RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 12:14:13)

zdravo mame,vratili smo se od svekijevaca ,napolju odvratno vreme
sto se dlaka tice Doroteja jede sve sto nadje na podu,ja sam digla ruke vise od toga jbg faza valjda,sad kad joj dam nesto da gricka ona jede i onda ostatak gura pod tepih posmatrala sam je posle odredjenog vremena ode po to parce podigne tepih i strpa u usta, uzas zivi usisavam redovno ibrisem parket ne ulazi niko obuven i tako to ali je ne mogu spreciti da stavlja u usta sve sto nadje ,za sad joj nista ne fali [sm=smiley36.gif] sve su to faze nama je grozno ali je njima normalno

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 12:42:19)

pih sto mrzim kad mi se izgubi post. D spava, sveki sprema gala rucak za njenog ljubljenog sincica[sm=jezicek.gif], ja skupljala lisce, nisam jos zavrsila al ostalo mi malo. Evo sunce kao hoce da sine. Bile smo sve tri napolju malko, moja D jako voli kisu, a sveki je dobila rogove kaze "kao ludace napolju po kisi"[sm=smiley36.gif]. Aman vidis da mi dete srecno kao mali majmun jer drzi kisobran pusti je na miru.[sm=smiley36.gif] i tako ja pijem kaficu, sveki je tamo u drugom delu kuce pa sam ja ovde u slucaju da se D probudi i ringerajisem naravno.

Emice mi imamo i kuce i mace ali napolju. Mislim da je macija dlaka opasna ali sigurno si se ti vec informisala o tome. Ipak je velika razlika izmedju kucne macke i macke u dvoristu. D prakticno ide na dezinfekciju kad udjemo unutra[sm=jezicek.gif]. Zivotinje obozava tako da ih sve mazimo od reda, pre neki dan krave i telad, pre toga konje a svaki dan kuce i nasu macku. Nista ja njoj ne branim.

Inace to pre neki dan kad smo otisle po mleko kod strica bile smo komplet od stajnjaka i D i ja[sm=jezicek.gif], al nauzivala se zenska hahahaha...strasno, mm da nas je video kakve smo usle u auto (njegov ljubljeni auto) mislim da bi dobio slom zivaca ahhahaa...

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 13:06:15)

Što se tiče mace injenih dlaka baš je čista i ide redovno na vakcine,redovno je češljam,gore su mi moje ili kumine,ona dok je bila baš je napunila standlakama jer kosa joj strašno opada iako je stalno vezala opet ih ima na sve strane a duga kao konopac .

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 13:32:36)

Dobar dan mame....ja se vratila sa posla i nisam nizašta. Sada spremam ručak i čekam srednjeg sina da dođe iz škole....svaki dan kod mene je isti scenario.Idem i našu kafanicu na kafu[sm=smiley1.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 14:00:06)

Mene mame izludjuje ovaj tel , redovno se prazni! A jos punjac delim sa zaovom , njen se pokvario. [sm=smiley13.gif]
Ma i Ena gura u usta sta stigne, mogu da zamislim kad prohoda ![sm=smiley36.gif] ja operem igracke ali dodju baba i deda i daju neke svoje lego kocke, koje nisu oprane sigurno skoro, pa sat, fotoaparat. Ko ce se bahtati ..bice tako dok je ovde.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 16:49:43)

zdravo mame,ja i D se vratile sa kontrole od gastro pisala sam u temi,ona spava ja da malo odmorim posle mi dolazi prijateljica sa cerom i tako,sve vas pozdravljam

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 16:56:43)

Ja cu sada malo da mracim .Umro stari deda (deda mm) , sahrana u cetvrtak, a u subotu babi godisnjica , bas poteralo .
Mi bile kod komsinice na kafi, sad rucala pa odmaramo ...

QueenJ -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 18:41:00)

Mi čekamo kumove... [sm=smiley27.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (18.11.2014 22:39:53)

vece mame mi uzivali u druzenju sa mojom prijateljicom i njenom cerkom,u neko vreme Dora otisla do ulaznih vrata pocela da pokazuje prstom i place trazi napolje pa smo islimalo u setnju,jedva je uspavasmo malopre tek zaspala

dijana1* -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 5:05:48)

Dobro jutro mame.
Kod nas je situacija malo bolja, bar nema visoku temp da bi spustala. Ali sinoc pred spavanje sam primetila da vuce desno uho. Ipak cu ga odvesti kod dr cim se probudi.
Ajde da mi deca ozdrave pa da u subotu idem na svadbu. Rodjeni brat mi se zeni. Jos nisam stigla da kupim sta cu obuci a petak kod nas neradni dan. Tako da sutra ili prekosutra ako sta ugrabim to mi je sto mi je. A Vuk hoce kravatu, gde njemu to da nadjem[sm=zmeden2.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 6:33:35)

