RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:46:53)

blago tebi . ovdje je malo drugacije . koliko god rano da dodjes . oni obave vizitu tamo i pocu teko oko 9 pa onda preajes uput iiiii onda cekas na red [sm=jezicek.gif] to je kad ides na pregled redovni .... a mi koje smo u finisu idemo na CTG ali se molis da vas je malo jer ti to ne radi doktor nego sestra a ona zove nasumicno . onako po osjecaju . prvo one koje joj se cine alarmantne . a ja kao suroce uvjek najmanja i sa najmanjim stomakom pa me pri kraju zove jer ja imam kada [sm=jezicek.gif] a ne volim da se guram . zao mi posle . mozda je nekom stvarno fitno pa da ga ne nosim na dusi [sm=jezicek.gif].... a doktor dodje da pogleda rezultate i usput te pregleda u sobi do . znaci ostajes na milost i nemilost sestrama [sm=jezicek.gif]

jabudic , meni se klain nije svidio ni malo pa sam ga izbjegla. neki instikt ili ko zna sta a i zbog godina mi je bilo frka iskreno [sm=jezicek.gif] u CT zaista jeste najbolje porodiliste i da imam neki problem vjerovatno bi tj. sigurno bi isla tamo ali ovako mi je sve super a i doktor mi se dopada tako da cu u KO pa sta mi bog da [sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:53:32)

Nemam ni ja problem, hvala Bogu! Da ima porodilište u Budvi, ja bih bila najsrećnija da me moja predivna dr porodi.
Ali nema, pa moram da se potucam po bijelom svijetu [sm=smiley36.gif]
Na CT su odlični, i ima samo po 5-6 porodilja, znači puna pažnja!

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 9:55:17)

jao pa to je divno . kod mog doktora nas je toliko u 2 dana ( po terminu ) [sm=jezicek.gif] odprilike

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 10:23:57)

Dobro jutro devojke
Ja ustala pa evo pijem kaficu.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 10:31:02)

IZVORNA PORUKA: cetvrtko

jao pa to je divno . kod mog doktora nas je toliko u 2 dana ( po terminu ) [sm=jezicek.gif] odprilike

Mislim da si mi upravo pomogla da se odlučim za CT, iliti auto [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 10:33:43)

xaxaxa razumijrm te ......

zdravo anita ,kako si ? [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 10:55:19)

Anita kako si? jesi spavala?

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:00:18)

jutro,drugarke,moje...
ja se isto budila u 3 ujutru i skroz naspavana,,ne mogu da se uspavam,posle sam se uspavala i odvalila sa bozom do skoro 9.
juce sam opet pila kiselu vodu i jutros ruke otekle,izgleda da je do toga isto.
spakovala sam torbu za porodiliste delimicno,u ponedeljak idem da dokupim sta fali od kozmetike i pampers,da uzmem farbu da se lepo ofarbam i to je to.
znaci,sanjalica i anita ostaju u bolnici u ponedeljak,tako?
cetvrtko,kad ces ti?

Baffy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:12:55)

Dobro jutro svima, kasko ste?

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:15:45)

Dobro jutro i lep vikend svima! ja sam popila kaficu sto je mm skuvao (prejaka je bila, ali tako je to kad je covek siroke ruke...), onda sam je zalila jos jacom limunadom da isperem usta, pa sad stucammmmm. Izgleda da me neko odovara [sm=hudicek.gif]

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:17:44)

Bas sad trazim po internetu preporuke za porodilista u Bg. Izgleda da je D. Misovic najbolji izbor. Sta kazete?

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:22:09)

I ja sam se u poslednje vreme navukla na limunadu i bas mi prija. U stvari cedim limun, grejp i pomorandzu, pa sa medom zasladim i super mi prija.
Ja iz DM nosim najdivnija iskustva. Silom prilika sam tamo upoznala sve lekare i uslove, jer sam prvu trudnocu tamo odrzavala bas dugo, a porodjaj mi je bio pesma! Sve najtoplije preporuke za D. Misovic. Ono je kao privatno porodiliste, lepo, cisto, malo... drzali me kao malo vode na dlanu, a nisam imala nikakvu vezu. Jedina mana porodilista je sto je jako malo, pa se desi da kad krene porodjaj vi dodjete, a mesta nema, pa vas posalju u drugo porodiliste.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:52:58)

branki , ja pojma nemam . nadam se uskoro i prizeljkujem to . dosadila mi ova trudnoca ,ocu da cujem vristavca [sm=smiley36.gif] . javicu vam sutra kad se vratim sa pregleda da li krece uskoro ili cu ipak da budem georgina .....

uh dobro me podsjeti za torbu ,ja jos nisam rijesila to pitanje . sve imam osim same torbe ,kupke ,cetkice i pampersa ...... uzas . to cu danas da spremim pod hitno . odo kasnije kad rucak spremim u nabavku .

bafy ,hvala na pitanju vrlo dobro a ti ? [sm=smiley1.gif]

uh limunada ..... to bas prija

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 11:59:16)

Devojke dobro sam. Spavala sam bolje nego ovih dana i cak sam samo jednom ustajala.
Branki ja idem u ponedeljak u bolnicu i tebalo bi da me ostave. Malo mi je frka..

