RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 0:30:15)

Eh koliko je dece bolesno, drzite se...
Dijana , nemajko , znala sam ja [sm=smiley36.gif]
LO, i nama uvalise antibiotik, bez probiotika, vadili krv tri puta za 20 dana...uzas.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 2:01:55)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ljisho, kupi dexametazon i stavljaj joj i u oci i u nos. Sigurno ce da se smiri! Pet dana, 3x po 2 kapi svuda! Eto i ovaj, seronja ima temperaturu. Neku bzv, ali sav je kilav! Zaspao u 8 i 15. Nisam mu nista davala, ali sad cu opet da mu izmerim, pa cu da vidim. Imao je 37,8. Uffffff

Nikad cula za ovo. Ma MK ja imam trip najstrasniji od lekova[sm=smiley36.gif] kad procitam ona nezeljena dejstva meni se odmah slosi.

Hloramfenikol sam uzela zbog krmelja u ocima, neverovatno kako je tome sklona. Imali smo problema od porodilista sa krmeljivim okicama i sve bilo super do pre dva i po meseca kad nam se opet krmelji pojavili i tad smo resili enbecinom to, a sad rekoh da promenim pa sam uzela hloramfenikol.

Jedva joj je spala temperatura i to nije htela da spadne dok je nisam uzela uz sebe i pokrila cebetom da se preznoji. Nalila sam je vodom, pa jos i mlekom, sad mi samo fali jos da se upika u krevet[sm=jezicek.gif]. Idem opet da proverim temp. Necu sad da je pregrejem. Valjalo bi je presvuci u suvo ali kako to da izvedem a da je ne probudim?????[sm=zmeden.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 2:27:15)

Ubi me kasalj [sm=hudicek1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 2:38:38)

Istekla mi opcija uredi. Konacno joj je spala temperatura 36,9 izes ga na granici tu negde ali je spala. A lek je popila jos u pola 1[sm=smiley29.gif] i sad po mojoj racunici ce biti "bez temperature" nekih pola sata i onda opet raste. I uvek kazem necu da joj dajem eferalgan odmah cu brufen ali neeee ja ipak slusam proklete dr (izvinjavam se ako sam nekog uvredila) i kao ajd nije strasno dacu joj eferalgan. A ona pocne da bunca vec sa 37,7. Neverovatno. Trza se, "prica", ma bunca tacno se vidi da je u bunilu od tako niske temperature, i ne moze da spadne i ne moze i tako uvek. Ako slucajno predje 38,1 to je pakao. Ja ne mogu da verujem, i onda mi kazu nemojte skidati temperaturu ako nije veca od 38,5. Srecom naisli smo na matoru dr koja nam rece da ako se dete pati da se obavezno skida temperatura pa makar i tako mala jer ne mora da znaci da ce konvulzije dobiti samo dete koje ima temp preko 40. Kaze vidjala je da deca dobijaju konvulzije i od temperature 38. Sve zavisi od deteta do deteta.

Ovo vise ide u temu o temperaturi al ajd malo vam se ovde izjadah. Oci kao da vise nisu moje, necu da idem da spavam jer ja kad zakucam mocice da me nose sa sve krevetom u Sibir. [sm=smiley36.gif] I da ne salim se, i ne mogu da kazem da sam majka koja cuje svaki sum i kad joj se dete otkrije (moja mama mi to stalno govori kako je ona u drugoj sobi cula kad se mi otkrijemo-aha da sve se mislim) tako da sam ja jedna nemajka koja kad zaspi bude kao mrtva. Mislim i ne bila, dete mi ne spava ko svet valjda od kad je rodjena[sm=smiley36.gif], juce pola noci provela sa njom u fotelji jer nije mogla da dise od slinaca, i sad ja treba da imam lak san da je cujem kad mrdnde. Ma...Dajte mi tri sata ali tri sata sna vezanog i ja sam posle toga kao nova, ne moram ni da dremam preko dana ali ta tri sata nista ne cujem, nemam pojma sta se desava mozes da me sakatis ta tri sata ne bih osetila.

