RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:07:50)

KLIK

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:14:26)

Ja ovde u Sloveniji prvi pregled imam u sredu ujutro, kada ce mi otvoriti karton, a ponovo uraditi pregled, sve analize krvi, mokrace, i UZ... [sm=zmeden.gif]
To mi se bas ne svidja jer sam radila sve vec pre tri nedelje, u Srbiji kod moje doktorke. I ponela sam svu tu "dokumentaciju" da prilozim ovde, Medjutim izgleda se ne moze izbeci...
Sad pored toga sto smo papreno sve to tamo platili (privatno), moram proci kroz sve ponovo.
Sto jest' jest' , neprijatno je u svakom smislu. [sm=smiley13.gif]

Odoh u setnju... [sm=smiley31.gif]

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:16:16)

Eh da, da ne zaboravim,
prijavila sam se pre 10-ak dana za Ringerajin kalendar trudnoce, ali ne stize mi na mail nista...
Ima li neko isti problem?

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:25:15)

Ja zvala mog dr u ordinaciju nema nikog,verovatno su spojili za praznike pa ce tek 8.poceti da rade.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:42:20)

IZVORNA PORUKA: bubulence

a ja bas dosla da vidim ko mi je novi friend!
mozda bih te i skontala nego nisam prelistala slike.
anita ti ides u cetvrtak u bolnicu?

Bubi cetiri nedelje od pregleda padaju u petak. Zbog vikenda javicu se u bolnicu u ponedeljak.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 11:56:07)

Frcoklo izgleda zavisi sve od lekara do lekara.

Meni su u Trbovljah u bolnici priznali nalaz dr-a iz Bg (doduše nije trudnoća bila u pitanju, ali svakako je bila u pitanju operacija) i niko me nije slao ni na šta dodatno. A za krv i ostalo, jbg donekle kapiram šta je jer navodno nemaju svi iste reagnese ili šta već pa neće da priznaju rezultate krvi. A za UZ haha pa uživaj bre, vidiš da masa ne može da dočeka UZ [sm=smiley36.gif]
Btw ja sad moram na svakom pregledu urin da dajem, a ljudi moji to je takav smor. Moram ujutru da se nalijem vode, da bi uopšte mogla da piškim. I ok, kapiram da mi kontroliše na mesec dana, ali zadnjih par puta idem na nedelju i svake nedelje kontrola[sm=zmeden.gif]

Čupo, hahahaa ne znam šta je bolje/gore.
Ženicama kojima se bebac okrenuo pa nogama u rebra, rukama po svetlani ili ovo moje što ima i ruke i noge nekad ka svetlani pa ne znam gde ću kad me opali. Da ne pričam o groznom osećaju kad krene da drlja po kostima karlice [sm=zmeden.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 12:37:07)

Cupo mnogo dobra slika i tako istinita [sm=smiley36.gif].
Anita i onda ostajes u bolnici?
Serpi vecina je spojila praznike i pocinju sa radom tek od 8.
Trco sestro slatka, gledala sam ti slike i ne mi je dobro. usvoji me, nemoj da me kuliras kao Ljisa :D.
ja kao necu nista veliko da spremam i evo na brzinu smickala medenjake za sutra jer su posni. a ne znam sta cu za dorucak obzirom da cemo imati drustva, dolaze da donesu badnjak pa moram nesto spremiti... jeli ok da napravim pite sa sampinjonima i krompirom? kako se kuva rakija, jel neko zna?

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 12:47:02)

klik bubi,evo za kuvanu rakiju.nisam nikad pravila,niti probala.
ok su mi te pite.i ja cu sutra,nadam se da cu stici praviti pitu sa jabukama i pitu sa krompirom.
neka mi muka citavo pre podne....

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 12:50:50)

Dobar dan trudnice [sm=smiley31.gif].
bubu, s obzirom da se posti, pita je i vise nego OK. Kuvanu rakiju sam samo jednom spremala, prema receptu iz nekog praistorijskog Kuvara. Sve je bilo odokativno posto nisam imala blagu nego neku bas jaku rakiju, ali rezultat je bio odlican i svima se svidela. No, to je bila samo pocetnicka sreca [sm=smiley1.gif].

Mislite li da se moze nesto videti na UZ sa 5 nedelja + 6 dana? Mojoj mami je rekla jedna poznanica, ginekolog, da je dezurna u sredu, pa da odem na UZ, ali se pitam da li je rano? U prosloj trudnoci sam do 9. nedelje bila cak 5 puta na UZ [sm=smiley1.gif] i secam se da se na UZ sa 6+3 uocio eho. Obecala sam sebi da cu u 2. trudnoci da spustim loptu.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 12:56:15)

Ja nisam nikad pravila vruću, ali moj tata kuva svaki drugi dan [sm=smiley36.gif]

Sutra neću ništa da pravim, ne mogu. Imamo bakalara, samo treba začinit i brodeta od slave, a svekrva će ispržit ribu i to je to. Ja bih ranijih godina umjesila priganice za Badnji dan, ali nemam snage da stojim ispred šporeta i pržim ih.

