RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:34:34)

Šerpi, nije meni toliko daleko bolnica koliko moram eventualno da čekam mm da dođe it Kranja, pa onda još jedno 20 km do bolnice. Problem je u položaju i količini plodove vode. Dobila sam ja uput i za hitnu, tj ako pukne a mm nije tu da zovem hitnu da me prevezu. Mm treba minimum pola sata od posla do kuće plus dok se spustim dole i sl taman tih sat vremena će da isteče.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:52:30)

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Bubi, u Odzacima je ta dr Bozana [sm=smiley1.gif]

aaa evo me, cekam kod Bozenke! mislila sam da mislis na Bozanu u dz Bulevar [sm=smiley36.gif].
Serpi, da, nije mislio da cu dogurati do 36. nedelje jer sam rano pocela da se otvaram a i grlic mi je bio mek skroz jos u 27. nedelji...
ma ja kontam da opet imam infekciju

New Mom -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:05:20)

Trco, on je okrenut nogama dole. Ako (kad) krenu kontrakcije tj. porodjaj, nece biti onog intenziteta kao da je beba glavom dole i njome da pritiska na grlic.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:07:35)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Šerpi, nije meni toliko daleko bolnica koliko moram eventualno da čekam mm da dođe it Kranja, pa onda još jedno 20 km do bolnice. Problem je u položaju i količini plodove vode. Dobila sam ja uput i za hitnu, tj ako pukne a mm nije tu da zovem hitnu da me prevezu. Mm treba minimum pola sata od posla do kuće plus dok se spustim dole i sl taman tih sat vremena će da isteče.

Meni pukao vodenjak oko 1h, otišla u bolnicu sredili me i čekali bolove, koji su tek u 7h počeli, ali blaži, pa su mi dali indukciju. Nekako mi je sve bilo kao na suvo. Bolje da ne puca.[sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:08:24)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Trco, on je okrenut nogama dole. Ako (kad) krenu kontrakcije tj. porodjaj, nece biti onog intenziteta kao da je beba glavom dole i njome da pritiska na grlic.

Kako misliš okrenut nogama dole? Pa on se okreće kako stigne, noge su ili okrenute ka mojoj kičmi i crevima [sm=jezicek.gif] ili dole ka desnom jajniku. Ti li si mene pogrešno razumela? Ovo moje čeljade je poprečno okrenuto - glava iznad levog jajnika, dupe znad desnog [sm=jezicek.gif]

New Mom -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:09:37)

Aha. Poprecno. Mislila sam da je karlicno, guza i noge dole, glava gore.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:13:26)

Da, zato se moja dr toliko plaši (da tako kažem) jer em mnogo plodove vode em je poprečno okrenut i šanse da povuče pupčanu vrpcu dole su mnogo veće (barem ona tako kaže, a i babica na porođajnom odeljenju), nego kad bi bio glavnom/nogama na dole - i tada isto postoji šansa, ali ne tolika.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:20:44)

Ja sam se jutros probudila sa glavoboljom (sinusi), baš sam kilava jutros.
Evo svekrIva razvukla pitu, ova domaćica ustala skoro u 9h [sm=smiley36.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:51:46)

Jutro drugarice
Srecan svima Badnji dan.
Kod nas sunce sija,sneg navejao nocas a i vetar se bas razduvao.
Serpi da 12.se javljam na gak.
Bubi javi sta je rekla dr.

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 9:56:37)

Dobro jutro i od nas [sm=smiley1.gif]

Jabudic, i ovde prijavljujem uzasnu glavobolju od jutros...

A zbog kiseline sada svako vece pred spavanje razmutim malo sode bikarbone, i puno je bolje.
Ako neko ima taj isti problem, eto resenja.

Ovaj dan bogami ne obecava, tako se namrstilo, sve je tmurno i sivo. Ne bih provirila napolje danas...[sm=smiley13.gif]

Trco, jos malooooo [sm=bravo.gif]
Usput, pronasla sam u mail-u ringerajin kalendar, sam Bog zna gde se zaturio, ali uspela sam.

Otprilike isto pise i na aplikaciji koju pratim, samo sto je tamo na engleskom. Jos jedna potvrda da je aplikacija dobra.

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 10:31:05)

Bubi, ženo javljaj kako si prosla!!!

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 10:37:24)

Kao sto sam i mislila, jaka urinarna infekcija. opet antibiotici...

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 10:40:25)

Uffff, Bubi, što te hoće te urinarne infekcije [sm=smiley13.gif]
ALi dobro, bar se nisi otvorila.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 10:50:19)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Kao sto sam i mislila, jaka urinarna infekcija. opet antibiotici...

