RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:55:41)

Kad smo kod prisustva oca, ja pitala MM da li bi ovaj put htio da prisutvuje, on kaže da nije lud. Ja pitam što, kaže on ja ne znam šta je tu fino [sm=smiley36.gif] Krv svukuda, ti se mučiš, beba sva sluzava, da ti gledam u međunožje kako izgleda kad se raširi na 10cm [sm=jezicek.gif] Neće čoek!

i ovdje je baby friendly, ali ako Bog da ja ću ovaj put pametnije. Ima da izmaltretiram sestre za svaki kme ako budem morala. Sa L sam bila očajna zbog BF, nije mi prijalo ni malo.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:59:16)

Mm bi volio da prisustvuje. On inače žali što nije hirurg, tako da mu to ne smeta [sm=jezicek.gif]
Ni meni nije prijao taj program, bila sam mrtva umorna. Ali sam se na CT naodmarala za sve pare [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:01:08)

uh, ja ne bih volela da mm prisustvuje samom porodjaju , ali bih volela da mize da vude sa nama odmah posle samog tog cina a u NS posete nisu dozvoljene. muza vidim tek kada izadjem iz bolnice

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:01:18)

Bubi jesam dobila zuti karton a?[sm=smiley36.gif] ceo dan ne stizem nista,sama sam s decom mm dezura,pa tako..vdim da ste ispisle Boga cek da citam sad...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:02:25)

Ma u Meljinama nemaš osjećaj da si u CG uopšte. Više liči na Njemačku [sm=smiley36.gif] super je stvarno što se tiče uslova i svega. Jedino što imaju malo manje osoblja nego što bi bilo potrebno, samo dvoje doktora koji usput rade i u DZ, pa su možda preopterećeni, ali sve u svemu stvarno su svi ekstra. Imam slike sad sa odjeljenja ginekologije, okačiću, stvarno je dobro, imaš Wi Fi, neke sobe imaju i TV. A na porodiljnom dojeljenju svaka soba ima WC i TV [sm=smiley1.gif] Hrana je OK, u odnosu na ostale bolnice...
A to za CR je priča još otkad je Anušićka tu radila, ali to uopšte nije istina. Mislim nije da nije bilo CR-ova, ali po mom mišljenju to je sve bilo onda kad je trebalo.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:07:36)

Serpi moras poceti da me slusas kada kazem da spavas i odmaras, za ostalo ne moras [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:07:41)

Ma meni ne prija uopšte taj BF. Ja sam se sa L samo isplakala tad, plače ona, plačem ja. Jedva sam čekala da dođem kući da mi neko pomogne jer nisam mogla da se brinem o njoj sama(zbog rane) a tad mi tamo niko nije pomagao.

bubu ja nekako mislim da bez obzira što sve mi jedvaa čekamo da vidimo muževe i djecu, uopšte nija loša ta politika o zabrani ulaska u porodilište. Mislim da su ovdje bili uveli da mogu da ti dođu posjete, ali poslije svih ovih događaja na sjeveru da su ukinuli po svim bolnicama. Što se mene lično tiče to mi je OK.Pogotovo sad u zimskom periodu kad vlada gripa, virusne eupale pluća i td.

šerpice ovdje ako ne dođeš 15min već si u zaostatku, a kamoli pola dana [sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:08:19)

A radi li ta Anušićka još? Ona je radila u NK na ginekologiji, pa su je isprašili. Operisala je sve redom, sve najgore sam za nju čula. Čak se pričalo i da je veterinar [sm=smiley36.gif] posle je prešla u Meljine...

