RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 13:42:25)

o boze... daco mozda nije nista lose mislila, ljudi cesto imaju tako glupe komentare, a nisu ni svesni.. bzv

mene brine sto su grcevi u stomaku bas, ne kao kontrakcije i menstrualni, nego bas grcenje misica, ne znam da li je to za uzbunu?

daca77 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 13:43:53)

Jovice, znam da nije nista lose mislila, ali u poslednje vreme joj se bas desava da odvali tako neku glupost.
A ti uspori malo i odmaraj.

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 13:46:18)

Ja uzivala na terasi i na suncu.
Sad b i bio red da spremim nesto za rucak. Zvao me je mm definitvno se selimo do kraja meseca.
Ja sam nesto [sm=zmeden.gif], tuzna sam i place mi se.

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 13:53:44)

i mi cemo se mozda seliti, jos uvek je pod velikim znakom pitanja, ali moze da se desi... ja uopste ne znam kako cemo s obzirom da sam trudna.. ja cu poludeti da mi bilo ko sta drugi radi sredjuje od stvari, rasporedjuje i sl, a ja ovako trudna definitivno necu moci puno da radim, posebno kako vreme odmice, a ta selidba bi i bila za koji mesec, ako bi bila..

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 13:55:48)

Anita sta ti je?
jovice lezi malo, probaj da odmoris... mene je stalno nesto bolelo, ne znam vise sta je nirmalno a sta ne...
daco, svakakvih komentara bude, a vecina cak nije u losem smislu, nego smo mi sada malo osetljivije... a i ti si malo opterecena kilogramima, nemoj da se ljutis ali mi tako deluje. ali videces da to svakako ode posle porodjaja ako samo malo povedes racuna... i bas te briga sta sveki kaze...

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:05:07)

Jaoj Bubi pojma nemam. Tako mi dodje neki period kad mi se stalno place.

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:07:04)

ma znas kako to ide bubulence.. od pomoci ni p. sve je na nama, a mm... kako je kad raspolozen. a i on je umoran opet, radi.. nije ni njemu lako.
ma sad sam se iznervirala[sm=hudicek1.gif] nazvala mamu pitam je da dodje JEDAN DAN kod mene, udaljene smo 100 km. da mi pomogne oko dece, posto ce mm biti od nedelje uvece do ponedeljka kasno uvece u nemackoj, ide po auto. znaci za jedan dan je zamolim da dodje, zato sto ja sa dvoje dece ne mogu vise sama sa cetvrtog nigde da mrdnem, ne smem da nosim maksima, a on insistira da se nosi uz stepenice. nikad je ne zovem da dodje, bukvalno nije prespavala kod nas godinu dana, bez preterivanja. i sad je to strasan problem da zameni jednu smenu i dodje.. a inace uvek menja smene za sve i svasta. kao docice ali onako nadrkana.... pa mislim se stvarno.. zar tako puno trazim. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:08:50)

anita to je normalno... u trudnoci smo jako emotivne... smenjuju se emocije, kao neki devetomesecni pms[sm=smiley36.gif]

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:13:23)

Evo mi danas bili na uz sve je super....bebica se okrenula i dobro napreduje[sm=duda.gif] malo me izmorilo to cekanje,i bus tamo nazad....sad uzivam uz kafu na lepom vremenu[sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:15:30)

Anita, ne razmisljaj o plakanju...
Bubi, nisam bas toliko opterecena kg, a i sveki se lepo ogradila kada mi je rekla da sam ostala mrsava, ali da stomak raste li raste[sm=smiley1.gif]
A da...iako je med.sestra, kaze mi da nabavim povoj i da uvezem noge bebi od karlice do kraja itd.itd....bisera koliko hoces...[sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:16:52)

Anita to su hormoncici, proci ce. mazi stomacic !
jovice ne mogu da verujem . moji su udaljeni 120km od nas i ne moze covek da ih istera iz nase kuce. dolaze kad god stignu. preksinoc Ema nervozna, zove deku i nesto mu kuka i on meni kaze ‘mi cemo sada doci po nju‘ . ja poludim, presli bi 120km u pola 9 uvece samo da ona ne kenjka. ma vazi se. a onda opet kada procitam ovako nesto bude mi drago sto su takvi... bukvalno nazovu, cuju da mi se jako spava ili me boli gava a mm radi, oni dodju da izvedu Emu u setnju da ja odmorim...

