mama kukunka -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (23.2.2012 0:50:30)
|
ja sam preduzetnik zatvorila sam radnju da bih otisla na trudnicko i da me posle ne bi sacekalo 100 cuda..rebnuli su me zestoko po cifri..meni je osnovica za porez bila 42000, tako mi je poreska na Savskom Vencu obracunavala dok sam radila..i poreze i doprinose sam placala 22 000...e , aoni meni sada isplacuju 17000 od socijalnog plus 8-9000 od grada, dakle oko 25-6000..Radnju sammorala da zatvorim 01. jula, ali sam iz apr-a dobila potvrdu 11. jula i od tada mi se vodi bolovanje..a do 11. avgusta sam kao ''sama sebe finansirala'' jer to placa firma , afirma to sam ja , bas njih briga sto firma ne radi..tako da sam morala da platim za ceo jul z i do 11. avgusta, ukupno 22000+10000 znaci oko 30000 doprinose, a oni su mi za ostatak avgusta uplatili ukupno 15000 [sm=zmeden.gif] taj prvi deo sam dobila pred kraj septembra u oktobru nisam imala uplata, pocetkom novembra je legao septembar, 1. decembra oktobar, posle15. januara sam dobila za novembar, i 14. februara za decembar..Uplata iz grada je isla uvek 2-3 nedelje posle socijalnog.. Bilo je kao sto vidite i meseci u kojima u opste nije bilo uplata, ali kad krene, kako tako ide.. jeste da sam u svemu ostecena strana, jer primam skoro 200 eur manje mesecno od onoga sto bih trebala da primam..ali kao privatniku, meni je sve sto dobijem, a nisam licno odgovorna za '' pravljenje para'' cist car.. deformisala sam se valjda, nikad nisma radila kod nekog i primala platu..uvek je bilo- kad se sve podmiri, sta ostane i ako ostane, od toga zivimo..
|
|
|
|