RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 9:46:27)

Bubulence,drugi put je jos gore,kad znas sta te ceka..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], salim se,u tom trenutku sam se pitala aaaaa,sta mi je sve ovo opet trebalo,ali srecom kratko traje[sm=smiley36.gif]
Ma zene sve izdrze!

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 9:48:15)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Bubulence,drugi put je jos gore,kad znas sta te ceka..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], salim se,u tom trenutku sam se pitala aaaaa,sta mi je sve ovo opet trebalo,ali srecom kratko traje[sm=smiley36.gif]
Ma zene sve izdrze!

Nmoj tako Voooon [sm=jezicek.gif] baš pričam Mod, mene nikakva prpa ne hvata...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 9:58:43)

meni nije frka od porodjaja, ni najmanje (za sada) ali mi je frka sta cu ako bude sneg pa ne stignem do Betanije. do NS imam 60km, do bolnice oko 65km ... sada kada je bio onaj sneg trebalo nam je oko 2 sata a ja vec otvorena bar 2 prsta.

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 9:59:03)

Ej,nije ni mene,uopste,ja sam nosila onu infuziju i indukciju i smejala se,druge trudnice me gledale..ali kad je krenulo na 2-3min[sm=zz_hot.gif]
Mada sam i tad pricala sa drugaricom,koja je bila samnom i babicama..ali kad uhvati,lele..ali iz koze se ne moze![sm=jezicek.gif]
Bukvalno mi je porodjaj prosao tako sto sam sedela na stolu i pricala sa njima..hahahha! I krenula u wc da piskim,i beba se spustila i opala iz 3 napona![sm=jezicek.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:20:46)

Evo mene opet.
Serpi dr ne radi cele nedelje. Ja sam u sobi koju vodi dr Vera Dimic. Sada cekam uz.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:42:00)

Bubi, ja sam 2 prsta bila otvorena satima i satima i to sa sve vaginaletama za mekšanje grlića [sm=jezicek.gif]

Von, jbg meni su odmah krenule na 5 min i tako do kraja [sm=smiley36.gif]

Anita, znači ti ležiš još ovu nedelju sigurno? Kako si ti? KAko se osećaš?

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:44:49)

ma Trco ne mislim da se mogu poroditi za dva sata, nego ako bude zavejan put, ovo je ravnica, i budu smetovi cak i kada nema mnogo padavina. kazem prosli put nam je do samog ulaska u NS trebalo oko 2 sata i jos je put bio ciscen., a sada vidim da najavljuju od 17.01. opet neki haos sa snegom pa me eto samo to plasi... ali dobro, ako se porodim usput i u kolima, bar se nadam dace me neko turriti u novine [sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:47:18)

Bubi, a da predjete u Ns tih nedelju dana pred porodjaj?
Trco, ja sam u drugoj došla otvorena potpuno. Da je beba bila malo niže odmah bih se porodila, ali smo čekali još jedno sat da se spusti. [sm=smiley36.gif]
A sad i ja imam do bolnice 40ak minuta, a treće. Biće mm da poradja [sm=smiley36.gif]
Nema Četvrtka, da se nije porodila???
Trco, hvala za kafu [sm=smiley31.gif]

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:49:15)

Ja uopste nisam razmisljala o porodjaju, samo sam imala strah da li ce biti sve kako treba... trudnoca je bila kakva se samo pozeleti moze, divno sam se osecala od samog pocetka... ali kad je krenuo porodjaj... ufff... [sm=smiley1.gif]... slabo otvorena, beba visoko, indukcija... ali kad sam ugledala svoju srecu [sm=love.gif][sm=love.gif]...[sm=love.gif]... dve nedelje sam bila kao ranjena mecka, mislila sam drugo bar posle tri godine... ali sve to prodje i zaboravi se. Ako sve bude kako treba, moja dusa ce da dobije drustvo za svoj drugi rodjendan. Danas idem na UZ na 6+4 i nadam se da cu cuti srculence.

anita, drzi se i javljaj vesti... svi smo uz tebe [sm=bravo.gif]

jabudi, divno mi je kad vidim troje dece... idealno... moj brat ima tri devojcice, preslatke su... uvek mi je to bilo prelepo, ali sam krenula kasno, tako da cu biti zadovoljna sa dvoje

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 10:57:02)

Lota divno, i bolje da je sto manja razlika [sm=bravo.gif], sve se zaboravi..
jabude ma gde da predjem? kod podstanara [sm=smiley36.gif]?
bolje da te muz porodi u kolima nego svekrva kod kuce [sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:02:46)

IZVORNA PORUKA: Lota
jabudi, divno mi je kad vidim troje dece... idealno... moj brat ima tri devojcice, preslatke su... uvek mi je to bilo prelepo, ali sam krenula kasno, tako da cu biti zadovoljna sa dvoje

Kaže meni moja dr: "Ti 28 godina i treće dijete! I stigla fakultet da završiš i radiš! Ma svaka ti čast! Ja sam uvjek htjela četvoro, ali sam prvo rodila sa 30, pa nisam stigla [sm=smiley36.gif]" I svaki put kad dodjem isto divljenje
Mada nikad nije kasno, samo da je sve u redu sa bebom. Pa iako se održava trudnoća, sve se isplati!

