Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 31.1.2016 20:50:11
|
|
|
|
srculence 84
|
Zece mislim da to znaci za zene koje su ostajale trudne ili su radjale a sad ne ostaju trudne. Mislim da je to to al nisam sigurna.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 31.1.2016 22:16:05
|
|
|
|
ivanicasale
|
Zece sekundarni sterilitet je sterilitet kod zena koje su ostajale trudne.Tj koje imaju iza sebe neku trudnocu. Drzim palceve
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 2.2.2016 15:12:06
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Drage devojke, I ja se konačno javljam na ovou temu..pročitala sam ceo forum i pratila vasa iskustva. Ja sam krenula sa pripremom za VTO kod doktorke Goce Ivanović, pa imam par pitanja za sve vas. Moji hormoni su ok kao i jajnici, pronašli su mi trombofilije (hematolog ne preporučuje terapiju jer nema indikacija- ranijih pobačaja), imam i IR pa sam počela da pijem Siofor pre mesec dana. Bila sam kod nje sa svim rezultatima i ona mi je rekla da dođem drugog dana ciklusa ponovo, treba da dobijem svaki čas, kasni mi vec dva dana verovatno od silne nervoze. Da li znate šta je sledeći korak, posle koliko vremena krenu sa stimulacijom i postupkom? Da napomenem da mm ima očajan spermogram i da zbog toga idemo na VTO. I on treba da radi nalaz za 10 dana posle terapije koju je imao. Nadam se da nisam dosadna ali me interesuje koliko vremena posle svih analiza krenu sa postupkom. Želim svim devojkama koje čekaju da što pre ostanu trudne a trudnicama sa foruma laku i školsku trudnocu :)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 2.2.2016 20:50:55
|
|
|
|
Maraj
|
Sargarepice mi smo odma krenuli. Cim je Goca dala zeleno svetlo. E sad ne znam ako ce proveravati tm za 10dana mozda neces u ovom ciklusu al sto bi ti rekla da dodjes.... sve ke moguce i cak i da cete odma sad krenuti. Verovatno si isla kod Antica...i taj debil je mwni rekao da mi ne treba nista za trombofiliju..... a inace celu trudnocu sam koristila fragmin po nalogu dr Miljica...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 2.2.2016 21:11:22
|
|
|
|
alex88
|
Sargarepice slazem se sa Maraj,ako imas vec otkriven problem treba da buds pokrivena terapijom.Srecno i drzimo fige da sto pre krenes i naravno uspesno zavrsis. Zece nadam se da ces vec u ovom ciklusu uraditi histero,Srculence srecno i tebi i da nas obradujes. Joko,Ivanice
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 2.2.2016 22:35:02
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Hvala Maraj i Alex Ponovo kucam jer sam roman koji sam iskucala slucajno obrisala :) Sto se tice trombofilija bila sam bas kod Miljica, to je njegov predlog sada, kada ostanem trudna rekao je da se vidimo posle odredjenog vremena. Ovo za proces me bas kopka jer mi ona nije nista rekla a znam da ne daje bas previse informacija pacijentima iako je prema meni bila bas super, nasmejana, zezala se . Ja bih volela da krenem odmah, ubi me ovo citanje i razmatranje svake sitnice, trazenja odgovora na moja pitanja i podpitanja (sve moram da znam unapred od a do s, ali bukvalno). Maraj posto si ti bila bas kod njih zanima me kakav je bio postupak? I ono najvaznije kako je proslo bockanje? Ja nikada nisam uzela u ruku iglu i spric i to je jedino sto me brine u celom procesu, nije mi bas prijatno da sama sebe bodem. Inace nisam neka plasljivica sto se tice tih stvari, imala sam operacije, imam visok prag bola, nemam problem sa bolnicama ali to da sama sebe bodem deluje jaaaaooooo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.2.2016 7:12:17
|
|
|
|
wivern
|
Sargarepice ja sam bila u istom polozaju kao i ti, mm loš spermogram (max 250000), ja dva spontana pobačaja i nisam imala terapiju za trombofilije (iako su ih nasli) . Iz tog pokušaja imam dečaka od 15 meseci. Sve je subjektivno, i nisu terapije za svakog iste. Bitno da imaš poverenja u doktore koji te vode. A što se tiče procesa on brzo kreće, čim vide ima li napretka u terapiji tm reći će vam šta i kako dalje. Žene čitam vas redovno ali nemam toliko vremena za pisanje. Zece držim palčeve i navijam, kao i za sve ostale devojčice u postupku.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.2.2016 11:16:45
