Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:02:06
|
|
|
|
emicaa
|
Joj Ljišo ja stvarno ne znam šta bih ti rekla,kakvi su joj krajnici,da ne prave oni probleme.Već sam jednom pisala da od komšinice ćerka stalno imala visoku temperaturu zbog krajnika i dr rekao čim još mali poraste mora na operaciju,sad ima 2 godine pa moraju još čekati.
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:24:29
|
|
|
|
little_one
|
Dobro vece mame! Mi danas bili na kontroli, srecom nasa dr dezurna ovu subotu, iduci put ko zna kad cemo je uhvatiti. U medjuvremenu cemo juriti po njenoj preporuci dr, ostale zanemariti. Zahvaljujuci Torbici nismo joj dali antibiotik na virusnu, kako nam je zamjenska dr preporucila a to je i nasa dr potvrdila da je u pitanju viroza i nema potrebe za antibiotikom. Danas smo dobri, nemamo ni temperature, sve manje kasljucamo i slinimo. A Misho, imali smo mi povisen CRP a bris cist, i kks mirna. CRP bio 19 (ref. vr do 8). Mi smo danas malo konacno i prosetali nakon kontrole, lijepo vrijeme, toplo za ovo doba godine. Aleksandra odspavala u kolicima, Andrea se vozila u autu vrtesci, a grad nam je pretvoren u vasar. Sami centar grada. Nekom je to lijepo, al meni je to bas neprilicno za centar grada da na sve strane se pece rostilj, cajke se cuju sa svakog standa. Jedino zanimljiivo su postavili mjesto za Djeda Mraza, fotelja i jelka sa masinom za snijeg u sred kugle balona. Bas kao one kugle sto se protresu pa u njima pada snijeg. Skroz zanimljivo. To je jedini plus, ostalo hm hm... Ne znam da li da saljem Andreu u ponedjeljak u vrtic, grupa nam je krenula sa ospicama, mozda je i ona pokupila pa bude izbilo za koji dan al to nije sigurno...nisam pametna.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:33:47
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Inace moja cerka meni danas u dz kaze "mama piki" i ja je uvedem u wc (naravno imam adapter) a u wc-u katastrofa, smrdi prljavo uzas jedan i moja nije htela tamo da piski. Izadjemo nas dve, kad posle jedno 20 min (bila je uzasna guzva) ona meni opet kaze "mama kaki" i mi opet i isti scenario nije htela tamo ni ni. I mi kod dr i ja kazem dete ce mi se upiskiti. Dr izasla nesto napolje kad moja D lepo ispiskila se fest, na podu lokva. Pocela jadna i da place. Srecom nosim uvek presvlaku za nju za svaki slucaj. Eto koliko su uzasni wc-ovi kad dete koje nema dve godine odbija u takvom wc-u da obavi nuzdu. Strasno Ja sam kupila onu prenosivu nosu sto se sklapa,nosim nju i kad mu se kaki nadjem neko cose i cao,ne pada mi na pamet u tu glibu da ulazim..e sad ona je super za devojcice jer mogu u nju i da piske posto je mala ali decaci bas i ne mogu pa nosim kesice i kesicu pod pisu piski,kesicu u kantu i cao..kakak wc,stvarno ne znam zasta cistacice primaju platu
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:40:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: little_one A Misho, imali smo mi povisen CRP a bris cist, i kks mirna. CRP bio 19 (ref. vr do 8). a njoj je crp 33 ref do 5. Meni ovih 33 deluje bas mnogo. Inace prestaju sline toliko da cure, oci ne krmeljaju vise, ali nece da jede, jedva guta. Danas je odbijala i da pije. Muke zive. Inace temperatura jenjava, znaci popodne smo bili mirni sve do pola 8 uvece a i tad je bila "niska" 37,4 (ali dadoh joj brufen). Ona inace nije ni imala neke "bakterijske" temperature tipa 39 i sl. Sanchy ja nemam pojma kako izgleda ta prenosiva nosa, ja nosam adapter i onaj papir sto ide na wc solju, pa stavim papir pa njen adapter pa nju, da ne bi pipnula slucajno nesto ali ovo je stvarno strasno. uzasno je.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:47:54
