RE: Palacinke (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

nata11 -> RE: Palacinke (25.9.2014 20:00:02)

Ma Zapkic sipala sam, i premazem ga salvetom (uljem ne salvetom [sm=smiley36.gif]) Cak sam zvala i sveki da da ocenu da nije pregusto. Ma ne ide nikako. Jedino moguce da nam je struja bila slabija posto se to kod nas desava pa nije uspeo da se ugreje jer je tezak. [sm=zmeden.gif]

Žapkić -> RE: Palacinke (25.9.2014 20:09:51)

Nato, ako ti se ponovi, a ti lepo reklamiraj tiganj. Oni primju reklamacije, i ako je stvarno do njih-zamene za novo (mislim, nisam lokal-patriota[sm=smiley9.gif], nego je stvarno tako)

Mala Elena -> RE: Palacinke (25.9.2014 20:11:07)

Ja od kako znam za sebe palacinke pravim odokativno , prvo jaja pa tecni sastojci pa brasno sa pecivom , malo secera i soli. Dodajem i ulje u testo. Predobre su. ...okacicu sliku ! [sm=smiley1.gif]

Žapkić -> RE: Palacinke (25.9.2014 20:17:29)

Me, zar se palačinke ne prave tako što se prvo stavi brašno, pa voda (ili mleko, ko već šta stavlja), pa onda jaja, ulje...

Izgleda da sam ja godimanama u zabludi![sm=jezicek.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Palacinke (25.9.2014 20:26:52)

Jao sta mi radite sa tim vasim palacinkama [sm=smiley36.gif]

Opet sam gladna

Mala Elena -> RE: Palacinke (25.9.2014 21:09:22)

Moje palacinke [sm=zz_inlove.gif]

Ivanka 75 -> RE: Palacinke (25.9.2014 21:24:05)

IZVORNA PORUKA: Žapkić

Me, zar se palačinke ne prave tako što se prvo stavi brašno, pa voda (ili mleko, ko već šta stavlja), pa onda jaja, ulje...

I ja prvo umutim jaja, da zapeni, pa tek onda sve ostalo, možda zato moji palačinci nisu tako dobri kao moje babe Mile [sm=smiley13.gif]

Didy -> RE: Palacinke (25.9.2014 22:09:05)

Ja, brate, sve natrpam u posudu, upalim mikser, smutim, razredim još ako su preguste i pečem. Nema prvo mutim ovo, pa onda ono. I stavljam 1l mleka i samo 1 dl kisele vode i budu mnogo ukusnije nego kad se pravi pola mleko, pola voda, probajte. Isto malo soli i 2 kesice vanilin šećera. Kad je veliko društvo, pečem u dva tiganja, budu gotove za čas. Mi ih svi volimo, a ne pravimo ih tako često. 

Anoniman -> RE: Palacinke (25.9.2014 22:59:36)

Didy 1 l mleka stavis u palacinke, pa koliko ti palacinki ispeces[sm=smiley24.gif]

Didy -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:03:42)

Samo ću ti reći da moja deca pojedu svako po 5-6 i sve će ti biti jasno.

Anoniman -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:06:54)

Oni ko da sam ih ja rodila, ja pojedem deset[sm=smiley36.gif] ispecem oko petnaestak i to je to, mm ne voli, sveki ni ona, una pojede 1-2 i ostalo ja[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:07:18)

Leleeeeee, po 5-6[sm=zmeden.gif] Ni ja ne pojedem toliko [sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:10:08)

vala i ja se hvalim kako pojedem 6, nisam ni slutila da sam tako sitna riba[sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:10:54)

Moja T pojede tri palacinke i obozava da ih jede. Ne pravim ih cesto.