A za Božić ćemo kod mojih, eventualno napravim možda rusku i to onu sa gotovim povrćem. Da imam šta da poslužim uz meze kad mi dođe polaznik...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 12:57:22)

branki bas sam taj recept sada gedala.
lota valjda cu i ja imati tu srecu, pocetnicku [sm=smiley36.gif]. nekako svi ocekuju da kod nas bude svega, lepog i ukusnog i da vam budem iskrena jako uzivam i u spremanju a i kasnije kada hvale. nego sada nisam bas sposobna pa me to malo muci...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 13:01:35)

lota idi, nista te ne kosta. mozda se cuje srculence. meni su se oba puta cula tek posle punih 6 nedelja ali znam da kod nekih zenica bude i ranije

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 13:08:10)

bubu, ja inace nikad nisam probala rakiju, pa je zbog toga pravo cudo kako je to uspelo [sm=smiley1.gif]. Komsije su cistile ulicu od snega, a posto nije bilo muske glave u kuci, ja dadoh mali doprinos. Hvale tu rakiju i danas [sm=smiley1.gif], valjda su se smrzli, pa im je bila lepsa, nego sto bi bila u normalnim uslovima [sm=smiley1.gif].

javicu joj se sutra, pa cu videti sa njom da li je bolje da odem u sredu ili neki drugi dan. Bilo bi super da mi ona posle vodi trudnocu, posto radi u bolnici i dobar je lekar, a pristupacna je.

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 13:35:26)

Lota, mi smo prvi UZ uradili sa 6+5 , i lepo se videlo, mislim koliko ima i moze da se vidi, a otkucaji su se odlicno culi. Sada ce mi opet raditi UZ i to ce biti 9+ 3 kako racuna moja aplikacija na mob. [sm=smiley1.gif]

Naravno da se i meni dopada to sto vidim na UZ Trco, razumem zasto smo sve nestrpljive. Ipak smatram da nema potrebe jer imam "fotografiju" i pokazacu joj. Ali dobro, ako oni tako kazu, sve u svemu znam da ce moj muz sigurno biti jos vise uzbudjen. Prvi put mi se skroz raspilavio kad smo izasli iz ordinacije. [sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 13:59:07)

Bubi za usvajanje moraš staneš u red. Mod poodavno moli da je usvojim [sm=jezicek.gif] i veeeeeeeeeeruj mi da bi ti dosadilo posle mesec dana.

Frcoklo, ne sećam se akko je bilo u prvoj trudnoći što se tiče mm, sad je bio samo na nuhalnom i zadnja dva puta čini mi se. Sad kad smo išli na nuhalni - tek onda mu kliknulo da sam trudna.
Btw ja bi se pravila blesava i išla na svaki Uz haha jer ovde idemo na 5 nedelja na pregled, nekad i 6. Tako da nećeš posle ne znam koliko ići često. Osim pred kraj, e onda će da ti se smuči. Zlo mi što moram na nedelju dana da idem, pa svaki put CTG, pa pregled i neizostavno čekanje. E sad, ako imaš vezu neće mnogo čekaš [sm=jezicek.gif]
Hahah juče zove zaova, krenula se sa onim kako ćemo da iznesemo bebu, pa jel imammo skafander pa smrznuće se pa ne možemo u velikoj korpi pa ovo pa ono... Jaooooo
Ali mu je i prisolila da mora da mi pomaže i da kuva ručak kad izađem iz bolnice [sm=jezicek.gif]
Zaboravio ovaj moj kako je bilo posle porođaja. Mislim i ja sam, ali dobro sad heheh

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 14:07:54)

Stigoh i ja drage moje, naravno da mi nije radio uz, ja jos i pitala, kao mogu, ali da platim (citaj Trco 2 imam besplatna, a ostalo placam 60e, jer je on privatnik konj, pa radije odem na 4D i sve vidim, nego na ono njegovo sopocalo), ali cu da ga menjam cim se porodim. Pitao me je sto hocu uz, rek'o zanima me bebina tezina, kad ce ti ona, ona je krupna, po njegovoj procjeni (CITAJ ruke i krojacki metar je izmedju 3200i 3500g), kao i uz nije 100% pouzdan, jer i on ima odstupanja 200-300g, tako da se ja ne sikiram. Da, naravno opet me je vaginalno pregledao, oci su mi ispale, ali kao grlic odgovara toj nedelji i on smatra da cu da doguram do termina i tako. Rekao mi je da beba sad dobije sedmicno 250g u prosjeku. Imam opet pregled 15jan. ako se ne porodim do tada, ctg mi nije spominjao, eto tako izjadah se ja i vama, izvinite na podužem postu. Lijep dan vam želim [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 14:22:04)

