RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mati -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 13:31:27)

Doco svaka ti cas_t na hrabrosti da je ostavis. [sm=bravo.gif] Hocu da kazem da sam se ja tek sad malo sa Mitom opustila sto se tice nekih stvari. Npr za uzimanje sa poda, padanja, jela... Sa Matom je to bilo nemoguca misija. A prvi put je prespavao kod babe i dede bez nas tek sad sa 4god.
Ja dosla da se pohvalim za spavanje , ali vidim da odtala decica bas lose spavala.
Mita je sinoc prvi put od ukidanja sisanja spavao od 23h-10h. A i ja sa njim. Preko noci je samo preso kod mene, mazio me po licu deset_ak min i nastavili.[sm=smiley1.gif]
Dijo, da ozdravite do svadbe i da stignes da se skockas.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 14:24:10)

Ja ne bih smela da je ostavim samu. Kad kazem "samu" ne racunam tete, decu itd. Kad nisam ja tu ..hm. ..jednostavno ne mogu da se opustim .
Setih se onog videa od Q. ...[sm=smiley13.gif]
Mi baksuzi posli u setnju kad ono pljusak! Juce nista nisam zavrsila od obaveza u gradu. A danas jos hocu da idem da biram mindjuse za mene i mamu. Mami mi rodjendan <3 ... ^ . ^ ...a nisam u prilici da odem. .bas smo daleko.

mirkam -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 15:08:45)

Dijo,da što prije ozdravite.
Ja jutros bila da biram dezen kuhinje i još po nešto da pogledam a mama čuvala M.Kaže nije živ htio da spava (jutarnje spavanje od 30 min),kako ga legne tako počne da vrišti,čim ga digne on super.Meni to nikada nije radio [sm=zmeden.gif] U svakom slučaju nije spavao ni minut,pa ga je pred ručak uhvatila nervoza,pa je naravno slabo jeo,al je zato posle ručka zaspao čim sam ga spustila u krevetac.Evo sad spava,a ja malo da se družim sa vama [sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 16:03:19)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Moj N se nesto budio nocas XY puta, pop[sm=smiley35.gif] sam. Nista nije pomagalo, ni ono shshshshsshshs, ni pesmica, ni tisina, ni ljuljanje u rukama...hteo da se igra svaki put[sm=smiley19.gif]

jesi ti sigurna da ne prepricavas moju noc sinoc? MM sinoc otisao na put a ja ostala sama s njih dvije. I klasika, Aleksandra se budi oko 11 za podoj, i kako se tad probudila nijehtjela da zaspi do 3.20. Zaspi na sisi, ja je spustim, za pet minuta eto je opet, pa ljuljaj, pa presvlaci, pa pjevaj a moja Andrea spava li spava, pored nje kolce mozes da zaigras sve sa podvriskivanjem ona bi i dalje spavala. A to smo skapirali kad se Aleks rodila, dotad smo skoro pa na prstima hodali dok spava. Elem, Aleksandru sam jedva na kraju uspavala u 3.20. Danas je gospodjica pospana al joj nisam dala da spava duze od sat i po u komadu. Necu zurku i veceras. Sigurno su zubi, ide i drugi kec, ovaj je vec skroz probio i raste.

ANdrea mi je bolesna, kuburimo vec par dana sa slinama i kasljem, uradimo kks juce i leukociti poviseni, crp, sedimentacija, jedino urin uredan...i hgb 123 [sm=bravo.gif] sto me posebno raduje pogotovo sto je toliki u po bolesti. Ipak, antibiotike dr dala, pancef ovaj put, zaobilazimo one na bazi penicilina do daljnjeg.

A ja, ko mene pita...dobro sam [sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 16:20:32)

LO, da nije bio pun mesec[sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]
Bolje neka popije taj pancef nego da se komplikuje puj puj puj daleko bilo. A, taman posla da rizikujete opet sa penicilinom ...ne ponovilo se i ne dao Bog nikome [sm=smiley13.gif]
Kako si nam ti?