|
|
|
|
ivannna
|
caos! evo i mene opet,bila juce kod dr dala mi da se bockam diferelinom 7 dana i da pijem estrofem ( estradiol) kaze da se materica sto bolje pripremi,pa za 2 nedelje ubacuju moje smrzlice,bas sam uzbudjena! Sargarepica-i ja sam kod Goce,ne brini ako ona proceni da je sve ok,kreces odmah,ako i ne nemoj da brines,to ce biti vrlo skoro,bolje da svi uslovi budu ok nego da radis pa da ti ne uspe,budi strpljiva! ne brini,dr je extra strucnjak,ja u nju imam bas poverenja sto se tice bockanja-i ja sam bila kao i ti,al znas sta? uspela sam!!! sama sam sebe bockala,priznajem nije bilo lako,al svaki dan je sve lakse,znas da to radis za svoju bebicu i neka ti je to uvek u glavi! mozes i da ides kod njih da te bockaju,al meni je bio problem da izlazim sa posla pa sam morala sama,al extra je osecaj kad uradis nesto cega si se plasila,kada prevazidjes to i dokazes sebi da i to mozes! ja sam kada me zaboli pravila pauze i tako mi je bilo lakse,jedan savet-meni je to bas pomagalo-obavezno jedi nesto pre bockanja,i imaj blizu nesto da sednes,meni je malo od straha bas sinoc bilo muka,al kad sam sela brzo je proslo,sve u svemu nije nista strasno,znas zbog cega radis,kratko traje i za par dana si gotova!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.2.2016 15:54:29
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Hvala devojke divne ste Sutra u 10 idem na pregled kod doktorke, konačno stigla . Javlajm šta mi je rekla
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 3.2.2016 16:03:51
|
|
|
|
Maraj
|
Sargarepice samo opusteno. U najboljim si rukama. Nemoj se opterecivati. Goca zna sta radi. Meni je prva vto dala 6 oplodjenih jc. Dva vracena a od ostalih cetiri jedan ostao za zamrzavanje. Vto nije uspela pa sam prekinula bockanje. To je bilo u novembru 2014. U januaru 2015.Goca mi vratila taj smrzlic u prirodnom ciklusu i uspeli smo. Bekan sad ima 4 meseca polako i meni je bila frka oko bockanja , al sve se preživi. Do neke 26 nedelje sam se bockala u stomak a posle u butine. srecno draga. I samo pozitivno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 4.2.2016 13:19:05
|
|
|
|
17 joka
|
Zece super za histeroskopiju. Ivanice jos malo pa se radujemo Sargarepice srecno jako da krenete i da se radujemo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 4.2.2016 13:50:51
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Drage moje, Bila na pregledu, krećem od sutra sa stimulacijom, doktorka kaže nema šta da se čeka kad je sve ok Još mm da da sutra uzorak da provere i to je to. Kreće bockanje . Javlajm detalje ovih dana. Hvala vam svima još jednom, ovaj forum je pun pozitivne energije, toliko sam topline osetila dok sam čitala, razumevanja takođe, ipak samo oni koji kroz ovo prolaze mogu da razumeju kako nam je. Baš sam srećna i nadam se da ću uspeti iz prve
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 4.2.2016 13:59:04
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Srecno, drzimo palčeve!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 4.2.2016 14:05:56
|
|
|
|
alex88
|
Sargarepice,oseca se sreca i uzbudjenje u tvom postu.Bice sve u redu i navijamo da uspe iz prve
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 5.2.2016 19:47:58
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Konacno sam se malo smirila pa reko da podelim sa vama.. Danas smo odustali od stimulacije , mm u uzorku nije imao ni jedan jedini spermatozoid, ni ziv ni mrtav 0. A ja sva srecna dosla po rezultat i da krenem sa terapijom kad tamo tuzan pogled svih . Sada svake nedelje ide da daje uzorak ne bi li uhvatili nesto za zamrzavanje. Juce ushicenje i radost a danas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 5.2.2016 20:19:57
