RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 16:14:29)

Nisam zapamtila doco. Bas se dvoumila da li da joj da.

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 18:09:49)

Mame, bila mi kuma sa klincem , da se pohvalim rodjendanski mafini su super ispali, odusevile smo se obe! [sm=smiley1.gif]
Evo sad da virnem sta se ovde radim pa da podgrejem ruccak muzu, samo sto nije stigao.

superm -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 18:57:54)

Nisam pisala neko vreme, komp me nesto zeza a ne volim da pisem sa mob-a. Kod nas stanje uobicajeno, posao, klinci, jurnjava i vikendom skitnja. Nadam se da ste svi dobro, i mame i klinci. Sve vas grlim!

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 20:10:19)

Teodora je dobila upalu desnog uha. Temperaturu ima. Ova mala kaslje. Bice ovo luda noc.

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 20:18:48)

[sm=smiley13.gif] Sanjice, bas mi zao. Cuvaj i ljubi princeze. Sofija je garantovano dobila niripan cim se dvoumila da li da da ili ne[sm=smiley13.gif]

neko je ngde napisao da je prospan za alergiju, [sm=zz_eek2.png][sm=zz_er_what.png]

big mum -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 20:37:22)

Sanjice baš mi je žao ,treba puno strpljenja i ljubavi ali proći će.

Evo pronađoh jedan prelijep tekst pa reko da ga podijelim sa vama[sm=smiley1.gif]

"Ne sjedim ovdje, čitavih pet metara od svoje djece, zato što sam suviše lijena da ustanem. Sjedim ovdje zato što ih nisam dovela u park da bi naučile kako da manipulišu drugima i natjeraju ih da rade njihov posao. Dovela sam ih ovdje kako bi naučile da stvari rade same.

Dragi roditelji iz parka:

molim vas ne podižite moje ćerke na vrh penjalice, naročito nakon što sam im upravo rekla da im neću pomagati u tome i ohrabrila ih da pokušaju same.

Ne sjedim ovdje, čitavih pet metara od svoje djece, zato što sam suviše lijena da ustanem. Sjedim ovdje zato što ih nisam dovela u park da bi naučile kako da manipulišu drugima i natjeraju ih da rade njihov posao. Dovela sam ih ovdje kako bi naučile da stvari rade same.

Nisu ovdje kako bi bile na posljednjoj prečki, već da nauče da se penju. Ako to ne uspiju same, preživjeće razočarenje. Štaviše, imaće cilj i podsticaj da taj cilj dostignu.

U međuvremenu, neka koriste stepenice. Želim da im dosade sopstvena ograničenja i da pokušaju da ih prevaziđu sopstvenim trudom, bez moje pomoći.

Moj posao nije – a sigurno nije ni vaš – da spriječite moju djecu da se osjete frustriranost, strah ili neprijatnost. Kad bih to radila, oduzela bih im priliku da nauče da ta osjećanja nisu smak svijeta, već da mogu biti prevaziđena ili iskorišćena u njihovu korist.

Ako se zaglave, nije moj posao da ih odmah spašavam. Tako bih im otela priliku da nauče kako da se smire, procijene situaciju i pokušaju da se iskobeljaju same.

Nije moj posao da ih čuvam od padanja. Na taj način bih im onemogućila da nauče da je padanje moguće ali da je vrijedno rizika, i da mogu poslije ponovo da ustanu.

Ne želim da moje ćerke nauče da ne mogu prevazići prepreke bez pomoći. Ne želim da nauče kako se velike stvari mogu postići bez napora. Ne želim da nauče da imaju pravo na nagradu i zasluge bez truda.

Jer – a ovo vaš može iznenaditi – ništa od toga nije istina. A ako im i za trenutak dozvolim da pomisle da jeste, nisam uspjela kao majka.

Želim da moje ćerke upoznaju ushićenje uslijed prevazilaženja straha, i ostvarenja uspjeha kroz napor.

Želim da vjeruju u sopstvene mogućnosti i budu samouvjerene i odlučne u svojim naporima.

Želim da prihvate svoja ograničenja dok ne otkriju da ih mogu prevazići sopstvenom snagom.

Želim da budu sposobne da donose sopstvene odluke, razvijaju sopstvene vještine, preuzimaju sopstvene rizike i izaze na kraj sa sopstvenim osjećanjima.

I želim da se se na penjalicu penju bez ičije pomoći, koliko god dobronamjerna ona bila.

Zato što mogu. Znam to. A ako im dam malo prilike, i one će to uskoro znati.

