|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
29.12.2014 12:36:57   
branki*
devojke,ajde posavetujte ,kako biste vi...imam veliku dilemu i probacu da budem sto kraca,a opet jasna.
prvu trudnocu,kao i sve analize pre trudnoce,vezano za vto i oko hsg-a i svega mi je vodio jedan dr,sto privatno,sto drzavno,sto mi davao upute za bgd i nis.sa njim sam i dogovorila carski prvi put.problem je nastao po bozinom rodjenju,jer je on ostao bez kiseonika prilikom presecanja pupcane vrpce.da li je on bio nespreman,da li je carski odradjen rano,pojma nemam.elem,najgore od svega pedijatar koja je duzna da prisustvuje carskom,nije bila tu,nego dok se ona strcala u onoj frci niz stepenice,proslo je dosta vremena za bebu.mi ostadosmo nakon toga 2,5 meseca u beogradu i svasta se izdesavalo,najv kao posledica toga.izbio tu veliki skandal.ja sam prosla odlicno,rana zarasla vrlo brzo,nikakvih problema,oziljak minimalan.sad moj dr tvrdi da je on uredno obavestio neonatologa kad pocinje carski i da sidje u salu.ona je telewfonirala.on je u dogovoreno vreme ipak zapoceo operaciju bez nje.
e,sad...vreme mi je da se dogovorim za drugi carski rez.trudnocu ovog puta vodim drzavno,ali taj dr ne radi u bolnici,niti ce raditi porodjaje,takva je politika za sve.
da li biste vi opet se obratile ovom prvom dr uz napomenu da se zna sta je bilo i da se nikako ne pocinje carski bez pedijatra po cenu da kasni operacija ili da trazim nekog drugog,a u tom slucaju ne poznajem ove druge i ne znam da li bih mogla da se dogovorim sa nekim nepoznatim druser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2051
29.12.2014 12:57:34   
Frcokla
Branki user posted image

Iako nemam nikakvog iskustva, ja bih se odlucila za prvog, jer ipak se cini da on covek nije tu nista kriv, i ta dr pedijatar je postupila neodgovorno.
Ako je tebi bilo dobro u kratkom roku, brz oporavak ... i to puno znaci. Poznata ekipa je nekako uvek sigurnija, osim ako se dovoljno dobro informises kakva su iskustva imale druge zene s tim drugim. Pa tek onda da odlucis. Ja bih tako. user posted image

I ja cu se 99% odluciti za CR kad dodje vreme.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2052
29.12.2014 14:13:21   
Sanjalica1980
Branki, to je bas nezgodno. Ja ne znam da li bi imala opet poverenja u tog dr. Ja mislim da je on kao hirurg odgovoran za sve sto znaci da ne moze da pocne CR ako mu nedostaje bitan clan. Oni u tom momentu razmisljaju da je to samo cr i da su ga radili 100 puta i da se nece nista destiti. Sto je i tacno u 99 slucajeva ali uvek postoji taj 1 slucaj.
Sa druge strane ako ne znas vise nijednog dr i to je sada nezgodno jer treba da se uskoro poradjas. Predpostavljam da je cr radjen u totalu?

Verovatno ti nisam nista pomogla ali ne znam ni kako bi ja.

Mozda ako bi se opet za njega odlucila bila bi jasna sta ocekujem. Mizda ce i on zbog svega sada biti jos obazriviji.

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 2053
29.12.2014 14:19:10   
Trcosava
Branki, ako mene pitaš - oboje su krivi. Jbg ja uvek i za sve krivim lekare user posted image user posted image
Tako da bi ja išla sa sasvim drugom ekipom.

