RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 0:04:40)

Gluposti. . . samo da te nasekira umesto da ti pomogne da se opustis i uživaš u trudnoći. Najvažnije je da budeš potpuno mirna i da se ne uzbudis kakav god rezultat dabl testa da bude, a zbog godina će ti možda povući veći rizik, nego lepo da sačekaš AC i uveriš se da je bebica super [sm=smiley1.gif]

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 0:14:54)

:) hvala ti Boko!
Ja sam dobila uput za hormone (i polne i hormone stitne zlezde) pre 2 godine kada sam otisla kod ginekologa i rekla da zelim dete i da bih da proverim da li je sve u redu, jer smo prekinuli kontracepciju par meseci ranije i nisam zatrudnela. Na tom rezultatu se ispostavilo da je sve OK osim stitne koja radi usporeno. Dijagnoza je Hasimoto, ali nije bilo strasno jer je 50 mikrograma resavalo problem (to je mala doza). Endokrinolog je tada rekao da u slucaju da zatrudnim treba povecati dozu jer se pojavljuju 2 potrosaca (beba i ja) pa treba obezbediti dovoljno hormona za oboje, sto znaci da u trudnoci TSH treba da bude izmedju 1i 2...

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 0:17:53)

Boko, gde si ti radila dabl? Kako je izgledao sam test? Kakva je procedura?

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 0:32:05)

Ja sam dabl radila privatno oba puta. U prvoj trudnoci kod Dr.Voje Zivanica i bio je očajno loš, a rodila sam potpuno zdravu bebu. Juče sam radila kod doktorke koja me je prvi put porodila i bio je u redu, doktorka je rekla da ne treba ništa dalje da se radi.
Želim ti da tvoj prvi bude kao moj drugi i da možda ne moraš da ideš na AC [sm=smiley1.gif]
A procedura je sledeća: prvo ti urade ekspertski UZ na kom gledaju eventualne markere za genetske bolesti, mere nosnu kost bebe, nadlaktice i butnu kost, vratni nabor, gleda se da li beba otvara šakice i da li ima sve prstiće... zatim vadiš krv iz koje se meri nivo dva hormona free beta hcg i papp-a, zatim u kompjuterski program ubacuju te podatke, plus podatke sa UZ, tvoje godine, težinu, da li si pušač, da li imaš dijabetes itd i tada program proračunava rizike za genetske bolesti.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 1:01:31)

Hmmmmm meni koliko se čini ovaj drugi dr što radi kod nas u porodilištu šalje sve trudnice na neki test za hormone negdje oko 20-te nedelje....možda sam i pobrkala nešto, meni moja ništa nije govorila, niti imam pojma koliki bi trebali biti niti koji se tačno vade. Jedino što znm je to da pijem Progesteron (u početku zbog krvarenja, kasnije zbog kontrakcija), a da mi prije toga nisu rađene nikakve analize što me čudi.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 1:16:02)

Chupo ni meni nikad nisu radili hormone. To mi niko nikad nije ni spomenuo da treba [sm=zmeden.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 1:19:30)

Mora da im izgledamo nekako izbalansirane [sm=jezicek.gif]

Šalim se, ali pade mi na pamet to ovdje daa pitam više iz radoznalosti, jer vidim svako malo neko piše kako pije neke lijekove zbog toga i toga, a znam bar dvije cure koje su trudne malo više od mene i kojima je taj dr radio tu kontrolu negdje na sredini trudnoće....

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 6:57:20)

Dobro jutro devojke..
Bubi evo 5 do 7h je i stize kafa [sm=kava.gif] Lose sam spavala opet,neverovatno da se svaken noci budim u isto vreme u 2:30h da idem u wc i da jedem,gladna sam kao da tri dana nista nisam jela. [sm=zmeden.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:16:34)

dobro jutro zenice . sta radite ? kako ste spavale ? ja sam nesto slomljena jutros uzasno

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:24:07)

Jutro i od mene!

