|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
6.11.2014 17:47:41   
anita
Evo i mene da se javim danas. Ja bila malo do grada da iskoristim lepo vreme pa onda na orl zbog curenja krvi iz nosa. Pogledala me je i rekla mi je da su mi kapilari osteceni i da mi je sluzokoza ostecena. Dala mi je terpiju i kontrola sledece nedelje.

Lelo user posted image . BAs mi je zao zbog svega sto ti se desava pogotovu sad u trudnoci. Bolje je onda da ides na cr ako je vec rizicno da te porode prirodnim putem.

Sto se tice stvari i opreme za bebe mi cemo skoro sve dobiti. Pocev od kreveca, kolica, hranilica, garderobe. Ostaje nam da kupimo kozmetiku za bebe i odelca za izlazak iz bolnice. Sve stvari koje cemo da uzmemo su od mojih sestrica i sve su kao nove, ocuvane.

Sto se tice spavanja beba sa roditeljima u krevetu ja nisam za to. Smatram da svako treba da spava u svom krevetu. Imam u blizoj rodbini situaciju da deca i danas moraju da spavaju sa mamom i tatom a imaju jedno 7 godina a drugo 5. I mora svetlo negde da bude upaljeno.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 476
6.11.2014 18:08:30   
Kata90
Boze cega se sve covek naslusa kad je trudan......kad ste vec kod spavanja beba.....meni rece drugarica da je neka njena prijateljicap prosla tako da nije primetila da beba nije disala i da se nije budila pa kad je primetila bilo je vec kaso.........jer bebe zaborave da disu i da treba obracati paznju na to...bas mi nije bilo svejedno...kolko je to tacno?

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 477
6.11.2014 19:03:29   
glukica
Lelaa joj,bas gadno ..sta da ti kazem,user posted image dace bog ada sve bude kako treba,i ne brini ici ces sigurno na cr,nisu ludi da rizikuju! A i ti tvoji dr ce ti sigurno napisati da si slucaj koji mora na cr! Jos malo izdrzi i dolazi tvoja bebica user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 478
6.11.2014 19:04:57   
Tiziana
Ja bih samo da se nadovezem na ovo sto je Maslacak napisala, odavno sam daleko od ove teme,ali vas ponekad procitam. Meni je dr bebu 3 dana pre porodjaja merio 3300gr,ali mi je tad rekao laze UZ, nema sanse da je tolika,manja je,nemojte uopste uzimati ovo kao tacno. pretpostavljam na osnovu nekih drugih parametara,protoka kroz pupcanik,matericnih arterije itd,to Maslacak verovatno zna na osnovu cega oni to mogu da procene. I bi kako je rekao, beba se rodila sa 3050gr..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 479
6.11.2014 20:09:12   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

zdravo trudnice,

znam da nije tema UZ ali htedoh da skrenem paznju evo porodila se Wiv, fala bogu sve je super proslo ali mu ona dodje dobar primer za greske u proceni tezine bebe. Kukala je ovde i plasila se jer su joj sve vreme govorili da je malisa jako veliki i navodno je imao pre mesec dana 3 300 po njima a evo rodio se sa 3500 sto je super skolska i prosecna tezina.
Velicina naravno nije bitna ali to treba imati na umu kad se donose odredjene odluke. Da li se radi carski ili ne i kad itd....

ovo sam toliko puta pokusala da kazem zenama. mada meni dr uvek kaze da su odstupanja u ranijoj trudnoci oko 200gr a pred kraj trudnoce i pola kg...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 480
6.11.2014 20:36:15   
branki*
zenskice,evo i mene...malo cistila,malo se igrala ssa bozom,sve radnje radimuser posted image sad ga mm uspavljuje,a ja malo kuliram.u ponedeljak ce poceti valjda ovaj sa parketom.da se vise zavrse sve zaj...ancije u ovoj godini i da lepo docekam novu i cekam bebicuuser posted image
sta vi radite?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 481
6.11.2014 22:16:22   
Njica
Konacno da dodjem ovdeee i vidim da su se porodile nase drage Ana i Wiv, sad su im tu bebci, blago njima.
Lelaigor, bas mi je zao draga, bice to okej a pogotovo kad ugledas svoju bebuuser posted image
A na ovo procenjivanje tezine sam odustala jer se slatko nasmejah juce kad mi je druga doktorka na UZ procenila da Stefan ima 2900 a prosle nedelje je imao 2400user posted image Za 5 dana 500gruser posted image Tako da, nista dok ga ne ugledam, debelicu svoju.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 482
6.11.2014 22:36:34   
Njica
IZVORNA PORUKA: daca77

Moracu da nadjem nekog da ubacimo na spisak i tako bude ispred meneuser posted image

