RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

anci kv -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 18:45:57)

gde ste žene? Ja nikako da stignem na rr, idem na posao,dunda u vrtić,svaki vikend neka veselja,ne mogu da se sastavim
I da se pohvalimo, dundi izašla još dva zubića,tako da smo sa 14 meseci sa 4 zuba[sm=smiley36.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 22:25:33)

vece mame,D jedva uspavah ima sad neki novi ritam [sm=smiley29.gif] no dobro privikavamo se nekako
Danas sam joj prvi put dala da jede za rucak ono sto i mi ,posto smo bili kod svekijevaca bila neka krompir corba sapiletinom i jagnjece pecenje dala joj od svega po malo,jela je ali nemam pojma koliko po prvi put nisam merila inace sam opsednuta tim gramazama,pa me i muz zezao kako cu preziveti sto ne znam koliko je tacno pojela,mada mozda je vreme da se opustim moja Dora sutra puni PRVU GODINU [sm=bravo.gif]

mati -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 23:43:06)

IZVORNA PORUKA: little_one

Mati, da nije skok sa 12 mjeseci, mozda ce malac uskoro da prohoda pa eto ti ga skok a mozda su i zubi. A mozda i sluti tvoj plan. [sm=smiley36.gif]

LO mislis da prohodavanje ima veze sa losim spavanjem i spavanjem na sisi. Mislim, da je to taj skok u razvoju? Sad mi nista nije jasno, ti skokovi su mi bas zbunjujuci...
A on se malo pusta po korak-dva. Bas mu malo fali...
A malopre sam videla i da mu idu gornje obe trojke i donje dvojke... Malo mnogo za odjednom.[sm=zmeden.gif]

mali_mis -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 6:26:05)

Jutro mame [sm=kava.gif]
A. se samo jednom budio u toku noci. Milina.
A sad da citam sta ste sve pisale [sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 7:26:37)

Dobro jutro mame. Mi smo sinoc imali budjenje vec oko 23h i to onako u bunilu, ne zna sta radi, samo place, a ustala iz kreveta i ne da da je pipnemo. Iskreno jako strasno je sve to izgledalo. Nismo mm i ja znali sta da radimo pa smo je umivali a ona besnela i besnela. Jedva sam je uzela u narucje (otimala se najstrasnije) i onda se malo primirila i kraj. Nemam pojma sta je snaslo. U svakom slucaju nema temp i dobro je, pije lekove. Vesela je. Ne jede i dalje ali po malo joj uguram nesto u usta. sinoc je pojela cak jedan i po vocni jogurt iz case, onaj kupovni. I to sam je ja juce u prodavnici pustila da ona izabere sta zeli da kupi pa ga je valjda zato i pojela[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 8:07:20)

Dobro jutro,T se budila dva puta i na kraju ustala u pola 6,od danas ću probati da spava samo jednom preko dana,da vidim dal će tako duže ujutru spavati.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 8:56:04)

jutro mame Dori danas prvi rodjendan,danas dolaze samo babe i dede na rucak postavicu slike posto sam narucila tortu,eh kad se setim [sm=zz_spin.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 9:21:18)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Dobro jutro mame. Mi smo sinoc imali budjenje vec oko 23h i to onako u bunilu, ne zna sta radi, samo place, a ustala iz kreveta i ne da da je pipnemo. Iskreno jako strasno je sve to izgledalo. Nismo mm i ja znali sta da radimo pa smo je umivali a ona besnela i besnela. Jedva sam je uzela u narucje (otimala se najstrasnije) i onda se malo primirila i kraj. Nemam pojma sta je snaslo. U svakom slucaju nema temp i dobro je, pije lekove. Vesela je. Ne jede i dalje ali po malo joj uguram nesto u usta. sinoc je pojela cak jedan i po vocni jogurt iz case, onaj kupovni. I to sam je ja juce u prodavnici pustila da ona izabere sta zeli da kupi pa ga je valjda zato i pojela[sm=smiley36.gif]

Ljišo nama se to dešavalo sa Danilom. Tu je samo spas da je probudiš i držiš u naručju dok se ne primiri. Generalno se dešava kad im nešto nije dobro - zapušen nos, boli grlo, temperatura... Mada se desilo par puta i kad je imao baš baš uzbudljiv dan. I onda plače, nikako da ga probudimo, otima se kad hoćeš da ga uzmeš u ruke. Izgleda strašno dok ne nađeš fazon kako da ga smiriš.