Tako da ću vam biti zahvalna ako se povučete i pustite me da ovdje radim svoj posao, koji se uglavnom sastoji od odolijevanja istim onim nagonima kojima vi udovoljavate, ujedanja za jezik svaki put kad želim da viknem “PAZITE” i svjesne, teške odluke da se povučem umjesto da pritrčim.

Kako budu rasle, prečke će samo postajati sve više, strašnije i teže za popeti. Ne znam za vas, ali ja bih radije da im pomognem da vještine steknu sada, kad greška znači samo čvorugu ili odrano koljeno koje može izliječiti poljubac, kada se i najviše brdo može osvojiti uz bodrenje pjesmicama, i dok im onih pet metara između nas i dalje djeluje kao velika udaljenost."

Klarita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 20:48:53)

Divan tekst [sm=smiley20.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 21:53:59)

Dobro vece mame. D spava, mm otisao za Banja Luku ja evo ringerajisem i fejsbucim[sm=smiley36.gif].

Sto se tice gore teksta ja sam onda danas bila totalna suprotnost. Moja D nema priliku cesto da bude na igralistu kao sto je npr u Scenariju. I danas mo nas dve tamo visile dok je taja davao krv i ja sam bila uvek na metar od nje. I prvih par puta sam joj pokazala kako da se penje i rekla gde da se uhvati i sve. Kad je savladala samo sam bila u blizini (nije razdaljina bila pet metara[sm=smiley36.gif]). a jedna mama koja je sedela na 5 metara bolje da je bila blize i opominjala cerku koja je gurala svu decu na tom "igralistu". Nevaspitano deriste. Izvinjavam se ali se par roditelja bas iznerviralo. Doduse moja D je tamo bila najmladja, ali se odlicno snalazila sto sama sto uz moju pomoc. A ta mala za nju nemam reci. Jako nekulturno dete. A moja D mica ceka lepo red ahhaah....

I tako. Eno davi mi se dete u kaslju. Danas je nisam inhalirala i eto odmah problem sa spavanjem[sm=smiley13.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 22:06:20)

dobro vece
SANJICE nadam se da cete pregurati noc i da ce princeze spavati
Sto se teksta tice mene nerviraju mame koje zaposednu ljuljaske kao da su njihove ubace decu i pricaju telefonom i tako po citavih pola sata ,a samo dve ljuljaske na raspolaganju [sm=hudicek1.gif]

Jole84 -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 22:16:49)

Kako ste mamike [sm=bravo.gif] Ne mogu da stignem sve da iščitam...sad ću polako pošto konačno spavkamo.
Dr kako je D? [sm=smiley31.gif]
ME a kome je rođendan, tebi? [sm=bravo.gif]
Sanjice baš ste zakasali [sm=smiley13.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 22:18:32)

Zalutah ovde, gde ne svracam cesto [sm=smiley1.gif]. Procitah tekst i poenta mi se svidja. A podseti me na moju omiiiiljenu pesmu od Jesenjina

http://www.mudremisli.com/2011/03/sve-sto-zivi-oziljak-ima/

Veliki pozdrav mame!

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 22:22:13)

Dobro vece mamice.
Samo da klinci sto prije ozdrave, saljem svima veliki [sm=smiley31.gif]
M prije par dana izbila gornja jedinica pa se primirio malo.Mukica, bas ga namucise zubi.
Dodoh da vidim sta se danas pisalo.

Torbica -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (9.10.2014 23:40:02)

Cao mamice, moji klinci su dobri, prosle nedelje je Djole imao pocetak laringitisa ali se brzo smirio a i David mi je bio pod terapijom, odmah smo reagovali i sve super proslo. Sanjice, ljubim jako jako. Doco, da brzo prodje! na tebe mislim cele nedelje, na urologiji sam. Danas sam sama intubirala i presrecna sam, a bockanje vena i arterija mi je sad vec normalno. Sutra cu do faksa, sad je upisni rok za specijalizacije i vratili su volonterske pa necu cekati nego mislim da upisem u oktobarskom roku anesteziju sa reanimatologijom, Upravnica mi je rekla da mogu. Ne mogu da docekam sutra. [sm=smiley1.gif] Ljubim vas puno

Azra_ -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 0:14:16)

Torbice, ajde neka je onda sa srećom početak... Anesteziologa nikad dosta! Baš nam fališ ovde!

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 5:29:55)

Dobro jutro mame.

Torbice [sm=bravo.gif]. Sto kaze Azra anesteziologa nikad dosta ali verujem da ti to i znas pa si zato resila da ides u tom smeru[sm=smiley36.gif].

