|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
7.11.2014 14:31:39   
soni
kod nas hladno i meni non stop hladno a u prvoj trudnoci sam gorela

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 526
7.11.2014 14:33:49   
choopa choops
I meni je stano hladno user posted image Mada moja cirkulacija je očajna. Čak mi se dešava da moram da grijem noge, a na nogama imam termo čarape i vunene zepe. Stavim ih pored kalolifera da se zagriju i po 15 minuta user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 527
7.11.2014 14:37:23   
Kata90
Meni je strasno toplo danas,ni carape nisam obula u kratkoj sam majici i napolju bila......

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 528
7.11.2014 15:06:41   
lelaigor
Ja ću umreti koliko mi je toplo, glava mi je mokra. Dobro imam šubaru na glavi (mislim, puno guste kose) ali opet...sad sam vodila D u vrtić, dahtala sam kao pas ulicom. user posted image Sad smišljam šta da obučem a da ne umrem, treba da idem opet s mm da nađem taj neki prokleti poklon.
Ni meni moja dr ne radi briseve. Radim krvnu sliku i urin svaki put i radila sam urinokulturu sad zadnji put pošto imam pojačan sekret. Što kaže Trca, na slepo mi je dala i ginodaktanol ranije i polygynax sad. A jel' nijedna ne zna za taj neki gel umesto vaginalete?

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 529
7.11.2014 15:33:33   
choopa choops
Lelo ja pročitah pitanje, ali zbilja ne znam...Mislim da ne može gel. Ne znam na koje misliš, ali obično su ili vaginalete ili krema sa aplikatorom? Ma nek ti gurne muž vaginaletu user posted image kad već sve radi, to će mu još biti i super user posted image

Mada ako ćete mi vjerovat ja prvi put ovdje pročitah da vaginalete u trudnoći ne smiju da se guraju duboko, nego samo malo na početku? user posted image user posted image Meni to nikad niko nije rekao, ja gurala koliko mogu svaki put.

A doktori su mi uvijek prepisivali vag na slijepo, bez briseva? Jedino u ovoj ništa, iako imam sekret, ali radili su mi briseve. Kod mene sve neki noviteti ovaj put user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 7.11.2014 15:34:18 >

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 530
7.11.2014 15:40:12   
lelaigor
Ahahhha, choopo!user posted image Ma, gurnuće on, nije greda, nego što ne znam u kom položaju? Ne mogu da čučnem, a kad legnem, ne mogu da podignem i raširim noge. user posted image Ispitaću moju dr u sredu.
Ja nisam znala da vaginalete u trudnoći ne smeju skroz??? Pa ja ih tako stalno stavljam, i u prvoj trudnoći sam! Nisam mogla valjda ništa da zeznem...

Direktna veza do poruke: 531
7.11.2014 15:44:38   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: soni

nece da nas opterecuju valjda...ovde svaku kontrolu nosim mokracu i sestra za minut vidi samo imam li bakterije ili ne... veliku krvnu sliku mi jos nisu radili..valjda ce uskoro...i naravno ne dobijam nikad rezultate, jave ukoliko nesto nije u redu...ne govore bukvalni nista samo sve je ok i to je dooljno da znas...
A kako za double ili triple test u sloveniji?? ovde ne rade nista od toga

Isto je i ovde. Urin se radi svaki pregled. Krv mi je radila na samom početku i sad kad sam ušla valjda u drugo tromesečje. Kapiram da će da radi opet krvnu sliku pred kraj (i da neće, ja ću da zamolim jer sam nadrljala prošli porođaj, gvožđe mi bilo palo pa mi dali još i ferum sirup da pijem, nadrljala sam kao žuti tad). Dabl i tripl se ovde uopšte ne rade. Tj od nekad skoro se radi, ali na zahtev i plaća se dodatno pored nuhalnog. U slučaju da nuhalni nije ok, odmah i direktno šalju ili na horio ili na amnio.
Ne kažu ni meni rezultate, ali ja uvek zavirim u svoj karton :D pošto mi sestra da u ruke karton, pa čekam da se oslobodi kabina i onda pogledam stanje. Zadnji put sam pogledala samo za hemoglobin i bio mi 120. MEni dovoljno user posted image

