RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 12:18:34)

Dannn i od mene!!!
Upravo se vratila sa hematologije-trombociti pali na 87, ali su zato leukociti na gornjoj granici, HGB 127, eritrociti 3,9 i tako...racunam da mi je virus malo poremetio KS, jer sinoc nisam znala za sebe od kijanja i slinavljenja...prosto sam se gusila...
Serpi, meni je receno da ne mogu nista da uzimam, cak ni kapi za nos, samo obican fizioloski rastvor, ispiranje grla cajem od zalfije i ako ne pomogne penicilinske preparate.
Anita, bas bez veze, ali zaboravi gluposti i sada navijamo za dobre rezultate.
Sinoc vidim da su me vrsnjakinje-Maslacak, Veca, ogovarale, ali od suza i sline nisam ni videla komp.
Danas je bolje...

mlada_mama -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 13:11:32)

pozz [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]
evo mene nakon 2 godine [sm=smiley36.gif]
ne znam jesam se javila na pravu temu, kasni mi 8 dana, jutros [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 13:38:13)

mlada_mama dobro nam dosla.Cestitam [sm=bravo.gif]
Daco ti si cini se bas dobro naset_ala po lekarima i pregledima u trudnoci [sm=smiley13.gif]
Sve vas [sm=smiley31.gif] odoh da ruckam

IZVORNA PORUKA: branki RR

choopo,ja sam kao rupa bez dna,mogla bih da jedem i samo da trpam u sebe!sad ako me mere kod dr,to me mnogo nervira,osecam se kao neko svinjce tovljeno.ajde,sad stanite na vagu da vas izmerimo!mrzim tu recenicu.

Branki draga ti si bas zgodnica kakvo tovljeno [sm=smiley30.gif] ja sam se do sad ugojila 8 kg ali se to nevidi toliko.Malo sam se popunila u licu i dobila na guzi i oko kukova [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 13:48:04)

srculence,ti si super,videla sam sliku u trudnickim stomacima[sm=bravo.gif]
nista od mog pregleda danas,bila,ali me vratili,guzva velika i dr ne prima vise nikog,tako da idem u petak.nikad veca zbrka,ni guzva po domu zdravlja nije bila,nego sad kako su uveli ova nova pravila.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 13:51:19)

Cao trudnicice! Meni secer 4,2 gvoozdje 20...nije lose...danas opet malo krsta bole pa se plasim kontrakcija,zato lezim celo jutro....pregled sledeci mi sled.srede i to krecem kod novog doktora,iz drugog porodilista...videcemo kako ce proci

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 14:00:52)

Eeee Šerpice, setila sam se šta smeš, ako ima dole naravno, ako ne pitaj u apoteci za slično. Ovde ima jedna firma koja je izbacila proizvode bezbedne u trudnoći - jedan od njih je sprej za grlo sa propolisom, ali na BAZI VODE. Firma je Medex, Ani inače dajem njihov sirup na bazi meda, propolisa i vajlda matičnog mleča. A ovo sam uzela onomad kad me bolelo grlo. Smei Ana da ga koristi (jer je na bazi vode) tako da eto. NEšto na tu foru potraži. Od sirupa nisam htela ništa da uzimam jer mi ništa ni ne pomaže. Kad me stegne grlo pila sam paracetamol.

Inače, htela sam pantenol pastile da uzmem, ali tamo u uputstvu piše da ma previše vitamina B5 (valjda, neki B jeste) i da nije preporučljivo za trudnice. Tako da sam ja pregurala uz čajeve, limun, med, paracetamol i taj sprej.

Ipokrisia, odmaraj sada. A krsta će te boleti nevezano za kontrakcije, mene otkidaju i to mi je normalno stanje u trudnoći - oko toga ja ne lupam glavu, tj samo kad ustajem ili perem sudove. Šetnja mi prija.