Kod nas je bio dozvoljen ulaz na CT, otac samo, naravno, a u NK nije.
A sad mi se porodila drugarica, na Badnji dan, vidim muž samo kroz staklo gleda,znači zbog onih beba je zabranjeno.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:10:23)

Cupo meni bi znacilo da mm udje, poljubi me i neka ide. ne treba mi tamo dok lezim, posebno mi ne trebaju tudji muzevi. ali samo da me jednom cokne i nista mi vise ne treba.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:12:30)

Ne, otišla je bila za Ko, pa nakon toga u Englesku. Što se mene tiče, meni je ona bila ekstra [sm=smiley1.gif] A lično ne znam ni jednu ženu iz Novog da je bila nezadovoljna njome, sve loše što sam čula je bilo iz priča. Ne kažem, sigurno da je neka imala loših iskustava, ali ja lično ne poznajem nijednu da je bila nezadovoljna, a nije da smo neki velegrad ša da se ne znamo međusobno [sm=smiley36.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:18:24)

Daleko ste mi, inače bih razmotrila i Meljine.
Ovako spadoh na CT i KO.
Ali će najvjerovatnije biti ovo prvo...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:18:28)

bubu sve ja to znam, ali svaka bi htjela da je muž samo cokne [sm=smiley36.gif] a možda nečiji muž dođe sa gripom i eto belaja [sm=smiley36.gif]

Kad sam rodila ćerku u Meljinama, porodilja je mogla kratko da siđe u hodnik kad joj dođe posjeta. Naravno kad se beba rodi ocu bi je pokazali na prozor i to je to.
Kad sam rodila sina u Pg porodilje bi bile u tom nekom hodniku, koji je odvojen staklom sa rupicama od hodnika gdje dođu posjete i tako bi se vidjeli i pokazali bebu.

jabudic i ja mislim da su sad zabranjene posjete u svim bolnicama na porodiljnim odjeljenjima...Iako na ginekologiji od nas nisu bile sad kad sam ležala, a li vjerovaatno da gore jesu...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:26:14)

jabudic evo je soba sa gin odjeljenja [sm=smiley20.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0110/xkb-My-Rec.jpg[/img]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:31:04)

mm bi isto jako voleo da prisustvuje porodjaju, oduvek mu je to bila zelja i dok sam sa Eli bila trudna, ali na zalost u Misovicu pri CR to nije moguce, ali je zato mogao da bude odmah tu. Tamo su poset_e dozvoljene svaki dan, dozvoljen je i ulazak u porodiliste, on je svaki dan bio sa mnom i bebom, cak i odmah kad sam se porodila. Mene su posle porodjaja odveli na intenzivnu negu, a on je odmah dosao kod mene. Pre toga je vec bio sa bebom u porodilistu.
Ovoga puta cu videti sa mojom Dr. da li postoji nekakva sansa da ga "preko veze" progura u salu, naravno da pre toga obavi sve potrebne preglede, mada je i to po meni bez veze, jer i doktori i babice i spremacice koji su sve vreme prisutni u porodjajnoj sali ne zive u bolnici u sterilnim uslovima, vec svi dolaze svaki dan odnekud, a sigurno ne rade briseve jednom nedeljno.
Ako ne bude ipak mogao da prisustvuje, zamolicu nekoga tamo da mi snima porodjaj, jer bih jako volela da se ponekad vratim tom momentu prvog bebinog udaha, prvog placa i cele te emocije. Zato mi je uvek bilo zao oceva i majki koje imaju porodjaj pod totalnom anestezijom koji taj momenat ne dozive, jer to se nikada ne moze prepricati i preneti emocija.

Evo tatinog prvog susreta sa svojom bebom:

[img]http://www4.slikomat.com/13/0110/cny-225661.jpg[/img]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:32:19)

Pa super je, sem što je krevet malo sličan onome u ambulanti [sm=smiley1.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:39:21)

Ma normalno boko da i oni donesu svašta, pa kod nas je sad zbog higijene i izbio veliki skandal u jednom porodilištu, gdje je nažalosz jedno novorođenče stradalo, a petoro ih je bilo ugroženo. Pa su zato sada pooštrili mjere opreza i pojačali sanitarne kontrole...

