RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:43:56)

IZVORNA PORUKA: serpica

Branki pa zar tebi nisu vec zakazali cr? Mislim termin ti je bas blizu,sta cekaju?

serpi,draga,ne zna se ko je gori,da li dr ili ja[sm=smiley36.gif]problem je kod nas sto ti jedan dr vodi trudnocu u domu zdravlja,a onda te poradja neki drugi koji radi u bolnici.ranije su se mesali,npr dr svi rade i u bolnici i u domu zdravlja,kako koji dan,a sad su morali da se opredeljuju gde ce i nema mesanja.tako da luda kuca.a,ja opet posto necu prirodno,ne mogu da sedim kod kuce i cekam kontrakcije ili sta vec,nego vec moram da imam neki orijentir sta cu i kod kog cu,a ja kuliram.[sm=smiley29.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:59:28)

Dobar dan, trudničice! Ne mogu sve da iščitam, šta ima novo? Srećna Nova Godina! [sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:00:08)

naravno da je moguce i da je bakterija kod sanjalice, moguce i da nije nista, nego ja kazem kako je kod mene...
Branki nije pesak, bar ga nisu spominjali. a i pijem bas dosta tecnosti, brusnicu....
ajde zakazuj zeno cr, nemas mnogo vremena.
leeloooo kako ste????

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:07:21)

eeee lelo ,kako si? kako napreduje oporavak ? [sm=smiley1.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:14:23)

Super smo. Sisamo, rastemo. Sve mi je skroz drugačije nego sa Dariom i sva sam van sebe. Porođaj je prošao super, osim što mi je doktorica usred carskog reza rekla da ona počinje da sumnja u moje bolove pošto sam se relativno lepo popela na sto. Ali, gotovo je i boli me ćošak više šta ko kaže. Bol mi se nekako lokalizovao na levu stranu, pa je sad i levi kuk počeo da me boli, ali mislim da je malo bolje otkako nemam pritisak od bebe. Beba je ogromna i materica mi je ogromna, razvukla se. Voda je bila zelena i beba je patila u stomaku i dr je osim onog što sam gore napisala rekla i da je taj dan bio otprilike krajnji rok da me porode. Malo su joj krive noge i moramo da vežbamo, jer je bila zgužvana, ali dobro. Tako je bilo i sa D. Imala je problem u betaniji još, da stalno povraća ono što pojede, ali sredilo se donekle, manje povraća. Imala je žuticu, i povišen crp, ali nije ništa strašno. Jedino što me brine jeste nalaz UZ mozga. Rekoše da je naglašena kaudotalamična zona levo (šta god to značilo) i za mesec dana treba da ponovimo UZ. Danas mi je dr, pošto smo išli u betaniju na kontrolu bilirubina i crp-a, rekla da zbog toga ima klimavo ili labavo držanje. Nemam pojma šta im sve to znači, dok smo bile u betaniji niko mi ništa nije govorio...samo su mi doneli nalaze i tako. Nadam se da će sve biti u redu. Crp je danas negativan, bilirubin nisu ni proveravali jer je "pobelela". Dobila je apgar skor sedmicu. Pa, eto ne znam. Valjda zato što joj je bila gužva i patila je. Tako da eto. Mora biti sve ok.
Porođaj je bio super. Samo što je tamo opšte rasulo i to što mi rekoše da je u 8.15h ništa niej značilo. Porodila sam se u 9.55h. [sm=smiley1.gif]
Spinalna je super!!!!! Znači, oduševljena sam! Napravila bih ogromnu, preogromnu grešku da sam radila pod totalom, jer je ovako fantastično! Uopšte se nisam uplašila, čak šta više bilo mi je zanimljivo da slušam šta se dešava, ništa nije bolelo, oseti se, ali ne boli. Bebu su mi doneli da poljubim čim su je izvadili i očistili, plakala sam od sreće. U jednom momentu mi je pao pritisak na 90/50 u toku carskog, i osetila sam da mi nije dobro i da ću zaspati, ali stalno daju neke lekove i kontrolišu sve, prikačena sam narazne sprave, katodama kao i da sam uspavana. Oporavak posle spinala je smešan. Izgledalo je kao da su udrogiranu vevericu ubacili među uspavane [sm=jezicek.gif] Ja sam bila sva happy, živahna čim su me odveli u šok, a ostale žene koje su bile pod totalom su otprilike još uvek spavale. Mnogo sam brže ustala. I tako, eto. Ne znam šta bih još rekla... Sofija bi stalno jela, malo mi je bilo slabo mleko pa smo je morali dohranjivati, ali juče je krenulo kao ludo i mislim da nećemo imati problema sa tim.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:22:07)

drago mi je da cujem da se sve dovodi u red [sm=smiley1.gif]
ne brini puno zbog UZ-a sve ce biti to uredu ,uzivaj sa malenom .
super za mlijeko [sm=bravo.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:28:15)

