Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 7:44:49
|
|
|
|
srculence 84
|
To je super... svaka cast. Devojke hvala vam sjajne ste
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 7:57:21
|
|
|
|
Maraj
|
Srculence mm i ja smo pokušali 4-5 god dr kazu sve ok. Meni hormoni super samo njemu malo usporeniji plivaci i to je to. Odemna hsg rezultat neprohodni jajovodi. Upute me na laparoskopiju. Tamo nalaz da su jajovodi bili ok samo su nesto duzi i izmenjeni po principu brojanica. Dakle dzabe me seckali jer dr koji je radio hsg nije sipao dovoljno kontrasta...uzas....Odemo na dve IUI opet nista . Odlucimo se za vto u bolnici Ivanovic. Krenuli proslog maja kod njih. Sa stimulacijom krenuli u septembru/oktobru. Imali 8 folikula. 6 se oplodilo. Vracena2 ostalih 4 ostalo da se prate do blaste. Dr nas zvala kuci 5.dan da nam kaze da je od tih 4 jedan preziveo i da mozemo njega da zamrznemo ako zelimo. Plakali sno od srece iako sam ja kuci lezala i nadala se da se se ova dva u meni vec primila. Nakon dve nedelje beta negativna ja u haosu. Ne zelim nikoga da vidim zovem kliniku oni kazu javite se za dva ciklusa. To je bilo u novembru proske god. Ja ih zovem prvog januara jer sam tad dobila i to je bio drugi ciklus od neuspele vto. Sutradan odem kod dr na uz. Kaze dr sve super mozemo vratiti smrzlica. Isla na uz do ovulacije. Kad je dr procenila da je sve ok 19.1. mi vrati tog jednog smrzlica. 31.1. ove godine radim betu ona pozituvna. Suze , neverica..... nesto neopisivo... sreca i nepoverenje istovremeno. Porodila sam se pre ne puna dva meseca . I evo ga moj bekan siki a ja ti pisem moje iskustvo sa vto ..... ljubimo te i drzimo fige
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 8:01:09
|
|
|
|
Maraj
|
Zaboravih da napisem da je dr Goca u bolnici IIvanovic otkrila da ja imam trombofiliju i antinuklearna antitela. Mogli smo da pokušavamo milion puta. Ne bi uspelo bez terapije.....dakle proverite sve pre nego se upustite u vto. Meni bi i IUI verovatno uspela da sam bila pokrivena terapijom za trombofiliju i antitela a dr to ne proveravaju. Zato odma otidjite dr koji se bavi sterilitetom ovi ostsli ginekolozi koji se ne bave striktno sterilitetom nece vam pomoci....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 8:05:13
|
|
|
|
srculence 84
|
Joj bas sam se najezila. Znaci taj jedan je bio dobitni? Znaci blaste su ipak blaste jel koliko vidim da ko stigne do blaste to je jak embrion? Joj ljubac za tvog malog srculenceta
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 8:24:35
|
|
|
|
srculence 84
|
Meni je prof.dala sve za tromb.i nk celije i antitela i ako ja to nisam proveravala. inekcije posle aspiracije frahiparin i bila sam deksazon tako se nesto zove. Sta si ti primala za tombofilije i nk celije?jel neko zna kako izgleda fragmentisan embrion?stavila bih sliku jel ovako kako ga gledam izgleda mi nije bio bas onako kako je na internetu?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 8:38:04
|
|
|
|
Maraj
|
Da draga. Taj jedan smrzlic je bio dobitni ja sam davala sebi injekcije fragmina i pronison za antitela. Vodio me je hematolog celu trudnocu pored ginekologa
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 8:46:41
|
|
|
|
srculence 84
|
Ja nisam to radela ta anti tela nk celije i trombofilije al mi je sve to dala kao preventivu samo cu da vidim za insulinsku rezistenciju to da odradim. A ovo necu jel ona daje svakako terapiju za sve to. Od kada si pila lekove i bockala si se?jel posle aspiracije ili pre?izvini malo sam dosadna
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 9:43:14
|
|
|
|
micaubica
|
Pozz svima.. kako ste,moje dame?? Ima li neka da ceka betu ovih dana,da cekamo zajedno?? nasa prica traje od 2010... 2013 vanmatericna i od tad se borimo za vto o trosku drzave... imali smo jednu IUI neuspesnu,sto nije ni cudo jer jedan jajovod nemam a drugi je zapusen... sad smo imali i vantelesnu... izvadjeno 10j.c. oplodjeno 8,vraceno 3,imamo i zimnicu sad cekamo veeeelikuuu betuuuu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 9:52:28
