serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 21:25:33)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 nene nema prekidanja trudnoce. Nego se naoruzaju transfuzijama pa kako bude. U najgorem slucaju mora histerektomija na porodjaju da bi se sprecilo da zena iskrvari. Cesto moraju transfuzije itd. Da se razumemo rizik od accrete je jako mali i dalje. Uvecava se sa svakim narednim carskim, posle 3. naglo ali je u apsolutnim ciframa mali. Znaci na drugom carskom 0,3% a na cetvrtom nesto oko 3%. Ako se desi da postoji previa, znaci da je posteljica bas nisko onda je rizik mnogo veci "In the 723 women with previa, the risk for placenta accreta was 3%, 11%, 40%, 61%, and 67% for first, second, third, fourth, and fifth or more repeat cesarean deliveries, respectively" znaci ako bi imala peh da se desi placenta previa rizik je oko 60 % da ce da uraste.... Ovo ti kazem SAMO da te informisem precizno. Nemoj da se plasis, narocito ne unapred kad ce verovatno sve biti u najboljem redu. Ali beba u tom smislu nije ugrozena. Nebi trebalo. Samo porodjaj moze biti cupav. Mislim da je posteljica mnogo veci problem od " pucanja oziljka" To se desava bas retko i to bi bilo riskantno ako bi pokusala normalno da se porodis sto ti naravno ne pada na pamet. Niti bi te iko pustio.. Ljubi malisane Serpi. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] hvala ti puno,vidis moj dr mi nista od toga nije rekao,verovatno zato sto je rano,a on i ne smatra trudnocom sve sto je manje od 12 nedelja,tako da ce mozda sve to da mi kaze na sledecm pregledu,a i ja cu da pitam. Ko sto rece do sad su bebe bile visoko pa se nadam da ce i ovaj put biti tako. Izvini zbog ovih pitanja,molim te.
|
|
|
|