Bravo lelo[sm=bravo.gif] Nadam se i d će Sofija to da pregura kako treba da će vam idući UZ biti dobar [sm=bravo.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:41:56)

I ja se nadam. Nekako se u isto vreme i brinem, ali i smirena sam. Znam da će biti ok. Mora!

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 13:52:35)

lelo,draga[sm=smiley31.gif]
prvo sam se odmah iznervirala citajuci ono sto si pisala za dr kako kaze da te ne boli jer si se popela,uh koja rospija!
bice dobro bebica,mora[sm=smiley27.gif]ne razumem se u te nalaze,ali racunam da ce kako napreduje sve to doci na svoje.
jesi ti bese premasila termin?

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:11:23)

Lelo super da si se javila [sm=bravo.gif]

Bićete vas dve ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:11:55)

Ma da, ona kao, videla je da sam se lepo popela. To kako sam se popela i koliko me je bolelo znam samo ja. Jesam se brzo popela zato što te tamo šibaju, ako si spor, sve je bilo kao na traci, ali me je i bolelo. Uspela sam bila malkice da raširim noge da bih ugurala stomak između, jer sam se morala baš saviti u krstima da mi ubodu spinal. Al' dobro. Baš me briga za njih.
Ni ja ne kontam nalaze, sve pokušavam da izguglam, ali ne nalazim ništa.
Nisam premašila termi, dva dana pre termina su me porodili. Ali, eto, beba je iz nekog razloga patila, voda je bila zelena, a ona je kažu ogromna za mene.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:12:18)

IZVORNA PORUKA: lelaigor

I ja se nadam. Nekako se u isto vreme i brinem, ali i smirena sam. Znam da će biti ok. Mora!

naravno da ce biti ok, krofnica jedna!

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:14:11)

Lelo moja draga, mnogo sam srecna zbog tebe. Bice to super sve. Videces. Mojoj drugarici koja je rodila blizance u julu su rekli da isto jedna beba ima problem sa tim nekim proporcijama mozga. Na kraju je sve bilo ok. Njen dr se na to nasmejao. Eno ima divne blizance.

Za spinal mi je bas,bas drago da si zadovoljna. Ja jedva cekam da se porodim samo da ih vidim. Mogu da zamislim kako je to emotivno.

Ja sam plakala kao kisa kada je utvrdjena srcana radnja a kako cu kada se porodim ne smem ni da zamislim.

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:16:58)

uh,bre,covece,kako je sad to sve zeznuto sa tim carskim..ne smes mnogo ranije da radis jer ne valja za bebu,a opet vidi ako puno cekas onda ispada zelena ta voda,bas ne razumem.i josa nisi premasila termin.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:49:36)

voda je zelena zbog prve kake koju beba izbaci .... ako je izbaci radnije i plodova voda zbog toga bude zelena to znaci da je "beba patila " iz nekog razloga. to moze biti strah ili neki napor koji majka dozivljava ili ko zna sta . termin ne mora da se prodje da bi se ovo desilo ali obicno se desi onima koji da malo prodju . meni su ovako objasnili ,ispravite me ako grijesim. [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:57:23)

cetvrtko i ja sam slicno shvatila..nego sam mislila da nekako to moze da se vidi na ctg-u ili kako vec to da beba pati,pa da pozure sa porodjajem.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 14:59:46)

ja mislim da moze samo ako provjeravaju prodovu vodu ..... ( to ne znam kako se radi ) [sm=jezicek.gif] mada nisam bas detaljno ispitivala i cackala po ovoj temi

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:02:59)

Sanjalice draga , hoces i ti u spinalnoj?
koliko znam CTG prati bebine otkucaje i kontrakcije. nema veze sa plodovom vodom. a ne znam kako moze da se vidi kakva je plodova voda...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:03:02)

