RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:24:19)

Šerpi lepo ti rekoh da razgovaraš ponovo sa Bojanom i da mu kažeš sve svoje sumnje i strahove.
Nisam za amniocentezu i gledala sam i ja da je izbegnem. ALi moram ti ovo napisati - niko od tih drugih lekara ne zna tvoju istoriju trudnoća i porođaja i problema kao Bojan. Uzmi i to u razmatranje. Nemoj da te navlače na neke dodatne analize samo da bi ti uzeli novac. razgovaraj sa Bojanom. Nije ni on svemoguć niti najstručni ili najpametnije, ali je dobar čovek i dobar lekar i vrlo odgovran. I poznajete bolje od ostalih

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:25:09)

Idi na triple i ne razmisljaj o AC pre toga...Moras malo smalaksati

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:26:00)

Serpi kod nas je kao dobar dan da salju na AC to im dodje kao neka rutina i ono kao da ako
nedaj boze nesto da mogu da se ograde bar je kod nas tako.
Eto vidis dva misljenja nemisli tako.Videces na euz da ce sve biti u redu [sm=smiley31.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:27:31)

Svašta!
Ali bar kad ti dva doktora kažu da je OK nalazz, onda ne bi trebalo da brineš???

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:27:59)

da li zante da su doktori u obaveiz da sve žene određene starosti bez obzira na rezultate Double testa šalju na amnio? Ti kao pacijent možeš da odbiješ, što sam ja i uradila u obe trudnoće.
I da, htedoh baš i ja da te pitam da li si Bojanu uopšte pomenula Triple?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:31:08)

Kod nas šalju nakon 35-e godine. Ko hoće naravno...

Modessty -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:33:49)

mislim da je kod nas granica 30 godina. Ne sećam se. Znam da sam sa Nikolom izbegla amnio jer je bila rizična trudnoća, pa nisu smeli ni briseve da mi uzimaju a kamo li da rade amnio.
I to je baš Bojan kod kog Šerpi ide bio protiv amnio. Zato se i čudim što joj je rekao da treba da radi. Mislim da treba da razgovara sa njim sasvim otovoreno

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:34:04)

kod nas salju od 25 -te i ja sam 27 sam bila u rizicnim godinama.Markeri su mi bili malo poviseni i dr me slao kaze nema mesta za paniku
misli da je to zbog godina [sm=jezicek.gif] nisam radila ac i kad sam mu rekla da sam odbila kaze pa dobro je sto nisi.Pa mislim sta si me slao

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:44:42)

Posle 35. je ovde besplatan amnio, ili kako beše... ili je 37? Uf sad nisam sigurna, tj znam da posle 35. imaš pravo na besplatan jedan pregled - nuhalni ili amnio. Kako se za šta ko odluči. Do tad se sve plaća.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:44:52)

Jao Serpi ne znam sta da ti kazem. Bar si malo mirnija jer si cula jos neko misljenje.

Srculence ja sam juce bacila dlajinski iz ruku kako me je beba koja se nalazi levo sutnula. Ovako inace osecam lupkanje, protezanje i slicno.Ne u toku celog dana ali osecam povremeno. Stomak mi je sve samo ne okrugao.

Ja pristavila paprike i sarme da se kuvaju i sada sam mirna.

Klarisa -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:47:51)

Dobro jutro svima,
konacno sam bila na pregledu. Trudnoca je potvrdjena, lepo se smestilo, trudna sam 5 nedelja i par dana. Prepisali mi UTROGESTAN 200 (i nigde ga nema u apotekama) i injekcije PROGESTERONA na svakih 5 dana, i folnu kiselinu (naravno).
Receno mi je da obratim paznju na ishranu i da ne smem da dobijam na tezini...
Zna li neko gde moze da se podigne ili kupi Utrogestan u BG?