[sm=smiley13.gif] bar nisu kontrakcije da izdrasis jos malo [sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 11:04:35)

ma da, meni je ovo super. jeste da se kljukam lekovima ali bar znam sta je i znam da beba jos nece napolje.
a kaze dr da je Marija najnemirnija beba koju je videla, nista nije mogla da joj izmeri. a ja uopste ne osecam da je tako. jeste nemirna i zna jako da udari ali nije mi neka velika razlika izmedju nje i Eme... bila je tamo jos jedna dr i jedna sestra i smejale su se naglas, pitaju me kako izdrzavam... a kazem, meni to uopste ne deluje tako...

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 11:30:47)

evo i mene...
neko je pitao,ja postim danas.
dosla ,davala sve briseve,koprokulturu i posle otisla na ctg.sad me zeza stomak,da li od briseva dole ili onako sam od sebe ko zna...opet mi malo muka...
bubi,pih vise i sa tom infekcijom[sm=smiley13.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 11:37:36)

dobro jutro zenice ;) kako ste spavale ? ja se probudila oko 7 sva nervozna i tuzna kao malo djete pa sam se fino vratila u krevet .... sada kad sam se posteno naspavala posle nekoliko dana bez vise budjenja osjecam se poprilicno svjeze [sm=jezicek.gif] osim sto me prepone bole [sm=zmeden.gif] ali sam se bas navikla na to [sm=jezicek.gif] . bubi nadam se da ti se ta blesava infekcija nece vise vracati .....
srecan badnji dan svima koji slave . zelim vam puno puno srece :*

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 11:50:55)

Nazdravje Badnji dan![sm=smiley31.gif]

MM išao da bere badnjake, evo ih sad slaže, ove godine ih ne kitimo zbog korote, to je inače bila moja dužnost, tako da ja i dalje ležim i ništa ne radim. Malo sam pospremila po kuhinji jer mi ga žao da sve sam radi. Vrijeme nam je divnooooooo, djeca se igraju vani.

Bubu, dobro je [sm=bravo.gif] Je li te pregledala vaginalno ili samo na UZ? Držim fige da se rješiš infekcije što prije! Ja se ubih nalijevajući se čajevima, prolom vodom i Utiseptom. Iza 12.01 idem da uradim UK da vidim jesm li se rješila infekcije...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 11:59:45)

cetvrtko, nista bez dobrog sna! joj sto bih ja sada spavala...
branki jesi videla nesto za cr?
cupo gledala me je ali nisam pitala da li sam se jos otvorila, samo je prokomentarisala da je grlic kao zelatin i da se jos malo pripazim.
mm je tek sada otisao po badnjak sa ekipom, mada se ovde ide zorom, nisu otisli jer je mm morao da me vozi kod dr.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:00:39)

Bubi, jbg za infekciju a da druge strane super je sto se ne otvaras [sm=smiley31.gif]

Anita,Chipsy, kontrakcija ima svaki dan ali nista strasno. Nocas su me jedino probudile. Dosta dugo su trajale ali ok.

Sada sam isla da uradim gomilu analiza sto su mi trazili u Betaniji. Dok sam bila u labaratoriji kaze dr da imam krvi u urinu i proteina. Izmerice kolicinu oa ce valjda muz kasnije pokupiti rezultate. Urinokultura ce biti u cetvrtak.
Inace me nista ne boli da bi bila infekcija a ne krvarim ni iz vagine. Kazu da moze biti eserihija koju inace nikada u zivotu nisam imala.
Ustvari nikada nisam imala ni jednu infekciju.
Jos to me nije strefilo u trudnoci pa reko da i to overimo [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:04:03)

sanjalice tako i kod mene stoji u urinu, jutros su mi radili hitno. i ima dosta krvi i leukocita. kaze dr to je infekcija. plus mene i pecka kada piskim...

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:11:40)

moze da bude i neka bakterijica ..... sanjalice sta god da je nadam se da ces se brzo toga rijesit . nije nista ozbiljno sigurna sam [sm=smiley1.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:12:06)

Bubu ma dobro, još dvije nedelje da izdržiš i odlično!

A za badnjake se i ovdje ide zorom, ali vremena su se promijenila, neko stigne, neko ne iz mnogih razloga. Ma bitno da se uberu, a kad nije bitno.

Joooj sanjalice [sm=smiley36.gif] ni ja nikad nisam imala urin. infekciju, evo sad prvi put. Srećom ima jako malo bakterija...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:18:50)

Branki pa zar tebi nisu vec zakazali cr? Mislim termin ti je bas blizu,sta cekaju?

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 12:20:52)

bubi,nista jos.ja bih ovog prvog ipak,a mm drugog jednog koji jeste odlican,ali ga ja ne znam.reko,onda ti idi i razgovaraj sa njim i resi.
bubi,a nemas pesak,da nije pesak posao?
sanjalice,drzi se!
ala smo ga sve usitnile sitno i svakoj nesto fali[sm=smiley36.gif]
srecan badnji dan[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>