Diiiiiiiiiijo, pretekla si me...mislila sam da cu prva da se zapljunem ovde[sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif]
Ne znam gde u BL bi mogla da ima kravata, ali meni su mnogo slatki decacici sa leptir masnama, a njih sam vidjala po decijim radnjama, tamo gde se prodaje decija garderoba no name[sm=smiley1.gif] mislim ako kod nas ima, gde obicno nikad nista nema, verujem da ces se snaci u BL. Mmmmmmmm, nego sta ces ti?

Da decica sto pre ozdrave, jubi ih teta Klarita[sm=smiley1.gif]

Moj N se nesto budio nocas XY puta, pop[sm=smiley35.gif] sam. Nista nije pomagalo, ni ono shshshshsshshs, ni pesmica, ni tisina, ni ljuljanje u rukama...hteo da se igra svaki put[sm=smiley19.gif] mm i ja ustajali na smenu ali me izveo iz takta jer mu se ne ugadja i stavila sam ga u ljuljasku u dnevnoj sobi i skuvala sebi kafu, kad je zaspao glavom preko one tacne od ljuljaske [sm=smiley29.gif] e bas me umorio vala. Inace se zadnjih dana tako cesto budi, ali samo prokenjka i obicno "pali" ono shshshshshs eventualno pripokrivanje cebetom i cucla, ali ovo nocas i jutros me skroz slomilo

I tako...

mali_mis -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 6:51:05)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Klari, da ga ne muce zubici, oni obicno nocu drndaju.
A. je juce pokusavao da obuce carapu. Skidanje carape je usavrsio. Ranije ju je skidao tako sto je uhvati kod prstica, pa vuce dok je ne skine. A sad lepo kod clanka uhvati, i skine kao veliki. I juce mu moja mama pokaze kako se oblaci, i on citav dan i vece pokusava. Makar je bio miran [sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 7:15:11)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Diiiiiiiiiijo, pretekla si me...mislila sam da cu prva da se zapljunem ovde[sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif]
Ne znam gde u BL bi mogla da ima kravata, ali meni su mnogo slatki decacici sa leptir masnama, a njih sam vidjala po decijim radnjama, tamo gde se prodaje decija garderoba no name[sm=smiley1.gif] mislim ako kod nas ima, gde obicno nikad nista nema, verujem da ces se snaci u BL. Mmmmmmmm, nego sta ces ti?

Da decica sto pre ozdrave, jubi ih teta Klarita[sm=smiley1.gif]

Moj N se nesto budio nocas XY puta, pop[sm=smiley35.gif] sam. Nista nije pomagalo, ni ono shshshshsshshs, ni pesmica, ni tisina, ni ljuljanje u rukama...hteo da se igra svaki put[sm=smiley19.gif] mm i ja ustajali na smenu ali me izveo iz takta jer mu se ne ugadja i stavila sam ga u ljuljasku u dnevnoj sobi i skuvala sebi kafu, kad je zaspao glavom preko one tacne od ljuljaske [sm=smiley29.gif] e bas me umorio vala. Inace se zadnjih dana tako cesto budi, ali samo prokenjka i obicno "pali" ono shshshshshs eventualno pripokrivanje cebetom i cucla, ali ovo nocas i jutros me skroz slomilo

I tako...

Kad je kod nas to budjenje probilo 4 meseca ne spavanja,uzela sam Dormikind ti bolje znas kakve su to tabletice,idu 4x u toku dana,ja sam davala dve,i svi smo spavali srecni i zadovoljni. To je za poremecaj sna kod bebe i dece od 0 meseci do 6 god.
Dobro jutro mame [sm=smiley1.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 7:23:30)

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Jutro mame [sm=kava.gif]
Klari, da ga ne muce zubici, oni obicno nocu drndaju.
A. je juce pokusavao da obuce carapu. Skidanje carape je usavrsio. Ranije ju je skidao tako sto je uhvati kod prstica, pa vuce dok je ne skine. A sad lepo kod clanka uhvati, i skine kao veliki. I juce mu moja mama pokaze kako se oblaci, i on citav dan i vece pokusava. Makar je bio miran [sm=smiley36.gif]

Sigurno, prekjuce mu izbio prvi[sm=smiley1.gif] sad krece verovatno show sa ostalima[sm=smiley19.gif]