Jaoj ja čini mi se nikad ne bih mogla da gledam svoj porođaj. Tj. moglaa bih možda, ali iz moga ugla [sm=jezicek.gif] ne iz ugla babica i doktora.

Mada i kad pomislim na taj prvi plač i prvi udah, ni tu me ne vežu neke lijepe emocije, naprotiv jedino što sam osjećala tih prvih 5-10 minuta je strah, jer ćerka nije odmah proplakala, bila je obmotana p.vrpcom, pa su joj gurali neke cijevi u usta i taaaaaako [sm=smiley13.gif] Pa i kad se sin rodio, isto obmotan vrpcom, nisam mogla da se opustim jer mi je stalno ta slika sa prvog porođaja bila pred očima...

Ja sam možda poseban tip, ja sam počela da uživaam u majčinstvu tek kad sam kući došla....

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:41:49)

hahah jabudicu to i jeste bila ambulanta, nije bilo gin odjeljenja do prije par godina, pa su sad to nekako osposobili za tu namjenu.

Boko diiiiiiiiivni [sm=9nebesa.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:56:48)

Vi ste dobre, ja sam za prvu bebu mjesecima čekala kad će mu više majka doći po njega [sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 14:59:51)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Jaoj ja čini mi se nikad ne bih mogla da gledam svoj porođaj. Tj. moglaa bih možda, ali iz moga ugla [sm=jezicek.gif] ne iz ugla babica i doktora.

Pa na taj ugao sam i mislila. U onaj drugi, odnosno prvi [sm=smiley1.gif] doktori nikog ne bi ni pustili jer bi samo smetao. Ja bih bas jako volela da imam zabelezen taj momenat. Divne emocije me vezu za to i zao mi je sto sa Eli to nemam i sto mm nije mogao to da oseti. Nadam se da ce ovoga puta biti drugacije.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:07:09)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Vi ste dobre, ja sam za prvu bebu mjesecima čekala kad će mu više majka doći po njega [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

Znaš ono u filmovima ili kako neke mame pričaju kako su osjetile ljubav čim su ugledali to malo biće i td...E pa ležim ja u sobi sa drugaricom koja se porodila istog dana, donijeli nam oni bebe, ja je pitam: Osjećaš li ti išta prema toj bebi? Kaže ona: Ne. Ja rekoh: Ni ja, nego me sramota da pitam i priznam. Sve mi se čini kao da su mi neku lutku donijeli [sm=jezicek.gif]
Tako da znaš da nisi jedina :-))))))))))

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:35:21)

otisle drugarice,sad cekam moje..bilo lepo.
choopo,i meni je prvi osecaj oko boze bio-pa,zar je to sad taj moj sin,ta beba,nikakve emocije posebne..tek posle je sve to doslo.
anita,verujem da je frka malo,i meni je,ali normalno je to,finis je blizu,bice sve kako treba,polako i smireno i pozitivno!
bubi,mene ova 2 dana stiglo ono sto si ti pisala za emu,kako je non stop grlis i gnjavis i mazis da ne oseti zbog bebe nista.ja isto samo gledam bozu,pa se igram jos vise i smejem sa njim,pa sam stalno tu oko njega,da mu nekako nadomestim sve ono sto mozda necu moci kad dodje beba,nemam pojma sta me spopalo.kad legne i zaspi,ja dodjem pored njega,pa ga grlim,gledam,mirisem...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:37:01)

cao drugarke :) danas mi se porodila drugarica u Misovicu, rodila deckonju Luku od 3500, i posto smo kroz sve od pocetka zajedno prolazile,a ona se porodi jedno 2 nedelje ranije, sad me uhvati frka,da ce i meni doci vreme uskoro uuuffff kad dodje malo k sebi,pa ce mi valjd apricati sta i kako...