|
|
|
|
Sanchy
|
Ima u Aksi ,sklapa se i mala je,moze da stane u bilo koju zensku tasnu,mogu da se kupe i kese koje su bas za nju ali su one skupe pa ja kupim kotur kesa u Dm i super,sedne ,obavi,vezes kesu i bacis,,milina..izvinjavam se ako je malo off..zao mi je zbog malecke,nemam neki savet iskreno ,M.je procureo nosic pre par dana imao je dosta slajma i kasljao je zbog toga ali smo sanirali,sta znam dam mu onaj sirup Bocko,posle dva tri dana fluimucil posto od njega povrati sav taj slajm,inhalaciju fizioloskim samo uvece posle kapi za nos ,na grudi mu namazem gusciju mast ..Odvela ga za vikend u Dz posto nema guzve cisto da ga dr poslusa ,sve bilo ok i to je to..prodje brzo..s tim sto on nikada nema temparaturu sto je slucaj i samnom recimo
< Poruku je uredio Sanchy -- 13.12.2014 21:50:26 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:52:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Moja ne kaslje, u principu je vesela, igra se, ma sve super ali ne jede i kazem danas odbija i da pije, tesko joj je da guta pljuvacku pa joj iz usta curi kao kad bebe balave zbog zuba. Grlo je ocito ubi a ne mogu da je nateram da jede beli luk (mene ako grlo boli jedem belog luka i u sekundi kad uzemm prvi zalogaj bude mi bolje). Ne mogu da je nateram da bilo sta pojede, uzme jadna i krene da zvace i onda pljune jer ne moze da proguta. Kazem slinci staju, oci ok. sve je manje vise ok osim tog njenog grla. A kad mi kazu da malo dete ne moze da boli grlo ili da mala deca "nemaju sinuse" ej, pa najbolje da su se rodili bez sinusa. Mislim ospice dobijam od lekara iskreno.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 21:58:07
|
|
|
|
little_one
|
Sto moja dr kaze, 99 posto infekcija su virusne, malo je bakterijskih. A isto tako mi je cudno da moja mama kaze da npr mi kao djeca, smo pili sirupe mozda 2-3 puta godisnje i to je vec bilo zabrinjavajuce. Da li su nam danas djeca bolesnija nego prije ili se danas antibiotici daju za svaku glupost?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:00:13
|
|
|
|
Sanchy
|
Ma da,ne dajem ab tako lako,generalno retko idemo i kod dr,kss smo vadili samo jednom ono posle sest meseci i to je to..uglavnom mu nosic procuri ali kao sto rekoh imam taj sistem i to brzo prodje
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:01:40
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: little_one Sto moja dr kaze, 99 posto infekcija su virusne, malo je bakterijskih. A isto tako mi je cudno da moja mama kaze da npr mi kao djeca, smo pili sirupe mozda 2-3 puta godisnje i to je vec bilo zabrinjavajuce. Da li su nam danas djeca bolesnija nego prije ili se danas antibiotici daju za svaku glupost? ja imam obrnuti utisak. Kad god sam bila bolesna pila sam ab pardon nisam pila posto ni ja nista nisam mogla da gutam uvek sam dobijala inekcija i uvek molila mamu da me vodi u smenu teta Sneze da mi ona da inekciju jer je imala laku ruku A opet moja strina koja je pedijatrijska sestra i radila zena u decijoj bolnici ihaj godina kaze da kod dece sve krene virusno ali da se u 99 posto slucajeva zbog pada imuniteta usled virusne infekcije redovno nakace i bakterije. Iskreno to mi je i logicno. Klinci su, malo ih nacne virus, i eto ti prljavih ruku pipnu oko, stave nesto u usta i eto ti i bakterija. Mi nismo bili tolko bolesni a mislim da razloga ima gomilu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:12:19
