RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mirkam -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 7:09:58)

Jutro [sm=kava.gif]
Masem pa bjezim na posao.
Ja juce nesto po kuci, okrenem se kad nema M.Vrata od sobe zatvorena.Ja provirim ,kad on otvorio fioku sa portiklicama i carapicama i vadi jedno po jedno i baca svuda unaokolo.Umirala sam od smijeha iza vrata, pao mi je A od MMisa na pamet kako je jednom isto tako vitlao po sobi njenim gacama [sm=smiley36.gif]E kad je htio da predje na drugu fioku morala sam da reagujem.
Bjezim...grlim vas .

daca77 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 7:23:44)

Dobro jutro!!!
Vreme je uzasno...pljusti kisa samo tako[sm=zmeden.gif]
Ceka me ribanje kupatila, ali mi se nesto spava pa cu verovatno odloziti za kasnije, ako m i beba to dozvoli.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 7:26:45)

Dobro jutro mame.

Nemojte mi biti tuzne. Vreme ovo bas ubija u pojam al jos malo pa gotovo.

meni danas stize drugar iz Belgije. Ostace jedno desetak dana kod nas. Jedva cekam belgijsko pivo i cokoladu njam njam njam heheeh...Mojeeeee mojeeeee....[sm=jezicek.gif]

Pripremila sam ga psihicki da dolazi prakticno u radni kamp ove godine ahahah ali videcemo mozda odemo malo do morahalom ili na neku drugu destinaciju.Mozda zoo u Bg i sl. Moram da mislim i da mojoj Dunjici bude zanimljivo[sm=smiley36.gif].
Idem vec polako da pristavljam supu i da sredim jos kucu. Imam jos posla.

Dunja mi se nocu otkriva i prehladi. Evo opet krenuo nos a taman je prestao. A ne lozim sad jaku vatru pa zar ne izdrzi do jutra i kuca se rashladi. Nemamo vise ni drva, pa lozim sta sttignem[sm=smiley13.gif]
Nekako mi potrajala ova zima. Covece lozimo od oktobra. A kako je nastavilo lozicemo do maja sigurno. Izem ti grejnu sezonu.Nista naredne godine cemo 30 kubika drva jer ovih 21 nije bilo dovoljno[sm=smiley13.gif].

Ljubim vas i nemojte mi biti tuzne. Evo poslacu vam u kafanu belgijsko pivo kad stigne[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 8:21:15)

Jutro mame,natjerala sam muža da mi okreči jedan zid,sad će sveki poslati i svekra [sm=smiley36.gif]
Teodora cvrkuće čitavo jutro,kao da je radio progutala ne gasi se.

eca89 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 9:24:23)

Dobro jutro djevojke evo i mene, moja cura kenjka, spava joj se. Kod mene su se stvorile kraste, nadam se da ce brzo otpasti.Juče smo trebali imati goste, ali ja sam rekla da imam vodene ospice, pa se nisu usudili da dodju[sm=smiley36.gif]. Jao, MLj ja ne bih pivo, ja bih begijsku čokoloadu, skoro sam jela neke njihove praline odlične su. Lijep dan vam želim.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 10:10:16)

Eco u Lildu uzmi one ''morske'' praline. Brate nema boljih. One iz Hofera nisu tako dobre.

Kad god idemo u Lidl ja ih uzimala, sad sam debela i onda ne uzimam ono veliko pakovanje, nego na kasi ima mini - sa tri komada. [sm=jezicek.gif]
E ti beše u Velenju ili Celju? Ili Ptuj?[sm=zmeden.gif]

Brate i gde je Frcokla? Jurim prokleta kolica i nikako da me posreći da nađem, tj nađem ali me ili zeznu ili su već prodata [sm=smiley19.gif] A gledam samo ovo iz okoline Ljubljane ili ovde kod mene. Jer sumnjam da će neko da mi čuva 2 nedelje (kod zaove idem za 2 nedelje na rođendan malom)

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 10:17:02)

Jutro ! Boli me grlo [sm=smiley13.gif] Elena se nocas budila, izvristala i zaspala... Odoh da stavim kaficu pa da se opustim uz keksice...[sm=smiley1.gif]
Mirkam [sm=smiley36.gif],tako sam ja moju zatekla svu zabrljanu u kremu ... Kad se umiri, znam da pravi neko zlo [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 10:25:35)

Trco koja ti to kolica trazis?
Dobro jutro! Jos malo na posao. Sofija se igra sa mnom skrivanja. Sinoc se T igrala skrivanja sa drugaricom. Sofija je sve vreme pratila i na kraju otisla ona da broji. Samo upija kao sundjer.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 10:34:29)

Sanjice neka na tri točka sa jednom ručkom, stavljala sam slike tamo u koja kolica. Sad sam našla par komada, ali mm neće danas da zovemo (praznik, možeš misliti) i opet će mi pobegnu!

eca89 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 10:35:19)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Eco u Lildu uzmi one ''morske'' praline. Brate nema boljih. One iz Hofera nisu tako dobre.