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 12:41:18)

Evo nas iz prodavnice. Ljudi moji urniše me ovo dete. Sad se tek smirio. Spustio se nešto nisko dole mislila sam da ću d'umrem - legao dole na karlicu QQ stomak me bole i stegnut čini mi se bio jedno pola sata, ali samo dole valjda se ovaj mali rastezao. Kroz prodavnicu sam išla brzinom teško ranjenog puža.
Stomak gore mekan. Sad sve popustilo.

Danas instant ručak. Za sutra planiram punjene paprike.

Anita biće sve ok, nema mesta sad frci [sm=smiley31.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 12:42:03)

Ja sam sredila kuhinju, dnevnu, kupatilo, hodnik, veš, ručak, ostade mi još sprat i sobe, ali nema šanse, mrtva sam. Možda predveče skupim snage. Danas sam ustala tako nervozna, još ni sa kim nisam progovorila. MM hoće da idemo na kafu, a ja bih ih sve lansirala na Mjesec, da me ostave na miru. [sm=hudicek1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 12:50:32)

Svaka ti čast, ja nemam snage ni wc i kupatilo a trebalo bi. Usisala sam jutros. I to je sve. Oprala i sudove i sad blejaž do ručka. A i posle [sm=jezicek.gif]

Jabude [sm=smiley31.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 12:50:37)

Anita [sm=smiley31.gif] Sve ce biti dobro!
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR
Za sutra planiram punjene paprike.

E ja bas danas to spremam. Malo pre mm isao u nabavku, pita sta cemo za rucak i meni se prijele punjene paprike, dugo ih nisam pravila, ali nisam znala hoce li ih naci negde, pa sam rekla, ako ne nadje da kupi tikvice da njih napunim. Nasao je paprike i bas sad idem to da spremim, imacu taman i za sutra rucak.
Posle rucka planiramo malo do trznog centra Usce, da malo prosetamo i da kupim nesto sebi i da popijemo kafu negde.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:03:42)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Cetvrrko, svi ti testovi double, trople, Torch itd se uspjesno i besplatno rade u klinickom u Pg. Ja idem kod moje dr na uz, a sjutradan u pg na double.

[sm=zz_er_what.png] Ja sam plaćala dobuble i triple oko 50e čini mi se, a kad sam htjela da vidim jesam li preležala boginje i namjeraval da uradim TORCH test, dr mi je rekla da je to skupo 150e, nikako nije pomenula da je gore besplatan, inače bih sigurno otišla. Ovako sam radila samo za varicelle i platila i to 30e.

IZVORNA PORUKA: *boka*
Izgleda da su ovde sve radile hormone osim chupe i mene [sm=smiley36.gif]

Izgleda [sm=smiley36.gif] Ma meni i dalje nije jasno šta je to što "natjera" pojedine doktore da odrade te testove, a neke ne. Mislim ako je ovako na izgled, ja imam malo izraženu gušu, ali nikad to nisam provjeravala (kažem osim tog puta zbog srca i bilo je OK).

Trco i ja juče imadoh incident sa djecom. Nisu cijeli dan bili tu, nego na slavi kod djeda i došli u 23,30h. L već nervozna pakao histeriše hoće čokolino! , MM nervozan spava mu se, i otišao u krevet, a oni ni zube oprali nisu i ništa. A meni se još stomak nekako stiskao i kako se beba slabo mrda, pa sam i ja bila napeta. I onda sam ih vikala, otišli su plačući u krevet. [sm=smiley13.gif] Poslije mi bilo krivo, nisam ih vidjela cijeli dan i onda tako....

Što se kafe tiče, počela sam i ja da pijem po jednu dnevno [sm=smiley36.gif] Esspreso ili kuvanu ili nes, svejedno, ali da mi je neko na početku rekao kako ću piti kafu gađala bih ga papučom :-)))))))))

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:13:47)

Što se tiče porodilišta, ja nemam dilemu, opet ću u Meljine ako sve bude uredu do kraja. To je hotel a ne porodilište [sm=smiley36.gif] Jedino što me brine je neonatolog, pošto imaju dvije, a mjenjaju se na 15dana, jedna od njih je neka iz Nk koja je u penziji, ali kažu da je najbolja bila u CG. I ne treba ništa od stvari osim lične higijene, kompjutera, telefona i tako to [sm=smiley1.gif]
Mada u principu, meni ti uslovi i nisu toliko bitni, dok god je čisto i odnos prema porodilji dobar. Ja ležah u Ko u prvoj trudnoći, ćerku rodih u Meljinama, sina u Pg.