I kad me neko pita sta si sanjala??? Ijuuuu...Ja pa ja nisam sanjala GODINAMA. Pardon ispravka godinama se vec ne secam sta nocu sanjam. Sto bi znacilo da mi je energija na vrlo niskom nivou, ali ja vec godinama malo spavam. Secam se pre par godina sam jedno tri cetri dana vezala sa samo par sati sna, na kraju sam otisla kod drugarice i usla u kupatilo da operem ruke, izasla iz kupatila popila sa njom kaficu kad ona otisla u wc i vraca i kaze mi "platices mi racun za struju, nisi zavrnula slavinu".[sm=jezicek.gif] Pazite vi taj stadiju nespavanja kad nisam imala pojma sta radim. No dobro volem ja to sebi ocito da radim, a Bog kao sto kazu ti uvek da ono s cim mozes da se nosis. Meni dadnuo ovu Klaritinu šćer koja je izrazito los spavac. E Klari, Klari nesam znala da su u Srbiju tako losi spavaci[sm=jezicek.gif]

I tako pisem ja sama za sebe. Ne morate citati ujutru sta sam pisala[sm=jezicek.gif] da se ne smorite. Iskreno sad vec pisem samo da bih nesto radila da ne zaspim. Ljubim i volim i ja vas.[sm=smiley31.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 3:12:42)

iiii krece temperatura bas kao sto i rekoh[sm=smiley13.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 7:19:58)

Ljiso, evo podrske . Izdrzi, pa bolje i da ne spavas ako je tako ili navijaj alarm na sat vremena da joj meris.Koliko je sada? Jesi li uspela da je presvuces?
Ja krenula da odradim neki bris...

emicaa -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 8:08:57)

Dobro jutro,držite se žene,da dječica što prije ozdrave.
Mi smo da kucnem u drvo zdravo,osim što mene već treći dan glava boli [sm=smiley13.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 8:10:03)

Dobro jutro mame...ja se polako spremam za posao i reko malo da navratim da vidim šta se ovde dešava.
M i Lj skidaj ti njoj T kad vidiš da se pati jer svako dete je individua za sebe ,i kod mene svako od moje dece različito podnosi T...ova najstarija ne pamtim kada je imala T a i kada je ima podnosi je dobro,srednji i kod male T pada, a najmlađi i sa 39,9 funkcioniše besprekorno samo mu po očima možeš videti da ima T i naravno po tome što je vruć.
Moji su u školi i vrtiću a ćera još uvek spava....rekla mi da je probudim u 6h,ja je budila ali nisam uspela da je probudim

emicaa -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 8:19:30)

Viv tako i moja T reaguje na visoku temperaturu,sjaje joj se okice i vruća,zadnji put kad je imala nije skakala kao inače ali bila je i pod upalom pa je možda bolilo.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 8:42:34)

jutro mame,prekasljhala sam celu noc,D ustala u 8,spava mi se,bole me misici od kaslja jos sam dobila

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 9:12:31)

Dobro jutro mame. Ja odspavala nesto manje od tri sata, al sam ko nova ehehhe...D je ustala u 6 naravno opet sa temperaturom i muke su je naterati da popije lek. Nesto pre 8 je opet zaspala a evo ja pijuckala kaficu i odgledala na miru film.[sm=smiley36.gif] Ne volim kad se ovako poremeti dan al ajd bolesna je pa ne moze drugacije, da je ostala budna od 6 bila bi premorena samim tim i iscrpljena pa bi bilo jos gore.

Moja D je uvek ok preko dana sa temperaturom, i njoj se cakle oci ali ona je preko dana stvarno ok, najcesce joj preko dana nista ni ne dajem za temperaturu ali kako padne noc, i njoj san dodje na oci, to je jednom recju strasno. To njeno trzanje u snu, pa odjednom vrisak, pa se onda smeje, i sve to u snu, bacaka se, tacno u nekom bunilu pa onda kako je drzim ona krene da me mazi i ljubi i ljubi i ljubi i tako u krug. Jako lose podnosi temperaturu nocu. Zato joj nocu i skidam.

