RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Nimfa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 10:28:02)

Jutro mame :-)

Moj bebac i ja od jutros mucimo muku sa presvlacenjem,kako joj sta obucem tako ispovraca i uvek promasi portiklicu,jer bude u mlazu :-/ Inace smo kod mojih pa sad moram rucno da perem,ne isplati mi se masina za par stvarcica. Jesam ponela pun kofer njenih stvari (vec sam navikla na njeno povracanje),ali vec evo drugi dan polako nestaju

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 10:56:16)

Mirkam , imaj strpljenja, tesko je ali moras nesto jesti. .
Doco kako si?
Mi ustali kasnije...moram poceti da navijam sat da ustanem sat-dva pre nje , bar nesto da zavrsim od poslova na miru .
Doco , jel normalno da mi E ima skroz pravu kaku, sada? [sm=smiley13.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 10:59:41)

Nimfa, isto bilo kod mene ali mi ni to presvlacenje nije bilo tesko ..sad je zahtevnija ..tako da, cekaj da prodje danasnji praznik pa turi dve masine [sm=smiley36.gif]

Nimfa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 11:04:23)

Joj dobro da si spomenula praznik zaboravila bih :-/

milicicak -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 11:35:41)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Doco , jel normalno da mi E ima skroz pravu kaku, sada? [sm=smiley13.gif]

ME, jede cvrstu hranu, normalno je da ima formiranu stolicu.
Pozdrav mame i uzivajte u divnom danu :)

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 11:36:03)

ELENA jeste ako jede cvrstu hranu i meso onda je ok

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 11:46:14)

Ne jede meso ali nekad je kasica gusca , kad nesto pecem ili kupovne zitarice , a meso ne jede.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 12:14:59)

pa dobro uglavnom je krenula sa cvrstom hranom,sve je to normalno nista ne brini

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 17:48:27)

Mame sam da vas pozdravim, kako ste mi.
Ljiso pa sta je sada? Kako je D?
Ja se pakujem i idemo za BG, ujutru u 10 h imam pregled kod oftamologa.
pozdrav za sve.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 20:42:28)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Ljiso pa sta je sada? Kako je D?

Nema temp ali eno stenje u snu. S necim se bori. Pisala sam u temi bojkot vakcinacije pa da ne ponavljam.

Idem da mi se ne probudi. Hvala sto mislite na nas.

Pozdrav mame

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 21:27:24)

Vece mame..
Do kad ce ovo moje dijete da bali kao da si cesmu odvrnuo, znali to iko?! Citam, bebe imaju periode kada bale pa prestanu, pa opet malo bale i tako.Ovaj moj bali od kad je napunio dva mjeseca i sve vise i vise.Kako mu nikne koji zub on jos vise bali.Ljudi moji, hladno je napolju a on je vjecito mokar, sto portiklica promijenim ali on je i pored njih mokar!

mati -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 23:38:53)

Zdravo mamike... Danas bio lep dan pa smo malo setali... A ovaj mali ne staje, jos da prohoda i bice tek trka. Pusta se on i sad ali najvise po dva-tri koraka.
Ljiso [sm=smiley31.gif] da bude bolje.
Dijo vi stalno na tockovima...
Mirkam M ne balavi toliko, portiklu i ne koristimo, ali probaj sa onom sto ima kao musemicu s jedne str, da ne kvasi garderobicu bar... Sto kazes hladno je.

blesavko -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (19.10.2014 23:51:14)

Pozdrav mame... Ja prosto ne stignem od mog misa da pisem, unisti me ovo dete nacisto [sm=jezicek.gif] .

IZVORNA PORUKA: mirkam

Vece mame..
Do kad ce ovo moje dijete da bali kao da si cesmu odvrnuo, znali to iko?! Citam, bebe imaju periode kada bale pa prestanu, pa opet malo bale i tako.Ovaj moj bali od kad je napunio dva mjeseca i sve vise i vise.Kako mu nikne koji zub on jos vise bali.Ljudi moji, hladno je napolju a on je vjecito mokar, sto portiklica promijenim ali on je i pored njih mokar!

Mirkam i ja se bas cudila za mog L kako pravi baloncice i bali pomalo a jos nema tri puna meseca, ko sto rece Mati super su one portikle plastificirane sa jedne strane

mali_mis -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 5:32:52)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Ljiso kako je Dunja?
mirkam, mozda mu raste vise zubica od jednom, sto nije nista cudno.
A. me je istresao iz kreveta kad je poceo da njace, ogladneo covek, a mleko nije odma bilo spremno. Pa je malo odnjakao.