Eeee, mene drma nervoza, dosla sam sad na RR da se opustim...[sm=smiley4.gif][sm=smiley31.gif]

wivern -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 17:53:26)

Hellooo zene.
Ovo moje dete toliko sisa da imam osecaj da ce od mene na krevetu ostati samo ljustura, izgledacu kao suva sljiva. On bez sat vremena ne siki, sve manje od toga se ne racuna.
Izgleda da su poceli i grcevi da nas muce, za sada pomalo sva sreca.

little_one -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 20:32:26)

IZVORNA PORUKA: Klarita

LO, da nije bio pun mesec[sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]
Bolje neka popije taj pancef nego da se komplikuje puj puj puj daleko bilo. A, taman posla da rizikujete opet sa penicilinom ...ne ponovilo se i ne dao Bog nikome [sm=smiley13.gif]
Kako si nam ti?

Ma nemam pojma, znam da planete nisu u dogovoru same sa sobom, ne pogadjaju pravo sazvijezdje u pravom trenutku. Inace sam dobro, hvala na pitanju. A ti nervozu istjeraj iz kuce!

A ono sa Andreom da se nikom ne ponovi, tad je bilo strasno, danas je citav dan i nadgledam i nakon pancefa, sve se bojim da ne krene onaj glupi osip. Znam da nece, al ono je bilo strasno, ko ne zna, rekao bi neko pretukao dijete.

USpavala sam cure, obe, sama [sm=bravo.gif] i stvarno se divim mamama koje nemaju pomoc s djecom barem u ovim vecernjim casovima kad idu na spavanje. Doji malu uspavljuj, nadaj se da se nece probuditi odmah nakon sto sam izasla iz sobe. Pokusaj stariju utisati na normalnu jacinu glasa dok se natezes sa njom da pojede nesto od vecere, operi joj zube, umij i presvuci i istusiraj osluskujuci desavanja iz sobe, procitaj pricu i unesi u krevet i nadaj se da nece probuditi bebu...aaaaaaaa, nategnuto do samog kraja al spavaju obe sada! A i ja bih trebala sa njima...

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 22:52:40)

pridruzujem se ovde katastrofalnoj noci i nadam se da ce ova biti bolja.[sm=smiley36.gif]

LO svaka cast[sm=bravo.gif], i drzite se sve ce proci.

Moja D i dalje ne ide u vrtic, bas me strina zove (inace njena vaspitacica) i pita me kad cu da dam D ponovo u vrtic. Rekla sam joj kad temp padne ispod nule i kad se sve zivo posmrzava[sm=smiley36.gif]. Do tad zdravo cao. eno kaze strina samo njih cetvoro u grupi a troje je bolesno ali ipak idu, nemaju temperaturu pa idu decica a samo je jedan skroz zdrav Dunjin drugar najbolji Laza koji isto nije bio 6 nedelja u vrticu. Moja je skroz zdrava ali cekam ja jos malko, kazu da organizmu nakon viroze treba bas 6 nedelja da se oporavi, tako da cemo mi malko jos pricekati[sm=smiley36.gif]. Ne zurim se. Ona se vise zuri od mene ehhehe..

I tako danas se zanimali, ja unosila drva, dosta sam unela al ostalo je jos, sutra imam cas i idem u neku blic kupovinu dok sveki cuva D. dugo mi je niko nije pricuvao. Al ne sumnjam ja u moju sveki.[sm=smiley36.gif]

