Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:21:19
|
|
|
|
soni
|
meni luna uci 2 jezika odjednom i slabo prica, pokusavam na sve nacine pricom, pesmicama, knjigama da malo ubrzam taj govorni razvoj ali ona nece da prica....zna pojedinacne reci ali recenice ne sklapa...kazu da nam je za logopeda jos rano poslto ima 2 i po i da ce to doci na svoje , ali ja zabrinuta Lela izbeci bolove neces...ja sam se sabo otvarala 2 dana u bolovima i tek kad sam 5,6 prsticu bila otovrena mogli su da mi daju epidural..posle toga sam se za pola sata otvorila 10 prstiju , mozda mi nije ni trebao ali eto tesim se da mi je bas te najjace bolove ublazio
< Poruku je uredio soni -- 7.11.2014 12:23:44 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:26:23
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa, dobro, ali ako budem išla na cr, sve ću to ovaj put izbeći. Videćemo. Ničega se više ne bojim, samo da se beba normalno rodi i da ja ne budem invalid posle.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:27:19
|
|
|
|
cockic
|
ja po obicaju uskacem kao padobranac,nema me nesto puno.ali citam vas redovno.dok zvanicno neudjem u ovu temu a kad ce biti nemam pojma,jos se razmisljam. lelo ja koliko sam procitala desava se da se to i u trudnoci rasiri preko 4cm i dovede do naprsnuca.da nije to kod tebe,mada mozda je i od pada to malo naprslo.ja sam u obe trudnoce pala po jednom.a nisam znala da to moze da se desi.oba puta sela na guzu.mislim da sam bila 6 mesec u oba slucaja i bilo je klizavo sa sinom zima,sa cerom kisa. mada ja i sad pre dve nedelje kad je padala ona grozna sitna kisa,uganula nogu sve zvezde sam videla.sad idem na terapije.sva sreca nisam slomila.ali ovo uganuce me je uzasno bolelo prva dva dana.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:29:56
|
|
|
|
soni
|
Neces Lelo ne boj se...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:32:15
|
|
|
|
srculence25
|
Lelo bice to sve dobro samo da ti posle se osecas dobro Nego drage zenice ja sam mislim prelezala sve boginje.Sta mislite jel moze da steti trudnoci ako idem na mesta gde neko ima boginje? Ja sam rekla mm da necu ici kod prijatelja na slavu jer njihov sin ima boginje.Negde sam cula da treba izbegavati
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:33:57
|
|
|
|
branki*
|
soni,nije rano za logopeda,on moze da je dodatno stimulise,nece joj stetiti sigurno.ne znam kakva je procedura kod vas..boza je krenuo kod logopeda pre 3.godine,sa 2 god i 9meseci,cini mi se.kod dvojezicne dece to ide malo sporije jer su zbunjeni sa dva jezika.grlim vas. odoh jos malo po dete,dan je lep i suncan... srculence,ako si prelezala sve boginje,nema opasnosti.ako nisi sigurna,nemoj da ides.
< Poruku je uredio branki RR -- 7.11.2014 12:34:57 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:45:06
|
|
|
|
lelaigor
|
Nemam pojma cockic. Dr mi je tako rekao. Čitala sam i ja za to širenje do 4cm. Znam da je dr juče vagao 5 minuta i konsultovao se sa nekim drugim dr i studentima da li da me šalje na rtg da to sve proveri. i zahvalna sam mu što nije. Rekao mi je samo da probam da izdržim do porođaja i onda ćemo posle videti šta i kako. A ja sam se nekako ovako i navikla već, mm me kupa, podiže mi noge, oblači donji deo. Jedino me brine kako ću na ginekološki pregled? Pitaću moju dr, i tako idem kod nje u sredu na redovnu kontrolu. Možda i ne mora da me pregleda tako. Jedino što ja treba još jednu turu vaginaleta da stavim, a ne znam kako. Jel'' stavljala neka od vas nekad gel umesto vaginaleta? Jel'' i to mora tako duboko da se aplikuje kao vaginaleta? Srculence, ja sam mislila da je moja D dobila letos boginje a preležala sam ih i pitala sam moju dr i ona je rekla da ne može ništa da mi, tj. nam (bebi i meni) bude jer sam imuna. E sad ako nisi sigurna da li si preležala, ne znam. Bolje pitaj svog dr.