Mame nadam se da su vam decica lepse spavala i da su bolje. Moja se jedino kotrljala po krevetu bilo ju je svuda ali je fino spavala. Ja ustala ko vestica kao i uvek. Mm nije kuci pa sam se nocas budila sti puta da proverim D. A inace nekad ne mogu da se probudim ni kad se dernja ko blesava jer valjda znam mm je tu pa ne moram ja. A ona sve cesce trazi njega nocu pa sam ja ladovina[sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 5:43:10)

I ja sam budna. Srce mi se cepa. Sofija non stop kaslje.[sm=smiley13.gif] Dr kaze da ce joj inekcija koju je dobila da joj smiri kasalj.. Nikakav pomak. Kad se vratim sa posla moram opet da je vodi. T i dalje ima temperaturu cim popusti dejstvo leka.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 5:53:49)

Jao Sanjice ja vise nisam pametna sa tim lekovima majke mi. Evo juce smo bas bili do nekih rodjaka i kaze mi zena da decu ne vodi vise kod drzavnog lekara vec samo kod privatnog, kaze u drzavnim nista ne daju deci da im olaksaju muke, u fazonu su uvek "sve je to super". I jeste tako. Nisam pametna sta da ti kazem, nadam se da ce brzo proci.

mali_mis -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 6:31:04)

Jutro mame [sm=kava.gif]
A. je juce zaspao u 23h, jedva. I onda je tako poceo da se dernja u 3 nocu, da sam mislila da ce mi glava puci. Osamucena sam sad, al cu da popijem kafu na miru.

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 6:39:12)

Dobro jutro.
Sanjice bas mi je zao princezica, da mi sto pre ozdrave[sm=smiley13.gif]
Sto Ljisa kaze nisam vise pametna sto se tice lekova. Ubaci malo sirupa od belog sleza, Kosti je dosta pomogao.
ME srecan rodjendan, sve najlepse[sm=smiley1.gif]

serpica -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 6:48:11)

Dobro jutro i od mene..
Ne pisem cesto,ali vas citam redovno[sm=smiley1.gif]
jedan velkiiii [sm=smiley31.gif] da decica brzo ozdrave a za mame jedna [sm=kava.gif] za dobar dan.

emicaa -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 7:32:06)

Meni je jutro sve samo ne dobro,spavala sam tri sata,mrtva sam.T se stalno budila uz plač,kad je uzmem spava,čim je ponovo spustim probudi se i plače.
A onaj kreten od mm nije ni pitao da mi pomogne a kamoli da je sam ustao,oči bih mu mogla povadit.

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 8:20:11)

Dobro jutro..
Sanjice, sto kazu zenice, mozda bolje kod privatnika da ih povedes.Ja M vodim u DZ samo na redovnu kontrolu i vakcinu-to sto mora,ostalo iskljucivo privatno.
Torbice [sm=bravo.gif]
ME srecan rodjendan s malim zakasnjenjem.
M od jutros opet nervozan,bice ovo duuug dan[sm=smiley1.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 8:56:42)

Jabudic,dodje petak konačno.Mislim na tebe i obavezno javi kako ste prošli [sm=smiley31.gif]
Nadam se i vjerujem da se nećeš javiti u temi u kojoj si prvi put pisala o problemu.,već u nekoj ljepsoj.

dijana1* -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 8:59:05)

Emice definitivno isti problem imamo. Dva dana sam mu stavila beli luk u rucak i nocu je extra spavao. Probudi se oko 3-4 popije mleko i nastavi spavati. Juce mu nisam stavila i klasicno u 1 mleko pa u 6 i izmedjy hiljadu budjenja. Danas u rucak stavljam glavicu belog luka[sm=jezicek.gif]

Modessty -> RE: Razgovori mama 10/14 [chat] (10.10.2014 9:00:57)

IZVORNA PORUKA: emicaa

Meni je jutro sve samo ne dobro,spavala sam tri sata,mrtva sam.T se stalno budila uz plač,kad je uzmem spava,čim je ponovo spustim probudi se i plače.
A onaj kreten od mm nije ni pitao da mi pomogne a kamoli da je sam ustao,oči bih mu mogla povadit.

emice meni je jedan kolega ovako rekao: "očevima se deca bude prvih mesec ili dva, a posle toga spavaju ko bubice. Znaš zašto? zato što tate posle toga pređu na spavanje u dnevnu sobu! Šta ne čuješ ne dešava se!" [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>