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:17:27)

IZVORNA PORUKA: bubulence
Srculence zasto nisi to odradila u NS? ovde je oko 6000. vise ti se isplati da dodjes, odes na pregled, odes na rucak i vratis se. i jos ti ostane para [sm=smiley36.gif]...

Bubi znam da je od prilike toliko zato sam se i sokirala sa ovolikom cifrom.
Kad sam bila u ns nisam imala toliko para.Na budzetu je samo plata od mm a on dobija samo prvog [sm=smiley13.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:20:31)

IZVORNA PORUKA: daca77

Anita, ne razmisljaj o plakanju...
Bubi, nisam bas toliko opterecena kg, a i sveki se lepo ogradila kada mi je rekla da sam ostala mrsava, ali da stomak raste li raste[sm=smiley1.gif]
A da...iako je med.sestra, kaze mi da nabavim povoj i da uvezem noge bebi od karlice do kraja itd.itd....bisera koliko hoces...[sm=smiley1.gif]

uh, saveta ce uvek biti ali ti probaj da ih ne cujes i radi samo onako kako tvoj instikt naredi. veruj, veza izmedju majke i bebe je jako jaka. i tacno ces osecati sta, kako i kada treba da radis. znaci, samo sebe slusaj i nece biti greske.
kata, bravo za bebanu [sm=bravo.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:23:30)

joj ne znam tesko je bez pomoci, jako.. moja sveki onako hoce da pomogne al samo kad idem kod lekara ili dok sam na fakultetu, iskljucivo. nikad ih ne uzme to sto ti kazes da mi malo odmorimo ili nesto sl... jako je skrta sa cuvanjem... u stanju je da ne vidi decu po tri nedelje(u istom smo gradu) ako mi ne zovemo zbog neceg da ih pricuva.. cudna zena.. moj tata samo sto mi nije rekao da ce me se odreci kad je cuo da sam trudna treci put.. to mi je tek strasno.. nikad ne dolazi da nas vidi, ma nista.. ne ocekujem ja bog zna sta, ali dodji barem da me obidjes ponekad, da se ispricamo, da vidis decu.. moja mama opet u svojim frkama, ceo zivot, nema bas vremena za mene, hoce da uzme decu, ali to ono bas povremeno, svakih 3,4 meseca na par dana..
tako da kad sve okrenes, prepusteni smo sami sebi, sreca u sveki pa barem kod lekara ne moram da ih vodim. sad se samo molim bogu da mi ne budu jako bolesni na zimu, zato sto ako budem odrzavala ne znam kako cu, ako ne budu u vrticu..
ali opet sa druge strane, da li smem da se zalim? NE, i sama to mislim, ipak sami smo birali sve.. ali bude ti tako zao, osetis se odbaceno, kad te niko ne ferma ni pet posto.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:28:46)

jovice naravno, niko nas nije terao da pravimo decu tako da niko nema obavezu ni da ih cuva, osim nas. ali eto, znacilo bi ponekad da ti ih neko uzme, proseta... mi imamo srece. moj brat isto skoro svaki vikend trazi da Ema ide kod njih, i pustimo je cesto, ne zna se ko bude srecniji. svekrvu nemam, svekar posebna prica tako da sa strane mm-a nemamo neku pomoc ali mi zato on vredi za njih 100..
srculence, a ti hoces da radis 3d zbog sebe? da ima slicice ili zasto?

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:34:12)

Pa nesto je napomenuo da kad odradim KS da ce mi ispisati uput za fetalnu ehokardiografiju
A ja sam mislila da odradim 3d malo kao detaljniji uz

Mariya -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:45:16)

cao [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

IZVORNA PORUKA: vonavoj
ne vredi nam....nema sanse da milka popusti[sm=smiley36.gif]
Pitala dr sta da radim,kaze samo set_aj,set_aj,set_aj[sm=zz_running.gif][sm=zz_running.gif][sm=zz_running.gif]

von meni je dr rekao da aktiviram muza.ja ga aktiviram u ponedeljak[sm=smiley9.gif] i porodim se u utorak[sm=smiley36.gif]

posto mm radi,a roditelje nemam[sm=smiley13.gif]meni pomaze svekrva,sprema kucu,pegla,kuva,cuva Lu,nosa H,ma sve radi.dolazi ujutro da bude tu kad se Lu probudi, pa je tu dok zavrsi sve po kuci.neprocenjiva mi je njena pomoc.i bas mi je zao kad cujem da je roditeljima tesko da pomognu svojoj deci i unucima,a eto ona trci da nam pomogne,nikad joj nista nije tesko[sm=bravo.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 14:50:40)

marya [sm=bravo.gif] za svekrvu!
srculence ehokardiografija je izuzetno detaljan pregled, ne gleda se samo srce nego bas sve... sacekaj da odradis pa ces videti da li ima potrebe za 3d

