RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 16:45:29)

joj zenice moje, uvek nas nesto muci...
Sanjalice, neka se muzic strpi malo, bitno da je sa bebanama sve super.
boko garderobicu porucujem preko neke zene preko facea, ali ne h&m i c&a nego sada volim george, matalan i primark... posebno matalan.
sto se tice znojenja, pre trudnoce se nikada ali nikada nisam znolala a sada jako. mada mm tvrdi da je bez mirisa. ja culo mirisa poslednja dva meseca uopste nemam. bez zezanja, ne osetim parfem itd...

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 16:50:49)

meni je culo mirisa bas jak,sve osetim......pogotovo kad se mm naparfemise znaci ne podnosim miris dezodoransa odma kasljem,a dim od cigara pogotovo......

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:12:21)

Janu sam pitala Boko

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:12:49)

Cao oblice noblice moje! Evo je Ipokalipsa [sm=smiley36.gif] jaaao par puta sam ovih dana pokusala da napisem nesto i naravno pojavi se neki error, a ja apisala citav referat i posle poludim i mrzi me ponovo se iznova da pisem...

Kod mene nista spec novo,uglavnom sam kuci otkad zahladnelo, nekad smao odem do Maxija u nabavku i to je sve. Tamanim ko luda mandarine, kiseo kupus, sargarepu...Bas mi se to jede ovih dana, nego procitala sam posle da trudnice kao ne bi trebalo da jedu kiseo kupus zbog neke bakteirje listerija koja moze da usmrti bebu...i onda sam se bas jako zabrinula, ja skoro svaki dan jedem kiseli kupus [sm=smiley13.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:15:31)

Cao Ipokalipsa [sm=jezicek.gif] ja za kupus prvi put to cujem...Mada svasta nesto nadjem na netu da ne smemo...

Zenske imam pitanje...Treba sada da primim trecu dozu hepatitis B vakcine..Prve dve sam primila pre trudnoce...Da li smem uopste da primam dok sam trudna????[sm=zmeden.gif]

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:26:49)

Zdravo zenske i od mene. Soni ja sam nasla da ne sme da se primi vakcina za hepatitis tokom trudnoce. Mi smo u procesu za green card i hteli su da mi daju MMR jer boze moj nisam primila drugu dozu kao dete i jedva sam se izborila da mi je ne deju. Inace imam zakazan onaj test za uzimanje uzorka placente za 9. Decembar. Rekli su mi da bebe imaju svaka svoju placentu samo sto su placente blizu pa ce biti izazov da pogode tacno da od razlicitih uzmu uzorak. A ako to ne uspe idemo na AC. Jedino sto se rezultati cekaju od 4-6 nedelja. Ja sam bas u panici. Ako otkriju da jedna beba ima HLH (ne znam kako se ovo zove na srpskom) onda ce mi raditi selektivni abortus. Do koje nedelje trudnoce je ok raditi abortus? Nekako mi je kasno 18-20ta nedelja.[sm=zmeden.gif]
Jos uvek ratujem sa krajem semestra ali i to ce biti gotovo 18. Decembra. Pa se nadam da cu imati vise vremena za druzenje ovde.

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:31:14)

Bokac ja nista nisam razumela sto si napisala, ali sigurno upucen ce nesto vise napisati....[sm=smiley13.gif]

janabons -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:32:43)

Hvala vam zene, stvarno ste divne[sm=bravo.gif]
Soni, nisu 2 bebe
Boko, pratila sam pritisak svaki dan, bio je ok. A juce sam se bas premorila, moguce da je to imalo efekta.
Nista nije u mojoj moci, sad je sve u Bozijim rukama. Mi smo tu da guramo, i u neuzvesnosti, i u strahu, i u bedaku[sm=smiley1.gif]
Serpi, SAnjalice, samo napred, bice sve ok, verujem u vas[sm=smiley31.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:34:20)

Dobro vece drugarice... iscitala sam valjda sve,
Sanjalice drago mi je da je sve ok i da su bebice dobro [sm=smiley31.gif]
Jano drzim fige da na kraju bude sve ok,bas sam se obradovala kad sam te videla u temi,odmaraj i uradi betu za dva dana opet cisto da vidis kako raste...
Boko imala sam los dabl po dr pa me salje na AC a ja cu jos da uradim do toga....ali sam sad mnogo opustenija.
Bokac kad vidim sta tebe ceka pa moj problem je nula naspram tvog,zelim ti da sve bude ok a verujem da hoce ipak zivis u zemlji gde su mnogo strucniji lekari nego ovi nasi ovde.
Branki,Bubi,Anita,Stetice,Srculence,Lelo,Soni,Jabudic auuuu jel zaboravih nekog a da...Trcooooo valjda nisam vise nikog saljem vam [sm=smiley31.gif]

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:35:44)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

A da itam ja vas...da li ikome od vas opada kosa u trudnoći? Baš me buni to, opada mi jako, a nije mi tako bilo sa njih dvoje koliko mi se čini....

Meni je mnogo opadala, ali na pocetku trudnoce, puno sam povracala, a i doktor mi je rekao da je to normalno i da ce se kasnije smiriti i stvarno jest, sad mi je normalna, ali sam stavljala na nju bar neka 2mjeseca ricinusovo ulje, pa držala 2h prije pranja, sad ne znam mozda mi je i to pomoglo.

