RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

QueenJ -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 14:52:15)

Svaka čast na žicima! Tutorijal je baš zanimljiv. Ja volim da se "igram" sa ukrašaanjem, ali nisam mnogo vična, tek treba da se uvežbaam i uvežbavam. Zato je moja mama baš talentovana. [sm=bravo.gif]
Hello, mamice!!!

QueenJ -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 15:15:12)

IZVORNA PORUKA: wivern
Zene pomagajte ja ne znam sta je sa ovim malim, od juce nece da spava i ako uspem da ga uspavam spava na meni a inace se dere kao magarac. Lepo jede, nije vruc nema T, ume i da se smeska kad uspe malo da dremne, zaigra se sa ljuljaskom ali spavanje niks.
Jutros me drzao budnom od 4-10, pa zaspao na meni.
A juce sam pobegla uvece na trac partiju [sm=zz_giggle.gif] ostavila ga malo sa tatom kojeg je unistio [sm=jezicek.gif]

Wiv, da te utešim. Tako je i E. imala fazu, i to, čini mi se, baš u istom uzrastu kao i M. Ona je od prvog dana spavala skoro celu noć. A onda počinje ludilo, ne spava ni danju, ni noću... [sm=smiley19.gif] Prošlo je posle 10-tak dana. Prvo se u normalu vratilo noćno, a potom i dnevno spavanje.
Nadam se da ćete tako i vi. [sm=smiley31.gif]

mati -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 17:29:53)

IZVORNA PORUKA: mama krava

A, jaaa, sutra na posao [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]! Evo i ovde da zakukam![sm=smiley19.gif]

Posle skoro 23 mes...

Mk u istom smo sosu... Zalim sto ne produzi bolovanje jos malo. Ajooooj... Umorna sam kao pas, ne znam gde udaram...

Zdravo mamike... Mita slabo spava, stiso ga nos i kaslje, a ne zna da se iskaslje i da otvori usta.
Ljiso ja bas volim da citam tvoje postove i izvestaje sa ranca.[sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 17:44:44)

Wiv i Teodora je u tom periodu tako,cjelu sedmicu nije spavala ni noću ni preko dana,u noći odspava možda 4 sata i gotovo i sedmu noć se smirila,ne mora značit(nadam se) da kod vas neće biti tako ali to je vjerovatno fazica samo.

wivern -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 18:09:04)

Ja se nadam zene da je faza. Ma nije mi problem ni da ne spava, na smenu cemo mm i ja, pa i da ga nosam na rukama ako treba. Ali to dranje kad ga spustimo u krevet, i ne mozes ga smiriti posle..e to me ubija u pojam,kao da ce mi glava explodirati od muke.
Zene apsolutno mi je jasno kako se osecate sto krecete na posao, ja treba da se vratim u oktobru na posao a vec mi je muka. Doduse meni je muka jer mi je firma kretenska pa cu morati vec od leta da pocnem da trazim drugi posao. Spremna sam i ranije da zatvorim porodiljsko ako treba samo da se ne vracam na isto. Ovo naravno ako ne upali plan A tj ne ostanem trudna do oktobra [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 20:09:13)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26
Macaki gde vi to gledate? Hocu i ja.

sanjice, na you tube-u.
evo KLIK
braca karamazovi imaju 11 epizoda
evo ga idiot KLIK
ne znam koliko ima epizoda, sinoc smo poceli da gledamo, tek smo prvu odgledali..
odlicne su!!! i puno ruskih filmova smo odgledali prosle godine. da budem iskrena, sad samo ruske filmove i gledamo. tv ne ukljucujemo uopste, ne znam ni zasto placamo box.

