RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:20:18)

dobro vece stomaci ..... ja bila danas na CTG-u i radila pregled usput ...... nigdje nista ,zacementirana i zapecacena xaxaxaxa [sm=jezicek.gif] ako ista drugo doktor mi je bio malo njezniji ovoga puta [sm=jezicek.gif] ............ u nedelju idem opet i iskreno se nadam da ce biti necega na vidiku [sm=smiley2.gif]
Sanjchezze, ti si pozurila :P ..... drzim fige
ipo,rado bi ti pomogla ali bas se dividus ne razumijem .
ja nikako jos da se nakanim da spakujem torbu. bas sam se danas raspitivala sta mogu nositi .

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:22:21)

jabude danas nista posteno nisam radila. spremala malo hrane, nisam se zadihala posteno...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:22:24)

Bubi ta sam....zato i idem svaki cas na ctg...kako god da sedim lezim sta god da radim kontrakcije su uvek tu ...nekad cak i pracene bolovima... Al eto kao ne otvaram se pa kao ok je...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:26:19)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ćao drage moje, evo me napokon kod kuće.
Bila sam večeras na pregledu, sve je super, beba po UZ 2 dana veća. Sve se fino vidi, i za sad još ništa ne visi [sm=smiley36.gif]
Pitah i za bolovanje, kaže mogu da otvorim kad god hoću.
Sledeći utorak idem na UZ za double, pa ću tada.

[sm=smiley36.gif] necu da te razocaram ali to sto visi dr i ne gledaju,oko 20 nedelje se testisi spustaju i onda se sa sigurnoscu kaze da li je decak ili ne. Ja se iskreno nadam lepoj curici kod tebe,sto zobog tebe sto zbog Klarite ( jadna ne bila ako je pogresila ) [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:26:58)

ja stvarno nisam panicar, ali posto sam vec dva meseca otvorena 2 prsta (toliko sam bila tada na pregledu, od onda me nije pregledao), i posto mi do NS gde se poradjam treba vise od sat vremena nije mi svejedno. a kazem, u prvoj trudnoci nisam imala uopste problema sa kontrakcijama pa sam sada skroz neiskusnai ne znam da li uz ove bolove mogu malo i da se otvaram...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:37:43)

bubi a kad imas sledeci pregled?

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:40:21)

u sledecu sredu... ali sada nesto mislim da cu otici ujutro ovde kod ginekloga da me pregleda. sta ima veze sto nije moj dr...

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:43:04)

Zdravo zenskice.
Srecna vam nova godina i bozic.
Kod mene opsta ludnica ovih dana. Imali smo neke goste i ja sam htela da se pokazem kako znam da pravim burek. Mozete misliti kad sam u subotu od 9 ujutru do jedan razvlacila kore. Jeste bilo 4 bureka ali 4 sata u testu... Sve mi se smucilo. Vidim ovde najavljuju se nove bebice [sm=bravo.gif]
Ja sam jos u fazi trazenja drova. Imam zakazan regularni pregled za 9 januar i kako sve izgleda moracu da ga obavim sa mojom starim doktorima a tako mi se vise tamo ne ide.
Da a sto se tice posteljinice za krevetac super je slicica. Ja sam resila da kad saznamo rezultate ac, i vidimo da li nastavljamo kao blizanci, da sama sasijem kompletnu posteljinicu. Krevetac imam od sina i bas je veliki. A vec sam sila za poklon dve posteljine tako da mislim da mi nece biti problem samo da sve sa bebama bude ok.

Kako ste vi? Ja sam sve procitala i sve mi se pomesalo.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 22:46:59)

IZVORNA PORUKA: bubulence

u sledecu sredu... ali sada nesto mislim da cu otici ujutro ovde kod ginekloga da me pregleda. sta ima veze sto nije moj dr...

ako idi da te pogleda za svaki slucaj...

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 23:08:54)

Ipo , meni je radjena samo glukoza. Pre trudnoce je radjen sa glukozom i insulinom kako bi se utvrdila insulinska rezistencija. Sada treba da utvrde gestacijski dijabetes.

Bubi, otidji ti sutra kod dr. Ja nemam iskustva ali imala sam cimerke drugorotke koje su se bez bolova samo sa jako tvrdim stomakom otvarale.
Naravno ovo samo kazem da ides da proveris a ne da nesto plasim. Samo prenosim [sm=smiley31.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 23:25:19)

Ipo i ja sam ogtt test radila glukozom.
Sanjalice kako si ti?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 23:52:44)

Ipo sa glukozom. Neko radi sa 75g, neko sa 100g. Ja sam radila puta i sva tri puta različto[sm=zmeden.gif] Pročitaj imaju teme OGTT i Trudnički dijabetes-slatke trudnice. Nemoj da izbjegavaš taj test, najvjerovatnije nije ništa, ali zašto bi rizikovala? I ne mogu da vjerujem da moraš da platiš, pa zar ne može to preko osiguranja?

jabudic držim fige da se ne pojavi ništa u obliku visuljka do kraja [sm=jezicek.gif]

bubu pođi neka te neko pogleda. Mogu se kontrakcije uhvatiti i na UZV ako ih ima. Nadam se da je samo neki lažni alarm.

Ja mijenjam raspoloženje iz sata u sat. Ovo je pakao [sm=smiley36.gif]

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 0:00:58)

Bubi, idi ti da budes mirna.
Sanjalice, kako tvoje kontrakcije?
Srculence, zuto je super[sm=smiley20.gif] Jeste li se odselili, nisam bas pratila?
Ljubim vas sve[sm=smiley2.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 0:08:58)

Dobro vece [sm=nosecka.gif]
Bubi i ja mislim da odes da proveris sa docom pa si mirna posle.
Ipo i ja sam radila sa 100g glukoze, u privatnoj laboratoriji. Moj ti je savet da ipak to odradis drzavno, ne znam kako podnosis secer. Ja sam se ispovracala posle sat vremena, jedva sam podnela tu kolicinu secera, jer inace ne konzumiram slatkise i secer.
Chipsy videh da si ovde kako ti je Juca, sta se desava, ima li nekih novosti?