Napolju magla, mraz najstrasniji bio jutros. Nemam pojma sta cu za dorucak. Cu da razmislim kad mi smizla ustane

emicaa -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 10:56:00)

Joj mrvica mala nju baš muči.I ja T skidam i ako nije puno visoka nešto me strah uhvati kad dobije temperaturu.

mama krava -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 11:05:46)

Ih , bre, Ljiljana![sm=smiley1.gif]

Ovaj moj spavao od 8 do 8, ali naravno sa budjenjima da sisa. Bradavice ne osecam! Kanda njega zezaju i zubi! Samleo ih je, brale, posteno! I nije imao visoku temp, tako da smo pregurali noc bez leka [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!

A ovo za onja lek gore, tj kapi - dexametazon! Veruj, mi ni ja nisam za niakve lekove, ali kad te muka natra moras da pomognes detetu! Ovaj moj je prvi put dobio te kapi kad je imao 4 mes i zabetoniran nos nekim puding slinama![sm=smiley13.gif] Ove budale iz DZ nas poslale u bolnicu za plucne bolesti dece da lezimo sa dijagnozom zapaljenje pluca jer dva dana nisu znali sta da rade, pa da skinu odgovornost sa sebe! Ne daj Boze da im pomenem kapi za nos, jer je to kao kokain da sam htela da dam detetu! I hvala im sto nas poslase tamo, jer sad znam gde da vodim dete kad imam problem i znam da ce tamo da mu pomognu!

E, tad smo tamo nabasli na nacelnicu bolnice, koja semsejala i rekla da nema potrebe da dete lezi u bolnici, a jos manje da pije AB koji je dobio + inhalacije svim zivim i nezivim, nego da mu stavim ove kapi i da mi garantuje da ce za 15 min da prodise! Bukvalno je tako rejkla, a dodala je da nikako ne citam uputstvo za kapi!!!

Pose 4 dana maltretiranja deteta, ja je naravno poslusam i potpuno je bila u pravu! Moje dete je kao na dugme ozdravilo i nikada nisam procitala sastav! A od puno keva sam cula da to deci daju cim pomisle da ce slinci da im krenu i saseku tako prehladu/virus!

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 13:05:25)

za kapi se slazem i ja D stavljam u nosic kad su joj guste sline i kad inhalacije ne pomazu,nazalost ja taj efedrin nisam probala jer ga ovde nema,tako da joj stavljam operil i sve bude ok,naravno ovo sam se konsultovala sa pedijatrom
LJISO dete mog frizera je dobilo konvulzije sa temperaturom 37,5 tako da sve zavisi od deteta i ja skidam t cim vidim da D teze podnosi ne obazirem se da li je veca ili manja

mati -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 13:33:10)

Zdravo mamite. Bas je brrrr iako se sunce kao malo probija.
Mata u vrtic, Mita spava i tako...
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ljisho, kupi dexametazon i stavljaj joj i u oci i u nos.

Nikad cula za ovo.

Ljiso a nasa dr samo za ove kapi zna. Dexametason-neomycin to su te. Ali ako joj nakapas u okce i u nos, podeli ih, i obelezi bocice ili odma uzmi dve. Da se ne prenosi iz nosa u okce i obrnuto.

Klarita -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 14:17:04)

Ljiso, kako nam je dete?[sm=smiley13.gif]
A, bre, zene, zasto citate uputstva lekova?

Torbi, mislim da se kortiko preparati treba davati mnogo dugo da bi izazvali supresiju imuniteta[sm=smiley13.gif] opet ponavljam, tako smo mi ucili, a kod kratkotrajnog uzimanja od po 5 dana tipa ovih kapi za nosi nece biti tih stetnih dejstva. Sta znam, ja K stavljam, N hvala Bogu nisam imala potrebe jos uvek...Ljiso, aj' ti razmisli o tim kapima...hloramfenikol je meni opasniji od ovih kapi[sm=zmeden.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 15:26:33)

