Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 9:01:49)
|
Eh UZ i naši lekari... Elem, te priče da je UZ štetan su mi nekako van pameti. Možda ranije, kada tehnika nije bila kao danas. Možda su tada zračili, a ti lekari koji govore kako je UZ štetan.. Mislim. Po meni budalaštine. Ovde se ide na pregled na 6 nedelja, ali ne zbog UZ nego zbog samog zdrastva, da se što manje troši, a što više uzme. Juče sam se šoknula kad neko reče da nema više da se ide kod ginekologa (državno) kad vi hoćete, nego jednom u 3 godine pregled. Ovde je na 3 godine papa, a jednom godišnje pregled. Osim ako naravno ne postoji neki problem. Mada i tad je pitanje da li će prvo da vas šalju kod opšte prakse, pa ako ona utvrdi da nije za nju, onda vas šalje kod ginekologa (doživeh i to, da su me šetali od ginekologa do opšte prakse). Evo, ja sad idem na 4 nedelje jer moja dr neće biti tu za 6 nedelja. Znači 2x u mesecu ću ići na UZ. A šta je sa onim kad se premaši termin pa kad se ide na 3 dana na UZ - provera plodove vode, bla bla bla... Nemojte ženice molim vas da vam pune glave takvim stvarima. A moj urin... hahaha to je komedija. Urin ovde uzimaju kad stignu, ujutru se ja kući lepo ispiškim, odem na pregled i nekad u toku čekanja da opet piškim u čašicu. Svaki put do sada kad sam išla na pregled sam morala da dajem urin na kontrolu i svaki put pokaže bakterije. Zadnji put je htela da me šalje na taj međutest (kod nas nešto između urinokulutre i obične kontrole urina), međutim ja sam tad radila ogtt i nisam smela ni vodu da pijem, te tako ono što sam dala na kontrolu je bilo konačno. Nisam htela da čekam da pijem vodu, pa da opet čekam da piškim da bi oni mogli da urade taj test. Žurila sam da ne propustim voz, jer bi se onda klackala sto godina busom, plus platila više nego duplo. E sad, pre nego što ću da krenem kući, pričam sa mojom dr i govorim kako ja jesam imala probleme sa e-coli, ali je to bilo davno i nema šanse da sad ne provalim da je nemam. I bez da se pojavi krv. Mislim, tu priču sam zatvorila pre 10 godina. Onda je pitala da li imam iscedak - na šta sam joj ja rekla da imam to konstantno. Pa tako kapiram da je vrlo moguće da je iscedak 'kontaminirao' urin i otud bakterije u testovima kod nje.
|
|
|
|