Pitalica skitalica -> RE: Visok prolaktin (PRL) (28.8.2013 16:23:58)
|
Drage devojke, pozdrav. U istom smo sosu... I ja na zalost imam visok prolaktin. Lecim se kod dr Vere Brkic Popovic. Imam 23 godine, utvrdjen mi je prolaktin. Kada sam krenula kod nje, imala sam 1800 ( a ref.vrednost je od 40 do 530). Dr mi je dala da pijem Dostinex (ovo mi je vec 8 kutija), pijem 1 tabletu utorkom i jednu petkom. Menstruacija mi se vratila (nisam je imala 9 meseci). Lek podnosim odlicno, ne osecam nista, ni mucninu, ni vrtoglavicu... Rekla mi je da bi trebalo da pijem dve godine, da bi to potpuno nestalo. Sada sam kontrolisala prolaktin i imala sam 880 (102-496). Sto je super, smanjuje se. E, ono sto mene najvise zanima jeste sto sam ja primetila da sam se za godinu dana ugojila izmedju 8 i 12 kg :( I nekako sam se nadula, lice mi je naduveno.... I imam pitanje za sve devojke koje piju Dostinex, da li je isto to i kod vas? Hoce li se to promeniti? I pitanje na koje nikako ne mogu da dobijem odgovor od trenera u fitnesima (jer kako kazu "mi to nismo ucili na faksu") - da li se redovnim treniranjem moze smanjiti ta kilaza? Znam da moze ako smo malko vise jele, ali da li moze ako imamo malo vise prolaktina...? Mnogo vas pozdravljam i go go down prolaktin :D [sm=bravo.gif]
|
|
|
|