RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:31:34)

Aj'' Trco, sa srećom, da te više istjeramo iz trudnica [sm=smiley36.gif]
Mada ja nisam pristalica tog "izbacivanja" na silu, kad odluči da izadje neka izadje. Ja nisam htjela da idem da mi pokreću porodjaj.

JA sam otišla dan pred termin na pregled i prvi i poslednji ctg, i nisam se više pojavila dok nije krenuo porodjaj. Mani me bre, da me čačkaju i izbacuju dijete. A dvije koje su bile taj dan kao i ja, došle da im izazovu porodjaj, provele se kao bose po trnju. Jedna se poradjala dva dana, drugoj pukao grlić.
Ne plašim te, daleko od toga, samo mi je bilo drago što sam ispoštovala prirodu. Bilo mi je teško i dugo, ali znala sam da su dani u pitanju, ne može ostati vječno.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:42:42)

Ma deder ti meni objasni što me pita za ime? [sm=jezicek.gif] (odgovorih ti ja, samo me interesuje [sm=jezicek.gif])

A meni su i sa Anom pokretali, tj ovde te ne krkaju na indukciju već daju prvo za mekšanje grlića, pa tek ako ima potrebe kače na indukciju. Imajući u vidu da sam sa Anom fasala sve što može da se fasuje na porođaju (epiziotomija, ruptura vagine - tj grlića, vakuum) ja sam relativno brzo završila. Oko 11-12 čini mi se da su mi dali vaginalete za mekšanje, oko 1 pola 2 su već krenule kontrakcije same na 5 min, u box me uveli oko 6 pola 7 i u 20:43 se Ana rodila, sa sve epijem. Bilo je povuci potegni u smislu da su joj padali tonovi na kontrakcijama i tada je moja dr pravilno postupila. Krenuli su da me izvode na Cr, ali kaže dr otvorena 8 vraćaj!!! I spasila me CR. Tako da... mene ništa ne plaši.
Ovaj mali ima manji obim glave nego što je imala Ana, valjda neće da me pocepa [sm=jezicek.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:44:20)

Trco, navijam jakooo...bice to sutra ekspresno[sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:46:14)

Danke Daco!!

A, htedoh da dodam Jabudu da ovde nema hoćeš nećeš - posle roka na 2 dana ideš na ctg, vaginalni sam imala samo zadnja 3 puta. Dakle ne čačkaju me toliko.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:48:17)

Drugi put u principu ide brze, tako da će samo da izleti [sm=smiley36.gif]
Pa taj tvoj nik mi je tako fascinantan, jednom sam ti čak i postavljala sliku na koga m asocira, i nikako ne mogu da te povežem sa nekim pravim imenom i pravom ženom. Ti si neki vanzemaljac, iz NR Slovenije [sm=smiley36.gif]
Pa i kod nas je tako, ali ja ako ne dodjem, ne mogu me stvljati na ctg [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 10:50:41)

[sm=jezicek.gif] nick - pogledaj avatar pa ti sve jasno - imam guzicu pa mogu da se trtim, trćim i otud trćosava [sm=smiley36.gif]inače tako je bivši kolega zvao jednu koleginicu - obe smo guzate [sm=smiley36.gif]

Štetica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:11:02)

Trudnice veliki grlisa za sve.
Videh da Trca pise ovde pa samo da priupitam,"Zeno mislis li se poradjati il cesda pustas preko reda i februarske trudnice?"[sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:14:11)

Štetice, i ti si po tickeru otišla u februarske [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:14:16)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Imam 36 god. Imam troje dece, jedno od njih ima 15 godina. I trudna sam. Ovo mi je treci put da ostanem trudna neplanirano. Imala sam jedan abortus jedan spontani i sad. Ja uopste nemam osecaj da sam trudna. Nije mi ni muka... Ne znam sta se desilo u mojoj glavi. Trebalo mi je jako dugo da odem do lekara. Kada sam otisla vec je bilo kasno, 10 nedelja. Muzu nisam rekla dugo. Nisam ni mogla da mu kazem. Kupila sam jednu malu pizamicu i dala mu. Ostao je zatecen. kad bih mogla da sakrijem od drugih bilo bi najbolje. Ja se licno radujem bebi, ali me je nekako sramota. Nervira me to sto svima pojedinacno moram da objasnim od kud to. Kad pomislim da ce da krenu da me kritikuju i grde i da se zgrazavaju, prevrcu ocima, krenem da drhtim i placem.

IZVORNA PORUKA: jabudic

Izvini, veću glupost odavno nisam pročitala! Sramota te je što si trudna? Sa svojim mužem? Ne razumijem? Koga? Čega? Ne živiš za komšiluk, nema čega da se stidiš, nego da budeš srećna. Uživaj u trudnoći i opusti se! Ne vidim potrebu da se bilo kome šta objašnjava! Baš bih te sad po dupetu da si mi bliže! [sm=hudicek1.gif]

IZVORNA PORUKA: emicaa

beba je blagoslov,nije bitno dal prva ili peta,a ti ces je rodit,odhranit i borit se za nju nece komsije zato briga ko sta misli ili kaze.

