branki* -> RE: Beba ne priča (31.12.2014 7:57:20)
|
ddil,ima i ova tema fina motorika podstice govor,pa iscitaj i nju. ja mislim da je sve u redu sa tvojim detetom,ali ti opet kao majka uvek brines.samo ti njega uci i pevaj mu ,sve se to akumulira negde kod njega,pa ce mu mozda jednog dana biti i zanimljivo.on je socijalan,komunicira sa tobom,prati pogledom,ima imitaciju,to je sve odlicno.javice se i govor.da li pokazuje prsticem?igraj se sa njim skrivalice,ono kao odes,pa ga uplasis i kazes taaa!ili slicno,kao zmurke,znas na sta mislim.ili da te on juri,a ti bezis kobajagi od njega,pa onda on juri tebe.kad malo poraste,neka redja one krugove razlicitog obima na sipku,od najveceg ka najmanjem.daj mu bocke da bocka,ali naravno pazi da ne stavlja u usta.neka ubacuje dinare u kasicu prasicu.golicaj mu dlanove,posebno masiraj jagodice prstiju,tu se nalaze fini nervni zavrseci koji stimulisu govor.daj mu zrna pasulja,pa nek ubacuje u flasu.gledajte slikovnice,sve imenuj,melodicno.kad ga ti pitas gde je pametna glavom,a on nece,uzmi njegovu saku i pokazi ti umesto njega. mada,opet mislim da je sve to u redu,ali ajde,nece skoditi sigurno[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|