Ja sinoć spavala sa sinovima u velikom krevetu. Bolje rečeno oni su spavali a ja sam zaradila ukočenu kičmu i podočnjake do poda! [sm=smiley1.gif] Ali nema veze! Bitno da je njima bilo lepo. Uživali su sinoć zajedno. Mazili se, grlili i uspavali se držeći se za ruke [sm=smiley36.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 10:37:22)

Dobro jutro.
M je počeo baš da zabusava kod ovog jutarnjeg spavanja.Svaki čas se budi,a ukupno odspava pola sata [sm=smiley29.gif]
Mod,super ideja za maramu,em lijepo,em korisno [sm=smiley1.gif] Samo da nadjem neke lijepe marame.
Anci,tako mi je drago da si se javila,baš te dugo nije bilo.
Ljiso,što Dinkića zaza u poslednje vrijeme [sm=smiley13.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 10:46:17)

IZVORNA PORUKA: anci kv

gde ste žene? Ja nikako da stignem na rr, idem na posao,dunda u vrtić,svaki vikend neka veselja,ne mogu da se sastavim
I da se pohvalimo, dundi izašla još dva zubića,tako da smo sa 14 meseci sa 4 zuba[sm=smiley36.gif]

Gospodja, ja stalno pitam za tebe, stalno...nedostajes[sm=smiley31.gif]

Mislim da i n muce zubici. Bas je nervozan i trpa jadan sta stigne u usta. Moja tetka ga gleda stalno i stalno govori, evo samo sto nisu zubi, pa nikako[sm=smiley36.gif] prekjuce bila kod nas i kaze zena evo sad ce, do Sv Petke po mojoj proceni [sm=jezicek.gif] Juce je kijao i kijao i kijao, propirala sam mu samo nosic fizioloskim, imao je negde duboko kao slince, ali pumpica nista izvukla nije...spava dobro. Evo od jutros nista[sm=zmeden.gif] Hvala Bogu dragom. K mi bila zakacila bronhitis sa 6m, pa sam malo ufrkisana oko slinaca kod malih beba.

Mod[sm=bravo.gif] ooooodlicna ideja za marmu, oooodlica[sm=smiley1.gif] Mirkam, u isto smo sosu. S tim sto N grize i rukave plus, pa mu onda bude mokra i bluza i bodi do laktova, uzas.

I primetila sam nesto cudno kod N. Sve zaboravim da napisem. Od kako smo ga osisali, on se tokom uspavljivanja udara u glavu. On jeste vrteo kosicu rukom kad se uspavljuje, ima je i sad, samo je kraca. Ali jedva uhvati, pa krene da se udara sakom, ali nimalo nije slabo to udaranje. Ja mu premestim rukicu na mene, kad me opauci[sm=smiley13.gif] i udari se jako vise puta, pa se onda probudi...ma bas glupavo i smesno izgleda...a, ja se sad tripujem da njemu ne fali netso, covece[sm=zmeden.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 11:11:30)

Doco da i ovde cestitam smizli rodjendan. Sve najlepse vam zelim! Da Dora lepo jede a da mama malo vise spava[sm=smiley36.gif]
Danas se vracamo za BL. Kostu nismo vodili, cuva ga moja mama. Malo je smrcav pa se samo nadam da nedobije temp.
Nisam citala sta ste pisali tako da ako ima bolesne decice da mi sto pre ozdrave.

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 11:17:02)

Dijo, srecan put! I pridruzujem se cestitkama maloj Dori uz iste zelje[sm=smiley1.gif]

A, kako prosao pregled, nisam videla da si pisala[sm=zmeden.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 11:23:15)

Napisacu sada u temi da ne idem u off.

Modessty -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 11:32:44)

IZVORNA PORUKA: Klarita

I primetila sam nesto cudno kod N. Sve zaboravim da napisem. Od kako smo ga osisali, on se tokom uspavljivanja udara u glavu. On jeste vrteo kosicu rukom kad se uspavljuje, ima je i sad, samo je kraca. Ali jedva uhvati, pa krene da se udara sakom, ali nimalo nije slabo to udaranje. Ja mu premestim rukicu na mene, kad me opauci[sm=smiley13.gif] i udari se jako vise puta, pa se onda probudi...ma bas glupavo i smesno izgleda...a, ja se sad tripujem da njemu ne fali netso, covece[sm=zmeden.gif]

To radi i Nikola i mislim da je do zuba. Kad ga mnogo muče zubi i kad mu se spava on se udara rukom po glavi.