Sanjalice, nije ona meni to uopšte napomenula, to je samo napisala u materinskoj knjižici, a sve otud da se bebac ne okreće naglavačke jer oligldno ima prostora. Nikakvu mililitražu ona meni pominjala nije. Ništa, samo smo obe konstatovale da ima prostora i svaki put je rekla ''ima dovoljno plodove vode da se još okrene''. Buni je što bebac potpuno prati rastom nedelju u kojoj je, pa joj nelogično da se još nije okrenuo. Ugasila sam manje više odmah. A nije mi rekla, jer misli da sam paničar. A ja sam ''paničar'' ako mi nešto prećutiš. Dakle, sve je ok dok mi govoriš kako jeste. Ako kreneš da uvijaš i prećutkuješ naravno da se javlja sumnja. No jbg šta je tu je, sad nema nazad user posted image
NE sekiram se mnogo jer kapiram da je nešto ozbiljno - rekla bi. NADAM SE!

Frcoklo, krenuh da ti kažem da ćeš teško ti ovde da dobiješ CR bez inidkacija, ali onda se set_ih da ti je muž doktor user posted image

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 29.12.2014 14:22:41 >

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 2054
29.12.2014 14:36:48   
Frcokla
user posted image Eh da da..
Ma Trco, upoznala sam jednog ginekologa ovde koji je inace radio u BG i kaze tamo dva CR za godinu dana urade, ovde rade bukvalno 2 na dan! Elem, hoce da kaze kako je ispraksan i radi CR zatvorenih ociju.
Tako da nemam neke dileme. Mislim da ipak mozes da zatrazis CR iz nekog razloga, cak i da nemas "vezu".

Ja inace ocekujem da cu imati puno problema u donjem ledja. Kako trudnoca bude odmicala. Jer sam s nekih 10-12 god najstrasnije pala s ljuljacke direkt na "trticu", i ovako cesto osecam neprijatnost ako sam dugo sagnuta ili kad sredjujem po kuci. Mislim da ce mi i to biti dovoljna indikacija. user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2055
29.12.2014 14:40:47   
Trcosava
user posted image ja bežim od carskog. Pogotovo ovde što imaš opciju epidurala. No to sam ja, na sve moguće načine bi izbegla seckanje. A kad nema drugog izbora, onda jbg što se mora nije teško.

Brate Sanjalice, kud mi napisa na srpskom šta je, svašta pročitah sad user posted image Ali, opet, kažem dok meni kažu da je sve ok - verujem da jeste. Mada vdim da se dr malo uprpila. A meni ćuti. Sad ću da ja ispitam drugog dr u sredu sve user posted image

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 2056
29.12.2014 15:11:39   
Sanjalica1980
E Trco jbg, ja htedoh da te umirim kad izgleda napravi srauser posted image user posted image

Ni meni u bolnici nisu rekli sta je vec me izbombardovali nazivima i jos da vidis sa kakvom zabrinutom facom. Budale. Onda ja odem na net i dodatno se istraumiram. Na kraju mi je moj dr sve objasnio kako bi me smirio. Inace i on je to primetio ali nije hteo da me sekira kada nije nista. Zato i tebi dr nije objasnjavala.

Hocu da ti kazem da je to kod tebe sve ok user posted image

Ja sam npr htela da se porodim prirodno i to od samog pocetka ali su mi vec tada rekli da nema sanse zbog blizanaca i vto.
Posle svih komplikacija mora cr. Ja sam htela prirodno samo da dozivim to da ugledam bebe odmah po rodjenju. Zato sam se sada cvrsto odlucila za spinal. user posted image
Jedva cekam da se porodim. Samo ne pre 17.01. user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2057
29.12.2014 15:13:31   
eca89
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Frcoklo, krenuh da ti kažem da ćeš teško ti ovde da dobiješ CR bez inidkacija, ali onda se set__ih da ti je muž doktor user posted image

Slažem se sa Trcom, ovde bas insistiraju na prirodnom porodu, bar u ovoj bolnici gdje sam ja, sad mi se prijateljica 12h poradjala prirodno i nije islo, beba velika, a ona ima uske karlicne kosti i jedva joj nekako uradli CR i kaze da joj je babica rekla, da ovde bas izbjegavaju CR, jedino kad je situacija kriticna.

