|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
29.11.2014 11:55:36   
daca77
Kato, on me je operisao, vodio trudnocu...evo za 15 dana ja mu dala 16.000din., a i opste poznato je da nece novac, jer je jos mlad i nepokvaren...ali, sada me je bas dobro iznervirao...

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 2201
29.11.2014 12:00:58   
Kata90
Aha,kontam....pa nazovi ga i dog se sa njim reci mu da neces drugog doktora pored sebe i kraj,valjda moze toliko da te ispostuje.......

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2202
29.11.2014 12:03:57   
Maslacak15
Daco a zasto uopste mora kad je dezurni taj deo ne razumem. Mislim znam za novo pravilo da ne smeju da dolaze i ostaju van svoje smene ali on valjda i inace radi, ocu da kazem svaki dan je tamo u neko doba? Nazovi ga pa ga pitaj i rascisti situaciju. Nemoj da se nerviras.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 2203
29.11.2014 12:08:26   
daca77
Maslacak, u ponedeljak ga zovem i preslisacu ga lepo...
Ni meni nije bas jasno, ali trudila sam se da shvatim...naime, oni imaju timove za dezurstvo i tada vole da rade CR i ostale intervencije svojim pacijentima. Takodje je i rad.danima tamo, ali obicno je u guzvi, jer je glavni za laparoskopije i histero, pa nema vremena da ubacuje NEhitne CR.
Ali, zapamtice me, u svakom slucaju...ovo je cist bezobrazluk...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2204
29.11.2014 12:22:33   
bubulence
Daco a mozda se niste sporazumeli, ili ta babica nije dobro videla. nemoj odmah da se nerviras. pozovi ga sutra pa lepo dogovorite sve.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2205
29.11.2014 12:28:47   
daca77
Bubi, videla je...ona mi je cak rekla pre nego sto je pogledala raspored, da ne moze biti dezurni opet u nedelju, jer su zajedno dezurali prosle nedelje...znaci, samo subota dolazi u obzir.

< Poruku je uredio daca77 -- 29.11.2014 12:29:33 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2206
29.11.2014 12:42:44   
bubulence
mozda je onda on pogresio ... pozovi ga i dogovori se sve... samo nemoj da se nerviras jer ti to nece pomoci. bice sve super!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2207
29.11.2014 13:04:44   
serpica
Odlezala sam malo ali me i dalje povremeno boli,cini mi se da nema veze s matericom,kao mokracni kanali da su,pojma nemam...
Kod nas zakazuju CR samo kad dezuraju jer u prepodnevnim casovima imaju hiljadu drugih obaveza,popodne kad dezuraju odrade CR i imaju vreme da prate pacijenta cak i preko noci,i u tom slucaju uvedu muza u intenzivnu,pokupe neki cast i takoo.
daco zovi ga i pitaj sta da radis..

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2208
29.11.2014 13:24:34   
soni
Daco sve ispitaj..mozda si shvatila pogresno...i ne nerviraj se unapred
Mi dosli iz ikee...kupili kupilibkrevet i madrac..izigrali se..popili kafu..usli mrtvi..hehe...I devojcica zaspala..

sta vi radite

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2209
29.11.2014 13:28:21   
Trcosava
Daco ja ne znam šta da ti kažem jer ovde je ko ti zapadne, nit se šta planira niti išta. Jedino što je meni bilo planirano je revizija, to je moja dr rekla kad da dođem da mi ona uradi. Nit' sam tražila niti išta.

Ja sam ispi*dela od kad smo se vratili iz prodavnice i još ne mogu da se smirim. Pokačila sam se sa ovim mojim i evo dva sata cmizdrim, prokleti hormoni. Naravno da nema ništa od premeštanja. Rekla sam da neću da se nerviraam. Želudac me u trenutku zaboleo do suza. A inače nemam problema sa želudcem.
A ova mrva u stomaku kako krenem da cmizdrim opet krene da skakuće i da me lupa, kao da mi govori da se ne nerviram user posted image

Šerpice, s obzirom da imaš problema sa peskom, vrlo je moguće da je to.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2210
29.11.2014 13:33:12   
soni
Nemaju obzira nego nas nerviraju..isplaci se...posle ce biti lakse...