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 7:08:29)

Samo te portikle i koristimo,al džaba.Valjda mu se sliva niz bradu pa skvasi onaj platneni dio uz sami vratić i onda propušta dalje.A i ne mogu da ih stegnem baš toliko da ga udavim.Nemam pojma kako,al i pored portikli sa musemom njemu je majica uvijek mokra.Ma da poludis.A nosi i ogrlicu,ona kao ublažava balavljenje,ma kako da ne.
Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 9:48:47)

Mame, masem vam i da se opravdam sto me nema[sm=smiley36.gif] poludesmo od svadbi, rodjendana, gostiju...obaveze, obaveze, obaveze [sm=smiley29.gif] danas konacno mogu da sevratim starim navikama i RR[sm=smiley1.gif] samo jos da odvedem N na kontrolu kukova...upravo cekam da me pozove dr, pa vam pisem.
Inace mi se raskijao N, ima negde malo sline, cujem negde pozadi...kasnije cu poceti propiranje nosica[sm=smiley13.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 10:07:43)

jutro mame ja se lepo naspavla,mada mogla sam jos [sm=smiley36.gif],zvala moje kazu D je dobro nije lose spavla budila se jednom oko pola tri,jedino sto sad pravi problem i nece da jede,sa njom stalno neka muka,meni stigli svekijevci iz Svice idemo posle kad uzmemo Doru kod njih,ne znam da li cemo tamo spavati
LJISO kako je D danas ?
KLARITA [sm=smiley31.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 10:13:38)

IZVORNA PORUKA: mirkam

Samo te portikle i koristimo,al džaba.Valjda mu se sliva niz bradu pa skvasi onaj platneni dio uz sami vratić i onda propušta dalje.A i ne mogu da ih stegnem baš toliko da ga udavim.Nemam pojma kako,al i pored portikli sa musemom njemu je majica uvijek mokra.Ma da poludis.A nosi i ogrlicu,ona kao ublažava balavljenje,ma kako da ne.
Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

Mirka veži mu neku maramu oko vrata. Presavij je kao kauboji što nose i veži i rešen problem. Tako se mi snašli još sa Danilom. Portikle nam nikad nisu bile od velike koristi. Možeš i tetra pelenu tako da mu vežeš, ali bolje da bude neka pamučna marama.

mati -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 10:31:11)

Dobro jutro mame... Samo da vam mahnem... Imamo burne noci, pokusavam da odviknem M od nocnog sisanja, ali on sisa celu noc, vise nego kad je bio bas bas beba. Nesto ne stima.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 10:39:29)

Jutro!
Mirkam Elena balavi na stomaku pa mi bude mokar carsav ili sta je vec ispod, portiklu koristimo samo dok klopa ..nisam ti od koristi.
Mati, ova moja dve noci se ne budi da sisa! Ja ko navijena svaku noc ustajem [sm=smiley36.gif] tek ujutru oko 6_7 se probudi...nemoj na silu, mozda mu je takav period. Bilo je kod nas sisanja na sat vremena[sm=smiley13.gif]

little_one -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 10:46:23)

Jutro mame!

ANdrea u vrticu, Aleks treba da se budi pa da klopa a ja pijuckam kaficu.

Mati, da nije skok sa 12 mjeseci, mozda ce malac uskoro da prohoda pa eto ti ga skok a mozda su i zubi. A mozda i sluti tvoj plan. [sm=smiley36.gif]

I mi balimo sve u 16, mada sumnjam da ce skoro prvi zubic. Nateklo jeste al mislim da cemo jos cekati kao i sa Andreom. NJoj prvi stigao sa punih 9.

Misho kako je Dunja danas? Jeste isli na svadbu na kraju?

ivaMark -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 12:04:24)

Zdravo mameee [sm=smiley1.gif]

LO, nisam sama sa bebama, jos smo kod mojih. Bice veselo kada dodjemo tu. Jovana je mnoooogo zahtevna (valjda kao i sva deca tog uzrasta), stalno mora neko da je prati, caskom napravi nesto (meni je ubacila mob u kantu sa vodom). Dok dojim malog a sama sam sa njima je najgore, ona se pentra po krevetu, skace sa tendecnijom da padne na bebca, onda stoji na ivici kreveta sva ponosna, u fazonu: vidi sta umem [sm=smiley36.gif]
Najverovatnije da ce i ona u vrtic, naravno da nemam nista protiv toga, jedva cekam da krene jer je jakooo drustvena i sa svima komunicira. Jednom priliko je povukla nekog dedu na keju da mu pokaze batu u kolicima, dekica se raspilavio [sm=smiley36.gif]

Malac je superiska za sada, mirniji je od J kada je bila beba (a ja mislila da je ona bila mirna). Spava po celu noc, probudi se jednom samo da coka... J mi se isto budi od nosa koji nikako da prodje. Pre neko vece se ispovracala pred spavanje od slina, nije mogla da ih savlada.