Mlada mama čestitam i dobro nam došla [sm=bravo.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 14:04:19)

mlada_mama dobro dosla!
ipo, sada si usla u period kada ces cesto osecati bolove u donjem delu ledja. jako cesto... siri se karlica, sprema za porodjaj...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 14:29:28)

Ma znam da se siri ali i dalje mi se nekad stvrdne deo stomaka pa nisam sigurna vise od cega ti bolovi

Sanjchezze -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 14:38:48)

Mlada_mama cestitam i dobrodosla [sm=bravo.gif]
Ja se vrnula sa vezbica, super je bilo, usput popila kafu sa QueenJ i kupila par kapkejkova pa sad uzivam :)
Inace od pre par dana me boli cela karlica i pubicna kost, nije strasno ali bol je manje vise non stop prisutna... valjda se sirim [sm=zmeden.gif]

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 15:54:49)

Mene vec danima boli ta karlicna kost,pogotovo nocu kad hocu da se okrenem u krevetu....[sm=zmeden.gif] bas je nezgodno......pitala sam lekara i kaze da je to normalo jer se sirim....jos ovo malo cemo izdrzati nekako,jedva cekam vec.......

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 16:29:31)

hvala bubi draga [sm=smiley27.gif]
mene do prosle nedelje krsta ubijala zalila sam se vec da nemogu da stojim a sad vec 7 dana nista.
Da nije stalo sa sirenjem[sm=zmeden.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 16:32:45)

Dobar dan. Evo mene ponovo. Zavrsila sa OGTT testom i ks pisacu sada rezultate u odgovarajucim temama.
Setala malo po gradu, bila do banke i sada sam kuci. Citam sta ste pisale dok ispijam kaficu.

Mlada_mama dobro nam dosla i cestitam.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 16:35:14)

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Ma znam da se siri ali i dalje mi se nekad stvrdne deo stomaka pa nisam sigurna vise od cega ti bolovi

najbolje je da odes da te pregledaju. jer je i stezanje stomaka sada moze da bude normalno, ovo je period kada su BH kontrakcije normalne. ako si na pregledu zatvorena to bi znacilo da je sve u redu i da se telo priprema.
srculence, samo opusteno. ponekad boli, nekad ne...

lelaigor -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 17:33:03)

Dan, trudnice.
Ja sam danas tužna, mm je otišao u Makedoniju. Bila mi sveki danas da sređujemo po stanu i onda su mi ona i moja mama napravile frku kako ću sama noću bez njega, pa moja mama hoće sutra da dođe da prespava, sveki je htela danas...jao, jedva sam ih se otresla malopre.
Neko je pitao za jaknu. Imam jedan tanji mantilić, kome sam pomerila dugmiće i njega mogu da nosim lepo. Imam jednu jaknu, koju ne mogu da zakopčam na stomaku, ali stavim veliki debeli šal tu gde je otkopčano i bude ok. Imam jednu debljujaknu u koju još stane stomak, malo ga stegnem ali stane. I sveki mi dala njen trudnički kaput pa ću njega imati do kraja.
Chipsy, a kako proveravaš za pol?
Anita, ne brini za bebe i kola. Bebe su zaštićene, kola se srede, bitno da si ti ok i da se ne jediš.
Serpi ja bih za sirup proverila u apoteci jer ima biljaka koje trudnice ne smeju, ne smeš ni čaj bilo koji.
Mlada mama, čestitam!
Ja sam se ugojila 10kg do sad.
Bila samkod moje dr danas. Nisam videla bebu jer im nije radio UZ, idem u subotu opet pa će tad ad je gleda. Na KS vidim da svašta odstupa ali ona kaže da je ok. Bitno da je gvožđe počelo da raste od Totheme. Dobila sam uput za Betaniju da idem na patologiju da mi zakažu cr, i na komisiju, itd. Pošto en mogu da širim noge, a trebala sam da stavim još jednu turu Polygynaxa, dala mi ej da uzmem neki Canesten krem sa aplikatororm, kao možda ću to uspeti da "umetnem" nekako. [sm=zmeden.gif] Reumatsku kremu smem Brufen da uzmem i da mažem na te kosti...I tako, sve je ok. Jedva čekam subotu da vidim bejbi.
Idem sad malo da odmorim, pa da polako idem po D u vrtić. Izludeću od te nejen smene u vrtiću.[sm=smiley13.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 17:42:49)

IZVORNA PORUKA: anita

Dobar dan. Evo mene ponovo. Zavrsila sa OGTT testom i ks pisacu sada rezultate u odgovarajucim temama.
Setala malo po gradu, bila do banke i sada sam kuci. Citam sta ste pisale dok ispijam kaficu.