< Poruku je uredio lelaigor -- 7.11.2014 12:46:39 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:49:15
|
|
|
|
soni
|
nema sanse da dobije logopeda pre 4 . godine...znam i ja d anije rano...zato ispitujem mame sta rade deca kod logopeda d mogu i ja sa njom Ako si prelezala mozes, ako nisi ne znam stvarno...
< Poruku je uredio soni -- 7.11.2014 12:50:19 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:50:52
|
|
|
|
soni
|
Gledam svoju sliku pre par godina...15 kg manje
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:54:35
|
|
|
|
branki*
|
soni,mi smo specifican slucaj nazalost...ali,probaj da ucite kroz igru,ukljuci igre tipa ringe,ringe,raja,ide maca oko tebe,stalno joj pricaj,insistiraj na frazama-daj vodu,otvori,sta god da hoce od tebe,insistiraj da trazi frazom.ako nece,ti kazi umesto nje uvek.pricaj polako,naglasavaj reci,melodicno i ritmicno.ne komplikuj govor.crtajte po svesci ono sto joj je blisko i sta voli.pokazuj po slikovnicama i pricaj. izvinjavam se za off.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 12:58:11
|
|
|
|
soni
|
hvala branki...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:01:51
|
|
|
|
cockic
|
lelo sve ce to biti ok,po meni je carski bolja opcija.a jos ako je ortoped to napisao onda i moraju soni sto se tice logopeda,po meni samo joj sto vise pricaj.prica ne moze da joj steti.ja nisam protivnik crtaca,ali mi oni crtaci gde nema govora nisu najbolje jasni.mada ima i gde pricaju budalastine.moji ih slabo gledaju.tj.netraje dugo gledanje crtaca,zanimljivije je da se otimaju oko igracaka i da imamo cas pevanja tj.vristanja u stanu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:16:26
|
|
|
|
vision
|
soni, pijem ja utrogestan od 5 nedelje trudnoce, 2x200, a sad mi je povecana doza na 3x200 i mirovanje, posto postoji mogucnost da dodje do nekog krvarenja kolko sam shvatila. ali verujem da do toga nece doci. i muka mi je kad ga pijem, bas mi smeta, odgovara mi kad ga koristim kao vaginaletu, ali je nemoguce ove nedelje da ga tako stavljam, jer mi dete bilo kuci, ne ide u vrtic, pa nisam mogla da odlezim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:16:53
|
|
|
|
soni
|
pricam ne zatvaram....valjda ce propricati....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:25:19
|
|
|
|
lelaigor
|
Žene, ja se danas znojim kao nenormalna. Užasno mi je toplo i gušim se. Jel' se i vi osećate tako? Mrzim ovo vreme, hoću ili leto ili zimu, a ne ovo između. Toplo preko dana a minus uveče.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:42:10
|
|
|
|
Trcosava
|
Soni, ja Anu nisam forsirala oko srpskog. Ona je mene razumela do reči, ali srpski nije progovarala. aaa.. ček da se prebacimo na dvojezičnost kod dece
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 13:44:52
|
|
|
|
srculence25
|
Izvinjavam se za off ali samo da se nadovezem.Soni ja sam cuvala devojcicu od 2 godine.Nije pricala uopste nije znala nista da kaze pa ni ono osnovno mama tata. Glas sam joj cula samo kad se smeje ili place.Sve me je razumela i kad joj kazem gde je duda ide sama i donese,ali da progovori nikako.Njeni roditelji uopste nisu brinuli oko toga u fazonu kad bude htela progovorice.Kad sam je cuvala stalno sam insistirala i pricala kao sto kaze branki insistirala da trazi frazom. Osetila sam napredak jer je pocela da ispusta glasic tipa aaa oooo.Sad malecka ima 2 ipo godinice i kad je vidim ona i dalje neprica uopste ali kad me vidi ispusti ono oooo i smeje se. Lelo evo ja i sto tako.Dosla iz radnje sve lipti znoj sa mene,brzo se umorim i ostajem bez vazduha nekako tesko mi da disem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:06:52