Budna sam od nekih 5:40 ali sam uspela do 8 da seizležavam u krevetu! SAd kafica natenane, pa onda polako da se spremamo do trgovine.
Provalila sam da kad uveče ne pijem tečnosti puno, lepo spavam. U suprotnom se budim oko 3-4 i d'umrem od bolova koliko mi se piški. I onda se rasanim.

Klarisa, meni je van pameti raditi i jedno i drugo, ali kad ti dr takva...

Sanjalice, nadam se da se pritisak sad koliko toliko spustio. Baš je visok [sm=smiley13.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:36:10)

a da . ja zaboravih [sm=jezicek.gif]

klarita , zar ti ne bi trebala odma na AC ? kod nas ako imas preko 35 smatraju te rizicnom trudnicom i obavezan je AC pa samim tim nema potrebe za dabl testom . kod nas ga svakako rade samo privatno svakoj trudnici i bogami lijepe pare oni uzmu s obzirom koliko vrijedi [sm=jezicek.gif] a AC se radi i u bolnici

sto se vadjenja hormona tice ,ovdje to nije neka rutina . radi se samo ako tebi nesto nije uredu . meni su ih se navadili dosta za dva zivota kada nisu znali sta mi je sa stitnom [sm=jezicek.gif] i na kraju nije bilo nista od onoga sto su oni mislili .... naravno

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:48:32)

Jutro iz kreveta.
Ja sam radila hormone stitne prosle nedelje, TSH mi je bio 0.68. Dr kaze da je sve super, nije pominjala da u trudnoci treba da bude preko 1...

Cetvrrko, svi ti testovi double, trople, Torch itd se uspjesno i besplatno rade u klinickom u Pg. Ja idem kod moje dr na uz, a sjutradan u pg na double.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:55:28)

Dobro jutro! Ja sam budna od 7, probudilo me dete da joj pustim crtani, ali sam lezuckala i dremkala do malo pre. Sad skuvala kaficu i uzivam. Tek od pre nedelju dana sam opet pocela kafu da pijem, a inace bez kafe nisam mogla da zapocnem dan. Smetala mi je i na pocetku prve trudnoce i sad, ali evo opet se druzimo.
Izgleda da su ovde sve [sm=nosecka.gif] radile hormone osim chupe i mene [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:57:05)

Četvrtko, ovde ti je free dabl posle 35, a posle 37 možeš da biraš da li ćeš free dabl ili amnio.

Za amnio ne znam gde se radi (verovatno u Lj u bolnici) i par licenciranih privatnika.

Hormone mi nisu proveravali ni u prvoj, a ni sad. U prvoj mi je puls bio 150, slali me kod kardiologa. Gledao je štitnu na UZ i tu se sve završilo. Meni čuka inače šljaka brže.

Nego Četvrko, hoće li kod tebe nešto da se dešava?

Ja sam juče bila taaaaaako nervozna da ja vama ne mogu da opišem. Nepoznat razlog. A dete mi došlo kao kec na jedanaest. Izdrala sam se na nju kad smo došli iz vrtića i posle mi bi žao[sm=smiley19.gif]
Naime, od 19.1 imaju sa vrtićem besplatan kurs skijanja u trajanju od jedne nedelje i ok, sve je to super ali ne govoriti to deci. A oni im sve istrtljaju. I naravno, dolazim po nju ona cvrči da bi da ide na skijanje (smotana je kao tri sajle, ali na mene u fazonu 'ja to umem i ja to znam ljubi je majka) i ajd što traži ni po jada, nego ona kuka i traži da joj kupimo skije! I ja joj objašnjavam da ću da pričam sa tatom i da vidimo, ako bude išla nećemo joj kupovati, već ćemo iznajmiti skije i opremu. I ona tu krene da cmizdri ''kmeeee nećete da mi kupite, to znači da ne idem na skijanje''
Pa ja par puta ponovim da nisam to rekla, nego da će morati da iznajmi. Ali jok, ona čuje nešto peto. Izdrala sam se na nju kao niko.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 8:58:22)

ooo jabudic izgleda da su me zaj* [sm=jezicek.gif] ali mislim da ne bi isla do pg zbog toga . mada sam se dosta dvoumila da li da ga radim i na kraju ga uradih al eto .....