Anita ženoooo ja sam izgleda prošla danas pored tebe kod Margera? [sm=smiley36.gif] Projurila sam kao tornado i tek posle X vremena sam ukapirala da si to bila ti!

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 18:00:35)

mlada mama,dobrodosla[sm=smiley1.gif]
meni majstori tu,uklapaju ovaj parket,a mm otisao po jos lepka,naravno da uvek fali[sm=smiley24.gif]boza i ja se igramo,a meni se oci sklapaju i pije mi se koka kola,valjda ce se setiti da je kupi.
anita,uzivaj sad.

mlada_mama -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 18:26:49)

Hvala vam zene, tek je pocetak, sad kad gledam koliko imam gurati do kraja, neka me muka spopadne [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
sa Sofijom je sve bilo bezbrizno, uzivancija,a sad kad ona ima 2 godine, nije bas tako, al izguracemo.
Za 7 dana je UZV prvi, pa javim [sm=bravo.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 18:35:59)

Dobro vece drugarice,mi bili u setnji,kratkoj,hladno je....nisam uzimala nista od sirupa i lekova,kasljem ali nije strasno,sad cu caj da skuvam i da spremam veceru a posle cu detaljno da iscitam,nadam se da cu da imam vremena.

Njica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 18:56:05)

Mlada mama, cestitam![sm=bravo.gif]
Sanjcezee, i ti se siris, i mene boli ta pubicna kost vec dva meseca, a Ipokrisia, o krstima da ne pricam i kukovima, vriskam kao baka neka kad treba da ustanem. Ne brini ni za te kontrakcije, i to imam i sve je super, samo polako.
Grlim vas i ljubim, mi isli da kupujemo bocice,flasice i svastsa nesto za bebeci kupanjac, polako cu sve da perem sada.
Danas sam malo usporena, dobijam od bebe pozdrave u rebra[sm=smiley36.gif] I jedva cekam ponedeljak da pricam sa doktorkom malo o epiduralu.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:08:31)

IZVORNA PORUKA: Jole84

IZVORNA PORUKA: anita

Anita ženoooo ja sam izgleda prošla danas pored tebe kod Margera? [sm=smiley36.gif] Projurila sam kao tornado i tek posle X vremena sam ukapirala da si to bila ti!

Jole moguce da si me videla. Ja sam danas isla tim putem do auta. Posto sam bila sva sludjena nisam obracala paznju na prolaznike. Nadam se da se uskoro vidimo na kafici [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:10:14)

[sm=zz_wavespin.gif]
Pozdrav i od nas...samo da mahnemo..

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:25:54)

Wiv poljubac za tebe i Maksima.
Kako ste?

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:26:53)

wiv mah mah!
lelo znaci i tvoja dr podrzava cr?
serpi samo stavi limuna u caj, limun je meni lek za sve!
sve vas :-*

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:33:05)

Anita drzimo se dobro za sada [sm=smiley36.gif]
Dok on siki ja citam sta se kod vas desava, pa dok pajki ja nesto vucaram po kuci koliko mogu a u stvari samo smetam mm i tako u krug.
Vreme je idealno za viruscine i prehlade, sto vise cajica sa medom i cedjenih sokica...

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (12.11.2014 19:52:44)

Ipo draga sada su normalne te B H kontrakcije. Ja sam pitala svog lekara i rekao mi je da ce to sada biti cesce. Materica je misic koji vezba za svoj rast. Bitno je da stezanje nema kontinuitet tj da nije na tacne razmake. BH kontrakcije se dese par puta u toku dana i sporadicne su.

Bubi draga da mi brzo ozdravis [sm=smiley31.gif]

Anita, bebicama nije nista. One se ljuljuskaju u vodi. Ti nemoj da se sekiras.
Ja ne vozim od kada sam trudna. Inace sam bas aktivan vozac i zbog posla sam dnevno prelazila po 200km. Vozila kao manijak a u trudnoci sam nekoliko puta sela u kola i nisam mogla da verujem kako sam bila uplasena.
Od tada me samo mm vozi ili idem taksijem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>