Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 7:58:45
|
|
|
|
serpica
|
odoh da spremam dorucak
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 8:06:25
|
|
|
|
tatjan@
|
Dobro jutro, kako ste spavale? Ja sam juce resila da odem rano, da se naspavam i mladji sin se budio cele noci, izgleda da je nesto sanjao.. i sad sam nikakva, idem da skuvam lonac kafe da prezivim na poslu Serpice, nadam se da ti je bolje jutros, od cega ti je to tako pozlilo? Kod nas svi hvataju neke prolecne viruse, te stomacni, te prehlada, svi su oko mene bili bolesni, sreca pa ja nista nisam zakacila.. Jabudic kako je tm, jesu ga malo digli na noge? Hoce mu sad raditi pretrage? Secam se kad je mm-a hirurg poslao u urgentni zbog jakih bolova u stomaku, nisam zaspala cele noci a isto sam mu govorila da se kilavi.. (na kraju je i ispalo da se kilavio, nije mu bilo nista, ali ipak sam se te noci grozno osecala). Misli pozitivno, sigurna sam da ce biti sve OK, mlad je on :) Jel imate koja zapusen nos u trudnoci, ali konstantno? Ovo mi se prvi put desilo.. Meni je zapusen vec 2 meseca a ne znam da disem na usta nocu, pa me cesto budi.. pocinje ozbiljno da mi ide na zivce.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 8:36:54
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro žene! Mm je bolje jutros, dali su mu sinoć neku injekciju za izmokravanje, pa je spavao, nije se gušio. I rekli su mu sinoć da taj izliv i nije neki veliki. Jutros treba da pogledaju na UZ. Ja sam loše spavala. Bilo me je strah, velika prazna kuća, okolo šuma, svega me je bilo strah. Jutros sam sva natečena. Da dodam da sam se jutros izmjerila i da imam 3kg+ nego juče. Znam da mi se zadržava voda, ali ovoliko nisam ni popila! Užas! Ima li neki čaj koji može u trudnoći? Ako ima dajte temu! Pući ću kao balon!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 8:54:11
|
|
|
|
Maraj
|
Serpi drago mi je da si bolje. jabudic mogu misliti kako je tm gusila ta voda. Ja s se slicno gusila kad mi je stomak bio pun vode. Bice to sve ok Za izmokravanje znam da je dobar caj od persuna al ne znam koliko je dobar u trudnoci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:00:40
|
|
|
|
jabudic
|
Ja i mm smo iste sudbine sa vodom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:12:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Jutro Jabude drago mi je da je tm bolje, da brzo izadje, ja za caj nemam savet, javice se valjda jos neko. Serpi cuvaj se draga, ja mrzim stomacne viruse, uvek sam na infuzijama. Meni i jutros muka, nema Suzi da vidim da li je i njoj evo pijem caj i jedem jabuku, nista mi se ne jede
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:17:47
|
|
|
|
jabudic
|
Um, ja da pojedem jabuku za doručak, i kad nisam trudna, povratila bih. Jabuke nikako ne mogu, baš mi teško padaju . Tatjana, ja često imam zapušen nos, kad ga izduvam obavezno krvavo bude, Ali to je normalno valjda.
< Poruku je uredio jabudic -- 27.3.2015 9:21:47 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:20:03
|
|
|
|
Anoniman
|
neko mi je rekao da je dobra za mucnine, i bude mi malo lakse posle nje, interesantno da mi samo voce jede , juce sam zamalo povratila posle rucka, ne prija mi meso
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:46:23
|
|
|
|
suzi kju
|
Evo i mene malopre ustala, fino spavam svake noći... UM i meni je muka, neko je napisao za tu donat vodu kupio mi mm prekjuče, i ok je, juče mi nije bilo puno muka evo i sad onako malkice ali sad ću da je popijem malo i msm sa ću biti ok... Šerpi ne daj se Jabudic sve će biti u redu, eto njega danas - sutra kući, ne brini
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 9:48:02
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Um, ja da pojedem jabuku za doručak, i kad nisam trudna, povratila bih. Jabuke nikako ne mogu, baš mi teško padaju . Tatjana, ja često imam zapušen nos, kad ga izduvam obavezno krvavo bude, Ali to je normalno valjda. to je normalno,dr mi je rekla da je to nedostatak c vitamina..a i cirkulacija je drugacija!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 10:22:45
|
|
|
|
jovicaa
|
evo i mene.. jos nista juce smo obisli pancevacko porodiliste stvarno deluje super po onome sto nam je babica rekla, nadam se da je sve istina... nego recite mi kolike su vam bebe bile na rodjenju? posto je meni maksim 18 dana pre termina imao 3 i 800 gr. znaci da ce ova beba u terminu imati 4,5 kg.... nije mi bas svejedno.. najvise sad dobijaju, bice king size.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 10:37:48
|
|
|
|
jess021
|
Jabude, drago mi je da je stanje bolje, nadam se da ce tm uskoro kuci. Caj od persuna ni slucajno u trudnoci, a za nesto drugo najbolje da pitas dr. Ja evo pijem kafu, jutros ustala i boli me desno rame, na kraju skontam da je od torbe jer sam juce ceo dan bila napolju. Uzas,kakvi su mi misici. Ljubim vas sve E da, serpi drzi se, bas te svasta snaslo, ali od sad nek` ide samo na bolje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 10:41:24
