RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:28:16)

anita biće to OK ;-)

meni je običan šećer uvijek bio dobar i ispod granice 6,1, ali kad mi s epojavio u urinu onda sam radila taj OGTT i on nije bio dobra. A sada mi je običan šećer bio 5,19, pa 5,70 i dr kaže to je prilično visoko i da je to najvjerovatnije DB, zato me je i stavila na dijetu, a OGTT će vjerovatno to sve samo da potvrdi [sm=smiley13.gif]

Soni, ma na balkon, na onu kao mrežu. Ne msijem u kući ni pod razno, jer nam je ooooooogromna vlaga. Unesem samo ako baš pada kiša, a kod nas kad počne da pada ne prestaje. Moram što prije da popravim mašinu.

A ovo za ulaske u koji mjesec...ja nemam pojma [sm=smiley36.gif] Kad me neko pita ja kažem da sam peti mjesec :P Imalo je negdje objašnjeno, ja samto imala i u onoj knjizi "šta da očekujete dok čekate bebu" , ali sam zaboravila kako ide. A ovo što kažeš da su Norvežani posebni što se tiče pregleda. Moja poznanica živi u Holandiji i kaže isto je tako,maltene dva tri pregleda (slušalicama, ne uzv i ne gin pregled) i onda se porodiš i onda odmah na posao nakon mjesec dana [sm=smiley13.gif]...Opušten narod totalno, nije ni čudo što dočekaju duboku starost.

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:32:03)

Kod nas duva uzas i taj stalak, mreza ne moze da stoji a i ne daju...

Imam jedna UZ u toku trudnoce, i ako hoces mozes privatno ali i to se dugo ceka....Krvnu sliku ce mi valjda sad u 4. raditi i onda do 9. nista...urin svaki odlazak...Dobicu sada babicu pa na svake 4 nedelje kod nje ili kod lekara OP koji ovde vodi trudnocu..Posle 9 meseci se krece na posao

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:35:23)

I jao...bas me ohrabriste da je porodjaj na pomolu[sm=smiley13.gif]...a ja nista nisam kupila, niti spakovala torbu[sm=zmeden.gif]
Uradila bih to vec danas, ali virus me tako stiso da cu morati da odlezim...sutra me ceka prepodne hematolog, popodne ginekolog...
Anita, srecno ispijanje glukoze[sm=smiley1.gif]
Ne znam, ja sam 3x u zivotu radila OGTT-2x pre trudnoce i jednom u 22.nedelji i nije bilo strasno...u stvari, uopste nisam imala ni mucninu ni grozan osecaj.
A posto nisam kao svi ostali normalni ljudi, secer mi je jutarnji uvek od 4-4,5, ali kada popijem glukozu, on poludi...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:36:52)

A je l' imaš mogućnosti da uzmeš mašinu za sušenje? Mislim kad bebica dođe, biće tu dosta više robe za pranje?

Kod nas dolazi baš dosta Novežana, ne znam kakvi su gore, ali ovdje kad dođu ...to je tako jedan veseo narod [sm=smiley1.gif] Kao dođu na liječenje, pa onda izađu u grad, a piće im jeftino pa se napiju, a ne smiju od doktora. Sve stariji ljudi, ali vazda nasmijani, piče sa onim štapovima jedva pokretni. Ne znam da li bih ja sad mogla da se ponašam kao oni sa 70 godina [sm=smiley36.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:39:26)

opusteni su, ni brige ni pameti...kad odu sa strane, naravno da im je sve dzabe , uzivaju....

Skoro smo kupili masinu, nisu nam preporucivali kombinovanu zbog brzeg kvarenaj, a moram razmisliti o susilici tj gde da je uglavim

Daco drzi se...Nije ti nista [sm=smiley1.gif]...Spremices se za porodiliste i ako nesto zafali donece ti, to je najmanji problem....Porodjaj ce ti proci super...Jel prirodno ili ???