Bubi, ma bolje ti je i u hotel nego u autu [sm=smiley36.gif]
A mm je završio srednju veterinarsku oa se posle preorjentisao na hotelijerstvo. Kaže: "Znaš da ja u slučaju rata imam pravo da poradjam žene! [sm=smiley36.gif]"
Svekriva, nadam se, neće čekati ljeto sa nama...

glukica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:08:21)

cao zenice,joj vidim pricate o porodjaju.. ja sve kao ne razmisljam o tome,super mi je trudnoca bila hvala bogu..ali kad pomislim da to sad moze da se desi svakog dana,pocinje tako neka panika da me hvata i strah..ali valjda je i to normalno.. ja sam za epidural,i uzecu ga,jer ovde se to i ne placa i mogu u bilo kom trenutku da ga trazim.. tako mi je babica rekla. Zasto bih trpela bolove,ako postoji nesto sto moze da mi olaksa.. Trco i mene nerviraju te price lose o epiduralu,uzasno!!! Umesto da se pomogne zenama,kao da neko namerno propagita te glupave price... [sm=zmeden.gif] Ja zakazala depilaciju,pedikir ,manikir za nedelju dana..tad imam i pregled kod dr... vazno da se sredim,ne mogu sama da se kopam i i ne vidim nista ispod stomaka [sm=smiley36.gif] Trco kakvo je tebi iskustvo sa epiduralom bilo prvi put?

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:10:28)

jabudic, lepo ti kaze doktorka - Svaka cast! [sm=smiley1.gif], ma da sam pocela sa 30, ja sam pocela sa 34 [sm=smiley1.gif], ove godine cu imati 36, tako da mi ne gine AC [sm=smiley26.gif]... ali do tad ima jos da se gura...

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:28:45)

Dobro jutro devojke, kod mene je tek sad nes i keksici! Malo sam se uspavala.

Godine nisu bitne. Jeste da je lakse kad si mladji ali ni nama nista ne fali. [sm=jezicek.gif]
Ja cu ove god napuniti 30... A voleli bismo da imamo troje dece.
Znaci, polako...

Strasno je to ako bar ne postoji opcija za epidural, tako se moja sestra od strica ziva namucila i istraumirala prvi put, jer je trebala za epi da se najavi mesec ipo dana pre porodjaja. Jedva je uspela da se nakon tri godine sabere da uopste ponovo ostane trudna.

Ok je epi, verovatno, pricala je i meni jedna komsinica ovde, ali ovde te puste koliko mozes da izdrzis, i kad vise ne mozes, daju ti epi. A pred sam cin porodjaja kad si spremna epi ti iskljuce! [sm=zmeden.gif] da bi mogla da osetis napone i da saradjujes. E sad sve je to "utrnulo" dole, ali opet kaze ovako bolovi otkidaju.

Sad recimo, ja se ne plasim porodjaja npr. nego sta posle kad se "sve ohladi"...
Pa sedenje, odlasci na wc.
Rana dole ili rana na stomaku, velika razlika. Zato CR je za nas kukavice! Priznajem. [sm=zmeden2.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:52:30)

dobro jutro zenice [sm=smiley1.gif] ja spavala do sada zamislite [sm=jezicek.gif] xaxaxa mm mi je druga smijena danas pa smo se fino uspavali [sm=jezicek.gif]

usitnilo kod mnogih pa vata euforija a ? [sm=jezicek.gif] eeeeee ja samo cekam da krene vise ,nemate pojma koliko cu biti srecna [sm=smiley1.gif] a tek kada ga vidim [sm=duda.gif] porodjaja se ne plasim ali ni ne znam sta me ceka tako da nisam mjerodavna uopste [sm=jezicek.gif]

jooooj kako sam se sada obradova kad sam vidjela da se neko raspituje za mene ovdje xaxaxaxa ka malo djete [sm=jezicek.gif] ne nisam se jos porodila ali sam izbrojala sinoc tacno 5 ne tako bolnih kontrakcija sinoc ........ pa sam mislila da ce se nastaviti ali mrka kapa ......

jel se ovo sanjalica porodila ?? idem da cstitam tamo u temi

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 11:56:15)

E malo pre ispisah post i ode, tj umesto ctrl+c, ja ctrl+v i ode mi post GRRRR

Elem, ne znam ni šta sam htela reći!