|
|
|
|
srculence 84
|
Mico navijamo za veliku betu gde si radela postupak
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:04:50
|
|
|
|
micaubica
|
U Visegradskoj,kod prof.Spremovic... divna zena,najpre covek,a zatim i izvanredan strucnjak... inace ceo tim za vto u Visegradskoj je sjajan,sestre ljubazne,uvek dostupne,biolozi,doktori... stvarno imam samo reci hvale...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:07:27
|
|
|
|
srculence 84
|
Bravo,bice to ono pravo... navijamo za veliku betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:09:36
|
|
|
|
Maraj
|
O mico pa divno navijamo onda srculence pre aspiracije sam pocela sa pronisonom a od aspiracije fragmin. Bolje isproveravaj da znas. Jer i doza fragmina zavisi od "stanja" . Ogtt takodje. Jako je bitan
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:21:03
|
|
|
|
srculence 84
|
Kada sam pitala profesorku ona kaze da sve to je izmisljeno da se uzmu pare i da puno zena zatrudni a da i ne zna da ima. Probacu da odradim oggt test a za ostalo videcu sta ce mi sad reci lad odem na kontrolu. Ljubac devojke
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:25:41
|
|
|
|
Maraj
|
Jeste dosta ih zatrudni pa daleko bilo izgube bebu pa tek onda krecu pretrage. Ne mislim nista lose. Dace Bog da zatrudnis sto pre. Al ja vise volim da znam na cemu sam. I taj fragmin nije naivan a pogotovo pronison. Što bi ista koristila u trudnoci ako ne moras. Mene su slali na uz srca bebe zbog tih lekova u trudnoci. Zato ti kazem. Ako ne moras da koristis sto bi....al bolje proveri. Sa tim lekovima i porođaj je drugaciji a i posle porođaja terapija
< Poruku je uredio Maraj -- 24.11.2015 10:27:23 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:28:05
|
|
|
|
micaubica
|
Hvala Maraj.. nisam imala priliku da ti cestitam na bebcu ... davno je to bilo kad smo se druzile na crticama i bazalnoj... dok smo jos priridno pokusavale.... Srculence,ja sam radila ogtt,pronadjena mi je insulinska rezistencija... mislim da je to jako bitna analiza. Doduse niko mi nije trazio trombofilije i imunologiju,smatraju da je kod mene mehanicki problem..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:33:05
|
|
|
|
srculence 84
|
I kod mene isto to smatraju al ovo mi dali preventivno. A oggt moram da odradim za svaki slucaj jeste da sam mrsava al nikada se ne zna.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:35:40
|
|
|
|
micaubica
|
Nema to veze,moja drugarica je mrsavica a pije jacu terapiju od mene
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:37:05
|
|
|
|
Maraj
|
I moja je mrša al je tamnoputa i dlakavija....kazu da to ima veze
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:37:57
|
|
|
|
srculence 84
|
Da,to nema pravila. Odradicu ovih dana pa cu videti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:39:23
|
|
|
|
srculence 84
|
Ja sam bela i nisam dlakava al videcu da proverim
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 10:56:16
|
|
|
|
Maraj
|
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 11:23:10
|
|
|
|
jess021
|
Mico, navijamo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 11:41:34
|
|
|
|
alex88
|
Mico navijamo za Srculence kasnije cu napisati i ja svoju pricu.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 11:44:23
|
|
|
|
srculence 84
|
Vazi alex volim da citam vase price jel to mi daje snagu da se borim dalje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 24.11.2015 11:47:06
|
|
|
|
micaubica
|
Alex, jess.... hvalaaa.... jel ima jos nekog da ceka betu... ili sam trenutno jedina??
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.