|
|
|
|
little_one
|
Mi smo bas danas na kontroli polemisali s dr oko toga jer sam ja bila razocarana tom dr koja je djetetu koje je vec dobilo antibiotik nedavno cusnula jos jedan sumamed preventivno na virusnu. Da sam samo slijepo klimnula glavom ona bi to popila, sroljala joj jos malo imunitet, za 15tak dana bi bila opet podloznija novoj infekciji i opet antibiotik i tako u nedogled...mora organizam i da se izbori s necim, i s bakterijama treba da se zna izboriti nekad sam, antibiotik je tu da pripomogne kad nastupi kriticna situacija. Pa bakterije su posvuda oko nas, nije dzaba da su uglavnom najbolesnija djeca ona koja zive u najsterilinijim uslovima. Nisam protiv antibiotika, al ne po svaku cijenu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:16:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Dobro vece mame. Evo da se i mi javimo. Ipak sam veceras odvela K na pregled, ima dosta manje slina ali vuce uho. DR ga je poslusala, sve cisto i uredno cak i grlo , levo uho dobro ali desno malo crven kanal i videla je i ona da gura prst bas u desno. Dobili smo kapi 4 dana i da mu veceras i ujutro dam paracetamol. Vec se dva- tri puta budio. Kaze ona da je ovo mozda uzrok gornja desna dvojka sto mu izbija posto je sve uredno a nije nikako ni imao temp. LO ne znam sta da ti kazem, boginje i sarlah opasno vladaju Banjalukom. Evo veceras je i klinac preko puta nas dobio boginje i znam jos par klinaca sto su ih dobili ovih dana. y
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:20:48
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
slazem se. Sve se slazem. inace organizmu nakon infekcije treba 6 nedelja da se oporavi. Zato deca i gomilaju jednu infekciju na drugu, nebitno da li je virusna ili bakterijska. Ja sam protiv bilo kakvih lekova, ma kazem kapi za nos nisam D davala, ali popila je ospamax ili kako se vec zove jer joj je crp takodje bio povisen ali joj je tad krvna slika ukazivala na bakterijsku infekciju. Sad nisam pametna kazem. Htela bih prosto da joj pomognem da se sto manje pati. Da je brze prodje. Inace da nagovestim ja u HEMIJU verujem. Znaci danas nam drzavna dr preporuci tantum verde ili neki drugi preparat sad ne mogud a se setim nesto na A i u apoteci pitam sta je delotvornije i sta je HEMIJA. E HEMIJU MI DAJTE!!!! Mozda tu preterujem na drugu stranu s obzirom da "prave" lekove ne zelim da dajem. Ali da se razumemo ono sto ja kuci mogu da joj dam je narodna medicina i nisam otisla kod dr da mi da jos malo narodne medicine koja ocito nije imala efekta. Hvala lepo, ucinila sam kuci sve sto mogu i to NE radi sad hocu lepo HEMIJU da mi date i da zavrsim posao
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 22:32:27
|
|
|
|
mama krava
|
Ljiki, sapatnice moja, sve te razumem! Meni je najstrasnije da gledam dete da se muci... Evo ga debeli opet ima temp, ali nesto sitno, tako da cu da ga pustim da se izbori sam. Nije imao celog dana i oko 7, samo ufitiljio i ja ga pipnem, kad on vruckast. Isto, ne jede, isto balavi, ali su mu sline sada vec gusce, pa ih lako izvlacim usisivacem i odmah mu je bolje. Ali pred spavanje stavim mu kapi u nos. Sinoc je bila zurka kod mene. Dala ja njemu Eferalgan i on ese jadan, preznojavao do 1 posle ponoci. Bio je gola voda! Tri puta sam ga presvlacila. I taman sam vezala sat vremena sna, evo je velika smizla, place, piski joj se, ali je pece ribica! Jaoooo... Namolim je ja da se ispiski, a ono smrdi, uzas ona mokraca! Smirim je ja, operemo guzu, namazem i zaspala, a jutros analize i ladno ima nesto. Le poviseni, bakt dosta... Dobila ab, pa cekamo rezultate UK u pon, da vidimo da li su potrefili ab... Gde su mladi tu je i sega :P