Anoniman -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 20:17:55)

inace, meni se deca razvalila od spavanja. spavale su od 3-pola 7. sad im przim palacinke za veceru. u dva tiganja da ide brze post sam napravila puno testa. mm sutra vodi K na kontrolu kod hematologa.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 20:30:36)

Vece ! Slava nam sutra , a ja naredna dva dana sama sa E jer je samo muz otisao u rodni kraj. Zao mi sto necu videti ljude koje sam planirala da vidim...
Sada evo prezivljavam krizu posle kupanja [sm=smiley36.gif]..jos nekih pola sata pa da danem haha! Wiv , to je faza , evo ona danas samo jednom spavala i ne u uobicajeno vreme nego nesto izmedju dva standardna spavanja.

ishler -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 21:08:42)

Dobro vece...Macaki ti si legenda:)

Mariya -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 21:37:54)

Dobro vece mame!
Srecan rodjendan slavljenicama[sm=rozica.gif]
Wiv,moja H je isto tako, jedno 2-3 nedelje nije spavala preko dana, samo kad je nosamo ili dok je sisala. Proslo ju je, evo sad spava 3x po pola sata i jos od 16-18 odvali, pu pu pu, da je ne ureknem. A nocu je od drugog meseca spavala od 00-08,30, a sad mi se vec desetak dana unazad budi u 5. Tj ukaki se, i to toliko da joj probije pelenu, pa je tako u zoru perem, presvlacim i naravno razbudim. I onda sisa da bi ponovo zaspala, sto mi nije problem, ali ovo kakanje usred noci[sm=zmeden.gif]to nije radila ni kad je bila manja.
A imam jos jedan problem. Ona je sad takva da je sve zanima i sve mora da vidi, pa moram da je dojim u tisini, i da smo same u sobi, sto je naravno nemoguce kad smo nas tri kuci, a Lu bas namerno tad dodje da je cacka, mazi, ljubi, ili legne iza nje pa kaze da hoce da je gleda dok sisa. A H izvija glavu da je vidi i nece da sisa. Ja je opomenem, a ona namerno bude jos glasnija, pa pocne da skace po krevetu ili po podu, pravi galamu iz inata. Ako je posaljem u drugu sobu, naravno da nece da ode, nece da se utisa[sm=hudicek1.gif]a ovo malo cudovistance nece da sisa, ludim od toga.

wivern -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 22:05:03)

Zena bice da je nesto prezupcio, uspeh da ga uspavam popodne i ostavim u krevetu. Spavao je 3 sata, i za sada izgleda kao da se vratio u normalu.
ME da ne bude faza od 15 godina [sm=smiley36.gif]
Mariya cuti dok kaki, neka se i zamazujesamo da nemaju zatvor.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 22:14:19)

Sto se tice sisanja u tisini to je sa sasvim normalno. Sad obrra paznju na razne zvukove. Mene je Teodora bas slusala kad Sofija sisa. Ode u svoju sobu da se igra dok Sofija sisa.
Skroz sam umorna, a sutra povratak u realnost. [sm=smiley36.gif] Pocinje drugo polugodiste. Deca spavaju. Teodori sam citala bajke i milion pitanja. Ali meni to ne smeta kad pita sta to znaci. Bas mi je slatko.
Sofija je udarila glavu o drvenu stolicu i sad ima veliku posekotinu. [sm=smiley13.gif] Bas me je to smorilo.
Wivern draga bice puno faza.[sm=smiley1.gif] Evo malo pre me je zvala drugarica sa milion i jednim pitanjem. Nervira je sto joj beba od tri meseca stavlja prstice u usta. Kad sam joj rekla da je to normalno prihvatila je.

QueenJ -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 22:34:21)

Hvala na linkovima! Biće lepo nadiknaditi nepročitanu literaturu. [sm=smiley9.gif][sm=zz_giggle.gif][sm=smiley23.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 22:38:24)

QueenJ [sm=smiley36.gif] ja sam htela da gledam, ali vidim od toga nema nista.

QueenJ -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 22:50:01)

Polako, ima vremena... [sm=zz_nerd.png]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:01:13)

IZVORNA PORUKA: ishler

Dobro vece...Macaki ti si legenda:)

stooo? [sm=smiley4.gif][sm=smiley31.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:07:12)

wivern a sta ako nije faza?[sm=smiley36.gif]

Eto Peace se nije javila u dnevni san temu a ja pitala da li je neka mama rano izbacila dnevno spavanje detetu. Ja se premisljam da izbacim svojoj. Ona NECE da spava i tacka. Ja je nateram ali uvek zaspi nakon suza pa mi je sad vec i zao jadnu da je teram kad stalno govori "nece paja". Inace ja eto nisam popustala sa spavanjem do sad, i natrenirala sam je na spavanje po dva puta od po sat i po a posle jedanput od po dva ili tri sata. Sad je skratila dnevno spavanje vec nedelju dana spava sat i po preko dana uz jedvite jade kad treba da ide na spavanje. No pisala sam vec tamo u temi.