Daco, ponavljam se, ali imas mene zeno pre tebe user posted image
Branki, bravo za vas i radove, proci ce brzo, a Nova godina ce biti predivnaaa

< Poruku je uredio Njica -- 6.11.2014 22:50:05 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 483
7.11.2014 7:13:23   
serpica
Dobro jutro devojke user posted image jos savate a? Ja pijem kafu,da ispratim dete u skolu i zavrsim dorucak pa cu u dz po lekove
Bice danas lep dan za setnju...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 484
7.11.2014 7:15:20   
branki*
dobro jutro,stomacici,masem i idemo kod logopeda,pa u vrtic....

branki

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 485
7.11.2014 7:41:26   
Trcosava
Jutro i od menja!

Kako ste mi ovega jutra?

Lelo, kako je danas?

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 486
7.11.2014 9:27:25   
lelaigor
Jutro i od mene. Danas sam onako. Loše spavala opet, ukomirala sam se pa sam u jednom momentu podigla jednu nogu i raširila noge, vrisnula sam u snu od bola, a taj zvuk kao da se lome kosti...uf...povraća mi se od njega.
Hvala žene user posted image Glukice, kaže mm da sad imam ono najvažnije, papir na kom piše da imam indikaciju za cr, pa da oni ne mogu protiv toga.
Što se tiče te kilaže moja dr je relativno potrefila za Dariu, ali je recimo mojoj sestri omašila pošteno. Rekla joj je da je beba prešla 3kg, a on imao jedva 2,5kg na porođaju. user posted image
Kato, ne znam za to...malo mi je strašno, mislim sigurno ima nekih slučajeva da bebe umru u snu, ali baš da zaborave da dišu, malo mi je to glupavo...imaju one dobar instinkt za preživlajvanje, mislim da je to nemoguće. Ne znam, ne mogu da tvrdim.
Joj, još uvek se mučim oko tog poklona za Dariinu drugaricu, a što je najgore za sve moram da čekam mm da ide sa mnom, jer ne mogu sama da idem do prodavnice.
Sad ću da skuvam sebi kapućino, nisam ga pila nekoliko dana, nešto su nas boleli stomaci svo troje, možda je protrčao neki stomačni virus.
Krenula sam juče da se informišem o cr, i prvo na šta sam naišla je neki članak gde je neka dr iz BGDa toliko ocrnila carski da mi se slošilo, čak je spomenula da i ebolu možeš dobiti ako se nešto iskomplikuje...Bože....user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 487
7.11.2014 9:30:12   
branki*
lelo,batali takve price da citas i slusas,ides na carski jer tako mora i bice sve u najboljem redu i nikako drugacijeuser posted image
ja pijem 2 u 1 u sred ovog mog krsa i citam sta pisete..treba da dignem dupe i da malo sredjujem...

branki

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 488
7.11.2014 9:35:57   
Trcosava
Jel sam ja jedina koja se ne opterećuje težinom i procenama isteuser posted image user posted image

Lelo, ja jesam protiv CR, ali samo ako je to na 'želju' porodilje. Dakle kada postoje indikacije i kad se mora - naravno da je to sasvim prihvatljivo. I džaba čitaš šta i kako oko CR, pa koliko stvari može da pođe po zlu na prirodnom. Ne čitaj takve stvari, najbolje da uopšte ne čitaš user posted image

A ovo za gušenje bebe... uf bre žene mračite ga više od mene hahahaha
Meni nešto u glavi ostalo da se to odnosi na spavanje bebe na stomaku, te da one još nisu svesne ne znam čega i da postoji šansa da ne okrene glavu i otud gušenja. Ista priča kao i za spavanje na leđima, ali opet nemojte to čitati. Pa da je tako, niko ne bi spavao dva meseca gledajući samo u bebu. Ok mi smo Anu uvek okretali na bok, ali se ona redovno okretala na leđa i šta sad. Da sedim i piljim u nju? O_o