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:04:26
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
MK bas imas izreka ihaj ahahah... Pazi da sam ja od onih sto cim detetu krenu slinci idem kod lekara pa da covek kaze da preterujem, ali ja dezuram od srede. A sve je krenulo u utorak. Danas je subota. Nije da sam otisla bas odmah i jos mi kaze dodjite u ponedeljak ako joj bude gore, pa vala dosla sam u subotu jer joj je gore nego sto je bilo u sredu. Mene nervira to tretiranja pacijenata kao da smo maloumni. Ok verujem da u njihovoj profesiji vidjaju sve i svasta ali ne mozes svakog pacijenta tretirati kao idiota. U svakom slucaju sve zavisi od roditelja do roditelja. Eto ja nisam davala kapi za nos jer ne smatram da je nos koji curi nesto strasno. Ne smatram ni da je kasalj nesto strasno, ali eto ja nisam dozivela da mi dete povrati od kasaljanja. Smatram strasnim to da dete ne moze oci da otvori od krmelja, to mi je strasno jer je u pitanju oko, i strasno mi je grlo jer imam svoje iskustvo sa tim. Ja u zivotu nisam imala upalu pluca. Nadam se da ni necu iskreno. Nikakav bronhiolitis bronhitis ili bilo sta slicno nisam imala. Ma mi smo bili drugaciji i drugaciji su bili nasi roditelji i citavo okruzenje. Pa eto pogledajmo te wc-ove. Brate mili kad smoo mi bili mali lepo su bili cucavci, cucnes obavis i cao i mogu reci da su bili uredni i nisu smrdeli. Bar ne kod nas u skoli, ambulanti i td. A sad.... Ma ja sad kad vidim cucavac hocu da ga izljubim ma skacem od srece hahaha...Prosto je sve drugacije hteli mi to da prihvatimo ili ne
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:22:21
|
|
|
|
Sanchy
|
Kapi za nos dajem uvek kad mu curi nosic uvece pred spavanje jer smanjuje otok nosne sluznice i dete prespava celu noc bez problema..dok to sve nisam znala znaci prvi put kad mu je procureo nos nisam ni imala kapi tako da je bilo budjenje na dva sata celu noc a onda je zapatio i upalu usiju.Posle nam je dr.kao terapiju prepisala kapi za nos pored ab i od tada svako curenje nosa ,srecom to stvarno nije cesto tipa jednom u cetiri meseca obavezno uvece kapi..nismo imali vise ni upalu usiju ni bronhitis koji je isto imao samo jednom jer nisam imala ni inhalator ni gusciju mast niti sam znala sta je bronhitis uopste u smislu simptoma posto to ni ja ni moja braca ni sestre nikad nismo imali sto kaze Ljisa
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:26:24
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
E da zasto sve vise dece ima upalu usiju. Ja nikad u zivotu upalu uha nisam imala. Pa vrlo jednostavno. Savetuju se fiziomeri i cudesa. Ok ima to svoju svrhu, izvlaci slince i td. ali tamo negde duboko u nosu postoje bakterije kojima godi vlazna i topla sredina pa mi to jos pospricamo fiziomerom, (kojeg u kuci mozemo napraviti a kupujemo ga za silne novce) opet vlaga a nikad ne mozemo izvuci sve slince i ususkane bakterije mogu da se mnoze, i odlaze naravno u usi i spustaju se na pluca i td. Dok su se deci davale kapi za nos upale usiju nisu postojale prakticno. Sad skoro da nema deteta koje nije imalo upalu uha. Srecom eto D nije sklona upali uha i nismo imali tih problema pa nisam ni kapi uvodila. Ali cela prica je stvarno nelogicna, hocemo zdravije a pravimo sve bolesnije