Ćao mame.
Da djecica što prije ozdrave [sm=smiley31.gif]
M je danas prvi put dobio pljesku po dupetu.Da mi je neko nekada rekao da ću ja moći toliko da iskocim iz takta i da ću ja pozeljeti da istucem svoje ovako mali dijete,stvarno mu nebih vjerovala.
Elem,šta se desilo.
Spremili se mi lijepo da prošetamo,posle toliko kiše konačno lijep dan.Ja oduševljena sunce,šetnja..i krenemo M,moja mama i ja.I šetamo tako svi super raspoloženi i nakon 15h min udjemo u jednu radnju da nešto vidimo kad je M zapalio.Ljudi vi ne znate kako je on počeo da vrišti i da se dere,pa da mi se koči,histerise,ma ništa mu nisam mogla.Cijela radnja je gledala u nas,u zemlju sam propala.Izadjemo mi,on i dalje histerise.Uzmem da ga nosim sve ok,krenem da ga spustim u kolica vrišti kao nenormalan.Jedva sam dočekala da udjem u kuću.Znaci strašno šta mi je dijete uradilo.Klasična histerija i pobuna što smo iz šetnje ušli u zatvoren prostor,i to na kakav način! Nikada ovako nešto ranije nije uradio.
Eto,mali mi je lakše sad kad sam se izjadala [sm=smiley1.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 15:45:36)

Mame, mi bile u setnji , zaspala mi u kolicima, jadnicak...
Sad trk u kuhinju da napravim kasicu da ima kad se probudi i uzgred da operem sudove, sto me jako mrzi...

mama krava -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 16:23:53)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Torbi, mislim da se kortiko preparati treba davati mnogo dugo da bi izazvali supresiju imuniteta[sm=smiley13.gif] opet ponavljam, tako smo mi ucili, a kod kratkotrajnog uzimanja od po 5 dana tipa ovih kapi za nosi nece biti tih stetnih dejstva.

Ja se stvarno ne razumem bas u dejstva dugotrajnog koriscenja kortiko, ali ja nemam drugu opciju. Tj imam- ili da sama na prvu sumnju slina krenem sa pulmikortom ili da cekam, sto sam i uradila pre nedelju dana , kao da vidim kako ce organizam sam da se izbori, ali to nije bila dobra odluka, jer smo zavrsili sa Urbazonom, a ja mislim da je Urbazon "gora" opcija od inhalacie Pulmikortom [sm=zmeden.gif] Jbg, mozda je on specifivan i zbog te alergije na mleko...

Inace, celo jutro ko u struju da je bio ukljucen i sada opet temp...jadnicak sav je ko popisan...ima 38 i evo ga sadaspava, nisam mu nista dala, cekam do veceras. A juce smo sasvim slucajno isli da odradimo KS(da nam ne istekne uput) i rezultati su svi ok, tj jedino su MCV, MCH i MPV istod ref vrednosti... DA li bi neko mogao da mi kaze sta bi to moglo da znaci?

Klarita -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 16:36:31)

MK, imas temu tumacenje rezultata krvi[sm=smiley1.gif] da ne dobijemo pec, pec, mada vec uveliko jesmo za opomenu...Ako je sve ostalo OK, klasicna viroza. I ja sam za kortiko lokalno (sto su inhalacije i kapi u nos, jer i sa kapima su jako male sanse i kolicine koje udju u krvotok) jer sve je bolje od niripana i drugih injekcija[sm=smiley13.gif]

Je l' ima Ljise?

Jaoooooo, K i pored inhalacija, kaslje s vremena na vreme...

mama krava -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 16:41:43)

MK, imas temu tumacenje rezultata krvi[sm=smiley1.gif] da ne dobijemo pec, pec, mada vec uveliko jesmo za opomenu...Ako je sve ostalo OK, klasicna viroza.

Gledala sa tamo, ali nesto nisam nasla bas za sve ove oznake, ali kapiram i ja da je virus... I dr je rekla da je sve super[sm=zmeden.gif] kad je mm otisao po rez.

Tnx u svakom slucaju! Procice, sta da mu radim!