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 489
7.11.2014 9:36:20   
lelaigor
Ma, to mi je i mm rekao. Čitala sam malo šta piše u mojoj debeloj knjizi (tako zovem onu knjigu What to expect when you're expecting user posted image ), i krenula sam da čitam našu temu o cr, a ima 60 i nešto strana. user posted image
Hoću da nađem Tashin post o njenom cr-u u spinalnoj. Razmišljam se da uzmem spinalnu ako mi je ponude.
Idem da nahvatam vode, jer je nećemo imati od 10-18h. Mrzim kad nema vode. Struju i podnesem nekako, ali kad nema vode, osećam se kao šugava...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 490
7.11.2014 9:45:02   
serpica
"Sindrom Iznenadne smrti novorodjenceta" nema veze sa tim kako spava beba,meni je dr rekao da se to vrlo retko desava i ako se desi ne znaju razlog za to,a desava se bebama do 6m...pu,pu,daleko bilo,to su obicno deca koja su preveremeno rodjena ili imaju neku urodjenu bolest,bar su meni tako rekli,ne mislite o tome...
ja ispekla palacinke pa idemo u setnju...
lelo drzi se,user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 491
7.11.2014 10:14:53   
anita
Dobro jutro i od mene user posted image
Dok doruckujem iscitavam sta ste sve pisale.
Skuvala sam i kaficu sada cu da uzivam na terasi.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 492
7.11.2014 10:55:39   
daca77
Dobar dan i od mene!!!
Lelo, ne opterecuj se CR...operacija kao i svaka druga...jedina razlika je ta sto ste i ti i beba zasticene od raznoraznih komplikacija koje se neocekivano mogu javiti u toku prirodnog porodjaja...

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 493
7.11.2014 11:06:13   
Sanjalica1980
Lelo samo opusteno, imala sam sada priliku da budem u sobi i sa zenicama koje su isle i na drugi cr. Sve su rekle da nije nista strasno. Cak je slucajnost da su bile na spinalu pa sam se i ja zanimala za to jer mi je predvidjen cr user posted image

Bolje i to nego da te muce. Cimerku koja je bila najduze samnom su stavili na indukciju pa porodjaj od par sati oa vakum i na kraju hitan cr. Bebica je dobro i mama se super oporavlja.

Bice to sve super. Ja sam prestala da citam jer se samo nesto istraumiram. Ja cu na spinal ako se anesteziolog slozi. Nisam panicar u takvim situacijama pa sam valjda dobar kandidat user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 494
7.11.2014 11:10:10   
vision
Evo, da se ja upisem i u novembru user posted image
Bila sam pre dva dana na kontroli i kod moje dr u DM, za sad je sve OK, utrogestan 2x200, i u 16. nedelji da se uradi serklaz. Inace nema razloga da se rade bilo kakave dodatne genetske pretrage, 19.11. idem da uradim dabl test, kod nje na merenje NT, pa cu privatno da vadim krv.

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 495
7.11.2014 11:39:15   
soni
Dobar dan...Ja kuci ovih dana, uzela malo bolovanje da odmorim...
Napustaju nas i stizu nove bebice...Ko je sledeci???

Samo pozitivno, nemojte unapred sa tim crnim mislima, sve ce biti dobro i tek krecu muke posle porodjaja user posted image ...Zao mi je trudnica sto se pate sa tim bolovima user posted image user posted image

Eto Sanjalica je sve lepo rekla user posted image

U Norveskoj sumorno, hladno, kisovito...Dete mi u vrticu, muz radi ..ja spremam podvarak pa nek umrem posle jede mi se user posted image ....Bila sam i ja na kontroli 13. nedelja, videla bebicu 6,5 cm..vidljiva nosna kost, nuhalni 1 mm....bas sam se bila prepala zbog onog krvarenja ranije , al sve je u redu....Ovde niko ni ne meri bebu u stomaku..Nikakvi brisevi nista...zabrinjava sve to al sta cu....

Vision sto su ti dali utrogestan?

Serpice kako se ti osecas?

Daco drago mi je da si u ovoj temi...secam se crtica davnooo

Anita uzivaj u lepom vremenu i za mene

Lela drzi se

Trcoslava isto mislimo

Branki sta radite kod logopeda..koje vezbice ??

< Poruku je uredio soni -- 7.11.2014 11:47:09 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 496
7.11.2014 12:10:50   
lelaigor
Čitala sam sad malo o cr u spinalnoj i mislim da ću se i ja odlučiti za nju ako mi ponude i dozvole.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 497
7.11.2014 12:13:48   
soni
meni su se i sestra i drugarica porodile na carski tako..... kazu da ne osecas bol , samo mali pritisak kad ti bebu vade...zadovoljne su skroz...jel te strah?

< Poruku je uredio soni -- 7.11.2014 12:14:23 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 498
7.11.2014 12:17:57   
lelaigor
Šta znam. Nije mi svejedno, jer sam imala druge planove (epidural i prirodni porođaj, pre svih tih bolova). user posted image Ali mi je lakše jer znam da me neće čerečiti i lomiti na prirodnom... Ali, malo me jeste strah, zbog samog carskog, ne zbog spinalne, mislim da ću nju čak lakše da podnesem, jer ću biti svesna i čuti i videti bebu. I nekako jedva čekam da se sve već završi.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 499
7.11.2014 12:18:27   
branki*
soni,rade vezbe na poboljsanju paznje pre svega i izvrsavanju komandi,finoj motorici.

branki

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here