< Poruku je uredio eca89 -- 29.12.2014 15:14:17 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2058
29.12.2014 16:20:45   
branki*
hvala,devojkeuser posted image nisam uopste pametna sta cu i kog cu..
sneg i dalje padauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 2059
29.12.2014 16:55:52   
bubulence
cao devojke user posted image .
sve mi dirajte samo sneg ne!!! oooboooozavam ga, iako smo jutros morali u 6 da ustanemo da bi krenuli za NS, i iako je putovanje bas dugo trajalo, tacnije jedva smo stigli, i dalje ga obozavam user posted image user posted image .
komisiju sam obavila za 5 min i zavrsila sa njima, 15.01. mi krece porodiljsko. mm registrovao auto iako je reg isticala 31.12.ali da ne moramo ponovo da idemo..., onda smo konacno obavili soping dugoplanirani, pokupili Emu i dosli kuci. kada smo isli nazad vec nije bilo strasno...
Ema je dosla sa sela sa 4 paketica i ovde danas dobila jos 3 a to nije ni polovina... ima da se uprasim samo tako user posted image , jer se ona svemu obraduje i samo baci ispod jelke a onda ja moram da jedem...
branki, ne znam sta bih ti rekla...
jovice javljam se. posalji mi br na pp ili ime ako si na faceu da te nadjem

< Poruku je uredio bubulence -- 29.12.2014 16:56:49 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2060
29.12.2014 18:03:49   
choopa choops
Samo da se javim, pa ću da iščitam unazad šta ste pisale user posted image

Ja bila danas na UZV, beba je super, te mjere su se smanjile, tako da sada uzv prati mjere po terminu. Plodova voda dobra, posteljica 1 stepen, beba namještena dolje glavom nisko (upire, ali ne dam joj da izađe prije 20-og februara user posted image ) leđima gore. Onda sam išla na CTG i tu sve pet, nema kontrakcija user posted image

Pošto nism radila urinokulturu pogledala mi je samo nalaz urina, kaže i to je dobro, pa da za poslije praznika odradim i UK. Ja se nisam ugojila nimalo user posted image i dalje 64kg. Sad sam jmjerila šećer, ručala sam oko 15h i to supu, kuvanu piletinu i pire i sad odspavala pojela jednu bananu i šećer mi 6,5 user posted image Baš sam mislila nešto da pojedem, ali ništa.

Kontrola za mjesec dana, po potrebi i ranije.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2061
29.12.2014 18:21:06   
choopa choops
Trco i da je imaš, nije to ništa strašno. Ja sam imala polihidramnion sa sinom, ali samo zadnji mjesec i to zbog šećera. Ali ako je tebi šećer OK, onda nemaš brige. Prati pokrete bebe i sve pet. Jedino što bih ja možda pdradila na svoju ruku je ŠUK u privatnoj labarotoriji.

branki, ne znam user posted image Nekako mi zvuči kao da on nije kriv, ali s druge strane kako je dijete moglo da ostane bez kiseonika? I kako su uopšte počeli operaciju bez svih bitnih ljekara? user posted image Ja bih se možda raspitala ko još radi, kakva su iskustva i onda odlučila...Jer možda je taj najbolji, pa se potkrala ta greška a sad bude vodio računa jer će bit upozoren, a opet možda postoji neko ko vaaži za puno boljeg doktora, pa ti je onda lakše da odlučiš...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2062
29.12.2014 18:22:06   
Bokac
Zdravo zenske jesam u Severnoj Karolini evo vec tri godine. A pre toga smo bili u ledenom Viskonsinu skoro tri godine. Au ne nogu da verujem da smo u americi skoro 7 godina...
Serpi amnio je prosla ok jeste bilo malo bolno ali nista strasno. Odmarala sam dva dana nakon toga i sad sve po starom. A rezultate moramo da cekamo jos tri nedelje.
Nego zenske i ja imam ludu dilemu. Idem kod nekih dr-ova koji su super ali njihove racunovodje mi uvek dignu pritisak. Hoce da im platim za celo vodjenje trudnoce unapred a kod nas je neizvesno da li cemo uopste nastaviti nakon rezultata. A rade porodjaje u bolnici u koju ja uopste nemam poverenja a i citala sam ne bas sjajna iskustva o toj bolnici. Sad bih da menjam dr-ove samo zbog tupavih racunovodja ali se plasim jer ko zna na kakve mogu da naletim a jako mi je bitno da ne idem u tu bolnicu. Nadam se da cu uloviti neku mamu veceras na tekvondou koja mi je pricala da ona ide u daleko bolju bolnicu pa da je pitam kod kojih dr-ova ona ide. Ovde mozes sve da menjas ali zato sve kosta nenormalno.
Ja sam prosli put rodila blizance mesec dana ranije zbog prieklempsije a tadasnja dr mi je posumnjala sa 135-70 pritiskom a ovi mi uvek mere tako nesto jer me curke na ulazu uvek iznerviraju. Bas mi se ne ide vise tamo a samo zbog curki. Mm je prokomentarisao da bi i on voleo svoju platu da dobije godinu dana unapred ali to nigde nema tako da je bzvz da i usluge placamo unapred i to toliko...