Serpi, 4 meseca nespavanja[sm=zz_eek.png] sad ti se divim jos vise[sm=smiley36.gif]

Odoh da spremam smizlu za vrtic

serpica -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 7:34:47)

Klari,cekaj nisi cula celu pricu,prvo od rodjenja do 4.meseca su bili grcevi,i nismo spavali,ali to nisam shvatala ozbiljno,tako mora,kazu..
a onda kad su prestali grcevi nismo spavali zbog zubica od 4.meseca pa negde do skoro 9. a prvi izbio malo pre rodjendana,pa ti sad vidi..
Pa sta mislis oni podocnjaci odakle mi,to se ne kupuje [sm=smiley36.gif] i znas sta,jos uvek se budi a sto pojma nemam

mali_mis -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 7:38:08)

Klari, mozda mu u paru izbijaju. Kod A. sve u paru.
Njega nisu mucili grcici, jako malo, i super je spavao do 6 meseca, kad su krenuli zubi. Sad se zalomi da nekad prespava celu noc, ali to je retkost. Naspavacu se kad A. upise fakultet, a mozda ni tad [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 7:44:03)

Dobro jutro,ni T nisu mučiligrčevi ali ipak nije spavala,sad eto ima godinu i još nije prespavala cjelu noć al ja kažem samo neka mi je zdravaa spavaću kad je udam [sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 8:15:06)

Njega nisu mucili grcici, jako malo, i super je spavao do 6 meseca, kad su krenuli zubi. Sad se zalomi da nekad prespava celu noc, ali to je retkost. Naspavacu se kad A. upise fakultet, a mozda ni tad [sm=smiley36.gif]

Teeeeeeeeeskooooo...onda cu ja da te smaram ovde da obilazis lokale i trazis moju decu po klubovima[sm=jezicek.gif]
Emiceee, nada poslednja umire[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 8:23:55)

Dobro jutro! I mi muku mučimo sa zubima! Nikoli prošle nedelje izbile sve 4 četvorke, a sad već krenule i trojke! Kuku meni s njim! Samo juri da nešto glođe i gricka!

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 8:39:12)

jutro mame,Dora nije lose spavala ali se probudila prvo oko 5 tad sam je presvukla bas joj bila mokra pelena,i posle ustala u pola osam,meni se bas spava kasno lezemo,danas me ceka gomila obaveza izmedju ostalog da poplacam i racune i nama i svekijevcima,tacno se mislim da Doru ostavim u igraonici da se ne drndam sa njom i kolicima [sm=smiley13.gif]

mali_mis -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 8:41:28)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Teeeeeeeeeskooooo...onda cu ja da te smaram ovde da obilazis lokale i trazis moju decu po klubovima[sm=jezicek.gif]
Emiceee, nada poslednja umire[sm=smiley36.gif]

Leleeeee pa zar da spijuniram decu [sm=zz_eek.png] [sm=smiley36.gif]

QueenJ -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 11:21:56)

Oni to izgleda kolektivno loše spavaju. Da nije neka pobuna? [sm=zmeden.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 11:43:12)

kad je T zaspala ja pocela sredjivati kuhnju i taman zavrsila i sjela da odmorim kad T se budi,al ajd bar sam sredila sve.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 12:32:01)

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

jutro mame,Dora nije lose spavala ali se probudila prvo oko 5 tad sam je presvukla bas joj bila mokra pelena,i posle ustala u pola osam,meni se bas spava kasno lezemo,danas me ceka gomila obaveza izmedju ostalog da poplacam i racune i nama i svekijevcima,tacno se mislim da Doru ostavim u igraonici da se ne drndam sa njom i kolicima [sm=smiley13.gif]

tako malo dete ne smes samo ostaviti u igraonici, tj deca ispod 3 god ne smeju ostajati sama. Bar je tako kod nas.

Dobar dan, kod mene sve isto, D spava sveki kuva, ja cu kaficu. Kad zavrsim kaficu idem da unosim drva ce se oteglim malko ali dobro je to za kondiciju[sm=smiley36.gif].

Inace i moja D je katastrofa spavala. Ja cekam da izadju i petice a da vise odmorim ko co'ek

QueenJ -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 12:42:05)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

tako malo dete ne smes samo ostaviti u igraonici, tj deca ispod 3 god ne smeju ostajati sama. Bar je tako kod nas.

I kod nas je tako. Deca od 1,5-2 god. mogu uz nadzor roditelja, a sa 3+ mogu ostajati sama.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>