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, kako mi je to strašno. Pa kako mogu tako da zapuste. Imam ja jednu poznanicu čija mala puni 6 godina i treba da krene u školu dogodine i ona još uvek ne govori R, ajd to, nego što sve govori onako bebeći, ne zna lepo da kaže rečenicu...uf. Srculence, dobro je, onda nisam jedina. Baš sam se pitala šta mi je. Kad odvedem D u vrtić, malo ću da prilegnem.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:12:45
|
|
|
|
anita
|
Devojke niste jedine sto se tice znojenja i vrucine. Meni se desava da sam sva mokra. Sto Lela kaze ovo vreme nije bas normalno. Kod nas je oblacno ima po malo i sunca ali je teseko, sparno.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:13:04
|
|
|
|
choopa choops
|
soni kod nas (CG) se ne ide kod logopeda prije 3 i po godine. Moj sin je jako kasno progovorio oko 2,5g., ali kod njega je to genetski (na tatu naravno, nije na mamu ) Na redovnim kontrolama kod pedijatrice ona ga je malo kontrolisala i nikad nije pravila problem oko toga. A moja prijateljica koja živi u Berlinu, ima muža koji ne govori srpski, i dva sina. Prvi je jako teško propričao, isto sve nešto polako i nesigurno, prvo njemački, a srpski sada sa 6 godina. A mlađi, je sa nepune dvije brbljao kao navijen na srpskom. Tako da sve zavisi od djeteta, oni su ih isto vaspitavali ;) EDIT: Ovdje smo pisali Logoped pre pete godine,da ili ne?
< Poruku je uredio choopa choops -- 7.11.2014 14:20:44 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:16:27
|
|
|
|
choopa choops
|
srculence Trudnoća i boginje TORCH Pogledaj šta su meni odgovorili...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:17:49
|
|
|
|
Trcosava
|
E setih se da je soni (valjda) pisala za briseve i težinu bebe. Ovde isto ne rade briseve, dr mi na slepo daje ginodaktanol već drugi put i to na osnovu kakterija umokraći, a radila delimičnu urinokulturui to je ok pa je zaključila da je zbog pojačanog belog pranja.. Težinu nije govorila do pretprošlog pregleda. To je naravno sve okvirno i reče ja da se oko toga ne uzbuđavam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:24:00
|
|
|
|
soni
|
nece da nas opterecuju valjda...ovde svaku kontrolu nosim mokracu i sestra za minut vidi samo imam li bakterije ili ne... veliku krvnu sliku mi jos nisu radili..valjda ce uskoro...i naravno ne dobijam nikad rezultate, jave ukoliko nesto nije u redu...ne govore bukvalni nista samo sve je ok i to je dooljno da znas... A kako za double ili triple test u sloveniji?? ovde ne rade nista od toga
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:24:45
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: srculence25 Lelo bice to sve dobro samo da ti posle se osecas dobro Nego drage zenice ja sam mislim prelezala sve boginje.Sta mislite jel moze da steti trudnoci ako idem na mesta gde neko ima boginje? Ja sam rekla mm da necu ici kod prijatelja na slavu jer njihov sin ima boginje.Negde sam cula da treba izbegavati Danilo je imao boginje dok sam bila trudna. Nije bilo opasnosti jer sam ih ja već preležala i moj ogranizam je štitio i bebu. Pošto se sa takvim stvarima ne treba igrati, ako se ne osećaš sigurno nemoj da ideš na slavu. Bolje sprečiti nego lečiti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 7.11.2014 14:30:51
|
|
|
|
branki*
|
i ja se znojim isto
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?