Sanjice nadam se da nije velika posekotina. Meni se D udarila kad je prohodala i rekli nam da imamo srece da nije za sivenje. Iskreno kako bi oni dete od godinu dana šili? Verovatno u totalnoj anesteziji mislim nemam pojma. Da prodje brzo.

Mi bili kod prijatelja na slavi (sutra im je slava ali oni to tri dana pocevsi dan pred slavu slave). Oni svi "zaboravili" decu kuci a nama nisu rekli da nece biti dece pa mi poveli D. [sm=smiley13.gif] No bila je dobrica ali mi bilo bas bezveze jer svi oni imaju decu a svi decu poslali kod baba i deda. Bezveze. Ja mislim da cemo Dunja i ja i sutra da slavimo njen rodj[sm=smiley36.gif]. Opet cemo duvati svecice.- Ma dokle god se skroz ne istope ehehhe...

Moji spavaju. Mene evo nesto steze grlo. Sad cu da gledam mjuzikl "into the woods" krenuh danas dok je D spavala ali nisam zavrsila film.

Odoh mame. Ljubim vas

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:18:21)

Ljso sad si me bacila u razmisljanje. Valjda nije za usivanje. Ona je prvi put plakala puno i skroz se zacenila.I grli me i ne zna kako da mi kaze da je boli.[sm=smiley13.gif]
Tvoje komsije kao Ivkova slava[sm=smiley36.gif]

Macaki verovatno isler misli zbog dva tiganja[sm=smiley36.gif]
Sta sam ono htela reci da nam Dijana zabusava.[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:25:38)

pa jel jako krvarila? Jel duboko? Mada moja D kad se udarila nije mi dala ni da joj pipnem celo. Prati je u svakom slucaju mada ako se ne odvede u roku od 24h posekotina se ni ne sije. To znam jer moj otac nije otisao odmah na sivenje vec tek sutradan navece kad se rana vec razjapila i onda su mu rekli da je kasno i da nema vise sivenja da je trebao odmah da dodje. Nego necu bre da te plasim. da je za sivenje ti bi sigurno odmah to videla i procenila i vodila dete kod lekara. Pa ti imas dvoje dece ja imam jedno u prevodu iskusna si sa decijim povredama[sm=smiley31.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:35:11)

Nije bilo krvi. Imam dvoje dece, ali Teodora nam nije priredjivala ovakve nezgode. Sofija je smotana. Tek smo je pre neki dan kupili cipelice. Valjda dok se navikne da hoda u njima. U svakom slucaju zivot mi se presekao. Teodora padne i tera dalje. Mada, i Sofija kad padne u kuci ne place, ali ovo ju je sigurno jako zabolelo.
Skroz su drugacije. Teodora nije dirala uticnice, sporet ... Ova sve zivo dira i plus nije tako visprena kao T.
MM ostavio neki konac gle kod T u sobi i dolazi da ih uzme. Ona je ladno uzela i odnela u hodnik da ne bi Sofija dirala. Mnogo je pazljiva i brizna sestra. Podseca me na moju sstru prema nama.[sm=smiley27.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (19.1.2015 23:36:24)

Dobro vece mame[sm=smiley1.gif]
Malim slavljenicima srecan rodjendanko i zelim im sve najlepse.
Sanjice nadam se da nije strasno.
Vuk vec mesec dana ne ide u vrtic. Sutra bi trebao biti prvi dan. Da se i mi vratimo u ritam.e

mali_mis -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (20.1.2015 7:15:10)

Jutro mame [sm=kava.gif]
A. je juce odspavao citavih pola sata, i probudio se tako nadrndan, da sam jedva cekala da mu se opet prispava. Nekad odspava poslepodne po sat, nekad uopste, a nekad odvali i po 3 sata. Sve kontam, sad je ruzno vreme, pada kisa, idealno za spavanje, kad cvrc on ne spava kad je kisa, vec kad nije. Mamin kontras [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (20.1.2015 7:30:18)

Dobro jutro.

mali misu tako i ova moja. Kad je kisa spava krace[sm=jezicek.gif]. Nemam reci za nasu decu hehhe..