Kad god idemo u Lidl ja ih uzimala, sad sam debela i onda ne uzimam ono veliko pakovanje, nego na kasi ima mini - sa tri komada. [sm=jezicek.gif]
E ti beše u Velenju ili Celju? Ili Ptuj?[sm=zmeden.gif]

U Celju sam ja Trco, ooooo te i kupujem, ma ja sam se od ovog dojenja i udebljala, ko me god vidi i ovi moji na skajpu, kao "popravila" sam se, ma rek'o to sam ja malo natekla od vodenih ospica [sm=smiley36.gif]. Gladna sam i dan i noć, haos[sm=smiley19.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 13:38:43)

Gde ste zenske. Eco jel mazes nesto protiv svraba? Ja od kako pijem aerius, hvala bogu nista nemam, niti me svrbi niti izlazi.
Jedino sto se zaboravim da ga popijem [sm=zmeden.gif]
Ja polako pocinjem da razmatram kako da farbam jajca za uskrs..
Sad cu da virnem u temu da vidim ima li neki lepi tips

branki* -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 16:43:50)

moji odose sad na cas kod defektologa,boka spava...kisica i dalje..ja malo na netu..trebalo bi da malo raspremim od rucka,ali necu da lupam da ne probudim gospodjicu.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 16:57:30)

Kod mene svi spavaju. T se posle vrtica zalila na glavu. Naravno ima temperaturu. [sm=smiley13.gif]
Ja cu dekupaz tehniku za jaja.
Kisa i dalje pada.

jabudic -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 17:06:35)

Ćao žene!
I kod nas ružan dan danas. Čitav dan sam jurila sa djecom, završavala razne obaveze.
Vadila krv, ostavila N u vrtiću, J bio sa mnom, uzela mu recept za tablete, zakazala za N sistematski pregled za upi u školu, itd.
Kući tek oko 13h stigli.
Ledja mi otpadaju.

O jajima još nisam stigla ni da razmišljam! Pa to je ove nedelje! [sm=smiley3.gif][sm=zz_er_what.png]

wivern -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 17:37:32)

Sanjice i ja sam se naostrila na dekupaz. Kupila i salvete a sutra idem na pijac da pokupujem ostalo.
Sad prosetala psa i smrzla se. Duva neka vetriscina glava me zabolela.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 17:44:50)

I mi setale, bas duva. Stvarno mi nedostaju vedri i suncani dani...[sm=smiley13.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 20:10:22)

Mame, imam pitanje za vas[sm=smiley1.gif]-da li vasa deca znaju da zauzmu polusedeci polozaj u kolicima, tj., polozaj od 45 stepeni? Ova moja se podize kao da hoce da ustane i pobegne iz kolica...jedino da je vezem, tada verovatno nema kud.

wivern -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 20:17:01)

Ja mog Maksu jos uvek nisam stavljala na 45, i dalje smo na 60.
Tek smo dobili dopust da moze da sedi u krilu pa ga nisam ranije ni forsirala.
Ali se i on vuce ka napred, mislim da je to i normalno.

daca77 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 20:26:39)

Wiv, ja i ne znam da li je 45 ili 60 stepeni-prvi zubac na kolicima[sm=smiley13.gif] Ali, strasno se podize i ide napred, tako da duze od par.minuta ne moze-ispade iz kolica.

Didy -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 20:39:21)

Ja sam svoje rano podigla, Stefana sam sa 3 meseca podigla na 45, on se s dva puna meseca stalno dizao sam, a u sedeći sam ga s pet stavila, pedijatar nam je rekao da može jer je bio dosta krupan i čvrst i stalno se pridizao.

emicaa -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 20:55:35)

mi nismo setale ne pamtim od kad,vrijeme je katastrofa.
Ja Teodori i dalje stavljam pojas u kolicima inace bi davno ispala,ovako sam mirna.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 21:00:24)

ja mislim da se oni svi podizu, tj probaju da se pridignu. Ili skoro svi. I cim nisu na ravnom vuku ka napred.To im je sport[sm=smiley36.gif]. Ja sam bila zla majka, moji su se vozili do 6m na 0 stepeni ( u lezecem polozaju). Probavali su ovo i ono da ustanu ali naravno nije bas jednostavno[sm=smiley36.gif] Kad su naucili da sede, sa 6 meseci , stavila sam ih u sediste pod uglom od 60 stepeni....Inace to je ovde pravilo. Nema malih beba u "sedecim kolicima" iako znam da pise na njima 0+. Bar 90% majki ovde vozi decu bas u lezecem polozaju dosta dugo. Cak nekad vidjam i stariju decu. Tipa beba 9 m, stabilno sedi , pravih ledja bez oslonca i zeva onako u korpi za lezanje. Ko zec u saksiji. To mnogo slatko izgleda. [sm=smiley36.gif]. Pozdrav mame.

Didy -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 22:02:53)

[image]http://www4.slikomat.com/10/0820/glv-Resize_thumb.jpg[/image]

Ovako je stefan sedeo sa 4 meseca. Sedeo je tako i igrao se. Sa 5 meseci je sedeo potpuno samostalno, bez oslonca, bez padanja. Pa ja bih sebe upucala u glavu da sam ga vozila skroz na ravnom sa 6 meseci. Uostalom, on se bacao i vrištao i nije bilo šanse da leži na ravnom na leđima, tako da ja mislim da je svako dete ipak priča za sebe.
Sofija nije bila baš tako čvrsta i nju sam kasnije podigla.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 22:18:44)

I meni je J podignuta u kolicima..otprilike 45..u krilu nam sedi bar 3 nedelje..nece drugacije..jednostavno se podize! U gimnastici se okrece,jaka je! Svako je dete prica za sebe..ne treba ih sprecavati ni forsirati!

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] (6.4.2015 23:00:31)

A ovako je moj Stefan hodao sa 9 meseci[sm=smiley1.gif]

https://www.youtube.com/watch?v=HDSe0Y5MEhM

a vozio se u kolicima na lezeci pod 0 stepeni do punih 6 meseci[sm=smiley1.gif] Poenta je - nije mu vrlo ocigledno uopste smetalo tj ocigledno nije usporilo njegov motorni razvoj. I to je sve sto sam htela da kazem. Ja mislim da time nista ne ubrzavate, deca ce sesti kad su spremna i ne treba ih ometati, a pomoc im ne treba. Nije mi bila namera da bilo koga kritikujem, samo da prenesem svoje iskustvo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>