Laku noc mame. Odoh da nalozim sad pred spavanje pa da sam mirna

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 22:58:56)

ma sta je vama ne ostavljam je samu tamo su po dve vaspitacice to je kao da je u vrticu ,u ostalom ona hoda dosta je samostalna ostaje svaki vikend kod mojih da spava ,spavala je i kod sveki,nisam je danas ostavila jer isla sa nama drugarica sa cerom pa posle svratile do nas,ja ne znam kakve su te vase igraonice u koje vodite decu ova je prilagodjena manjoj deci to negde tri godine,imaju i dnevni boravak u smislu cuvanja dece do 4 sata jedini im je uslov da dete hoda,hoce da ga i presvuku i nahrane ako treba,ocigleno nismo mislile na istu stvar [sm=zz_er_what.png]
decu treba od pocetka navikavati da mogu ostati i kod drugih ,vezivati dete samo za sebe nije ni malo pametno ovde iskljucujem situacije kad nema ko da uleti da pricuva dete,no to je vec za drugu temu

QueenJ -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 23:06:19)

Ja nisam mislila ništa loše, samo sam rekla da kod nas pre 3 god. dete ne može da ostane samo u igraonici. Verovatno nisu prilagođene tako maloj deci.
Završila sam tortu, sutra još šlag i da napravim salatice za predjelo i završim čorbu.
E. je večeras mučio stomak. Termofor je malo pomogao. Bilo je gadno slušati. [sm=smiley19.gif] Baš ću da pitam sutra dr šta da radim sa njenom probavom.
Mrtva sam umorna. Odoh da spavam. Ljubim vas. Laku noć.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 23:08:40)

QUEEN e niste moderni kao mi ,mi imamo takve igraonice [sm=zz_mstickle.gif]

mati -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (19.11.2014 23:27:31)

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

decu treba od pocetka navikavati da mogu ostati i kod drugih ,vezivati dete samo za sebe nije ni malo pametno ovde iskljucujem situacije kad nema ko da uleti da pricuva dete,no to je vec za drugu temu

Doco, ja sam upravo na ovo mislila. Mm nije dozvoljavao da ostaje negde bez nas, i naravno niko ne zna da cuva njegovo dete kao nas dvoje. On je mali krenuo u vrtic , sa 15mes, ali pre toga nikome nikad ga nismo ostavljali, a trebalo je...
Zato i kazem, svaka ti cast, prvo ti dete i toliko si opustena. Ja tek sad sa Mitom neke stvari gledam kroz prste, a da se mm pita verovatno bi bila ista prica.
Mi smo bili pre par dana u igraonici sa Matinim drugarima iz vrtica i bila je sestrica od jednog druga dva mes starija id Mite. On je sve vreme jurio za vecom decom i pentrao se u onaj box-kavez , ladno se popne stepenicama do sledeceg nivoa. I pored tete , ja nisam mogla da sedim. A ova devojcica, mirna, gde je postavis tu ce da se igra.

mali_mis -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 5:58:28)

Jutro [sm=kava.gif]
wiv lepo te je videti u ovoj temi [sm=smiley1.gif]
A. me je probudio pre pola sata, trazio me (mleko), popio dva gutljaja, natrtio se, i zaspao. Juce uopste nije spavao. Verovatno jer se probudio u 11 [sm=smiley29.gif] al je zato u 20h vec spavao.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 7:10:20)

IZVORNA PORUKA: mati

Doco, ja sam upravo na ovo mislila. Mm nije dozvoljavao da ostaje negde bez nas, i naravno niko ne zna da cuva njegovo dete kao nas dvoje. On je mali krenuo u vrtic , sa 15mes, ali pre toga nikome nikad ga nismo ostavljali, a trebalo je...

Prvo da kazem dobro jutro mame.