Sanjice eto ja imam samo D i kazem bratu da vam je prvo dete bilo kao nasa D drugo ne biste ni pravili[sm=jezicek.gif], ali kad imas prvo dete koje je tako mirno i sto ti kazes nista ne pipka, oprezno i td onda pomislis "ma ovakvih 10 mogu da izrodim"[sm=smiley36.gif]. Imaju srecu pa im je i drugo dete vrlo slicno prvom (iako postoje znatne razlike i zale se na neke stvari kako nije Nikola kao Nole[sm=smiley36.gif]) a ako budu imali i trece mislim da ce dupe da im pomeri. Inace bas zbog razlicitosti karakter medju decom (to su sve moja deca hihihi) bas se vidi da mora biti i totalno drugaciji pristup prema svakom. Moju D moras zamoliti ili ako bas ne poslusa moram bar da ustanem ili da joj pocnem prilaziti onako strogo da bi ona nesto prestala da radi. Nekom detetu jednostavno jednom kazes dok drugom treba sto puta da ponovis.

Inace ja sinoc zaspala u kuhinji, nepokrivena i sa otvorenim prozorom. Srecom nije hladna noc. Bas sam se komirala.Tek sam u pola 6 presla u krevet kad eto ti moje D u 6 i 20. Nemam pojma sta cemo za dorucak. Caj je popila. A iskreno vise bih volela da je tip deteta koje cim otvori oci hoce da jede, ova moja se kani bar sat i po. Nekako mislim da to mozda i nije dobro jer sam citala da treba jesti u roku od pola sata od ustajanja. Sta vi mislite?

mali_mis -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (20.1.2015 7:47:54)

Ljiso [sm=smiley36.gif]
Moja mama meni stalno govori "da si ti bila ovakva kakav je A. nemoguca, ja ne bih imala zelju da ti rodim brata" [sm=smiley36.gif]
On je radoznao za medalju, uporan, i tvrdoglav, umori nas maksimalno. Mama i ja kad on propusti poslepodnevno spavanje, uvece kao zombiji izgledamo. Kad se rodio spavao je ko mator covek, od 12 do 6, eventualno se jednom probudi za mleko, ali i to je bila retkost. Od 6 meseca, muka ziva presvuci mu pelenu, jedva cekam da se oslobodimo istih, nemam snage vise da se rvem sa njim, nije mi jasno kako tako malo dete moze da bude tako jako. Tad je poceo i da brljavi sa spavanjem, Sad kad naleti period pa odvali 3 sata dnevno, uzivancija [sm=sloncek.gif] Al sto kaze Ljisa, po sto puta moram da ponovim da se nesto "ne sme", dok sam ne odustane od toga, ali to odustajanje traje svega 5 min.
Imam komsinicu, sin je 2 meseca stariji od A., sretnemo ih napolju, mali hoda pored mame, ne drzi je za ruku, slusa, ovaj moj razbojnik nema sanse ni za ruku mirno da hoda pored mene, on vuce na svoju stranu, ako oseti otpor, e onda ide dernjava da usi para. Naucila sam da ga kuliram u takvim situacijama.
Kod nas su igracke od jutra kad se probudi razbacane po sobi (ne do Bog da nam neko bane, uslogirao bi se na mestu), ja uzmem pokupim kocke u kutiju, serpice i ostale sitnice u korpu, ne prodje 5 min, eto razbojnik ide, uzima kutiju, digne je istrese na sve strane, sa korpom isto, i samo ih maksimalno iskulira i uzme da se igra sa nekom desetom igrackom, ali mora da bude haos.
Kad bih samo znala na koju li je budalu nasledio takav karakter, da ga/je psujem citav dan [sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (20.1.2015 7:59:19)

Dobro jutro,T se budila jednom i zaspala posle 10 minuta,super noć [sm=bravo.gif]
Kod zaove svi u kući imaju šarlah,odo potražit temu da malo isčitam,strah da nije prešlo i na nas,bili smo u subotu kod njih a čitala sam da je vrijeme inkubacije do tri dana,nekad i duže.
Dora kad pipka što ne smihe nekad pali iz prve kad kažem ne diraj to ali inače mora pipnuti bar još jednom [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>