RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 12:10:00)

Ljiso crkavam od smehaaaa [sm=jezicek.gif] moja fino spavala ali poprecno ! Srecom pa nije muz tu pa uspevam da se smestim !
Mirkam, izdrzi !
Mi evo sednicimo i kafenisemo , a to je najbolje u drustvu[sm=smiley1.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 13:20:02)

zdravo mame,sta radite?Dora kod sveki,isla do frizera izvukla pramenove,sad da poradim nesto po kuci

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 14:00:40)

Mi išle do marketa da kupim još šta treba za subotu i iako sam imala spisak pola sam zaboravila jer je ovo moje čudo strašno histerisalo i čim izašle napolje i ona se smirila pa je opet posle počela,valjda se ponadala da ću je nosati ako počne vrištat.Sreća pa nam keksić služi kao prigušivač [sm=smiley36.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 14:45:53)

Dobar dan mame,ja stigla sa posla i sada malo odmaram uz kaficu pošto imam ručka od juče sada ne moram da gfa spremam...mazim se sa najstarijim i najmlađim detetom[sm=smiley27.gif] a srednji je u školi....kada dođe i on će nam se pridružiti.
Možda se posle malo negde i prošetamo jer napolju je vreme super za šetnju

mirkam -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 15:32:20)

Queen,koliko ima tvoja beba?Ne vidim ticker.Mada kolika god da je, ja mislim da je supa iz kesice poslednje što treba da dajes bebi.Nemoj pogrešno da me shvatis,svako podiže i hrani svoje dijete onako kako misli da treba.Moj M još nije trunku ni soli i šećera probao,a sve jede jako fino (osim kad niču zubici [sm=smiley1.gif],onda skoro i ne jede uopšte).Baš se trudim da jede isključivo domaću i svježe pripremljenu hranu bar kad su ručak i uzima u pitanju,a ostalo kao i svi kupovne žitarice,jogurt itd.A bilo kakve supe iz kesica,pastete,salame i slične stvari ne planiram dugo,dugo da mu dajem (da se ja pitam nikada mu i ne bih dala,al nekada će doći vrijeme da sam bira i ne pita nikog [sm=smiley1.gif])
Možda ja i pretjerujem,al morala sam prokomentarisati.Još jednom,nadam se da nećeš shvatiti pogrešno [sm=smiley1.gif]
Izvinjavam se za off,znam da imamo temu o ishrani.Neću više ovdje pisati,samo sam prokomentarisala.

little_one -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 18:08:03)

IZVORNA PORUKA: mirkam

Queen,koliko ima tvoja beba?Ne vidim ticker.Mada kolika god da je, ja mislim da je supa iz kesice poslednje što treba da dajes bebi.Nemoj pogrešno da me shvatis,svako podiže i hrani svoje dijete onako kako misli da treba.Moj M još nije trunku ni soli i šećera probao,a sve jede jako fino (osim kad niču zubici [sm=smiley1.gif],onda skoro i ne jede uopšte)
Izvinjavam se za off,znam da imamo temu o ishrani.Neću više ovdje pisati,samo sam prokomentarisala.

Potpisujem sve sto je mirkam rekla, stim da sam ja vidjela tiker i sve se nadam da nije tacan i da beba nema samo 3 mjeseca i 6 dana...nadam se da to nije pedijatar preporucio ako ti vec nisi bila sigurna...ne zelim da te osudjujem, ali stvarno razmisli da li je bebi vec vrijeme uopste za dohranu, a posebno da li joj je primjerena supa iz kesice???

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 19:15:31)

Ne znam koja je to decija supica ? Mozda ona u raznim oblicima, ali svejedno mislim da nije za bebe.
LO i Doco , bravo za devojcice! Mi bili u setnji grupno, cetvoro matorih i troje malih [sm=smiley36.gif] i uhvati nas kisa ...nahranila bebu pa odoh praviti palacinke sa eurokremom i plazmom [sm=bravo.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 20:46:37)

Ja sam koma, dusa mi spava... Cerka nas je nocas dizala da joj se kaki, nekoliko puta, sto ne pamtim da je bilo ikad, peti put kad se probudila oko 4 jutros, retka stolica. Dadoh joj homeopatski lek i jutros probiotik. Ona najnormalnija, ni na sta se nije zalila, nikakva temp, nista. Kazem ja u vrticu da ne jede jaku hranu i dobro sam procenila, nije joj nista, tj izvukla se, danas jos dijeta, nema stolice ceo dan, sutra u normalne ritmove. A ja... kao da me neko premlatio. Na stranu to sto sam radila na Urologiji i jos posle pregledala za sutrasnji program i posle radnog vremena. Mm otisao prijateljima da radi struju, podigli su sprat pa im on razvlaci zice i sve po redu... Decu sam okupala i spakovala u 19 i 30 u krevet a sad bih mogla i ja.. A trebala bih da citam. Uh, samo kad ide vikend, bas mi treba predah, bar da ne ustajem u 5 i 20. Sad mi je 7 i 30 kao u podne! [sm=jezicek.gif]
Poljubac svima