Btw meni je taman, inače sam zimogrožljiva i mrzim zimu. Zimi sam stalno u patikama u kući jer mi hladno uvek. Ne znojim se još.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 532
7.11.2014 15:48:06   
choopa choops
Lelo
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR
apotekarka mi kaze da je to sto posto od vaginalete zato sto su crvene boje i naglasi mi da ih ne stavljam duboko vec samo malo na pocetak grlica. Ja je gledam u cudu, a ona sva pametna pa zar niste znali da se u trudnoci vaginalete ne stavljaju duboko??? A ko mi je rekao da bih to znala ! Nije mi palo na pamet da i o tome caprkam po netu. Verovatno vecina to zna ali eto ima nas koji i ne znamo. Nisam o tome ucila u ekonomskoj skoliuser posted image

user posted image

Evo ja ovo prvi put čujem, a nije baš da mi je prva trudnoća user posted image

Sa teme Koje vaginalete u trudnoći

A ovo za položaj...http://sh.wikipedia.org/wiki/Kama_sutra user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 533
7.11.2014 15:54:26   
lelaigor
E Bože, svašta će čovek naučiti. Pa ja to onda pogrešno radim sve vreme. user posted image
Ahahah, a za KAmasutru, hvala! Prostudiraću, možda i naiđem an neku pogodnu pozu! user posted image

Direktna veza do poruke: 534
7.11.2014 15:55:44   
srculence25
Ju pa i ja nedavno koristila vaginalete i niko mi nije rekao da netreba skroz.Stavljala sam ih sto sam dublje mogla user posted image

Direktna veza do poruke: 535
7.11.2014 16:02:43   
choopa choops
Pa i ja...ono po uputstvu, što dublje user posted image

Mene danas lagano bolucka donji dio stomaka user posted image Jedva čekam ponedeljak, a opet se smorim kad pomislim da mi treba 3 sata vožnje do gore i 3 sata nazad user posted image Ja ne mogu da sjedim, jer imam osjećaj kako mi je sve otvoreno dolje i da sjedim na bebi bukvalno!

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 536
7.11.2014 16:16:58   
srculence25
Cupi i mene po nekad bolucka donji deo stomak pa tad uglavnom lezim na levom boku.Sad imam osecaj kao da sam naduta u stomaku

Direktna veza do poruke: 537
7.11.2014 17:37:42   
serpica
Dobro vece drugarice,ja bila do doma zdravlja da uzmem utrogestan i folacin i jedva sam ih nasla,nigde ih nema u apotekama. Rece mi dr da mu se javim sutra ujutru u 9h da me pogleda na uz,pitam ga sto,kaze da vidimo kako stoje stvari user posted image rekla sam mu da imam povremeno bolove ali izdrzljive,ali da jedva izdrzavam mucnine i glavobolje. tako da cu sutra u dz opet...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 538
7.11.2014 17:50:33   
Jole84
Šerpi kako si mi? user posted image Zar su toliko izražene glavobolje user posted image Ajde videću kod mene u apoteci u komšiluku da li ima, pa ti javnem sutra. Utrogestan od 500 pretpostavljam?
Ostale trudničice ljub za sveeee user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 7.11.2014 17:51:13 >

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 539
7.11.2014 17:54:02   
anita
Serpi ja utrogestan uzimam stalno, svake 2 nedelje idem po recept. Do sada sam ga uvek nalazila iz prvog puta. Apoteka koja mi je najbliza tu uzmem.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 540
7.11.2014 18:02:08   
choopa choops
Srculence user posted image Sad mi je malo prestalo user posted image

šerpice, tebe je baš sastavilo sa svih strana user posted image Dobro je što ideš na UZV, taman da gaa pitaš sve što te muči, sigurno će ti on najviše pomoć, a i kad vidiš user posted image automatski će ti biti lakše user posted image

A što mene nervira to uzimanje Utrgestana na recpt...Dva tri puta mi se desilo da dr nije tu (jer radi samo dva puta sedmično u DZ) i onda sam morala da kupim jer je išao vikend, a kod nas je oko Utrogestan 7/8 eura user posted image )