Sto se prisustva muzeva tice, ja i mm smo prvo hteli, tj mm je bio u fazonu kako god je meni lakse,ali doca nam kaze da nije neophodno,tj ako njega pitamo cesto to moze da posluzi kao lazna podrska zeni jer onda zena gled au muza i ocekuje ne znam sta,a ne slusa babice i doktora sta pricaju.A ima i muzeva koji prave dupli posao tkao sto se onesveste :) e sad ja sam mislila da mm svakako odradi one briseve sto trebaju, pa otkud znam, mozda ne mora da prisustvuje bas kad bude sam porodjaj ali tipa da bude pored mene dok lezim pre i posle toga, videcu sa dr d ali to moze tako...eto ja stalno imam neke specificne prohteve [sm=jezicek.gif]

Inace bas zavidim zenicama koje su vec radjale i znate sta i kako, ja ovako idem i pojma nemam sta da ocekujem, ni koliko je strasno, i hiljad emisli krece da mi se vrzma po glavi...od toga da cu pasti u nesvest tamo do toga kako cu crci gladna i zedna hahahha

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:43:59)

Ipo, prvi put je najlakše, baš zato što nemaš pojma šta te čeka [sm=smiley36.gif][sm=smiley20.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:50:09)

Po meni je vrlo sebicno kada lekari nagovaraju oceve koji bi zeleli da prisustvuju porodjaju, da ipak nije bas zgodno da budu tu, jer oboje su roditelji, zajedno su stvorili tu bebu i ukoliko vec imaju zelju, zar ne bi trebalo zajedno i da je docekaju i dozive taj trenutak? U svetu je to sasvim normalno da otac bude tu sve vreme, cak one koji to ne zele gledaju malo cudno. Druga je prica kada za to ne postoje uslovi, ali ukoliko postoje i oba roditelja to zele, zbog cega ih nagovarati suprotno.
U svakom domu zdravlja postoji savetovaliste za mlade roditelje, gde dolaze i ocevi, babice i doktori pricaju o toku porodjaja, kod nas u DZ postoji cak i priprema za oceve koji zele da prisustvuju porodjaju. Upucuju ih sta sve treba od analiza da urade i kada, kako da se vladaju kada porodjaj krene i pustaju im film porodjaja, da bi bili potpuno sprenmi na taj cin. Naravno filmic nije sniman iz ugla doktora koji stoji dole i ceka bebu, vec iz ugla majke, otac sedi pored majcine glave i ima cak mogucnost da sam presece pupcanik ako zeli. Meni je to divno! Zasto im to uskratiti, ako zele...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 15:55:51)

IZVORNA PORUKA: *boka*

Po meni je vrlo sebicno kada lekari nagovaraju oceve koji bi zeleli da prisustvuju porodjaju, da ipak nije bas zgodno da budu tu, jer oboje su roditelji, zajedno su stvorili tu bebu i ukoliko vec imaju zelju, zar ne bi trebalo zajedno i da je docekaju i dozive taj trenutak? U svetu je to sasvim normalno da otac bude tu sve vreme, cak one koji to ne zele gledaju malo cudno. Druga je prica kada za to ne postoje uslovi, ali ukoliko postoje i oba roditelja to zele, zbog cega ih nagovarati suprotno.

Sa podebljanim se potpuno slažem!!!

A u kom smislu ne postoje uslovi? Mislim osim CR, u salu ulaska nema. Ali i to ovde može da gleda iz druge sobe kroz prozorče. Ti koji odgovaraju i sl. Jedino opravdanje je da muž ne podnosi krv ili loš izgled žene (u smisli bleda i sl) kao moj zet [sm=jezicek.gif] sestra bila na nekoj operaciji, on došao da je obiđe, a ona bleda kao krpa došao do kreveta i sručio se pored - u takvim slučajevima, da ne treba da bude. A usotalom ni oni se ne šetaju po sali, već su kod glave žene. Samo ovaj moj je pajao po sali dok su me ušivali ig ledao [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>