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:50:43)

Super Klarisa...Cula sam da je tesko za utrigestan..ne znam sto ga nema..Xa tezinu svima pricaju a sami se ugoje po 20 kg

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:55:39)

Mod, vidi, Bojan nije pomenu ni tripl ni euz odmah mi je rekao ides na amnio [sm=smiley13.gif] U sred ordinacije sam pocela da placem jer mi nije svejedno,znam da je AC sad rutinski zahvat,a isto tako iza sebe imam 3 CR i jednu kiretazu pa bas mi i ne treba AC ako nije nuzno,i Bojan zna moju situaciju,ono sto me je zbunilo je to sto nije hteo nista drugo pre AC a znam da je protiv toga,i meni nije preporucio sa Tomom da radim. Rekao mi je da mu se javim posle Bozica i tada cu naravno opet da razgovaram s njim,ali sam pre toga htela da cujem sta misle i drugil lekari,ipak je u pitanju moje dete.
Ako su na dabl testu uzeti u obzir PAAP-A I Free B HCG i na osnovu njih proracunat rizik od Dauna na 1:886 ne znam zasto da idem na AC

micamica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:56:41)

Devojke u 25. nedelji sam,nekad osetim bebine pokrete stalno po ceo dan,a nekad slabije,je li to normalno :D

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 10:58:17)

Serpice, ne znam sta da napisem, jer znas moje misljenje kada su dr u pitanju. Znas da mi je Dabl bio ok, ali na Tripl me je dr slao na AC i nakon silnih konsultacija i na kraju konacne odluke da odbijam AC, taj isti dr mi kaze da je AC takodje nepouzdana metoda i da uvek postoji rizik da se dete rodi sa anomalijama. A salju na AC kako bi se ogradili... Samo sam mu rekla-e blago pacijentima sa takvim razmisljanjima dr.
Veliki [sm=smiley31.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 11:00:49)

Daco sve znam,ja hocu da budem 100% pre nego odlucim. Verujem Bojanu do Boga,ali u ovom slucaju sam se bas zbunila,jer na prvu loptu mi je rekao ides na AC. Znam da oni po zakinu moraju da salju na AC cim nesto predje granicu ali sam ocekivala i jos neke analize pre toga,razumes.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 11:03:02)

Klarisa, poslaću ti u PP adresu apoteke u Bg koja uglavnom sve može da ti nabavi.

Mico, mislim da je normalno, zavisi od položaja posteljice, tj na kom je zidu beba i uopštek oliko si aktivna. Plus bebe imaju svoj ritam isto, iako su u stomaku. Pa tako moj se budi u 7 i divlja do nekih 9-10, pa onda spava [sm=jezicek.gif] osetim ja da se protegne i to, pa posle uglavnom u toku dana ne osećam jer sam popdne na nogama i uveče oko 20 kreće opet žurka. Tako da samo opušteno.

Šerpi, ja ne znam šta više da kažem, jer obrni okreni po rezultatima UZ niko te ovde ne bi slao na amnio. Druga je priča što dr zna tvoju istoriju porođaja i bolesti. MAda opet i dalje ne vidim razlog za AC.

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 11:41:46)

Samo da vam se javnem, imam tonu posla danas, pa ne stižem da zabušavam, sve hitno i sve danas treba da bude poslato! [sm=hudicek.gif]
A popila pametnica dvije kafe da se bolje skoncentiše, evo sad umirem od mučnine!

Ljubim vas sve! [sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 11:53:26)

citam sta ste pisale..ja sam isto,sve valjda ok.smorih se nesto sa bozom malopre,bas sam se iznervirala.stavila sam ga da spava jer posle vec u pola 3 moramo da krenemo,a do tad moram da ga spremim i nahranim.i ja treba da se polako spremam....grlim[sm=smiley31.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 11:56:47)

Ja cu sad na sastanak kolektiva..zaspacu

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 12:10:39)