boko ni meni nisu u trudnoci radjeni hormoni .

trco ,ma kakvi . kao da i nisam trudna [sm=jezicek.gif] jedino sto me malo kicmica prepone bole ali to je vec postala stara boljka . kazem ja da cu zadnja nego mi niko ne vjeruje [sm=jezicek.gif] xaxaxa ..... idem sutra na CTG i pregled pa cemo da vidimo da li se nesto promjenilo mada cisto sumljam . inace na prvom UZ mi pise da mi je danas termin ali nema vajde od toga [sm=jezicek.gif] a kod tebe ,dsava li se nesto ?

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:04:45)

a sto se tice svega toga uopsteno . sto vise provodim po bolnici shvatam da svi daju razlicite informacije [sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:10:31)

Cetvrtko, ti se poradjaš u KO?
Meni trudnoću vodi dr u Budvi. ALi nemam pojma gdje da se poradjam. Prvi put sam u NK, drugi na CT, e sad razmatram KO, ali ništa dobro nisam čula za tamošnje ginekologe, pa mi se ne ide. Ko tebi vodi trudnoću i kakvo ti je iskustvo? [sm=smiley1.gif]

Boko, ja i dalje ne mogu kafu, pijem ovu bućkalicu 3 u 1. To kafe nije gledalo, ali mi prijja makar malo kofeina.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:16:59)

IZVORNA PORUKA: serpica

Dobro jutro devojke..
Bubi evo 5 do 7h je i stize kafa [sm=kava.gif] Lose sam spavala opet,neverovatno da se svaken noci budim u isto vreme u 2:30h da idem u wc i da jedem,gladna sam kao da tri dana nista nisam jela. [sm=zmeden.gif]

uopste me ne slusas!!! ali hvala za kaficu [sm=smiley31.gif].
kada krece glasanje za pumpicu?
ni ja nisam radila nikakve hormone, ni sada ni prosli put...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:20:02)

Kičma i prepone - to mi je standard [sm=smiley36.gif] Ovaj mali se nezgodno okrenuo leleeee sve me u desno rebro udara i dole u levi kuk. Kao da radi vežbe ahahah stomak mi odskače [sm=jezicek.gif] jaaao samo da se okreneeeee i ako nastavi ovim tempom ja ću da ostanem bez vazduha kad me ripne u pluća

Kako bre sutra na CTG[sm=zmeden.gif] pa sutra je nedelja?

Ja nemam nikakvih problema sa kafom, bez nje sam šlogirana. U ponedeljak opet ne smem ni kafu da pijem. Tek ću onda da se ušlogiram

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:22:44)

IZVORNA PORUKA: jabudic
Boko, ja i dalje ne mogu kafu, pijem ovu bućkalicu 3 u 1. To kafe nije gledalo, ali mi prijja makar malo kofeina.

E i ja sam do pre nedelju dana mogla samo te 3u1 kafe da pijem, ali ja to ne racunam za kafu, meni to dodje kao neka poslastica.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:35:18)

jabudic,da da u kotoru . ne znam sta da ti kazesm . on vuce stare price jos od devedeset_ih kako je lose (tada su se sve poradjale u CT ) jer je bila neka katastroha sa misevim i ne znam ni ja tacno sta . pa su onda godinama drzali jako stroge kriterijume sto se higene tice . tipa .... nista svoje nisi mogao donjeti ,oni ti daju sve osim licne higine . cak ni gacice nisi smijela da poneses . porodiliste je renovirano prije nekoliko godina i svi ga hvale . ja licno nisam bila u taj dio sa porodiljama ali zene koje jesu kazu da je izuzetno cisto i uredno i da hrana nije losa.