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 22:01:28)

vece mame,nesto jedva uspavasmo Doru ,bili smo u kratkoj setnji Dora je hodala [sm=smiley36.gif] sad nece u kolica obrni okreni uvek neki problem [sm=jezicek.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 22:45:57)

Upravo sam se vratila sa predstave. Predivna je. Isla sam sam koleginicama.
Sofiji se umirio kasalj. Zato sam ja nagrabusila. Ne mogu da udahnem vazduh. Kasljem puno. Plasim se da ne dobijem gusenje. [sm=smiley13.gif]
Jos sutra radim i onda tek u sredu zbog drzavnog praznika. Necu ni da saljem T u vrtic. Uzelela sam je se.
Doco bravo za Doru.

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 22:54:25)

IZVORNA PORUKA: little_one

Queen,koliko ima tvoja beba?Ne vidim ticker.Mada kolika god da je, ja mislim da je supa iz kesice poslednje što treba da dajes bebi.Nemoj pogrešno da me shvatis,svako podiže i hrani svoje dijete onako kako misli da treba.Moj M još nije trunku ni soli i šećera probao,a sve jede jako fino (osim kad niču zubici [sm=smiley1.gif],onda skoro i ne jede uopšte)

Potpisujem sve sto je mirkam rekla, stim da sam ja vidjela tiker i sve se nadam da nije tacan i da beba nema samo 3 mjeseca i 6 dana...nadam se da to nije pedijatar preporucio ako ti vec nisi bila sigurna...ne zelim da te osudjujem, ali stvarno razmisli da li je bebi vec vrijeme uopste za dohranu, a posebno da li joj je primjerena supa iz kesice???

Ja upravo zbog toga komentarisala....No draga QueenJ imas dosta toga ispisano u pravoj temi. Sa K sam se mucila i iscitavala, sad ja dajem smernice i sva sam vazna[sm=smiley36.gif]

Mirkam, zakazaste li vi operaciju?

Vikiveki, tako je divno "videti" te ovde[sm=smiley1.gif]

QueenJ -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 23:01:10)

IZVORNA PORUKA: little_one

Uuuuh, al' me izgrdiste... [sm=smiley19.gif] Ako. Neću ponoviti. [sm=zardeva.gif]
Nisam razmošljala da može da joj šteti... [sm=zmeden.gif] Prvo mi dete. [sm=smiley1.gif] Tačan je ticker.
Nije po preporuci dr, već po savetu kume, ona odgajila dvoje! Kaže da joj dam malo zbog elektrolita.
U pitanju je dečja, blaga supica, tj. samo tečnost, koju sam razblažila sa mnooogo vode. Samo par kašičica. Njoj se dopalo.
Inače sam pristalica da, ako dete pokazuje želju, proba hranu...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (6.11.2014 23:15:50)

Klarita[sm=smiley31.gif] malo i ja da odahnem od posla...nisam stizala ni da čitam RR.Sada je na poslu prošla adaptacija dece a i moj prvak se uhodao u novu situaciju tj. da više ne ide u vrtić nego u pravu školu.Bila mi je prava ludnica ceo septembar i polovina oktobra....sada je situacija znatno bolja a nadam se da će biti još bolja[sm=smiley1.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 0:35:06)

Drage moje, E ima temperaturu...vidim vise je mirna, malo se njari ali tiho...i uspava se nakon kupanja ali nema je da se probudi ono standardno za pola sata...cudno mi. Izmerih sada 38.5[sm=smiley13.gif] dala joj Efferalgan [sm=smiley19.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 0:36:58)

Da je izmasiram sa rakijom ?

mati -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 0:44:05)

ME sacekaj malo da pocne da deluje. Mm se vise razume u obaranje T, priznajem, ali ja bi ti rekla da je ne diras ako si joj vec dala lekic. Iscitaj temu, mozda nadjes koristan savet.Temperatura

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 0:52:20)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Da je izmasiram sa rakijom ?

Neeeeeeeeeeeeeeee! Pogledaj u temi, ostavila ti je Mati link.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 0:57:53)

Evo sad cu!

