Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 10:37:30
|
|
|
|
wivern
|
Helloooo.... Zene pun nam auto igracaka, ja pokusavam da ga zabavljam ali ne mogu dugo jer cim okrenem glavu na neku stranu bude mi muka. Ostaje mi da snimim decije pesmice i da mu pustam. To jos nismo probali. Ivanka mislim da si u pravu, on se dere zbog narucja pogotovo sto sam ga razmazila nenormalno. Ali bas me briga, bebac je samo jednom i to proleti. Evo 5 meseci proletelo kao nenormalno. Von i meni pade juce na pamet da se dere zbog zubica, jer je i trpao sve igracke u usta. Ali sam to odbacila jer to radi i kuci a ne dere se kao magarac. Ja ne znam da li bih smela toplomer u guzu da mu stavim, tebi svaka cat.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 10:52:49
|
|
|
|
emicaa
|
Kad je T još sjedila u jajetu okačim joj tablem i samo ukrug pjesme,dosadi joj i to ali više od sad to joj odvuče pažnju,pa pravimo pauzu,onda neka igračka i tako u krug.Ja sam isto mislila da joj nikad neću moći tako mjerit temperaturu ali kad je prvi put baš bila vruća nisam ni mislila da li smijem ili ne Sad sam se čula sa mamom,od jutros je želudac boli,sutra ujutru ide na gastroskopiju pa je hvata panika kako će.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 13:34:10
|
|
|
|
Kata90
|
Dan mamite,uzivajte u prelepom danu,mi cemo kasnije u setnju
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 13:58:55
|
|
|
|
vonavoj
|
wiv,nema druge nego u guzi,nista nije pouzdano..nisam joj posle merila,ali pipkam je,nema..sad spavka..setale smo malo oko kuce,necemo mrdati daleko..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 15:28:22
|
|
|
|
degu
|
dobar dan! Wiv proci ce ga to cim malo navikne na auto. T od pocetka voli da se vozi i jako dugo joj treba da zaspi u kolima,al se derala za neke gluposti kad duvam nos,otvaram fioku i tako na neke njoj cudne zvuke. I ja sam se plasila merenja T u guzi al sam u bolnici morala,nije bilo druge. Pravila sam dragom torticu,sutra nam je godisnjica braka,a ujedno to je bila proba torte za T rodjendan,bez mleka,a i bez margarina,nikako ga ne volim,a maslac ne smemo. Mislim da ce moj pokusaj biti jestiv :D Najavili nam se gosti danas,a tako sam htela da smugnemo u setnju. Emice meni to sve izgleda kao da je neki cir u pitanju. Da se mama brzo oporavi.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 15:48:37
|
|
|
|
wivern
|
Degu pa kad ce da navikne, vec 5 meseci se vozamo Jao ala smo se prosetali, 2.5 sata bez odmora. Maksa se prvo drao kao magarac, Ivanka je definitivno u pravu jer mislim da svo dranje pa i u kolima ima znacenje uzmi me, i onda je zaspao i evo ga i dalje spava. Dan predivan, nid aska vetra. Ja danas planiram malo da se zafarbam, tj stavim preliv i da nalakiram nokte Degu meni ta torta zvuci odlicno, ja ne volim tonu margarina. Kao ni tonu oraha.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 15:57:04
|
|
|
|
emicaa
|
Degu i ja mislim da je čir ali vidjećemo šta oni sutra kažu. I mi smo šetale i usput kupile bosiljak i peršun pa sam sad presadila u veću saksiju.Čitavo vrijeme smo na balkonu,ja u kratkim rukavima.Obožavam ovakvo vrijeme
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 16:04:45
|
|
|
|
eca89
|
Cao mamike, evo i mene. Nas dvije bile u šetnji 2h, vrijeme je super, eno je spava kao top, još uvijek, neka je, jer mi po danu ne spava uopšte. Juče smo imali goste, pa se derala kao magarac. Svako veče oko 6h se počne derati, kontam da su grčići, pa sam izbacila sve mliječno, slatko i tako, pa ću da vidim možda joj mlijeko smeta, sinoć je zaspala bez tog dranja. Emice, super da ti je mama bolje. Sve vas
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 18:43:35
|
|
|
|
Mariya
|
Dobar dan mame!! IZVORNA PORUKA: mika79 M je u fazi ustajanja uz stočić nesmeš ga ostaviti ni sekundu, čas posla dopuže do stočića i počinje da se diže, podigne se i stoji, ali nezna da treba stalno da se drži pa pusti ruke i padne. Gde ste ostavljale bebe u takvim situacijama? Spustili smo krevetac ali on se podiže i u njemu. Miko, ja sam Lu ostavljala u ogradici. Ako možeš probaj da pozajmiš od nekog pa isprobajte da li mališa hoće da boravi u njoj pošto je neka deca ne vole. Srećom Lu se nije bunila, napunila bih joj ogradicu igračkama pa se igrala, mogla je i da me vidi a ja sam bila slobodna i nisam se brinula o ša će a razbije glavu ako padne dok je ne gledam . Rekla sam mm da je nađe da je operem pa da počnem i H da navikavam polako na nju. H izašao prvi zub i sad me grize, bradavice mi otpadaju. Pre svakog podoja me prvo gricne, pa onda krene da sisa, đavolica mala. Pokušava da puzi ali joj ne ide još, samo se podigne na sve četiri i ljulja napred-nazad, presmešna je Lu mi je bolesna. Curi joj nos i kija, danas je počela malo i da kašlje. Sad se samo nadam da neće zaraziti H.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 13.4.2015 19:05:19
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Wiv mislim da je Ana imala takav problem sa Maretom. Prodje, samo treba istrpeti... Joj jeste, a ja isto imam taj problem sa mucninom kao i ti Wiv. Nekad se toliko drao i bacakao da ne mozemo da ga vezemo u sedistu. I samo je jednog dana prestao to da radi. Ja sam mu pustala pesmice na telefonu, stavim ga ispod naslona od suvozacevog sedista i to mu je bilo super. Putovali smo na Zlatibor kad je imao 13 meseci pa na more kad je imamo 25 meseci, nismo oset_ili put. Sad je poceo da zapitkuje svaki cas kad stizemo, kao onaj magarac iz Shreka
< Poruku je uredio Ana RR -- 13.4.2015 19:12:18 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 6:23:55
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Juce smo opet kampovali posred dnevne sobe, samo nam je ovaj put ubacio i kamion, pa je postalo tesno
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:34:45
|
|
|
|
branki*
|
jutro,mame..kod nas tmurno nesto.boza ode u vrtic,nas dve tu..mislila kupus za danas,nemam nista ,pojelo se od uskrsa,a mrzi me,videcu.za sad pijem kafu.. bojana pocela ,ima 3 dana,non stop glodje pesnicu i balavi malo vise,pojma nemam koji joj je,jer boza uopste nije stavljao pesnice uusta,niti je balavio..ja sve mislim gladna,mada ima onih zrnaca u stolici...a,za zube mi opet rano..