sto se ljekara tice . upoznala sam skoro sve babice i jako su ljubazne i fine . barem su bile svaki put kada sam bila tu . meni trudnocu vodi Bojan Vucetic i ja sam izuzetno zadovoljna sa njim . Hvale ga kao doktora ali se zene zale da zna da bude neprijatan sa komentarima . ja nisam imala takvo iskustvo sa njim i svidja mi se sto je opusten jer mi onda lakse da ga pitam i najgluplja pitanja . doktor klajn je stari ljekar koji je po rijecima svih zena jako jako dobar strucnjak i poradjao je generacije i generacije zena jako uspjesno sa tim sto kazu da je malo grublji i sroziji sto prilici tom starijem kovu [sm=jezicek.gif] i glavnu doktoricu na ginekoloskom jako hvale ali iskreno ne znam kako se zove ..... mogu da saznam ako zelis [sm=smiley1.gif] . ja sam do sada imala jako fina iskustva sa svima njima i ne mogu se pozaliti . meni je najvaznije da babice nisu nadrndane [sm=jezicek.gif]

sto se kafice tice ja je na pocetku nisam pila kao da se cuvam . u 5mjesecu sam je pocela opet piti jer bez ne nikako ne ide .

trco doktor mi je dezuran sutra pa mi je rekao da dodjem . ima dosta pacijenkinja pa tako rasporedjuje. a i predpostavljam da ce biti manja guzva . tj nadam se [sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:39:05)

Eee pa ja od kako idem ovako rano, završim do 9. Dođem pre svih u 7, odem da piškim i trk gore na CTG i dok se spustim dole - vrlo brzo dođem na red. Relativno brzo [sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:42:33)

ja vas stalno citam,bas mi je divna ova tema[sm=smiley1.gif] kad god nekog poznatog sretnem kaze,e sad taman trece [sm=smiley1.gif]a ja kazem jos malo odmaram pa mozda za par meseci se odlucimo.bas mi se dolazi u trudncke teme,meni je u obe bilo muka i [sm=smiley11.gif],veca u prvoj,nego u drugoj trudnoci.a kafu u prvoj nisam pila do porodjaja i cim se porodi popila sam prvu kafu posle 9 meseci odmah u porodilistu onu iz automata[sm=smiley36.gif].barem sam se ocistila od kofeina.a sa cerom sam isto tursku izbacila jer mi je smredela,ali nes sa mlekom sam tad mogla da pijem negde oko 5 meseca sam pocela do tad nisam ni njega.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:42:41)

IZVORNA PORUKA: cetvrtko
jer je bila neka katastroha sa misevim i ne znam ni ja tacno sta . pa su onda godinama drzali jako stroge kriterijume sto se higene tice . tipa .... nista svoje nisi mogao donjeti ,oni ti daju sve osim licne higine . cak ni gacice nisi smijela da poneses . porodiliste je renovirano prije nekoliko godina i svi ga hvale .

U Beogradu u Dragise Misovic gde sam se ja porodila je tako, nista osim licne higijene ne smes poneti, sve tamo dobijes, spavacicu, bade mantil, papuce... U drugim porodilistima u BG ne znam da li je isto, ali citam po da devojke Srbiji sve svoje moraju poneti.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:44:30)

Ja imam super iskustvo na CT, mada iako je beba bila 4200g, imala sam super porodjaj, bukvalno sam se mogla kod kuće poroditi. SVe što su babice uradile je uzele bebu. Tako da ću najvjerovatnije opet tamo. A za tog Klajna sam svaaaašta čula, zbog njega mi se ne ide u KO. A tu mi je najbliže, ali... Drugi put sam došla u porodilište potpuno otvorena, a sad 3. trudnoća, velike su šanse da se porodim u autu, ako krenem na CT[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>