Lelo, i ja se brinem za mozgic, jer od pocetka trudnoce svi lekari vicu da ima veci obim glave,ali ne znam sta to znaci,da li je samo "glavat" ili to sa sobom nosi i neku patologiju potencijalnu...to me alo brine jer evo po glavici vec 3 nedelje napreduje :( gledali su mozak i sve ,sad je u redu,ali ne znam da li s emoze nesto promeniti kad se rodi...Tesi me jedino sto je mm i musk alinija u njegovoj familiji glavata,pa je verovatno to,ali nekako nije mi svejedno bas...Da ne pricam sto ga zamisljam kao malog marsovca, sitno telo i velika glava :) Inace,nisam ni znala da si se porodila!! :) cestitam, i bice sve ok ja verujem!! :* idemo pozitivno! :) :*********

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:07:45)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Sanjalice draga , hoces i ti u spinalnoj?
koliko znam CTG prati bebine otkucaje i kontrakcije. nema veze sa plodovom vodom. a ne znam kako moze da se vidi kakva je plodova voda...

da,bubi,nego ja mislim,da mozda ako beba pati,onda su scani tonovi drugaciji[sm=zmeden.gif]ili mozda nisu.nemam pojma.koliko mi malo fali da se istripujem[sm=smiley29.gif]sad sam cackala po netu o zelenoj plodovoj vodi.
ipo,uh,nadam se da je sve u redu,beba je veca i veci joj je obim glave,a i te mere na uz znaju da grese.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:13:35)

Koliko ja znam plodova voda se može mjeriti jedino UZV-om i to samo količina. A zamućenost ne? [sm=zmeden.gif] Nemam pojma...

Ipo mojoj bebi je glava bila za 2nedelje veća, a na zadnjoj kontroli malo manje. Meni je dr rekla da to može biti naslijedno (ja sam imala na rođenju), a može i zbog šećera ( i to imam)
Btw. sad sam mjerila i 6,8 je [sm=smiley19.gif] Pojedoh jutros 4 male priganice i narandžu. Baš sam kreten![sm=smiley13.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:48:38)

Drage moje, pisala sam u temi analiza krvi pa ako mozete pogledati.

Sve opet upucuje na jetru i bubrege. Po ovim nalazima ce me verovatno zadrzati na betaniji ali da ne govorim unapred,videcemo.

Razmisljam da pisem doci cisto da vidim sta ce reci ili ipak da sacekam petak.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:50:44)

choopa, jeste, zato i mene salju na ogtt...ali cudno mi da ako je secer sve ode u glavu,a telo cak hipotroficno?!?!valjda bi ceo bio debeljuskast da je od secera...Ma znas sta muka mi vise od njihovim dimenzija i proporcija i ukalupljivanja beba u neke mere... sve zivo im je znak za vise opreza...Samo neka sekiracija.Moja svekrva koja je inace pedijatar poludi svaki pput kad cuje kakve sve analize traze, ali dobro, nesto i nije lose zarad toga da se odrzi trudnoca i zdrava beba i majka...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 15:55:55)

branki ne citaj nista. bice ti lakse [sm=smiley1.gif].
sanjalice uooste se ne razumem u te nakaze. najbolje je da kontaktiras dr ako mislis da ima potrebe.
ipo kazes da je moguce da je nasledno, nemoj se mnogo opterecivati. nekako uvek mislim da bi doktori napravili frku da ima bilo kakvih problema, isla bi na ispitivanja i td... .

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 16:18:11)

Zenice srecno badnje vece kod vas. Kod mene tek krece dan. Sanjalice meni su sa proslim blizancima pratili proteine i kolicinu krvi u mokraci i na osnovu toga procenili da je prieklempsija. Nadam se da to nije ali ako jeste budite spremni i za ranije upoznavanje sa bebama. Nije mi namera da te plasim znam samo koliko sam se ja sokirala kad su me ostavili u bolnici zbog proteina i krvi u mokraci i uskoro nakon toga sam mazila bebironce.
Joj sto je ovde krenula lepo nova godina. Koliko bebaca ce uskoro da stigne [sm=bravo.gif]
Ja se kanim da zovem nove ginekologe i da zakazem pregled a sutra mi krece semestar i nova predavanja. Uf pa ko prezivi pricace. Bar nemam vremena da mislim o rezultatima koji ce tek za dve nedelje da dodju.
Da a zenske tu vas stvarno doktori zatrpavaju sa informacijama to je strasno. Ovde sve mere i prate ali ja nista ne znam samo kazu da li je ok ili ne. I te sulne uz bebe nakon rodjenja se ove uopste ni ne rade sem ako se posumnja da nesto nije ok. Tako da je moj savet opustite se koliko god mozete i nemojte dr ni da slusate posle izjave da je sve u redu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>