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:45:07
|
|
|
|
emicaa
|
Jutro,probudila sam se gladna a neda mi se ići po hljeb,imam dovoljno za Teodoru. Probudila sam se ne naspavana kao da cjele noći oka nisam sklopila a fino smo spavale. Mišu mene je tako od zaove mali zatvarao u šator,kad se ugušila nisam,iste dobi bio kao tvoj A sad što je. Branki Dora je to radila ali je cuclala ruku,to i plač su bili znaci da pokaže da je gladna
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:53:02
|
|
|
|
branki*
|
emice,a do tad je l sisala,sta si posle joj radila,u kom periodu je to bilo?i ona sisa pesnicu,sve cokce.bas cu da je merim za par dana...
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:54:22
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Vratismo se u normalu i onaj nas ustaljeni ritam...imali goste, tako da nas malo poremetise. Definitivno sam odlucila da od sl.ponedeljka krenem sa pahuljicama, jer ovo bljuckanje vise nema smisla...juce divan dan pa se setali po dvoristu i samo se cuje prasak kako levo i desno od nas beba bljuva...a da ne pominjem da sam je na svakih pola sata presvlacila, jer bude do pupka mokra... Branki, ne verujem da je glad u pitanju, jer bebe tako ispituju svet oko sebe...najpre otkriju svoje rucice, a onda trpaju i sve ostalo sto im dodje u ruke.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:57:35
|
|
|
|
emicaa
|
Kod nas je bilo kad je možda mjesec imala,kad joj je bilo vrijeme da jede,ne mora da znači da ti je Boka gladna,ona možda nešto drugo tako pokazuje.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 7:59:51
|
|
|
|
daca77
|
Emice, kako je mama? A sto se tice gladi, kad krene da urla i bacaka se, znam da je gladna...ali, sva su deca razlicita...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:01:06
|
|
|
|
branki*
|
ko o cemu ,daca i ja o napredovanju i kilazi ma,da izdrzim jos ovaj mesec da imam mleka,pa posle ce vec i uvodjenje cvrste da krene...
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:07:55
|
|
|
|
daca77
|
Branki, a prestala ja da brinem o kilazi Gastroenterolog mi je jos februara rekla da sa puna 3 meseca krenem sa kasicama, zbog ovog bljuckanja...ja sam ipak sacekala i poslusala naseg pedijatra koja je rekla da sa tim krenemo cim napuni 4 meseca...videcu kakva ce biti situacija kasnije...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:16:16
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamice, e ovako Branki, ja sam juče bila na kontroli, dobila je 1100g, doktrorica kaže da je odlično, a moja isto stavlja cijelu ruku u usta, dam joj da jede, nece i pitala sam zbog čega. Ona kaže da se ona tako igra, jer još ne zna držati igračke, pa se tako zabavlja, da se ne brinem, pa eto. Joj, moja j juče spavala baš dosta, zato je se noćas budila na svaka 2h ne znam sta joj je bilo, inače odspava po 4-5h u komadu, neko veče zaspala u 8h, a probudila se prvi put u pola 4h, mi se zaprepastili
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:23:44
|
|
|
|
emicaa
|
Daco nismo se od jutros čule,ide na gastroskopiju pa čekam da mi se javi kad završi.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:25:27
|
|
|
|
ivaMark
|
branki, moj L gura ruke u usta od kako se skapirao da to moze, kasnije je ruke zamenio igrackama, tj sta god mu padne saka...obozava da trpa stvari u usta a to sa sobom povlaci i balavljenje, moje neko misljenje... evo ga: usao u osmi mesec i jos nema ni jedan zubic...ne brini, zanima se samo
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 8:53:14
|
|
|
|
branki*
|
hvala,zene znaci,bebe imaju neke svoje fore ja ,ipak stavila kupus da se kuva... eco,super ste vi!
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 10:38:57
|
|
|
|
degu
|
branki to je normalna oralna faza kod beba, jako bitna razvojna faza i budi srecna jer se motoricki razvija kako treba. Povezala je proces ruka-usta,jos malo ce ustima sve da ispituje,to su druge oci za nju.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 14.4.2015 12:30:16
|
|
|
|
anita
|
Zdravo mame mi ovih dana imali goste pa ne stignem da se javim. Dobro smo svi. Sledece nedelje idemo na kontrolu da vidimo koliko smo porasli.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?