*Maki* -> RE: Visok prolaktin (PRL) (6.4.2013 16:52:01)
|
Znaš taj dnevni profil prolaktina je bitno da se uradi upravo da se vidi da li vrednosti prl variraju i koja doza da se prepise pacijentu i u koje vreme. Prolaktin hoce da skoci i od stresa tj. straha,neugodnosti kada te bodu iglom,zato je najpravilnije da se pola sata pre prvog vadjenja prl postavi ona kanila,branula kako se vec sve zove igla u venu i onda se u odredjeno vreme samo uzme uzorak. Meni su proveravali 3 puta u 8h, 12h 15h tako nekako je bilo. Prvo sam bromokriptin pila polovinu ujutro i uvece,pa cetvrtinu ujutro,pola uvece,pa smo smanjili na cetvrtinu ujutro i uvece. Doktor je insistirao da to pratimo dok ne odredimo tacnu terapiju.Upravo zbog toga sam bila promenila jednog ginekologa koji mi je rekao da pijem celu tabletu ujutro i uvece,bez da mi radi dnevni profil.Kada je ovaj drugi doktor (sva sreca isla sam i privatno kod doktora) video sta je ovaj preporucio bas se iznervirao jer prevelika doza bromokriptina (tako mi je rekao) moze da zaustavi rad hipofize,pa je zato insistirao da se odredi tacna doza leka koju treba da pijem. Bromokriptin sam pila sve dok nisam zatrudnela,kroz obe vto. Zbog svega toga bih ti preporucila da ipak odradis dnevni profil i malo se namucis oko toga kako bi znala koja ti terpaija odgovara. Koju su ti dozu leka prepisali draga? Ne bih da te nesto plasim ili da te zbunjujem ali ti samo prenosim moje iskustvo,mislim da je doktor jako ispravno postupio.
|
|
|
|