17 joka -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:11:41)

moj rekord je 5 palacinki[sm=smiley1.gif] ja inace nemogu mnogo bilo cega ali ako jedem ma i voda mi se lepi[sm=zmeden.gif]

Didy -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:44:56)

Ja uvek pravim od litre mleka, najčešće sve pojedemo odmah, a ako ostane, stavim u frižider i sutradan im podgrejem u mikrotalasnoj, budu kao da su tad pečene. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mati -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:47:04)

Ja stavim jaje, pa onda mleko i vodu i ukljucim mikser pa dodajem brasno...
Mi bogami jedemo, pa cak je Mita pojeo dve sa domacim dzemom...

Mala Elena -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:50:27)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Žapkić

I ja prvo umutim jaja, da zapeni, pa tek onda sve ostalo, možda zato moji palačinci nisu tako dobri kao moje babe Mile [sm=smiley13.gif]

Ali znas sta je fora, ulupas jaja viljuskom ili zicom ili mikserom ali na min brzinu...tako ne peni i skroz bude ok. Probaj. Mene moja baba tako ucila[sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:53:15)

didy u cega stavis toliko mleka??? sa koliko brasna pravis???
ja sve stavim zajedno, pa mutim. ali na, od prilike, 600gr brasna stavim oko 1dl mleka, nekad i manje. 2 jajeta, malo secera, soli , vode i ulja. sve ide od prilike... i kazu da pravim najbolje palacinke [sm=smiley36.gif].
inace E i ja pojedemo po jednu ili dve a mm po 10-12... mada ja najcesce ni ne probam. smorim se dok ih pecem. ali ih rado jedem kada drugi spreme

Mala Elena -> RE: Palacinke (25.9.2014 23:56:09)

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja uvek pravim od litre mleka, najčešće sve pojedemo odmah, a ako ostane, stavim u frižider i sutradan im podgrejem u mikrotalasnoj, budu kao da su tad pečene. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ovo mom muzu nikako ne davati! mm inace ima uputstvo za upotrebu, sta uraditi da bude srecan, razocaran, besan...[sm=jezicek.gif] Ja smesu stavim u friz pa sutradan pecem.

gagana83 -> RE: Palacinke (26.9.2014 0:29:33)

I ja sastojke stavljam od oka. 1 ili 2 jaja, zavisi da li smo sami ili imamo goste, brasno od oka, mleko i kisela u voda u razmeri 1-1, malo ulja, prstohvat soli (ako se setim). Cesto ubacim i heljdino brasno. Secer ne stavljam.
Najlepse su mi sa filom od krema, plazme i visanja a volim i pohovane, sa sunkom i kackavaljem.

mati -> RE: Palacinke (26.9.2014 0:32:33)

Mm ne uziva u slatkim, za njega obavezno slane, zapecene sa besamel sosom... Jos ako ima ljutkasti ajvar...

dunja RR -> RE: Palacinke (26.9.2014 0:34:21)

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja, brate, sve natrpam u posudu, upalim mikser, smutim, razredim još ako su preguste i pečem. Nema prvo mutim ovo, pa onda ono.

Ovako i ja.

Mala Elena -> RE: Palacinke (26.9.2014 1:57:40)

Um, izgleda ti nece budu uspesne ove palacinke kao kiflice , svako ima svoju metodu [sm=jezicek.gif]

Ana RR -> RE: Palacinke (26.9.2014 5:47:57)

Ja ako nemam vanilin šećer u kući i ne počinjem da ih pravim. Palačinke koje ne mirišu na vanilin šećer nisu palačinke [sm=smiley36.gif]

Inače pravim po nekom receptu koji sam ja modifikovala tj smanjila sam količinu jaja:

2 jaja (originalno ide 4 jaja, meni je to mnogo)
400 gr.brašna
4 dcl.mleka
4 dcl. kisele vode
4 kašike ulja (ako me ne mrzi, istopim puter umesto ulja, lepše je)
malo soli, malo šećera
2 kesice vanilin šećera

Smesu ostavim sat vremena u frižideru pre pečenja.

Pečene palačinke slažem jednu na drugu i obavezno ih pokrijem poklopcem ili velikim tanjirom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>