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:40:29)

daco blago tebi, valjda što ja i inače ne volim slatko, pa mi to baš teško pada.

hahah pa malo kad ozdraviš ti spremi torbu, jer nikad se ne zna. Bebica dolaziiiiii [sm=bravo.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:42:04)

IZVORNA PORUKA: soni

opusteni su, ni brige ni pameti...kad odu sa strane, naravno da im je sve dzabe , uzivaju....

Skoro smo kupili masinu, nisu nam preporucivali kombinovanu zbog brzeg kvarenaj, a moram razmisliti o susilici tj gde da je uglavim

Da i ja sam kad sam uzimala, uzela odvojene. Meni stoje jedna na drugoj...Izgleda nakaradno, ali šta ću kad je nemam gdje drugo. Bitno da ima funkciju.

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:43:14)

Necu prirodno, Soni...sutra dogovaram sa dr termin CR. Ako me devojcica zezne pa krene mimo smene mog dr, bice zabavno...[sm=smiley1.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:43:38)

hehe..tako cu i ja...ti cekas trecu bebu ...svaka caast

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:51:48)

ma neće krenuti. Mislim i kad krenu, obično se to ne završi tako odmah. Kako je to kod vas? Ne dođe doktor po pozivu, nego koga zhvati smjena?

Ja ne znam kako će kod nas biti sada jer su se izmijenjali doktori. Kad sam se prvi put porađala doktorka je bila non stop ujutru u porodilištu, i dolazila je kad je god neko zovnuo, npr ako krene porođaj popodne ili uveče.

soni, da treću srećicu [sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 13:55:37)

Choopa, dr ne moze doci van svoje smene, vec porodjaj obavlja dezurni dr. Dok mu ja objasnim sve falinke na koje mora da obrati paznju, porodicu se 5x .

Jov@n@ -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 14:03:24)

U prvoj trudnoci nisam ni stigla pozvati doktora,koji mi je vodio trudnocu i dao broj da ga zovem. Sve je bilo expresno brzo. A,ovu trudnocu bi malo drugacije. Dogovorila bi se sa doktorom za epidural. Da li neka od vas ima slicna iskustva? Hvala unapred!

Veca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 14:08:06)

Daco, pa ti odbrojavaš! Sitno sitno!!! [sm=smiley31.gif]
Sigurno je bebici lepo u tibi i nema nameru još uvek da izlazi!!! [sm=smiley1.gif]
Kako se osećaš? Imaš li neke tegobe?
Ja pre par dana ušla u 30. nedelju. Proletela mi je ova trudnoća, moram da priznam. Nije onako lagana kao prva, sli je donekle školska. Imala sam onaj gadni trudnički išijas, koji je trajao skoro mesec i po dana. Beba se tako lepo namestila da mi je bila priklještila neki nerv u du*etu (desna strana), tako da mi je svako oslanjanje na tu nogu bilo jako bolno. I onda je iščezlo u jednom danu i sad sam kao nova [sm=smiley36.gif].

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 14:18:49)

daco, da to je nezgodno baš...Ja stvarno ne znam kako je kod nas, ali vidim da ova moja nova dr radi non stop ujutru je u prodolištu, popodne 2 puta sedmično u DZ, a onda ide opet tamo ako je zovu. Koliko god to izgleda dobro, s druge strane to je ipak premor, ne znam koliko može efikasno da funkcioniše tako [sm=zmeden.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 14:20:15)

Veco draga, česšće nam svraćaj [sm=smiley31.gif]

Kod mene žnj vreme, pričah prepodne sa Docom našom i sad polako po Anu u vrtić.... Ne mili se nos napolje da pomolim, kiša pada već danima i padaće narednih dana. Uf!