[sm=smiley36.gif] Eco, svaki UZ ima toliko odstupanje.
Reče ti ja da su koncesionari kreteni. Ova gde ja idem (dispanzer za žene u bolnici) radi svaki put UZ. I naravno ništa ne plaćam, e sad jedino neće da uključe 3D iako aparat to ima, niti puštaju srce. Tj moja barem ne. Na ovom zadnjem pregledu je dr pustio srce. Ali je i drugi aparat bio. nikako da skontam kad koji koriste [sm=jezicek.gif]

Baš mi žao što te cimaju sa tim vaginalnim pregledom, znam kako mi je bilo pred kraj, ali opet to je pred saaaam kraj, kad sam već prešišala termin, svaka dva dana su me pregledali. Čim pre menjaj lekara. Meni ova bolnica jeste dalje, ali opet imam i normalnije lekare. S druge strane, tamo sam zbog silnih problema postala inventar i dole me svi poznaju, čak i na prijemnom [sm=jezicek.gif]

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 14:43:46)

Pozdrav svima!
Koje aplikacije za mobilni koristite? Ja sam probala 2-3 i bile su grozne pa sam ih deinstalirala...

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 14:54:42)

Bubi trebalo bi da kada se javim 12. I ostanem u bolnici. Ali videcemo.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 15:21:32)

IZVORNA PORUKA: Klarisa

Pozdrav svima!
Koje aplikacije za mobilni koristite? Ja sam probala 2-3 i bile su grozne pa sam ih deinstalirala...

Klarisa, ja sam skinula još pre trudnoće p tracker lite koji mi je bio za praćenje mece, e sad sam platila dodatno za onaj kao full paket koji samo prati trudnoću (nema onog dosadnoj jesi jeo orahe, pio vode i sl) i meni je ok.

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 15:29:56)

Klarisa, ja sam pre trudnoce koristila Period calendar, da bih takoreci pratila ovulaciju...
A sada sam instalirala neku aplikaciju , pise I'm pregnant, a ikonica je ljubicaste boje i ima silueta trudnice sa malim srcem na stomaku. Pa eto tako ces je pronaci.

Ja sam zadovoljna!

Pise sta da ocekujes u svakoj nedelji, razvoj bebe i raspolozenja trudnice, i takodje savet.
Zatim belezis ono sto ne treba da zaboravis tipa polsednja men, UZ kad uradis, analize... ja sve belezim.
Svoju kilazu takodje povremeno upises... i slicno.
Mislim da je korisno.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 17:57:02)

Zdravo drage [sm=nosecka.gif] mislila sam danas da pravim kolace jer sutra postimo ali nema jos plate (gazda je na zlatiboru
a radnike nije isplatio jos za n.g je trebao i nema [sm=smiley13.gif] tako da cu sutra pripaziti da neomanem sa probanjem filova kad postim.
Mesicu pogacu cesnicu i posle podne idemo u crkvu po badnjak
inace jel se spremate za porodiliste tasnu i tako to?trco,branki,bubi,sanjalice,anita
kod nas se mora poneti svoja spavacica,papuce,neki podmetaci sta god da su.Sto se tice pelena hocete poneti odma 1 ?

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 18:04:16)

Srculence ponesi 2 pampers jer je jedinica jako mala videcs i sama ja sam uvek odmah uzimala dvojku,beba sigurno nece biti ispod 3kg [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 18:06:27)

srculence ja imam samo spavacice [sm=smiley36.gif]. ostalo cu uzeti za nedelju- dve, mozda tri [sm=jezicek.gif].
meni je smesno spakovati se na pocetku 9. meseca , osim ukoliko nije bas rizicna trudnoca pa da zatreba nesto hitno. samo pakovanje torbe (ako imas sve pripremljeno) traje izmedju minut ipo i dva minuta, veruj, tako da nema potrebe zuriti.
pelene za porodiliste sam prosli put uzela new born malo pakovanje. vec sledece za kod kuce sam uzela dvojku.a slazem se sa Serpi, mozes i odmah dvojku, neces pogresiti

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (5.1.2015 18:20:31)

Pa da videla sam 1 i bas je malecna.Kupila sam malene carapice kaze prodavacica da ce i to biti veliko [sm=smiley36.gif]
Ima da se preznojim kod svakog oblacenja i prepovijanja [sm=smiley9.gif]
Od zaove smo dobili krevetac i ogradicu sto ide na krevetic zute je boje sa krem medama.jel zuto po vama univerzalna boja?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>