I ovde ko zapadne tj doktora nema samo babice..smenile su mi se 3 dok se nisam porodila

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2211
29.11.2014 13:36:38   
Kata90
Trco.....nisi jedina i ja sam bas prilico osetljiva....dosta je da nesto pogresno kaze mm ili ne uradi to sto ja hocu jer ga mrzi onda se iznerviram u momentu pa placem ko neki idiot.....a bebica sve to oseti zato tako i lupkauser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2212
29.11.2014 13:42:50   
Maslacak15
Mozda se Daco i samo zbunio. Premda pocinjem da sumnjam da mozda ima i pakleni plan da treba da probas prirodno da se porodis ? Otkud znam. Mislim to jeste cackanje mecke ostavljati za sam dan termina pa jos sad te nejasnoce oko dezurstva neznam. Jel ti uopste dao upuststva kako da se ponasaas ako se stvarno nesto desi. Kom kolegi da se obratis ako nije njegova smena itd, da li si prepustena sama sebi? Mislim da je vazno da to znas. Ja jesam uvek bila za to da ne zuris sa porodjajem ali je moja misija sutra okoncana sa 39+0. Mislim da je sasvim sve jedno kad ce da bude rez tokom naredne nedelje.
Ja sam bila u malo drugacijoj poziciji nego ti. Imala sam zakazan carski na 39+4 ali je ovde takav sistem da zena odlucuje i da je krenulo ranije mogla sam da odem u porodiliste i da kazem imam zakazan carski za tri dana ocu carski odmah i to je to. Nezavisno koji bi lekari bili tu.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 2213
29.11.2014 13:51:51   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Ja sam bila u malo drugacijoj poziciji nego ti. Imala sam zakazan carski na 39+4 ali je ovde takav sistem da zena odlucuje i da je krenulo ranije mogla sam da odem u porodiliste i da kazem imam zakazan carski za tri dana ocu carski odmah i to je to. Nezavisno koji bi lekari bili tu.

ovako ce kod nas biti za jedno 330 godina

Direktna veza do poruke: 2214
29.11.2014 13:52:33   
Maslacak15
Mislim naravno da je vrlo moguce da se nista ne desi do narednog vikenda. Ali isto tako kao sto su bile male sanse da krene spontano sa 37 ili 38 nedelja rizik naravno raste svakim danom koji si bliza terminu da porodjaj stvarno krene. I ako ti je stalo da stvrno bude carskog ocigledno to u Srbiji mora precizno da se planira. Ili jednostavno da kukas da si VTO trudnica pa sta ti Bog dauser posted image

Direktna veza do poruke: 2215
29.11.2014 13:54:04   
Trcosava
Ma do sad sam bila čelična, ali od sinoć mi suze kreću. Mislim cmizdrenje za filmove i serije ne računam user posted image

Ma, neću se nerviram. Rekla sam sebi nek radi kako zna i ume i uopšte više ne potežem to pitanje, a on se sad gospodin nadrkao hah!

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 2216
29.11.2014 14:00:40   
branki*
ahoj,trudniciceee!
konacno zasedoh malo za komp.jutros ustajanje,dok smo se pospremili,jeli,kafa,ajde brzo na cas,a dok dodjosmo,stavila rucak,malo prebrisala i tek sad sedoh.
mm izadje da procunja malo po bgdu,a ja ovde,boza se uspavljuje.
choopo,mi jos 3 nedelje ostajemo,jer ja posle ulazim u 9.mesec,pa ne bih da se igram,a ni sa dr se nisam dogovorila oko carskog,a ne mozemo vise ni novcano.dace bog,pa na prolece opet,ako bude sve po planu.
serpi,mene ponekad boli nisko sa leve strane,nemam pojma staje ,prodorno.a,ono ispod desnog rebra i dalje boli tupo.negde sam procitala da moye biti zucna kesauser posted image
bubi,neka je srecno drugarici rodjenje sina!
trco,nisam razumela,sto si se pokacila sa muzem?
sve vas grlimuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2217
29.11.2014 14:02:50   
Maslacak15
u Nemackoj je tretman trudnica i porodilja stvarno besprekoran. Stvarno kapa dole. Ja ne mislim da se tu radi ni o posebnoj strucnosti, cenim ja i srpekse lekare. A ne mislim ni da su pare u pitanju. Nego jednostavno postoji sistem. A pravilo svih pravila je trudnica i njena beba su na prvom mestu i njima se udovoljava. I svi su ekstra ljubazni od A do S. Sta ti misle iza ledja nemam pojma ali su istrenirani da ti ucine svaki trentak u porodilistu ugodnim.
Ja ne mogu i necu da shvatim zasto zene usred Beograda moraju u porodiliste da nose i WC papir. Koliko moze da kosta kupovina WC papira za ustanovu kao sto je visegradska? Nek nadju donora.... A ljubaznost osoblja da nekomentarisem. Eno na crticama Kiskum danas skroz istraumirana posto je isla na HSG i tretirali su je kao bice drugog reda. Mozda ima izuzetaka ali takvih prica ima bezbroj... Jako me to ljuti

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2218
29.11.2014 14:07:29   
daca77

Mozda se Daco i samo zbunio.