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 7:08:29)

Dobro jutro drugarice... Srecan vam Badnj dan,da u zdravlju i veselju docekamo nase bebice...
Kod nas opet zavejalo...Nocas sam bolje spavala.
Bubi kako si? hoces li da ides kod dr?
Anita 12.se javljas jel da? Trcoooo gde si?
ihh zaboravih kafu [sm=kava.gif] i po jedan [sm=smiley31.gif] za sve vas

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 7:20:32)

Dobro jutro drugarke, evo i mene, jutros sam se bas rano probudila. Hvala, Serpi takodje svima srecan Badnji dan. Ja cu danas da pravim kolac, ali da pazim da se ne omrsim, spremati sve za sutra, a idemo danas u onu skolu za trudnice, uh kako cu sjediti 4h, pojma nemam [sm=smiley19.gif]. Lijep dan vam želim [sm=smiley31.gif]

mali_mis -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 7:30:02)

Jutro trudnicice [sm=kava.gif]
Bubi nemoj da se zaj[sm=smiley35.gif] idi kod najblizeg dr. Probaj kod dr. Bozane (ne znam kako se preziva, rekla mi je snajkica milion puta i ime i prezime, ali ja sam samo ime zapamtila) [sm=zz_biggrin.png]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 7:31:30)

Oooo MM dobro jutro [sm=smiley36.gif] lepo je da i u ovoj temi popijemo kafu [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 7:56:27)

Dobro jutro, noc jedva prosla. sada pokusavam da dobijem dz ovde u Odzacima da pitam da li ce me primiti ali je stalno zauzeto. otici cu svakako ali bih vise volela da se jave i kazu kada da dodJem da ne cekam.
misu nisam u NS da pa idem kod Bozane, da sam tu isla bih kod svog diiivnog dr . zvala sam mog dr juce, kaze da samo mirujem, ako me bude bolelo i pored toga da dodjem ili odem da me ovde neko pregleda. a kaze i da nije ni mislio da cu dovde da doguram..
Srecan svima Badnji dan [sm=bravo.gif]..

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:00:24)

Bubi cekajkako nije mislio da ces dotle da doguras? jel mislio na 35 nedelja ili sta? I jel bese sa punih 36 ulazis u 9.? idi obavezno u dz da te neko pogleda i javi sta je bilo

mali_mis -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:00:41)

Bubi, u Odzacima je ta dr Bozana [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:13:20)

Jutar okruglice!!!

Bubi kako je danas? Meni sinoć isto bilo čudno nešto. Već dva tri dana idem često u wc na veliku nuždu, što je za mene nezamislivo. Juče me baš pošteno boleo stomak uveče, ali popodne baš nisam nešto odmarala i verovatno od toga. Čak je i mm krenuo ''spremi ti torbu za svaki slučaj'' da ne bude kao propli put. A on je sveeee zaboravio. Mi smo nosili torbu na svaki pregled od kako sam prešišala termin i kad su mi rekli da me ostavljaju, pitali za torbu, kaže meni on ''ajde idemo zajedno taman i ccigaru da popušiš, ko zna kad ćeš sledeći put'' [sm=jezicek.gif]

A sad drvi kako je on nešto donosio. Verovatno je pobrkao sa stvarima koje mi je donosio za izlazak, a to nikako neću nositi sa sobom. Razmišljam se da li da pozovem sad bolnicu da pitam šta treba da nosim za porodilište. [sm=zmeden.gif] za svaki slučaj da imam spremno u četvrtak.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:16:16)

Trco spremi najosnovnije za svaki slucaj,pa mislim ostalo ti jos nedelju dana [sm=smiley36.gif] ostalo ce muz da ti donese.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:23:12)

Upravo sam zvala. Ne treba ništa da nosim. Tako je bilo i prošli put. Ako želim, mogu svoje papuče, bade mantil, ali generalno sve dobijam tamo i ništa mi ne treba. Naravno osim lične higijene. to i tako imam spremno za minut. Spakovaću ja svoj bade mantil i papučke. Četkicu i pastu na dan kad krenem, ne znamd a li sam beše brijač nosila. Četka svakako i valjda je to to[sm=zmeden.gif] Jel sam nešto zaboravila[sm=jezicek.gif]

Spavaććice i tako nemam neke svoje normalne... Jedino što sam pitala u slučaju CR da li treba da nosim one čarape za vene, kaže teta ne treba. Dobija se ona inekcija protiv zgrušnjavanja krvi (valjda je na to mislila, rekla je samo zaštitna inekcija).

Šerpi, ma nie to što mi ostalo nedelju dana, nego što mi čudno baš juče bilo, ali ja ne umem da prepoznam to stvrdnjavanje. PRošli put su meni kontrakcije krenule od krsta ka stomaku. A sad mi opasno frka da slučajno kući ne pukne vodenjak. To mi je jedino. Zato planiram ja moju dr da požurim u četvrtak hehe

p.s. jel postite danas? ja ništa posno u kući nemam, a sutra sam sama kući - mm na posao, Ana u vrtić i naravno danas ne posti.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (6.1.2015 8:25:57)

Trco koliko ti je bolnica udaljena od kuce,jer kako sam cula imas vremena od pucanja vodenjaka do porodjaja bar sat vremena,mislim,ne znam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>