IZVORNA PORUKA: Azra_

Nemoj tako... Ako ste vi srećni i radujete se, tuđi komentari i reakcije ne mogu da te previše potresu. Dobro, bar ne daj da te potresu. Verovatno jeste nezgodno, ali samo im se osmehni... Inače, ja u komšiluku imam dve porodice sa po četvoro dece. I razlika između najmlađih i najstarijih je tu negde , oko 15 i više godina. Meni je to lepo, nikada se nisam pitala zašto i kako... Glavu gore! Stže novi život, treba mu se radovati! Kako ostala dečica prihvataju?

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:18:13)

Draga moja, ja ti preporučujem da pročitaš sledeći tekst: Sramota zvana treće dete

Pisala ga je naša članica i mama troje dece. Podićiće ti samopouzdanje i naučiti te da su tvoja deca tvoja stvar i tvoja sreća! A drugi nek se nose!
Glavu gore i objavi na sva zvona! Ti si jedna žena zmaj i tačka!

Štetica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:18:47)

Štetice, i ti si po tickeru otišla u februarske [sm=smiley36.gif]

hahaha,ma nesedam za komp da bi promenila tiker,i ovo pisem sa telefona dok mi sinko sisa[sm=jezicek.gif].
Jednog dana cu i to srediti,samo da prezivimo grceve

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:22:10)

IZVORNA PORUKA: Štetica

Trudnice veliki grlisa za sve.
Videh da Trca pise ovde pa samo da priupitam,"Zeno mislis li se poradjati il cesda pustas preko reda i februarske trudnice?"[sm=jezicek.gif]

Ćuti kad ne puštam i one julske [sm=jezicek.gif]

Evo sutra idem da se porodim!!! [sm=smiley36.gif]

ČEk da i Anonimnoj odgovorim.

Pored svega onoga što su ženice već ispisale, dodaću ti i još jedan slučaj. Moja kuma se relativno mlada udala, rodila prvo dete i kad je on imao 22 ona je rodila drugo (sa drugim mužem). Ako ti imaš 36 god, a prvo dete 15 onda si i ti mlada i ne vidim razlog da te bilo koga bude sramota.

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:27:27)

Trco sutra nosim neku šljivu ili kajsiju na posao! Da preživim tvoj porođaj [sm=smiley36.gif]

[img]http://www.dodaj.rs/f/22/jq/YBEZY4R/images-3.jpg[/img]

Valerie -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:29:42)

trco [sm=bravo.gif] kako si hrabra!!! zelim ti da prodej najlakse i najbrze!

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:39:46)

[sm=jezicek.gif]šta vam je bre, pa veću frku imate nego ja

Ono doduše ja i nemam [sm=jezicek.gif]
Radujem se što ću opet vidim Svetlanu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:45:04)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Radujem se što ću opet vidim Svetlanu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

AKo ti kažem da mi se tako majka zove... [sm=jezicek.gif]

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:46:35)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ijao ubih se od smeha!

Klarita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 11:51:11)

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ijao ubih se od smeha!

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
jaooooo crkoh i ja

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:13:25)

Aaaaahahahaha... jaooooo ludo! Evo ti je Svetlana pa se nagledaj!

[img]http://www4.slikomat.com/13/0121/fm2-ceca.jpg[/img]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:24:28)

Idite u peršun!!!! [sm=jezicek.gif]

JA kao sklanjam po kući malo i prepakovala ranac za bolnicu. Sutra samo četkicu da dodam.

E da se pohvalim da mi čep ispao [sm=jezicek.gif]

Boko, moja Svetlana je lepša. Doduše sad malo liče, ova moja potamnela [sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:30:51)

Trco, je li tvoja Svetlana školovala od vremena do danas [sm=jezicek.gif]
Ili je neuka kukavica [sm=smiley36.gif]

Ljudi, gdje nam je Čupa? Jeste da je ona Crnogorka, njoj je jutro oko podne, ali ipak....

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:40:09)

joj nemojte mi stavljati ovu srpsku majku, digne mi se kosa na glavi kad je vidim[sm=smiley36.gif]

trco srecno... nadam se da ce biti brzo i lako! [sm=bravo.gif]
pozdravi svetlanu i u nase ime, ja se ne secam kad videh poslednji put svoju, samo je moja doktorica gleda redovno, i mm ponekad[sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:41:18)

Ništa te nisam razumela[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif] ko se gde i koliko i zašto školovao?[sm=smiley36.gif]

E, pozdravi mamu [sm=jezicek.gif]

Stvarno, Čupa ga odrapila danas sa spavanjem!!!

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 12:45:50)

Trco [sm=bravo.gif] a jos bi bilo bolje da ti krene nocas samo i izbegnes izazivanje.
Anonimna i da imas 45 ne treba da te bude sramota da rodis dete,kakve veze ima da li je prvo staro 15 god ili 5 god,dete je Boziji dar i tu nema price.
A ako imas 36 samo si godinu starija od mene,moja starija cerka ima 10god a ja cekam cetvrto,znaci glavu gore i budi ponosna na svoje blago.
Ja opet bia u Aksi,i ne umem da stanem,samo bih trosila..[sm=smiley36.gif] dan je lep,mali spava pa cu posle malo da ga izvedem.
Anita [sm=smiley31.gif] samo guraj i odmaraj.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (21.1.2015 13:01:32)

Šerpi, pa nema šta da izazivaju, samo mekšanje grlića, pošto se otvaram sama - mislim do sada. Pisala sam već, ovde ti ne krkaju odmah indukciju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>