Direktna veza do poruke: 2063
29.12.2014 18:33:33   
choopa choops
Ma kaži da se selite uskoro i da nećeš da im platiš i ćao. Ne najbolje da im platiš i za kad ti se unuke budu porađale user posted image Raspitaj se kod te ženice pa vidi...

Inače meni pritisak danas na pregledu 121/90...baš mi je skočio, uši su mi zujale svo vrijeme. Htjela da pitam dr, ali zaboravila. A nekako kontam da je to i možda zato jer ležim, a onda sam danas tako malo duže stajala i šetalapa mi skočio user posted image Ili je do vremena. Nemam pojma, uzeću od svekrive poslije aparat da provjerim, mada se sad osjećam OK, ne zuuuuujimuser posted image

(odgovor članu Bokac)
Direktna veza do poruke: 2064
29.12.2014 19:04:03   
Trcosava
Čupo, ma kapiram i ja da bi mi rekla da nešto nije ok. PA onda se setim prethodne trudnoće i da je ona videla ogromnu nuhalnu, ali mi nije rekla i sad ne znam šta da mislim. Svakako ću ja u sredu pitati, bitno mi da je bebac ok. JA ću se već nekako oporaviti šta god da je. Mužu ne smem ništa da kažem jer će da se istraumira i da psuje lekare.

A šećer ti visok user posted image a opet kapiram da je i on toliko od ležanja, ako se ne krećeš. Gledam po mami, ona obavezno pre merenja šećera šeta makar sat vremena.
Ti sad više ne moraš da ležiš ili i dalje terapija? Kapiramda je prošao ok pregled, pa da li ti ukinula ležanje?

Bokac, ne znam šta da ti kažem i nisam pametna user posted image

Bubi danas kod nas sunčano i lepooooooooooo

koliko vidim i naredni dani sunčani i ledeni!!! U sredu NARAVNO najavljeno ujtru -15! Brate sestro!

Direktna veza do poruke: 2065
29.12.2014 19:28:26   
choopa choops
Pa da pitaj je. Moraš sve pitat šta te interesuje, jer oni vrlo često i zaborave da kažu. Ali evo pročitah sad da je to najčešće prolaznog karatktera. Kao ali ako ostane do porođaju da znaju da urade i AC, da izvuku višak ili daju neke lijekove...Pa pročitah i da treba da se povede računa samo da vodenjak ne pukne naglo, nego pomalo da pustaju? Izbaci šećer za svaki slučaj i samnji tijesto...

Da visok mi šećer, s obzirom da sam pojela jedno veliko NIŠTA. Ja bukvalno umirem od gladi user posted image

Ma ne, moram da ležim i dalje. Nego je sreća što nema više kontrakcija, to je uredu, a ležanje do kraja januara, a onda mogu malo opuštenije.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2066
29.12.2014 20:00:54   
choopa choops
Sad mjerila opet, donio mi MM nove trakice i sad je 3,1????user posted image Vjerovatno prije nije dobro izmjerio, a i čudila sam se jer se nisam nešto najela pa da kažem dA je zbog toga. Sad ću da se častim parčetom pizze user posted image

Direktna veza do poruke: 2067
29.12.2014 20:08:17   
Trcosava
Ja sam (opet po mami) skapira da i baterije nekad zezaju. Zar nema tu ona fora odneseš stari aparat, dobiješ novi i trakice uz njega i nešto malo doplatiš?