Glukice, moje iskustvo je super! Ništa osetila nisam, kad se sve 'ohladilo' sam dobila tabletice protiv bolova i to je to.

Frcoklo, koliko sam ja upućena, taj epi se daje u intervalima (barem koliko mene sećanje služi). Meni su pored epija i indukciju čini mi se dali, ne sećam se.

Rana kao rana nije tako strašna, samo malo nakrivo sediš [sm=smiley36.gif] ali i to jako brzo prođe. Čini mi se da bi se duže oporavljala od CR nego od ovoga.

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 12:04:35)

Ja nisam imala epidural pa nemoj da vas plaše da je strašno ako nemaš isti na porođaju! Verovatno je bolje da ga imaš, ali se preživi i bez njega. naročito ako ti kao meni daju indukciju, izbuše vodenjak iporodiš se za nepuna dva sata [sm=smiley1.gif] Ja se više plašila epidurala i nesposobnih anesteziologa nego porođaja i kontrakcija! Tako da svako iskustvo saslušajte ali izfiltrirajte. Loša iskustva nek vam budu samo predznanje da treba da se borite za sebe na porođaju i da ako naiđete na loše lekare i babice j. [sm=smiley35.gif].im sve po spisku [sm=smiley36.gif] I onako se niko neće ljutiti na ženu koja se porađa! [sm=smiley36.gif]

Četvrtko ako ima š kontrakcije pa i te nepravilne biće uskoro! ne brigaj! dolazi beba [sm=smiley36.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 12:09:09)

taman mi ovih dana doktor radi i dan i noc pa mi super [sm=jezicek.gif]

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 12:13:32)

IZVORNA PORUKA: cetvrtko

taman mi ovih dana doktor radi i dan i noc pa mi super [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif] to je najbitnije

ja sam imala kontrakcije u subotu uveče i nepravilne onako ali bolne. I mislim u sebi izdrži dete makar do ponedeljka da dr ude tu! [sm=smiley36.gif] I izdrža on do srede! još smo morali i da ga isterujemo [sm=smiley36.gif]
Tako Trca sad oće da zaobiđe četvrtak [sm=smiley36.gif] Trco zapreti mu da još nije vreme! [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:00:41)

Jutro [sm=jezicek.gif]

Mi se probudili svi oko 11,30h, komirani :-)))

Što se tiče porođaja sa epi ili bez, složila bih se sa Mod. Meni su oba prošla sasvim OK i bez epid. A što se tiče rane, Prvi put sam bila očajna 20-ti dan sam rpvi put sjela [sm=smiley19.gif] I jedva hodala danima i danima poslije. Bilo mi žao zbog toga što nisam na CR. A drugi put sam dojila M kad su mi ga donijeli na prvi podoj, značu par sati nakon porođaja, u turskom sjedu. Pravilo je da pravila nema [sm=smiley36.gif] Samo morate biti optiistične i biće sve uredu.

Anita kakvo je stanje? Vidim sanjalica nam se porodila...

Trco a ja baš mislim kako je 15.01.2015 baš onako lijep datum, šta fali da se tad porodiš [sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:04:13)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Trco a ja baš mislim kako je 15.01.2015 baš onako lijep datum, šta fali da se tad porodiš [sm=jezicek.gif]

Jezik pregrizla!!!!![sm=hudicek1.gif]

Ne može! Meni se ne sviđa datum! [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:07:39)

hahhah ti onda čekaj 20.01.2015. Nije ni taj loš, ali ovaj prvi je bolji [sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:14:46)

Radije ću to da čekam, ćerki 20.11. rodjendanko
IZVORNA PORUKA: choopa choops

hahhah ti onda čekaj 20.01.2015. Nije ni taj loš, ali ovaj prvi je bolji [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:21:27)

Ja ako mogu da biram sačekaću svoj rođendan da se porodim [sm=smiley36.gif] 25.02. hhahahha JA to zbog matičnog broja da bude onako fini.[sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (13.1.2015 13:23:32)

Ja sam oba puta prirodno, bez epidurala, i oba puta sve bilo gotovo za 3h.
Ranu nikad nisam imala. Samo se nadam da će treći put biti tako [sm=smiley1.gif]
Čupo ti si Riba? Ja sam 21.02. [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>