Drage [sm=nosecka.gif] i mame dobro jutro! Mada je vec trebalo reci dobar dan, ja sam jos uvek u krevetu, tako da mi dan jos nije poceo. Danas KONACNO ne radim, imam slobodan dan nakon pune 2 nedelje, pa sam resila da ga iskoristim i odlezim malo.
Anita, ja bih porucila onu jednu tvoju kaficu koju si jutros nudila, po mogucstvu da bude ista onak'a!
Nema me nekoliko dana samo iz razloga sto apsolutno ne stizem. Ovih dana sam i na poslu imala obaveze, pa nisam stizala da pisem odande, onda posle posla oko 17h odem po dete u vrtic, dodjem kuci, rucamo, sredim i okupam dete i bukvalno se onesvestim! Inace kod mene su se krvarenja javljala i nakon pregleda. U ponedeljak sam radila UZ, a u utorak uvece prokrvarila i to bas bas puno. Nisam ni osetila da mi ista curi, lezala u sobi i gledala TV, pripiskilo mi se i odem u WC kad tamo uzas. onda je u toku noci prestalo, sutradan sve bilo OK, a onda juce ja odem na posao, udjem u WC i ista stvar (sreca imala sam ulozak). Javila sam doktorki sta se desava i rekla mi je da pratim u toku dana i danas pre podne, pa ako se ponovi da dodjem da me pregleda, dezurna je u bolnici. Medjutim, ono sto mene buni i nervira, nije mi pojacala terapiju, cak na pocetku mi je nije ni dala jer je ona u fazonu, dok ne registruje srcanu radnju ne daje nista, a i tada daje minimalno lekova, pusta da priroda odradi svoje. Zato sam ja zakazala kod jos jedne doktorke za sutra uvece, da me i ona pogleda i jednostavno da cujem i njeno misljenje.
Kad sam sa Elenom prokrvarila prvi put, odmah su mi odredili strogo mirovanje, ukljucili utrogestan 3x2 i plus progesteron inekcije svaka 3 dana po 1. A sada mi nije rekla cak ni da mirujem, dala mi je samo utrogestan 2x2 i to je to, da se vidimo 8. januara. Bas sam zbunjena.
Serpi, nije me bilo nekoliko dana pa ne znam... zbog cega su tacno predlozili da trebas da ides na AC? Kakvi su ti bili rezultati double testa?
Sanjalice pa [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ce uskoro stici [sm=bravo.gif] Zbog cega si to primala inekciju?
Srculence ja obozavam kaljeve peci! Kad sam bila mala imali smo je u stanu i skoro sam bas tati spomenula kako bi bilo dobro da je kupi za kucu, jer je gekorativna, a jako dugo drzi toplo. Nasla sam neki sajt, prave kaljeve peci po zelji i meri.
Bubulence gde si porucivala garderobicu za beku? Ja sam isto za Elenu gomilu stvari preko neta kupila. Sad redje, jer mi je C&A i H&M blizu, pa sve kupim tamo.
[sm=smiley31.gif] za sve trudnjace i mame!

janabons -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 12:18:46)

POzdrav trudnice
Od jutros sam ubijena u pojam. Sinoc mi je skocio pritisak, bila sam kod dr, uradjen mi je uz i pregled i dijagnostikovana trudnoca, dobila sam i terapiju za pritisak. Dr mi je rekla da je plod manji nego sto bi trebao da bude u ovoj nedelji( gm je 4mm) i da postoje dve opcije: da je ili kasnije doslo do ovulacije ili da se plod ne razvija kako treba i da je pritisak doprineo tome( u tom slucaju cu ici na kiretazu). VAdila sam betu, ona je 1315. Trebam da ponovim za nedelju dana i betu i uz, pa cemo videti sta dalje[sm=smiley13.gif]
Ja imam neko svoje misljenje, ali bih volela da cujem sta vi mislite o tome i da li je neka imala slican slucaj

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 12:24:08)

janabons,koliki ti je pritisak?vrlo moguce da je doslo do oplodnje kasnije,jesu ti ciklusi uredni,kad je ovulacija,znas li?
iskreno se nadam da je ovulacija bila kasnije i da ce biti sve ok[sm=smiley27.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 12:24:58)

janabons a koja si nedelja prema poslednjem ciklusu?

janabons -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 12:41:38)

Po poslednjoj menstruaciji , trudnoca je stara 6nedelja i dva dana( poslednja m je bila 16.10),a do zaceca je doslo 08. novembra( to nam je bio jedini odnos u tih mesec dana[sm=smiley36.gif] i to je ocigledno bila neka zakasnela ovulacija).Inace su mi ciklusi redovni, ovulacija mi je bila pre prve trudnoce 14-16 dana ciklusa, tad su mi radjene i inseminacije.Jedino ako se nesto nije promenilo posle prve trudnoce. Zato me je ova trudnoca i iznenadila, jer sam bila ubedjena da tad nisu plodni dani. ALI ETO...
Videcemo, nego da pitam jel imala neka slicnog iskustva?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>