mleko sve ovo sto si napisala sam ja uvela osim pudinga,jogurt,meso,povrce....a puding verovatno je mislila na onaj nestle od 6 .meseci...ali da je to malo mleka malo je samo ujutru i uvece...

superm -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 17:59:27)

Ma slaninicu im treba dati već[sm=jezicek.gif]
Moja Mili ima voćnu prepodnevnu užinu, ručkić od povrća. Sve ostalo je podoj. Nemam nameru da joj opterećujem želudac glupostima.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 19:03:05)

Nisam se lepo izrazila posle pudinga sam htela da stavim tacku.meso ,povrce i jogurt sU mi ok i to konzumiramo...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 21:26:44)

Adulence kako koristite jogurt i pavlaku? Tj koliko i uz sta?
Mame , preferirate li kog proizvodjaca sto se tice mlecnih proizvoda il je to svejedno

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 21:30:32)

Adulence, nemam ni ja nista protiv jogurta i pavlake u tom periodu , ali odjednom su pocele price da se sve ranije uvode namirnice.

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 21:50:29)

Moja D je do druge godine pila adaptirano, a naravno jela je neke stvati sa obicnim mlekom, tipa pire kreompir, puding i sl. A jogurt i pavlaku je jela normalno

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (29.3.2016 22:55:37)

Jess ma ja mu pravim sa povrce koje smo uveli krompir tikvica bundeva sargarepa pirinac . pravila sam sa sve ove namirnice ali ne voli meso ni pilece ni curece ne znam sa cime je najbolje da bebe jedu to sam htela pitati. Danas sam mu pravila sa pirincem i crnim lukom nije proslo sjajno jedva je oko 80 mg pojeo [sm=smiley13.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (30.3.2016 9:54:26)

Amelia , koliko mu razredis kasu? Mozda ti je gusta pa zato nece. Ja sam na pocetku L pravila gusce i isto nije hteo da jede. Probaj da mu razredis sa bujonom u kom ti se kuvalo meso. Ako nije do toga , pusti ga , mozda trenutno ne zeli to da jede

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>