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 16:35:36)

Sad sam zvala dr da dođem sutra po upute za OGTT, i pomenem joj varicelle i mogućnost da dobiju moja djeca, i to da moji ne znaju jesam li preležala ili ne. Kaže ona da se ne sekiram. Ja rekoh hoću li radit TORCH test, ona kaže kod nas se može odradit samo privatno, a cijena mu je oko 150e. Pretjerano...Moram poći na odjeljenje pedijatrije da pitam sestru da mi potraži u kartonu ako ga još uvijek čuvaju, da provjerim da li išta piše...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 17:59:04)

Cupo ali tvoja deca nisu dobila boginje zar ne?
mi smo jutros u 10 krenuli od mojih , isli u shoping, naravno za sebe nisam nasla nista ali planiram u subotu da odem sama pa cu valjda nesto naci. zato sam Emu opet obukla od glave do pete... i mm takodje...
sada smo na putu do kuce, bas sam umorna...

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:10:31)

Cao drugarice[sm=zz_wavespin.gif]
Srculence, hoces da probam ja da ti odredim pol bebe? Daj datume rodjenja tebe i tm, i kad ste ga smuckali[sm=smiley1.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:10:35)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Cupo ali tvoja deca nisu dobila boginje zar ne?

Nisu ali počela je epidemijaa izgledaa....U rezredu do moje ćerke već ih ima petoro od ukupno 20 učenika. Tako da su velike šanse da će zakačit...Maa ne znam ni sama, ja bih, ako sam preležaala voljela da to odleže, pa da sam mirna, ali me ovo danas poljuljalo. Rekla sam roditeljima da me uopšte ne vole, kad se ne sjećaju da li sam imala boginje ili ne [sm=jezicek.gif] Kaažem, vidjeću sutra ako uspijem da saznam.

A što se tiče kupovine robe...ja isto uvijek taako završim sa tonom robe kupljene djeci, a meni ništa :( [sm=smiley1.gif] Šta ćete vi za jakne? Mislim, ja ne izlazim puno, ali ove što imam su mi već knap...Ne eznam isplati li se uopšte kupovat zimsku jaknu ili ići raskopčana? [sm=smiley36.gif]

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:41:28)

choopa.....sto se tice jake ja sam pozajmila od mm[sm=smiley36.gif] nekako mi glupo da kupujem sad vecu jaku a posle samo da mi stoji....meni je puno stvari knap[sm=smiley36.gif]

Veca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:46:28)

Trćo [sm=smiley31.gif] Potrudiću se!
Ovde vreme lepo danima. Iskoristim svakodnevno da odem sa Katarinom napolje. Prija njoj, prija bebici, prija meni. [sm=smiley1.gif] Ne znam samo kad će da nastupi prava jesen i po temperaturi...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:47:42)

ja imam dve jakne, odnosno kaput koji jos uvek mogu da zakopcam i jaknu koju cu moci jos nekih mesec dana, tako da ne planiram da kupujem nista novo kada necu kasnije nositi...
ali mi trebaju cizme, helanke i neki lep dzemper... mozda dva [sm=smiley1.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:54:49)

Da Kato, tebi je još malo termin, i ja bih tako pregurala [sm=smiley36.gif]

Ali meni je tek u martu, pa ne znam šta da radim. Probavala sam sad neke, ali užasno mi stoje. A ove kapute što imam su svi strukirani. Bubu ja kupih helanke, džempera imam, ali čizme nemam. Sad kapiram koliko mi je bilo lakše što se toga tiče u prethodne dvije trudnoće. Oboje djece rođeno u septembru, nosila sam šta sam stigla, kakve jakne, kakvi bakrači [sm=smiley36.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:56:37)

ja ne znam sta cu isto raditi... meni stomak brzo raste i u prvoj mi je isto ogroman bio... u maju termin... ci cu gola [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (11.11.2014 18:57:15)

Ovde je bilo prelepo vreme do pre deset dana, hladno ali bez oblačka. Sad je toplo, oko 13-14 stepeni ali kiša non stop. ŠTo meni ne bi bio toliki problem da ja svaki dan ne idem peške po Anu u vrtić.

Za jaknu - moja ne može da se zakopča,jer je inače 'uz telo' i nemam nameru da kupujem. Za 15 dana idem na kontrolu i posle već ulazim u 9 i mislim da ću cimati muža da me vozi na preglede, a po dete ću u njegovoj jakni.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>