jabudicu a je l' ti bliži Nk ili Ct? Nemoj se porodit u autu [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:26:47)

anita frkicu ostavi kod kuce [sm=jezicek.gif].
mi smo krenuli sa krecenjem, mada ja vise odmaram... sada cu da ubacim Emine igracke da se peru, mesec dana ih nismo lepo plahnuli u masini [sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:29:41)

Espreso je meni ubica. Posle srednje sam imala opasne probleme sa želudcem (inače nemam aposlutno nikakve probleme i ne znam šta je bol u želudcu) i to samo od espresa. Ali tad sam i radila i išla na višu, pa kad dođem iz noćne pravo na višu, popijem po 3 dupla. Ubijao me. Znala sam i posle posla, dok čekam noćni da drmnem dupli. Šanker koji ne izlazi u baštu (u zgradi je bio) je znao da sam u bašti po kafi koju pijem.
Od tada epsreso popijem jako retko. Ovde u kafićima.
Tursku kuvam duplu ujutru i retko vikendom popijem po dve (te moje duple, velika šolja za belu kafu). Od kako sam prestala da pijem espreso nemam problema.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:31:11)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: jabudic

Cetvrrko, svi ti testovi double, trople, Torch itd se uspjesno i besplatno rade u klinickom u Pg. Ja idem kod moje dr na uz, a sjutradan u pg na double.

[sm=zz_er_what.png] Ja sam plaćala dobuble i triple oko 50e čini mi se, a kad sam htjela da vidim jesam li preležala boginje i namjeraval da uradim TORCH test, dr mi je rekla da je to skupo 150e, nikako nije pomenula da je gore besplatan, inače bih sigurno otišla. Ovako sam radila samo za varicelle i platila i to 30e.

Čupo, čudi me ta ti dr nije rekao. Ne bih ni ja znala, naravno. U prvoj trudnoći sam privatno radila double, tada se nije radio u Kliničkom. Platila sam ga 50e, ali mi je dr rekao da se to smatra obaveznim pregledom u trudnoći, a kako ga državne ustanove ne rade, imam pravo na refundaciju. Samo predaš račun u socijalno i vrate ti pun iznos. U drugoj trudnoći sam radila samo double u Kliničkom, i sad Torch, i double će u četvrtak, sve za DŽ. To dr treba da ti kaže..

Čupo, najbliži mi Ko, na 7-8 min sam od bolnice [sm=smiley36.gif]
Kad sam se pordajala u Nk, bila sam u NK.
Kad sam se poradjala na CT, živjeli smo u Bečićima, pa je to bilo nekih pola sata.
Sad do CT imam dobrih 45 min. O Nk i ne razmišljam [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:41:17)

Trco ja inače baš volim esspreso, ali sad kako pijem bez šećera, nije mi to to, pa popijem možda jedan sedmično kad me mrzi da kuvam ili podgrijavam mlijeko. Brže mi pa zato. A nisam primijetila da mi smeta [sm=zmeden.gif] Mada ja pijem sa toplim mlijekom pa to možda razbije tu jačinu...

jabudicu niko mi to nije rekao. Ni za tu refundaciju [sm=zmeden2.gif]. Znam samo da sam mogla na EUZ besplatno u KBC, ali moja dr kaže da je za EUZ najbolji Stanišić iz Codre, pa sam išla tamo svojevoljno, 60e je pregled.

A što o Nk ne razmišljaš? Ja i za to porodilište čuh samo najbolje...Znam da ti je Ko najbliži, ali i ja ne bih išla tamo [sm=smiley4.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (10.1.2015 13:48:21)

Pa ne znam, tada sam bila u NK, završavala 4. godinu fakulteta, pa sam se tamo i porodila. I moji su tamo, i tamo sam bila 4 mjeseca sa bebom, dok sam završila sve ispite [sm=smiley36.gif]
Daleko mi je sad tamo da idem, imam skoro 2h do bolnice, mada su oni skroz i baš je fino opremljeno porodilište. I svidja mi se što je tamo baby friendly program, pa bi i mm mogao da prisustvuje porodjaju. Samo u porodilištima koja imaju baby friendly program ( tj. bebe sa mamama u sobi) može neko da prisustvuje porodjaju. A CT mi to nema.
CT mi je bliže i super, baš fino iskustvo imam i od tamo. Hvala Bogu, imala sam lake porodjaje, pa mi je svuda fino bilo...

A kako je u Meljinama? Ja sve koje znam da su se tamo porodile je na CR, pa sam stekla utisak da obične porodjaje ne rade [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>