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:34:01
|
|
|
|
Anoniman
|
moze crp da bude povisen kod virusnih infekcija. M je bio 65 kad je imala upalu pluca. sto se tice wc-a, ne bih nikada stavljala adapter na javni wc. nekako mi je to blizu da dete sedi, mislim blizu prljave solje. ja K drzim dok piski, u wc-u ili napolju. a akd god mogu da biram izvedem je da piski u travicu. veceras smo bili u tempu i bilo je hladno napolju, pa je piskila u wc-u. nace izbegavam piskenje van kuce, sem ako bas mora. ponudim nosu pre nego sto krenemo... M ima bistre slinice vec 2,3 dana. jutros se probudila i pocela malo da kaslje. od juce slabo jede. izmerim T 37,4. odemo u DZ, ono tamo guzva katastrofa, bolje da nismo isli, sad se plasim da su jos nesto pokupile. kaze sliva joj se samo iz nosa, pluca cista, inhaliranje pantenolom, fluimucil i nisita. ajde da poslusa i K jer je ona prava zapatila te sline i kaslje vec nedelju dana. mada je njoj u prolazenju, pila je altiprim. kaze ne treba nista.. posle smo jurcali ceo dan, obavljali kupovinu..sutra popodne nam dolaze kumovi, nismo se bas dugo videli pa se radujem! :)
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:38:37
|
|
|
|
Anoniman
|
ljiso, sve zavisi kom detetu je sta slaba strana. neko dete ce se stalno patiti sa grlom, nego sa usima, a neko sa disajnim organima. moja deca nisu imala vecih problema do sada sa grlom i usima, samo sa bronhijama. par bronhitisa do sada obe, beba dva puta ove jeseni upalu pluca. a ja nisam kao mala nikada imala bronhitis. uvek bih slajm povracala, nikad mi se nije spustio na pluca. prvi put sama ga dobila u 8. razredu.
< Poruku je uredio Macaki -- 13.12.2014 23:43:22 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 13.12.2014 23:55:57
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Macaki moja D nece da je ja drzim ni pod razno znaci na travi nikad obavila nije. I meni je jedina solucija (nisam znala za prenosivu nosu do dana moram priznati) taj adapter. Sto se tice razboljevanja dece. Ma hajte nama mame i babe mazale svinjsku mast ispod nosa, slince u zivotu nisu izvlacile pa nismo imali upale usiju, nismo imali ni bronhitise mazale na gusciju mast, nisu nas inhalirale inhalatorima od 5000 din, dobijali smo ab kad god bi nam nesto bilo, pa ipak nije nam imunitet bio slab i nismo bili stalno bolesni i td. Jeste svako dete je "sklono" nekoj vrsti bolesti. Eto ja grlu, moja D verovatno isto kao i ja i svako ima neku boljku. Al mi je stvarno nenormalno da su nam deca bas toliko bolesna.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 0:00:42
|
|
|
|
Sanchy
|
Inhalator stvarno nije preporucljivo koristiti neodmereno jer u nekim situacijama ako postoje bakterije inhalator ce samo pomoci da one sidju nize ..Ja ga koristim kada nosic procuri samo jednom dnevno i to fizioloski pred spavanje a gusciju mast hvala onom ko mi rece za nju jer sam se posle tog jednog bronhitisa uplasila i sad kad procuri nos posle kupanja obavezno mu namazem..nikada vise nismo imali problema..po meni treba kombinovati tradicionalnu i klasicnu medicinu,uzeti od obe ono najbolje tj.kombinaciju koja ce detetu najpre pomoci
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 0:07:41
|
|
|
|
pocahontas
|
sanchy gde si nasla gusciju mast?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 0:21:40
|
|
|
|
superm