Sanjica26 RR -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 15:09:51)

Jovice samo da te zagrlim. Dugo te nisam videla. A sto se tice ne pomoci[sm=smiley36.gif] sto se pre naviknes u tom bolje. Potpuno te razumem.
Ljubi decicu.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 15:58:16)

srculence ehokardiografija je izuzetno detaljan pregled, ne gleda se samo srce nego bas sve... sacekaj da odradis pa ces videti da li ima potrebe za 3d

Hvala Bubi [sm=smiley1.gif] da videcemo kako cu prvo proci tamo.Ja sam mislila da tamo samo pregledaju srce a dobro je kad je sve.
Posto sam inace panicna neznam neosetim vec par dana ni golicanje ni nista nalik tome.Jel imam razloga da brinem?
Valjda sto nisam dugo uradila uz pa se brinem ali valjda dok nema bolova i krvarenja da je sve ok [sm=zmeden.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 16:35:20)

IZVORNA PORUKA: srculence25

Hvala Bubi [sm=smiley1.gif] da videcemo kako cu prvo proci tamo.Ja sam mislila da tamo samo pregledaju srce a dobro je kad je sve.
Posto sam inace panicna neznam neosetim vec par dana ni golicanje ni nista nalik tome.Jel imam razloga da brinem?
Valjda sto nisam dugo uradila uz pa se brinem ali valjda dok nema bolova i krvarenja da je sve ok [sm=zmeden.gif]

Srculence drago,nas dve se stalno pratimo sa simptomima [sm=smiley1.gif]
Meni je dr rekla da nema razloga sada za brigu ako je ne osetis stalno. Ipak je jos mala za to.
I ja sam danas pisala da je krenulo lupkanje ali nesto stalno sa leve strane pa se zabrinem za ovu drugu ali sam citala iskustva i desava se skoro svima da se jedna bolje oseti.

Inace ja obozavam kada mi kazu da sam ogromna [sm=smiley36.gif]

Volim,volim svoj stomak [sm=smiley1.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 16:50:36)

Sanjalice draga nisam videla gde si pisala ali dobro je da nisam jedina.
Vec sam pomislila kad sam pustila poruku da ce zenice pomisliti kako sam dokona,opterena i dosadna [sm=smiley36.gif]
I ja volim kad mi kazu da sam velika ili stomak je bas veliki sva se topim jer imam nekad tripove neke da mi stomak neraste [sm=smiley36.gif]

Štetica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 17:12:50)

Srculence sve su to normalni strahovi u trudnoci,nema glupih pitanja. Jos je rano,tj beba je mala da bi osetila svaki pokret,bice dana i za to,a tad ces kukati kad ce da se smiri[sm=smiley36.gif].
Do pre 15dana sam mesala gasove u crevima i pokrete bebe,tj nisam bas uspevala da razlikujem sta je kad. Sad je vec druga prica,oseca se bas blag udarac,i neosecam je stalno,vec se javi par puta u toku dana.

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 17:15:48)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Jovice samo da te zagrlim. Dugo te nisam videla. A sto se tice ne pomoci[sm=smiley36.gif] sto se pre naviknes u tom bolje. Potpuno te razumem.
Ljubi decicu.

[sm=smiley31.gif]
ljubim i ja vas...

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (10.10.2014 18:14:21)

Ja se danas setah, setah i nasetah..i sad pravim sebi makarone sa kackavaljem a glava mi pada koliko mi se spava [sm=smiley36.gif]. Zene meni se tek od pre neki dan jako spava tokom vecine dana i stalno sam umorna, cak i kad ne radim nista. Nogice su pocele da mi oticu, nista znacajno i onaj ko me ne zna ne bi ni primetio ali su se malo uvecale. I tako..sve se nadam bice ranije [sm=smiley36.gif] trazim simptome, cekam Von da ode onda cu psihicki biti bliza porodjaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>