Anoniman -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (24.1.2010 18:20:51)
|
Prvo copy-paste iz druge teme: IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ej, htedoh vas pitati još odavno, a zaboravljam. Pričala sam sa knjigovođom šta mi je činiti kako bih najbolje prošla kada krene isplata porodiljskog. Naime, prijaviću se u jednu firmu. Knjigovođa kaže da moram imati vezanih godinu dana u ISTOJ firmi da bih dobijala 100% porodiljsko, no, pošto mi je u banci ugovor istekao 30.12., čak i da se u drugoj firmi prijavim od 31.12., do septembra, kada mi je termin, neću ostvariti pravo na 100%, već na 65%. Jel i u BG tako? IZVORNA PORUKA: dunja ja mislim da jeste....znam da mi je bivša koleginica rekla da se traži godina dana od skora-vezano IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: dunja ja mislim da jeste....znam da mi je bivša koleginica rekla da se traži godina dana od skora-vezano Nije što je vezano, nego je u istoj firmi! Nije dovoljno da nemaš prekid u radnom odnosu. IZVORNA PORUKA: dunja a valjda se pre tog novog propisa tražilo 6 meseci vezano, i čula sam da od skora počinju i da proveravaju, postaju rigorozniji zato što mnogi rade, ali proveri... IZVORNA PORUKA: minavb Da, to je po novom. Mislim da su tu odluku doneli negde na jesen jer su primetili brojne zloupotrebe-nezaposlene zene se prijave u privatnim firmama mesec dana pred bolovanje na platu od 1000 i vise evrica, i posle socijalno to placa dok su na bolovanju.Inace, opet se pojavio stari naziv teme, onaj pogresan. Ovo je zapravo tema o trudnickom bolovanju. trudnicko je svima 65% osim beogradjankama i zenama iz Jagodine. Tj, tako je na papiru, u praksi se pokazalo da te pare kasne ili da se negde izgube spiskovi pa cak i da grad navosno uplati novac firmu a firma nikad ne uplati trudnici. IZVORNA PORUKA: dunja IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: dunja ja mislim da jeste....znam da mi je bivša koleginica rekla da se traži godina dana od skora-vezano Nije što je vezano, nego je u istoj firmi! Nije dovoljno da nemaš prekid u radnom odnosu. da naravno u istoj firmi Upravo sam saznala da ne mora u istoj firmi, samo ne sme da bude prekida. Dakle, poslednji dan u prethodnoj firmi mi je bio 30.12., ako uspem da se prijavim od 31.12., dobijaću 100% porodiljsko.
|
|
|
|