Vrsnjakinjo, previse je...2x za 15-ak dana, to znaci je izgubljen, a ne zbunjen...ne razumem zaista ovakvo ponasanje...Delovao mi je sasvim ok dr.
A sto se tice situacije ako beba krene ranije, rekao mi je da je siguran da nece, ali u svakom slucaju da ga zovem tel., posto je i rad.danima na klinici, u prepodnevnoj smeni.

Direktna veza do poruke: 2219
29.11.2014 14:20:38   
Maslacak15
Ne znam Daco po meni je to malo neozbiljno sa njegove strane. Ne osporavam mu strucnost ali on to prosto ne moze da zna sigurno. Ne u 40 oj nedelji trudnoce. Meni je naravno bila frka sa tako kasno zakazanim carskim. Nije bilo sanse ni kod moje doktorke ni u bolnici gde sam isla na dogovore da izvucem niti jedno " nece krenuti sigurno". Jel prosto ne zele da stavljaju svoj autoritet na kocku, posto je to notorno tesko predvideti. Osim ako porodjaj bas nije poceo. Nego su mi uvek govorili " pa valjda nece" a ako krene dodjite u porodilisteuser posted image .
Ocu da kazem, kad ga vec budes ribala u ponedeljak nemoj samo da se dogovoris za termin CR nego probaj da preciziras sta ti treba da radis ako ti pukne vodenjak i krenu kontrakcije u cetvrtak u 18h na primer. Cisto da znas sta da radis.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2220
29.11.2014 14:25:54   
daca77
Eh...a kako je meni, vrsnjakinjo?user posted image
A on i dalje ne zna da racuna nedelje...kaze mi da sam sada, tj.u sredu, tek 38.nedelja.

Direktna veza do poruke: 2221
29.11.2014 14:31:57   
soni
user posted image
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ma do sad sam bila čelična, ali od sinoć mi suze kreću. Mislim cmizdrenje za filmove i serije ne računam user posted image

Ma, neću se nerviram. Rekla sam sebi nek radi kako zna i ume i uopšte više ne potežem to pitanje, a on se sad gospodin nadrkao hah!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 2222
29.11.2014 14:36:03   
Maslacak15
haahha dobar mu kalendar. Interesantna matematika. Mozda se zato i tripuje da "neces jos sigurno". A posto mi znamo u tvom slucaju sa 100% sigurnosti da je devojcica zaceta u nedelju 16. marta onda si sutra punih 39 nedelja a naredna nedelja je terminuser posted image . Mozda i saceka termin, ne kazem ali nebi bila ni prva ni poslednja koja se porodila na 39+5 user posted image . Samo ti nemoj da se nerviras. Poroditi se moras sigurno, tu dileme nema tako da stisni zube i pregrmi ovih jos par dana. Posle je sve drugacije.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2223
29.11.2014 14:38:22   
serpica
eee Maslacak kod nas te ne gledaju uopste ponasaju se kao da smo ko zna sta,cula sam cak i pricu gde je zena platila sve moguce pogodnosti a nije ispostovana od strane lekara... sta ces Srbija je to.. dodje mi da odputujem u Nemacku u 38 nedelji i tamo se porodim..
Nego da vas pitam mozda je glupo ali od mene u poslednje vreme i ne mozete da ocekujete nista pametno..
da li ovaj bol koji osecam moze da bude slepo crevo? user posted image boli me nisko s desne strane,ostar bol pa stane pa za 10 minuta opet tako,a pocela mi i muka i mislim da cu svakog trenutka da povratim,inace mucnine nemam vec nedelju dana. I ako jeste od slepog creva,sta u tom slucaju? user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 2224
29.11.2014 14:38:37   
branki*

Poroditi se moras sigurno, tu dileme nema tako da stisni zube i pregrmi ovih jos par dana.

moradoh ovoh da citiram,sto jest,jestuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here