Inace joj je ozbio peti zubic, jeeeeeeee. Da nije bilo jabuke ko zna kada bi probio, jer joj se belelo jedno dva meseca i prekjuce gricka ona jabuku i zaplace....kada sam pogledala-vidim zubiiic...

Dijana, vi cas tamo cas ovamo [sm=smiley1.gif]

Pozdav mameeeee

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 12:07:45)

Ivamark, pa divim ti se zeno, divim [sm=smiley31.gif] i LO i tebi. Razlika je premala, kako vi funkcionisete za divljenje je [sm=smiley31.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 12:51:26)

IZVORNA PORUKA: little_one

Misho kako je Dunja danas? Jeste isli na svadbu na kraju?

Dobar dan mame. LO nismo isli na svdbu iako je ona juce popodne mgu reci bila super. Znaci prepodne se tresla kao prut, kaze mi "mama kaki" ja je stavim na nosu a ona koliko se trese ne moze jadna da obavi sta treba. Ljubila me svakih 30 sekundi i iskreno da vam kazem sve je odjednom prestalo. Znaci meni nista aman NISTA pod milim Bogom nije jasno. Mislim danas sam mogla komotno u vrtic da je dam (necu je dati cele nedelje ali ona je vec ok). Juce popodne drugo dete, znaci igrale se, setale napolju, nije imala temperaturu ma nista nista. Nocas smo se malo napatile, nie imala temperaturu ali je lose spavala pa smo bukvalno na kraju spavale na njenom duseku na podu u dnevnoj sobi (to su neke moje g17 kombinacije)[sm=smiley36.gif]. Evo prepodne nema temp, u principu je super. Icicemo popodne malko napolje jer sija sunce, da malo sunca uhvati.

Eto mame ja tamo u bojkotu vakcinacije otisla u off al tamo sam vam napisala sve. Nesto se desilo sa njenim imunitetom i iskreno vrtic nema nikakve veze sa tim. Znaci od 18.07. je ona meni bolesna svake druge nedelje odnosno pardon, ne bolesna vec ima temperaturu svake druge nedelje. Ne znam sta se zbilo sa njenim imunitetom, ali od avgusta jako lose i slabo jede. I u temi ishrana dece od 1-2 god sam pisala jos pre nekog vremena. Ona je bleda (postavih i sliku njenu nedavno u temi) i iskreno nesto nije ok. Ja eto tako osetim da nju nesto zestoko muci. Ne znam sta je ali mislim stvarno da cu da trazim uput za imunologa. Prvo sam mislila da je faza nejela, zubi ko zna sta ali evo ne prolazi vec vise od dva meseca. Sad sam u fazonu da joj napravim "svedski sto" na njenom stocicu pa kad bude gladna racunam nesto ce staviti u usta. Evo jutros sam joj stavila moce, jogurt, orahe, lesnike, brusnicu, bananu, vocni jogurt, juce je na stolicu za dorucak imala tunjevinu s lukom i jajetom, kiflu, jogurt opet i td. Ona vecito popije samo jogurt ostalo jedva i da takne. A iskreno moja D obozava suvo voce, i rado ga gricka, isto kao i lesnike i orase, banane, ma svo voce. Jedno vreme mi je bar voce jela a sad....ma ni to. Ne razumem zasto joj je odjednom tako opao apetit. Od cega da bude zdrava ako ne jede???? Mislim to mi je glavno pitanje. I tako. Muke zive.

Odoh da vidim sta ste pisale.

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (20.10.2014 13:38:24)

Joj Ljišo pa vi se baš mučite sa temperaturom,od mamine komšinice unuka ima svakih desetak dana temperaturu i uvjek oko 40,doktor kaže da su kod nje krajnici ali mora čekati još malo da operišu,sad ima dvije godine

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>