|
|
|
|
wivern
|
Sargarepice polako, nahvatacete koliko bude frebalo. Samo polako, strpljivo i ne gubite nadu. Borba je nekada teška ali nije nemoguće pobediti. Držim palčeve za sledeći spermogram, a mužu daj med pomešan sa semenkama. Ima u nekoj starijoj temi Stetica je pisala recept. Sa tom smeaom je mm poboljšao spermogram.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.2.2016 0:16:11
|
|
|
|
zece
|
sargarepice probaj sa profertil ako mozes da i nadzes mislim da kod vas ih ima davaj tvog muza i maticni mlec cist domasni med jatki posebno indiski orah je dobar za spermogram propolis i paradajz ali ne prskan sa pesticidima tako smo mi sredili spermogram ako nemozes nadzi profertil daj mu vit a ,c,e cink i selen
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.2.2016 8:50:04
|
|
|
|
ivannna
|
sargarepice-pisala sam ti i na temi Spermogram i spermokultura II deo al i ovde da ispricam pricu drugaricin muz nije imao ni jedan spermic,pio je sve i svasta ali nije bilo promene,onda je otisao na operaciju pa su mu izvukli spermice,taman dovoljno za vto,zamrzli su ih,i kad je stimulacija bila gotova odmrzli ih,ubacili i vto je uspela iz prve! vidite za sve postoji resenje! meni ostala jos jedna boca veceras i gotova sam pa u subotu kod dr da mi proveri kako mi je endometrijum reagovao,pa da mi vrate moje smrzlice.sledece nedelje jedan dan!
< Poruku je uredio ivannna -- 8.2.2016 8:51:02 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.2.2016 9:54:40
|
|
|
|
Sargarepica.
|
Hvala na podrsci devojke Ivanna ako se ne pojave ponovo icicemo na biopsiju pa cemo probati i to. Mene vise pogodilo to sto je terapija dovela do toga da nestanu, da je nije primao verovatno bi sve bilo ok. Jos kod mene sve bilo idealno i ja sva srecna otisla da pocnem da primam stimulaciju kad tako sok. Valjda zbog te srece jer krecemo to sto se desilo me mnogo vise pogodilo . Icicemo sad svake nedelje da radi proveru dok se ne pojavi nesto. Zece hvala na savetima, idem odmah posle posla u apoteku da kupim sve ove vitamine da uzima i njih. Semenke vec uzima a sinteticke vitamine ce od danas da uzama iako misli da ne pomazu, mora probati sve. Za ovaj Profertil nisam sigurna da li treba da ga pije bez konsultacije sa lekarom, tj da li utice na hormone jer su njemu bili uvecani i pre terapije?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.2.2016 10:05:53
|
|
|
|
Maraj
|
Sargarepice i moji prijatelji su kod Goce. Isti scenario kao kod vas. Biopsijom su našli plivace i zaledili . Sad Goca ceka savrsen ciklus kod prijateljice. Inace dijagnoza tog prijatwlja je zacepljeni kanali , kako sam shvatila. On isto nije imao ni jedan. Tako da glavu gore. Bice to sve ok. Nemoj negativu pre vremena. Sacekaj biopsiju. Bice sigurno nesto za zamrzavanje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 9.2.2016 6:29:43
|
|
|
|
zece
|
Oni su isto vitamini profertil
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 12.2.2016 19:35:47
|
|
|
|
zece
|
Nista odlozena je histeroskopija ovaj ciklus jer je pap test star 1i pol i sad treba da sacekam novi da izadze na kraj mesec
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 12.2.2016 21:10:57
|
|
|
|
zece
|
Taj dr koji ce da mi rade histeroskopija malo se je zamislio i rekao je da mi to uradi ona doktorka koja mi je to radila prvi put ali ja nisam htela i htio je da je povika da dodze ali ja sam rekla ne rizicno ce da bude jer to ce mi biti treca operacija na stomaku
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2016 17:26:46
|
|
|
|
ivanicasale
|
zenske imam jedno pitanjce:Kakva je procedura za fet u Spebu?Ko zna neka pise.Sta se koristi od lekova koliko ranije treba da se zakaze isl?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2016 21:41:10
|
|
|
|
jess021
|
Ivanice, mislim da ima tema vto kod njih, pa baci pogled.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.