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 1:01:26)

IZVORNA PORUKA: QueenJ

Uuuuh, al' me izgrdiste... [sm=smiley19.gif] Ako. Neću ponoviti. [sm=zardeva.gif]
Nisam razmošljala da može da joj šteti... [sm=zmeden.gif] Prvo mi dete. [sm=smiley1.gif] Tačan je ticker.
Nije po preporuci dr, već po savetu kume, ona odgajila dvoje! Kaže da joj dam malo zbog elektrolita.
U pitanju je dečja, blaga supica, tj. samo tečnost, koju sam razblažila sa mnooogo vode. Samo par kašičica. Njoj se dopalo.
Inače sam pristalica da, ako dete pokazuje želju, proba hranu...

Queen, draga, ne brini, zato imas RR i nas "saveta" ali praaavih...pusti ti kumu i te price ovaj onaj odgojio toliko ovoliko ovako i onako...ja kad bih to slusala s obzirom gde zivim, moj N bi vec odavno jeo suvo meso i sprzu[sm=smiley36.gif]
Pogledaj temu, pa polako...ne zuri i jos jednom imas divne savate na RR i zenice sa iskustvom i skolom[sm=smiley2.gif]

mali_mis -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 6:27:06)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Evo ga A. upravo ustaje, jao [sm=hudicek1.gif] I u elementu je, a taman sam mislila da cu makar pola kafe na miru da popijem.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 6:34:23)

Pola sata sam spavala ali nije mi problem. Samo da njoj bude dobro. Rasla joj T ...bili smo i kod pedijatra da vidimo te leukocite , ks i kakva je infekcija i tako. ..pisacu u temi.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 6:52:30)

Dobro jutro mame. D mi je lose spavala, ladno joj opet curi nos i to joj bas jako jako smeta. Sinoc sam je inhalirala u snu, pomoglo je bar prvi deo noci da spava ko svet eno je jos kunja. Mm je u fazonu da idemo kod lekara jer taman joj se povratila boja u licu na par dana i sad juce opet bleda kao smrt[sm=smiley13.gif]. Da li je moguce da ona u korenu nosa ima neko zariste? Mislim cim su joj i oci bile napadnute? Nisam pametna, ima cini mi se opet krmelj, a jos uvek joj mazem hloramfenikol uvece pred spavanje. Razmisljam se danas da odem do oftalmologa sa njom. Videcu sta cu i kako cu.

Queen zenice su u pravu, rano je tlo za bebu, a kako se bebama nista ne soli kupovna supa nije bas najbolji izbor. No dobro bar sad znas da ce voleti slano[sm=smiley36.gif]. Izmedju 4tog i 6tog meseca se pocinje sa uvodjenjem cvrstog, to zavisi kako ti beba napreduje i da li ok spava i da li je gladna. Ako ok napreduje, onda slobodno do sestog moze da bude samo dojena.

ME nema jako visoku temp tvoja E, verovatno nije bakterijska vec virusna infekcija. Jel joj curi nos? Ima li kakve simptome? Idem da vidim sta si pisala u temi. Drzite se.

DrKristal bravo za Doru[sm=bravo.gif], ne znam kako su mi juce promakle te vesti. Sad mora jedno vreme da ti je na oku non stop[sm=jezicek.gif].

Pozdrav mame

mirkam -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 7:05:56)

Jutro [sm=kava.gif]
M se probudio koko 3h standardno da rucka, ali onda nije htio da spava do 5h, igrao se, vikao, brbljao, prevrtao, uh!Koma sam.
Queen draga, najdobronamjernije smo te "grdile".I meni je prvo, pojma nisam imala ni o cemu,puno sam citala, interesovala se, nisam slusala babe, tetke i ostale.Na RR sam skupila dosta info i ovdje su mi zenice puno pomogle i zahvaljujuci njima sam dosta i naucila.Samo polako, bice to sve super [sm=smiley31.gif]
Inace,juce ne zakazah operaciju M.Treba da prodje mjesec od poslednje vakcine,aonda mu operacija pada kad opet treba da primi vakcinu i revakcinu bsg, pa prvo moram da vidim s pedijatrom da li moze da odlozi vakcine, pa opet na hirurgiju da zakazem.
ME, nadam se da ce E juros biti bolje.

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 7:48:01)

Dobro jutro,ako T ne počne bolje spavat raniću se,nićas se budila u 11,12,2:30 i na kraju ustala u 4 i opet zaspala u 6,znam da je zubi muči ali majku mu što ne izbije već jednom,neće sad i sa gornjima trajati mjesecima kao i sa donjim.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (7.11.2014 8:52:18)

jutar zene vidim opet bolesna deca,da se pridruzim Dora slinavi od sinoc [sm=hudicek1.gif] krecem sa kapima,mozda se sanira,uh

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>