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Inhalator stvarno nije preporucljivo koristiti neodmereno jer u nekim situacijama ako postoje bakterije inhalator ce samo pomoci da one sidju nize ..Ja ga koristim kada nosic procuri samo jednom dnevno i to fizioloski pred spavanje a gusciju mast hvala onom ko mi rece za nju jer sam se posle tog jednog bronhitisa uplasila i sad kad procuri nos posle kupanja obavezno mu namazem..nikada vise nismo imali problema..po meni treba kombinovati tradicionalnu i klasicnu medicinu,uzeti od obe ono najbolje tj.kombinaciju koja ce detetu najpre pomoci
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 0:29:48
|
|
|
|
Klarita
|
Devojke moramo da se drzimo, jbg...eto i moja K propade od kaslja, spavace kod mojih nije bilo sanse da je dovedem kuci. Ipak smo iskljucili inhalacije berodualom i presli na spalmotil sirup i pola deksazona tabletice pred spavanje. Videcu sutra kako se odvija situacija...bem mu misa, ne pamtim kad je ovako kasljala...a, kao manja je kasljala non stop i imala milion bronhiolitisa i bronhitisa i cuda. Cesto znamo da kazemo (crni humor) kaslje od rodjenja No, nekako mi vec velika devojka, pa mi lako s njom...za malenog se bojim...ne znam sta bi s njim... Ljiso, od trece doze AB znas da ce biti bolje i Boze moj, znam koliko si protiv lekova ali bolje, dusa se pati vec neko vreme...i jos nesto da dodam, kad je grlo upaljeno, bez AB ne prolazi, bar ja nisam cula za takav slucaj...da budete dobro i da se lepo ujutru provedete na RR deki i cekamo slikice. Ljubi mi dusu! I mene zanima gde nabavljate gusciju mast Dijo, koliko cesto se K vukao za uho? Sad nesto razmisljam i N vec danima cacka uvo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 1:13:26
|
|
|
|
Anoniman
|
ljiso, ja bih onda nosila nosu sa sobom. to mi se cini kao najbezbednije resenje. sto se bolesti tice, mi smo ove jeseni nadrljali. za prethodne 3 god koliko imamo starije dete, nikad nismo visili u domu zdravlja. mislim jesmo par puta zbog nekih sitnica al to je zanemarivo. mi kukali na nju, a ona je imala 2x godisnje slinice po 2 dana. znaci nista! a sa ovom malom sad nadrljasmo. nikada nisam sanjala da ce mi trebati da kupujem inhalator. a da ne pricam da ce mi beba zaglaviti 2x bolnicu. ja samo mislim da su virusi ove godine nenormalno jaki. mada sestra iz bolnice kaze nama je svake godine ovako puno, vecinom deca sa pneumonijama. ne znam, bili smo i mi bolesni.. ali mi se cini da je sada drugacije. deci je slabiji imuni sistem zbog puno faktora, a virusi mnogo jaki. ne mogu deca da se lako izvuku, pogotovo ovi mali koji pojma nemaju da iskaslju, ispljunu, izduvaju nos...moje obe snajke su zaglavile u bolnici sa bebicama, drugarica takodje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/14 (chat) 14.12.2014 2:34:37
|
|
|
|
Sanchy
|
Guscija mast ima da se nadje po mesarama na pijacama ,ima je na Kalenicevoj i Bajlonijevoj provereno ali pogledajte na pijaci koja vam je najbliza trebalo bi da ima..Malecki ne znaju slajm da iskaslju i pljunu to je tacno ali mogu da povrate i to ce ih spasiti fakticki..M.cim mu dam fluimucil povrati i to je gomila slajma,,nikakvih komplikacija daljih nemamo..Naravno kad je dete malo obavezno ciscenje nosica na nacin kako je ovde vise puta objasnjeno kao u bolnici znaci na stranu pa se usprica u gornju nozdrvu pa tako na drugu... tako i samo tako izadje veca kolicina tog sekreta medjutim kad je dete vece to postaje nemoguca misija tako da ne znam kako bih da ne postoji fluimucil
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?