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa evo i mene.. jos nista juce smo obisli pancevacko porodiliste stvarno deluje super po onome sto nam je babica rekla, nadam se da je sve istina... nego recite mi kolike su vam bebe bile na rodjenju? posto je meni maksim 18 dana pre termina imao 3 i 800 gr. znaci da ce ova beba u terminu imati 4,5 kg.... nije mi bas svejedno.. najvise sad dobijaju, bice king size. kako ces se poradjati kod nas? Koja babica te vodila,sta ti je rekla?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 10:47:27
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Serpi drago mi je da si bolje. jabudic mogu misliti kako je tm gusila ta voda. Ja s se slicno gusila kad mi je stomak bio pun vode. Bice to sve ok Maraj, što ti je stomak vio pun vode? Evo sad smo se čuli, radili su mu UZ abdomena, i ima mnogo vode u stomaku i u plućima. Čeka UZ srca u 12h. Kao to se posle operacije postepeno nakupilo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 10:59:48
|
|
|
|
serpica
|
Jabudic hoce li da mu vade tu vodu ili kako? Bas mi je zao.. Devojke saljem vam velikog dobro sam,cak sam uspela i kafu da popijem da malo podignem pritisak,nadam se da je sve iza nas,ne povratilo se... Jovice ne mora da znaci da je svaka naredna beba veca od predhodne,meni je recimo prvo dete bilo najkrupnije 3700 rodjena na dan termina,drugo dvoje po 3600 dve nedelje pre termina,mozda bi i oni porasli do termina jos ali nista ne mora da znaci. Meni su dr rekli da se otprilike uzima srednja vrednost tezine roditelja na rodjenju. Recimo ja sam bila 3600 mm 3800 znaci deca ne mogu da nam budu preko 4kg iako smo sad i on i ja visoki i krupni..
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:02:26
|
|
|
|
jabudic
|
Šerpi, najvjerovatnije će mu samo dati neke ljekove, kao ići će malo sporije, ali da ga ne bodu. Vidjećemo, sve zavisi od UZ srca. Ja sam imala 3000kg, mm oko 3500, a Jakov 4200
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:07:52
|
|
|
|
serpica
|
Jabudic da ozdravi to pre a vidis uek ima izuzetka,ja verujem da ovo moje dete nece da predje 3600 i nije mi ni bitnosamo da udjem u termin i da sve bude ok
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:14:11
|
|
|
|
jabudic
|
Ja sam sigurna da ću da predjem termin, ali samo bi bilo fino da ne bude preko 4200, do toliko sam isprobala. Mislim, nije damski biti džin na rodjenju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:17:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Serpi meni ta teorija ne deluje tacno, mm 2800, ja 3600, Una 4100 Ja poslala sveki po burek gladna sam Jabudic sta fali mojoj Uni 4100 i 60 cm, mamin dzin
< Poruku je uredio Unina mama -- 27.3.2015 11:20:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:20:43
|
|
|
|
sagitarius
|
Jabudic,UM,jel to bio carski?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:22:59
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj IZVORNA PORUKA: jovicaa evo i mene.. jos nista juce smo obisli pancevacko porodiliste stvarno deluje super po onome sto nam je babica rekla, nadam se da je sve istina... nego recite mi kolike su vam bebe bile na rodjenju? posto je meni maksim 18 dana pre termina imao 3 i 800 gr. znaci da ce ova beba u terminu imati 4,5 kg.... nije mi bas svejedno.. najvise sad dobijaju, bice king size. kako ces se poradjati kod nas? Koja babica te vodila,sta ti je rekla? kako ces se poradjati kod nas? definisi pitanje babica dragana, ona valjda vodi taj obilazak svakog cetvrtka u 13 h. to sto je ispricala je stvarno bajkovito, nadam se da je zaista tako...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:23:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: sagitarius Jabudic,UM,jel to bio carski? Kod mene prirodni, i trajao je 4, 5 sata od prvih kontrakcija
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:23:58
|
|
|
|
branki*
|
jeste se prijavile za pumpicu?da glasamo?ko je ko?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:24:09
|
|
|
|
jabudic
|
UM, ništa joj ne fali do 4200, toliko sam isprobala Sagitarius, kod mene nije bio carski rez, nego sasvim prirodan i lak porodjaj, ni epiziotomiju nisam imala. Branki, ja sam se prijavila. Čik odgonetni crnogorski humor
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 27.3.2015 11:24:29
|
|
|
|
jovicaa
|
ali pazite ja sam oba deteta rodila skoro tri nedelje pre termina, a bili su 3 i 640 i 3 i 780. zato se i brinem. posto u proseku nedeljno u devetom dobijaju oko 250 gr. znaci tri nedelje vise 750 gr vise, pa vi vidite... mislim 4 i po kile, ne znam da li ja to mogu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?