Šta ti je šuk? AC??? PA ženo ja imam dve nedelje do porođaja, kad da mi izađe?? user posted image
U sredu ne idem kod moje lekarke, pa ću malo moša da se napravim i ispitam ovog drugog. Ona generalo kaže kad je nešto brine, pa ako je objasni, ja pitam. Tako je za posteljicu i ušće. Onako zabrinuto ona meni, posteljica je blizu ušća. Gledam je i pitam, a to znači šta?user posted image user posted image

Proveri ti baterije u aparatu

Direktna veza do poruke: 2068
29.12.2014 20:28:47   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ja sam (opet po mami) skapira da i baterije nekad zezaju. Zar nema tu ona fora odneseš stari aparat, dobiješ novi i trakice uz njega i nešto malo doplatiš?

Da, baterije znaju da zezaju, ali ovo je relativno nov aparat, tako da ne znam šta je bilo. Bitno da sam ja pojela parče pizze user posted image

ŠUK-šećer u krvi, koliko sam ukapirala ti si to odavno radila? I eventualno šećer u urinu. Ja to gledam kako bi ovdje, jer privatno je stvarno smješna cijena a i nije neka procedura, ali možda je u Deželi cimanje, pa onda i ne moraš. ma tu si pred termin, samo opušteno.

Da za Ac ili za to pomalo propuštanje pročitah u nekoj knjizi kao da to rade ponekad ima viška?! Ali ne slušaj ti mene šta lupetam, ja sam isto laik. Nego ih more izrešetaj tamo sa pitanjima user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2069
29.12.2014 20:36:58   
Trcosava
user posted image dobro si me zbunila user posted image
gledam šta je sad šuk hahahah a ja čitala da ima veze i sa torch-om pa reko da nije neka skraćenica od toga user posted image

ovde su privatne lab katastrofa skupe. Ne želiš da znaš koliko košta urinokultura ovde!!!! Ogtt sam radila i niko mi nije ništa rekao, a oni dok ti ne kažu - znači da je sve ok

Direktna veza do poruke: 2070
29.12.2014 20:43:22   
choopa choops
user posted image Da pa pretpostavila sam da je to vani skupo. ja sam smetnula sa uma i da si ti radila i ogtt. Onda je to Ok. Ma dobro je to sve sigurna sam user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2071
29.12.2014 21:28:21   
Štetica
Zemske samo da vam se javim,ujutru sam na programu za CR,nadam se da ce biti u spinalnoj anesteziji,ali zavisi ko mi bude od anesteziologa,jer naznaju(citaj nece) svi da je rade. Javljam Sanjcheze kad se zavrsi.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 2072
29.12.2014 21:36:28   
amelia
Stetko stecno sutra i da sto pre cuvas bebanu u svoje rukeuser posted image ja se ceo dan prevrcem u krevtu i do wc povratim cim nesto pojedem ceo dan mi traju mucnine ne znam sta da radim kako da ih smanjim sta da jedem? Nemam snage vise user posted image iscrpljena sam

Ayan <3

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2073
29.12.2014 21:37:08   
bubulence
Steti srecno draga, bice sve super, videces!
cupo jos ti nisam pregledala slike na fb, hvali te jabudica a jos nisam videla kakva si mackica user posted image .
Trco ne brigaj i ne citaj zeno nista na gugliju!!!

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2074
29.12.2014 21:40:09   
bubulence
amelija najbitnije je da ne budes gladna. neki suvi keks stavi pored kreveta i kada otvoris oci prvo pojedi keksic, ili stapice, krekere. bitno samo da je suvo. i gledaj da cesto jedes ali ne mnogo. grickaj bademe...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Cvećka: Moja porođajna priča
Prva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here