A ono za maramu je slučajno ispalo sa Danilom. Imam dve male marame, jedna crveno plava sa sitnim kvadratićima a druga belo braon. Vezivala sam D oko vrata jer je mnogo balavio a išlo mi na nerve da mu stavljam portiklu kad izlazimo napolje. Tako je krenulo sa maramom. I svima simpatično jer izgleda kao mali kauboj [sm=smiley36.gif] Istu foru sad primenjujem i sa N

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:13:16)

Klarita, i M je imao period lupanja rukicom u glavu.To je proslo a doslo je cupanje za kos [sm=smiley1.gif] Bas se jako pocupa i ne kapiram kako ne zaplace, jer kad mene pocupa suze mi krenu kako to bude jako.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:23:34)

Znaci, svako dete se negde lupka [sm=smiley36.gif]...E .po trbi kad je gola, sakom da zapljeska [sm=smiley36.gif]
A ima jos obicaj da gurne palac kod nas gde joj meko pa zavrti ...ufff sto boli ! [sm=jezicek.gif]
A cujem , dete se ne sisa pre prve godine, zna li neko zasto ? [sm=zmeden.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:25:15)

ME meni su to babske price. Vuka sam osisala sa 6 meseci a Kostu sa 9,5. Isla mu je kosa u oci morala sam ga osisati.

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:34:46)

K nisam sisala jer devojcica pa smo stavljali snalice, rajfice i ostale zezalice. N je pocela da nervira kosica jer mu je isla u oci, pa mi je bilo lepse da ga osisam nego da mu stavljam snalice. Susim kosicu fenom od rodjnje inace koliko je imaju oboje[sm=smiley1.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:45:38)

Ja njoj kacim snalice jer vec upada u oci... ali za to sisanje. [sm=zmeden.gif] bas sam se zacudila .Ne verujem ni ja u to, ali mozda racunaju da za krstenje (koje je uglavnom oko prvog rodjendana ) treba da se osisa pramen prve kose, otkud znam [sm=smiley1.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:47:05)

Mi jos nemamo kosicu za sisanje, a i tanka mu je nekako [sm=smiley13.gif] A to se slazem sa Dijanom za babske price.Sta da radis ako ti dijete ima veliku kosu, da cekas da napuni godinu, a do tada oci da mu vadi.
Jos danas lijepo vrijeme pa o sjutra najavili jako zahladjenje.Odosmo da prosetamo da iskoristimo jos danas [sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 12:51:52)

Bas smo Sanjica i ja komentarisale zasto se krstenje veze za prvi rodjus[sm=zmeden.gif]
Kosti je 17.12. rodjendan ali krsticemo ga na prolece.

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 13:05:29)

Čin mi se da prije nije bilo toliko dase djete krsti na prvi rodjendan,u zadnih nekoliko godina su počeli tako,bar kod nas.A što se šišanja tiče prava bapska nagadjanja,rodjak i snajka su sina prvi put ošišali sa 5 mjeseci,ogromnu je kosu imao.

Modessty -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 13:11:17)

Ako baš hoćete, dete se krsti sa 40 dana. A ovo sa godinu dana je pomodarstvo, valjda je lakše da se uejdno pravi i rođendan i krštenje. Meni je to nebitno.

Blago vama koje možete da šetate! Ja dok dođem kući s posal, pa dok jedu, pa dok N odspava, padne mrak! [sm=smiley13.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 13:51:54)

Ja sam krštena sa 40 dana ali ne znam više nikog da tako radi,prva ja ću T krstit u maju,imaće već 18 mjeseci tad.

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (21.10.2014 14:11:19)

Ma, ja sam decu krstavala onda kad je meni odgovaralo[sm=smiley36.gif] K sa 9m. Rodjena je u jaku zimu, 22.12. i kad je imala 40 dana vodili je u crkvu, a napolju bilo -26stepeni, ne bih se usudila da je krstim po tako niskim temperaturama. Planirali smo da je krstimo na prolece, ali kuma je ostala trudna (hvala dragom Bogu) i jako je tesko podnosila trudnocu, imala je uzasne mucnine i povracala jako dugo, pa smo cekali da njoj bude dobro i krstili je 18.09. imala je bez malo 9m. N sam krstila 28.09.imao je malko vise od 5 i po meseci, jer nismo hteli da cekamo zimu. K sam prvi put sisala sa 16m skroz na paz, a imala je bas dugu gustu kosu koja nije opadala, nego se jako tesko cesljala, i sad imamo taj problem. N sam osisala odmah dan posle krstenja[sm=smiley1.gif]

Ma, svako si radi onako kako mu odgovara[sm=smiley1.gif] ja da slusam bapske price, ko zna gde bih bila do sada. Verovatno bi me vec spalili na lomacu[sm=jezicek.gif]
Prosli petak sam bila do pijace i bilo je suncano i toplo. N greje Sunce u kolicima i jedno 5 zena me pogledalo i pitalo zasto sam izvela dete na pijacu i zasto ga ne sklonim sa Sunca...svakoj, ali svakoj sam odgovrila, tj pitala: "Je l' to vas problem, gospodja? Je l' vase dete? Sto vas briga?" ali sa izuzetnim osmehom i neznim tonom[sm=smiley36.gif] samo jedna mi rekla "U pravu si sine" sve ostale me klele i gledale mrko
Pa tako i za krstenje, za sve...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>