majathegreat -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (30.1.2012 17:27:13)
|
IZVORNA PORUKA: džema hvala puno, probaću negde da se raspitam a ti molim te ako možeš pitaj kumu za detalje! IZVORNA PORUKA: bea83 IZVORNA PORUKA: džema našla sam samo informaciju da neko mora da me prijavi minimum 6 meseci ali nigde ne nađoh koliko odprilike para treba da dajem tih 6 meseci i koliko bi mi porodiljsko posle bilo? pomozite ako znate! [sm=smiley13.gif] Porezi i doprinosi za minimalac (to je oko 16,17 hiljada otprilike) iznose oko 8000 din, ovo je samo orijentaciono, pošto je moja kuma to uradila pre dva meseca pa ti prenosim njeno iskustvo, i isto tako proveri da li mora 6 ili 4 meseca jer kad je u pitanju minimalac mislim da su neka drugačija pravila. Najbolje bi bilo da se posavetuješ sa nekim dobrim knjigovodjom. Srećno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mora 6 meseci pre otpocinjanja porodiljskog, a to je najkasnije 28 dana pre termina. Šest meseci po oko 10000,00 dinara platiš, a dobijaćeš oko 20000,00 mesečno 12 meseci. S tim da mora da ti isplaćuje i neto zaradu i u tih 6 meseci, pa ako ima para taj prijatelj na računu nije problem, čak šta više u tom slučaju mu činiš uslugu, ali ako nema moraćeš i to da mu pozajmljuješ da provuče kroz račun.
|
|
|
|