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 541
7.11.2014 18:07:27   
Jole84
Kad se samo setim utrogestana smuči mi se koliko sam para izdavala user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 542
7.11.2014 18:14:43   
Njica
I ja kad shvatim da i dalje u ovoj nedelji trudnoce pijem Utrogestan ne znam kako misle da se porodimuser posted image Ali ajd, valjda ce mi ga ukinuti uskoro, jedini razlog koji sam dobila zasto ga i dalje pijem je jer je prenisko beban i imam stalne BH kontrakcije od 5 nedelje.

U krvnoj slici su mi rekli da su mi ukupni proteini 59, jel to okej?

Serpi, ja imam u svakoj apoteci u kraju, a imam u shteku i 2 kutije utrogestana od 200 za koje se upravo nadam da mi nece trebati, javi mi ako zelis da ti ih posaljem!

< Poruku je uredio Njica -- 7.11.2014 18:20:50 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 543
7.11.2014 18:36:19   
choopa choops
Utrogestan je zbilja bezobrazno skup u slobodnoj prodaji...

Njico user posted image Mada ako će ti biti lakše, ja sam u prethodnim trudnoćama pila Ginipral isto do kraja, a za njega tvrde da zacementira, a ja se porodilia dok si rekao keks user posted image

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 544
7.11.2014 19:07:43   
Tiziana
Ja sam u obe trudnoce uzimala progesteron i partusisten do 36. ned. i porodila se za cas.

Direktna veza do poruke: 545
7.11.2014 20:11:26   
soni
Ovde ne mogu da ga nabavim a eto imala sam i krvarenje..opet nista...

a moram da ucim testove za voznju....I to na norveskom user posted image ...Ne uci mi se, ali dok ne dobijem stomak do zuba moram to nekako poloziti...ocajan sam vozac user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 546
7.11.2014 20:19:07   
serpica
Devojke hvala vam Njica nema potrebe nasla sam ga.. user posted image
Jole,utrogestan 2x200 pijem a sad se ne placa ide na recept...a glava me ubija,necu da ijem paracetamol,kao jos mogu da izdrzim..
Znam da je meni onaj prvi moj dr rekao da ce biti malo cesce kontrole ali se iskreno nisam nadala da ce tako brzo,dezura sutra u dz a se nadam da nece biti guzve...
Soni zavrsi to sto pre....trebace ti auto svakako

< Poruku je uredio serpica -- 7.11.2014 20:20:07 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 547
7.11.2014 20:25:49   
bubulence
zenice drage da se javim. jutros isla na ehokardiografiju, sve je suoer sve komore i aorte razvijene, Marija teska 910gr, poklapa se sa uz u dan.
meni je pritisak 130/80 sto me je jako iznenadilo jer je ugavnom najvise 90 gornji... rekao je dr da pratim...
onda smo setale, trazila Emi jaknu i cizme ali nisam nasla... sada smo kod mojih, uzivamo, odmaramo i tako...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 548
7.11.2014 20:27:35   
branki*
mm uspavljuje bozu...ja sam u prvoj trudnoci maltene do 6.meseca uzimala utrogestan,tad nije bio na recept,cak ga u boru nije ni bilo,brat mi kupavao u beogradu,pa slao.sad samo na pocetku malo.
soni,uh,voznja,moja nocna mora.ja odslusala sve,
,polozila teoriju,prvu pomoc,poplacala sve i nikako da izadjem na voznju.niti volim,niti znam.
serpi,ver ti se smucio vise dom zdravlja..

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 549
7.11.2014 20:28:38   
serpica
Bubi itala sam danas za tebe? user posted image Bas mi je drago da je sve ok
Branki ma samo da sve bude ok,nista mi nije tesko...recimo danas sam videla da je nesto napisao u kartonu ali nisam uspela lepo da procitam onako naopacke recimo da je pisalo EAST TCR RISK nisam pitala nista,mozda cu sutra..ili je to njihova neka sifra,ko zna...

< Poruku je uredio serpica -- 7.11.2014 20:31:42 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here