Anoniman -> RE: Palacinke (26.9.2014 11:38:08)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja ako nemam vanilin šećer u kući i ne počinjem da ih pravim. Palačinke koje ne mirišu na vanilin šećer nisu palačinke [sm=smiley36.gif] Inače pravim po nekom receptu koji sam ja modifikovala tj smanjila sam količinu jaja: 2 jaja (originalno ide 4 jaja, meni je to mnogo) 400 gr.brašna 4 dcl.mleka 4 dcl. kisele vode 4 kašike ulja (ako me ne mrzi, istopim puter umesto ulja, lepše je) malo soli, malo šećera 2 kesice vanilin šećera Smesu ostavim sat vremena u frižideru pre pečenja. Pečene palačinke slažem jednu na drugu i obavezno ih pokrijem poklopcem ili velikim tanjirom. Isto, bez njega mi smrde na zejtin, i ne budu rupicaste. ME, nema veze, bitno da sam vas na jedno navukla, i da zainteresovanost za njega ne opada, svakoga dana ih neko sa rr pravi, nisam videla temu sa onoliko slika, a rec je o receptu[sm=hudicek.gif] Branki jos nisam cula za praska za pecivo u palcinkama, moracu da probam....
|
|
|
|