lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:14:23)
|
Super smo. Sisamo, rastemo. Sve mi je skroz drugačije nego sa Dariom i sva sam van sebe. Porođaj je prošao super, osim što mi je doktorica usred carskog reza rekla da ona počinje da sumnja u moje bolove pošto sam se relativno lepo popela na sto. Ali, gotovo je i boli me ćošak više šta ko kaže. Bol mi se nekako lokalizovao na levu stranu, pa je sad i levi kuk počeo da me boli, ali mislim da je malo bolje otkako nemam pritisak od bebe. Beba je ogromna i materica mi je ogromna, razvukla se. Voda je bila zelena i beba je patila u stomaku i dr je osim onog što sam gore napisala rekla i da je taj dan bio otprilike krajnji rok da me porode. Malo su joj krive noge i moramo da vežbamo, jer je bila zgužvana, ali dobro. Tako je bilo i sa D. Imala je problem u betaniji još, da stalno povraća ono što pojede, ali sredilo se donekle, manje povraća. Imala je žuticu, i povišen crp, ali nije ništa strašno. Jedino što me brine jeste nalaz UZ mozga. Rekoše da je naglašena kaudotalamična zona levo (šta god to značilo) i za mesec dana treba da ponovimo UZ. Danas mi je dr, pošto smo išli u betaniju na kontrolu bilirubina i crp-a, rekla da zbog toga ima klimavo ili labavo držanje. Nemam pojma šta im sve to znači, dok smo bile u betaniji niko mi ništa nije govorio...samo su mi doneli nalaze i tako. Nadam se da će sve biti u redu. Crp je danas negativan, bilirubin nisu ni proveravali jer je "pobelela". Dobila je apgar skor sedmicu. Pa, eto ne znam. Valjda zato što joj je bila gužva i patila je. Tako da eto. Mora biti sve ok. Porođaj je bio super. Samo što je tamo opšte rasulo i to što mi rekoše da je u 8.15h ništa niej značilo. Porodila sam se u 9.55h. [sm=smiley1.gif] Spinalna je super!!!!! Znači, oduševljena sam! Napravila bih ogromnu, preogromnu grešku da sam radila pod totalom, jer je ovako fantastično! Uopšte se nisam uplašila, čak šta više bilo mi je zanimljivo da slušam šta se dešava, ništa nije bolelo, oseti se, ali ne boli. Bebu su mi doneli da poljubim čim su je izvadili i očistili, plakala sam od sreće. U jednom momentu mi je pao pritisak na 90/50 u toku carskog, i osetila sam da mi nije dobro i da ću zaspati, ali stalno daju neke lekove i kontrolišu sve, prikačena sam narazne sprave, katodama kao i da sam uspavana. Oporavak posle spinala je smešan. Izgledalo je kao da su udrogiranu vevericu ubacili među uspavane [sm=jezicek.gif] Ja sam bila sva happy, živahna čim su me odveli u šok, a ostale žene koje su bile pod totalom su otprilike još uvek spavale. Mnogo sam brže ustala. I tako, eto. Ne znam šta bih još rekla... Sofija bi stalno jela, malo mi je bilo slabo mleko pa smo je morali dohranjivati, ali juče je krenulo kao ludo i mislim da nećemo imati problema sa tim.
|
|
|
|