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:41:12)

Meni nin stop kosa opada, imam je dovoljno pa se ne primeti ali uzasava me to..ne pomaze ni jedan sampon...

Bokac odakle si i gde zivis sada??

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:56:09)

bikac bas sam se pitala sta je sa tobom! nema te...
ioo i ja tamanim kiseli kupus, nisam cula da ne smemo...
a za hepatitis se ne razumem...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:57:17)

Ali Ipokalipsa je hit [sm=smiley36.gif]

Ipo i mene tako često izbaci, kako me to nervira ne mogu vam ni opisat. [sm=lev.gif]

Ovo za kupus ne znam, znam kao da ne bi trebalo zelenu salatu jesti dok se dobro ne opere.

Za vakcine isto ne znam [sm=zmeden.gif]

Ma meni baš kosa opada jako, nije mi u početku bilo, ali i ja sam je pustila da prirodno raste. Jer sam imala pramenove godinima pa mi je uništena totalno...a danas mi sin kaže: Mama kad ćeš da imaš drugu boju kosu? ja ga pitam što je l' više voliš kad je žuta? A on kaže:Da, onda si lepša [sm=jezicek.gif] Svejedno sam planirala tamo krajem januara opet da se šatiram. A perem je sad onim kosili, pantenol i td šamponom. Valjda prestane...

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:59:18)

Moram poslati doktorki mail i da je pitam ..ne znam....[sm=zmeden.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 17:59:53)

IZVORNA PORUKA: bubulence

bikac bas sam se pitala sta je sa tobom! nema te...
ioo i ja tamanim kiseli kupus, nisam cula da ne smemo...
a za hepatitis se ne razumem...

ma stvarno glupo ,kako da unosimo vitamine ako nista ne sme...necu vise nista ni da citam na netu samo me smori [sm=smiley1.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:03:20)

ma da...[sm=smiley1.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:08:51)

Serpice kakav ti je bio double? Koji odnos?
Moj je bio ocajan, 1:263, bio je u crvenoj zoni, free beta hcg je bio 4.9 MOM što je ukazivalo na daunov sindrom, a amnio nisam smela da radim jer sam krvarila i evo mi je Elena zdrava, lepa I vesela devojčica. Ja sam našla odličnog ultrazvucnog dijagnosticara, radio mi je expertski uz koji je trajao oko pola sata, sve je merio I uporedjivao i na kraju mi je rekao da on ne moze da utice na moju odluku hocu li raditi AC ili ne, ali da mi je on sigurno nece raditi jer prema UZ markerima vidi potpuno zdravu bebu I ne zeli da dovodi trudnocu u rizik bez potrebe. Cak nije trazio ni triple test jer je siguran da ce rezultati biti slicni I nece da me traumira bez razloga.
Sto se kupusa tice prvi put cujem. Ja sam ga tamanila I iz tursije I iz bureta.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:13:45)

Boko moj je 1:886 ima u temi dabl vidi detalje i bas si me obradovala[sm=smiley1.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:14:17)

ja kad citam vasa iskustva svakoj su nesto nasli u trudnoci sto nije u redu...bzv bas... Bolje sto nista ne znam i sto ovi nist ne govore

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:19:20)

jao soni blago tebi! sto manje znas to bolje...
e zene za opadanje kose je spas najobicniji sampon od koprive!!! meni je opadala u pramenovima do pre 2-3 meseca, od nekoliko zena sam cula da je dobar ovaj sampon ali mi bilo bzvz da ga koristim. i na kraju posle svega i svacega odlucim da ga probam i posle drugog pranja je prestala da mi opada a nemam ni peruti, mada peruti i nisam imala mnogo...

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:25:39)

Moja mama samo taj koristi godinama i super joj kosa

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:27:50)

Bubu, e baš će da kažem MM-u da mi kupi, ide kasnije u market. Moram da probam, jer od ovoga nema vajde. Imaš neki poseban ili bilo koji da uzme?

soni pametni Norvežani, žive bez stresa [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 18:40:35)

choopa mozes bilo koji, mm je prvo uzeo afroditin on je oko 3e a prosli put nije nasao taj pa je uzeo naj najobicniji i kostao je manje od 1e a jednako mi je dobar... probaj...

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 19:28:30)

Sto se tice mirisa mebi nista nesmeta.Sve sto sam jela pre jedem i sad.Mandarine tamanim na veliko.
A volem i banane.Eto ja cula da nevalja jesti banane kao zbog nadimanja.
Kafu sam pre pila u vecim kolicinama a sad 2 soljice dnevno.
A kosa mi je pre bas opadala koristila sam neku masku protiv opadanja.Sad u trudnoci kosa mi blista.Ima sjaj,mekana je i neopada ni ni.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (28.11.2014 19:51:43)

Hvala bubu, naručila sam mu, ali ko zna hoće li mi donijet jer je sa djecom, pa ga uhvate živci [sm=smiley36.gif]

Srculence jedi sve ako ti ne smeta. [sm=bravo.gif]

Meni pomalo kreće žgaravica od kiselog, tako da slabo jedem...

Popih prije Utro i opet mi se prispavalo, taman sam mislila da sam se navikla na njega, ali jok. A kad treba, onda ne mogu da zaspem![sm=smiley29.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>