Mati ja mislim da to nema nikakve veze sa ostavljanjem deteta na cuvanje. Meni d niko nije cuvao, pa je vec druge nedelje spavala u vrticu, dana jednog nije tamo plakala, u igraonici joj ne trebam prakticno juri ona sama gde hoce ali ja idem za njom jer su takva pravila kod nas (dete do 3 god pod nadzorom roditelja). Mislim da je malo do odnosa prema detetu i davanja slobode detetu a malo i do samog deteta. I mm je naravno stava da samo mi adekvatno mozemo da cuvamo D. [sm=jezicek.gif] Da ne kazem da sam pomalo i ja istog stava hahaha...al eto moja se ne buni i ne trazi nas i ne kuka ako je sad ostavimo nekom. Ja je neretko u prodavnici u blizini ostavim dole sa tetama a ja odem gore na sprat nesto da kupim, Eeeej u prodavnici i ona je super medju gomilom "nepoznatih ljudi" (kazem pod navodnicima nepoznatih jer ipak je to prodavnica u koju idemo cesto)

Ana RR -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 7:37:59)

Mislim da to nije igraonica u klasičnom smislu, već nešto kao boravak, jer lepo je dr napisala da su tu dve vaspitačice koje ih paze, hrane i presvlače. To je potpuno drugačiji koncept.

Inače dobro veče ili dobro jutro, nikad ne znam šta da vam poželim [sm=smiley36.gif] ja u pidžami, sad ću da se uvalim u krevet da malo čitam, mada već vidim sebe kako kunjam.

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 7:53:10)

Dobro jutro,ova moja se jutros u 6 povampirila,mislim inače spava do 6:30 [sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 13:36:57)

Dobar dan mame,ja pre pola sata došla sa posla,pa da iskoristim dok pijem kafu da bacim pogled šta ima novo.Mlađi sin spava,srednji u školi a ćera radi domaći i ponekad baci pogled na crtani.Ja sam umorna i osećam se kao ošamućena[sm=smiley29.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 17:59:36)

MATI pocela sam da je ostavljam sa devet punih meseci kod mojih na pojednu noc i prezivela nekako nije mi bilo svejedno ali sam shvatila da i njoj prija [sm=smiley36.gif]
ja danas bila sva u nekom poslu stigla i da malo skratim krajeve i tako ,pozdrav za sve

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 19:18:58)

Vece mame! Meni danas sve nesto bezveze. Prvo ruzno sanjala, pa mi E. spavala nakaradno, plakala i nije htela da siki, pa onda vidim vruca , izmerim T -ima! 38.2 . Poludehbvise. Bili smo u dz posto je bila nervozna ( inace je pre dve nedelje kontrolisala krv i urin i sve ok. ) Rekose nam da se virus otprilike vratio. Opet joj vadili krv.Hgb 109 a donja granica 110. Vristala . Mukica mala. [sm=smiley13.gif]
Jel zna neko sta je najbolje da joj kupim za imunitet , da ga malo digne?

branki* -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 21:23:58)

mala elena,vidi ovu temu,ima svastapreparati za jacanje imuniteta deteta, ja sam bozi jedno vreme davala pikovit,ali ne znam od kad bese idu svi ti preparati,da li tek posle prve godine,cini mi se.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 22:37:54)

Cula sam za taj Pikovit ali oticicu ujutru do apoteke da vidim sa njima da li moze . On ide uz recept? Pogledacu, sada nemam vremena , oko nje sam.
Ma, pije sinacilin sirup ( kao grlo joj sumnjivo) . Ona mi je bas nervozna, cesto sam u ulozi dvorske lude. [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 22:39:52)

ne ide na recept,kupuje se,oko 500-600 din je,cini mi se.ali,pitaj da li moze,jer je elena jos beba.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 22:45:34)

Svi ti sirupi idu preko godinu dana.
Zaspala sam i probudila me T svojim buncanjem. Sad mi nema spavanjem.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 22:56:40)

vece ovo moje cudo zaspalo u pola 11,sad virkam sta ima ovde umesto da spavam,jedem kokice pijem nes i plus cokolada,sta reci [sm=jezicek.gif]

mati -> RE: Razgovori mama 11/14 [chat] (20.11.2014 22:59:32)

Zdravo mamite...
Ja cituckam ,malo pa na spavanje. Mita se uspavao tek oko 22h a danas za ceo dan spavao 30min. Jos i sad poceo da me grebe i udara kad sam uzela da ga uspavljujem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>