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 17:40:57)

Torbi, mislim da se kortiko preparati treba davati mnogo dugo da bi izazvali supresiju imuniteta[sm=smiley13.gif] opet ponavljam, tako smo mi ucili, a kod kratkotrajnog uzimanja od po 5 dana tipa ovih kapi za nosi nece biti tih stetnih dejstva. Sta znam, ja K stavljam, N hvala Bogu nisam imala potrebe jos uvek...Ljiso, aj'' ti razmisli o tim kapima...hloramfenikol je meni opasniji od ovih kapi[sm=zmeden.gif]

Klarita draga, postoji i lokalni imunitet od strane sluznice, sekretorna IgA antitela. E to kad se ubije u pojam sa cestim upotrebama kortiko, naravno da ce deca biti cesto bolesna jer njihov lokalni imunitet nece biti u stanju da se izbori sa najmanjom gluposcu. I onda ce cesce biti bolesna. Ali, kratkorocno zaista resi. Ali moze brzo i da se vrati. Pa sad ko voli nek izvoli. Detetu treba pomoci da se samo izbori, a ne samo lekovima i to jos kortiko.
Moj Djole se izgleda izborio, ooo, prestade kasljucanje. Sad mirne duse na dekicu [sm=smiley1.gif]
Danas mi je bio odlican dan, pa imam zelje i snage da citam. Ljubac svima

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 20:11:01)

MK, imas temu tumacenje rezultata krvi[sm=smiley1.gif] da ne dobijemo pec, pec, mada vec uveliko jesmo za opomenu...Ako je sve ostalo OK, klasicna viroza. I ja sam za kortiko lokalno (sto su inhalacije i kapi u nos, jer i sa kapima su jako male sanse i kolicine koje udju u krvotok) jer sve je bolje od niripana i drugih injekcija[sm=smiley13.gif]

Je l' ima Ljise?

Jaoooooo, K i pored inhalacija, kaslje s vremena na vreme...

[sm=smiley36.gif] zeno nema me. D je na nosi pokusava vec koji put da istovari sve iz sebe ali joj bas ne ide. Dala sam joj danas i baby linex. Nos curi haos, temp se i dalje vraca. Nece da jede. Na silu joj dajem brufen, sad se vec nekako i pomirila kad vidi da joj prilazim sa spricem
Bas se muci.

Valjda ce do sutra da nestane ta glupava temperatura.

Hvala sto mislite na nas. Nocas cu opet dezurati pa cemo se druziti[sm=smiley31.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 21:58:22)

Ljišo veliki ljubac za vas dvije [sm=smiley31.gif] da do sutra bude kao nova pa da trčite po salašu [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Razgovori mama 12/14 (chat) (12.12.2014 22:01:34)

zene, mi smo ove jedeni dva puta dobili bronhitis, pa onda preslo u pneumoniju. sve od slinaca. ova starija ih je zapatila i malo malo pa se vrate. bris naravno sterilan. [sm=zmeden.gif] onda ih bebi prenese pa ova mala nadrlja.
mi smo se isto inhalirali prvo spalmotilom pa posle pulmokort na 12h a berodual na 4h i taakooo. dok joj nisu ukljucili konjsku dozu AB nije proslo.
dok smo lezali u bolnici kazem ja mm da skuva beli slez i donese mi da joj kapaljkom stavljam u nos. jer ko god je slusao samo je vrteo glavom i kao puna je. [sm=smiley13.gif] sreca pre nego sto sma to uradila, ja pitam jednu stariju sestru. kad ona rece neeeeee [sm=smiley3.gif] kaze beli slez pokrene veliku kolicinu sekreta, mala beba taj sekret ne znam da iskalje niti pljune, pa moze lako da se ugusi. dobro mi zena rece. kaze on je super za stariju decu (i K voli caj da pije), ali bebama nikako.
tamo su joj sline izvlacili aspiratorom. kao mali aparatic, pa ide za svakog novi nastavak, neka tanka tanka cevcica koja izvlaci pod pritiskom. uvlace tu cevcicu sigurno 10,15 cm, ja nisam verovala sta izadje!! i na Magi se svaki put zapusi ona sonda! [sm=smiley36.gif] posle mi ta starija sestra rekla da uzmemo noska, to je ona pumpica sto ide na usisivac i to nas je spasilo. tek sam onda videla da sa onom malom pumpicom zapravo nista i ne izadje.

inace, meni danas dolazila sveki, pa smo setale i setaleee sa decom. bas je bio lep dan.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>